تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,316 |
تعداد مقالات | 16,180 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,765,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,450,621 |
افزایش انبارمانی زردآلو رقم قرمز شاهرود با استفاده از اتمسفر تغییر یافته | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 30، شماره 3، آبان 1399، صفحه 65-76 اصل مقاله (993.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
جابر سلیمانی* ؛ منصوره مظفری | ||
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان شرقی | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: طبیعت فاسد شدنی میوهی زردآلو به دلیل فرازگرا بودن و تولید اتیلن، باعث کاهش مدت انبارداری آن میشود. هدف: در این بررسی سعی شد با تحقیق بر روی فنآوری بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته، تولید اتیلن را کاهش داده و عمر انباری این میوه را افزایش داد. روش کار: طرح آزمایشی مورد استفاده کرت خرد شده بر پایهی طرح کامل تصادفی شامل دو کرت در سه تکرار بود. کرت اصلی شامل زمان در چهار سطح (روز چهارم، روز هشتم، روز دوازدهم و روز شانزدهم) و کرت فرعی شامل نوع ترکیب گازی مورد استفاده با پوششهای متفاوت در شش سطح 3% O2 + 5% CO2 با پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 2/. میلیمتر، 3% O2 + 10% CO2 با پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 2/. میلیمتر، 3% O2 + 5% CO2 با پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 4/. میلیمتر، 3% O2 + 10% CO2 تحت پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 4/. میلیمتر، بستهبندی فقط با پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 2/. میلیمتر و بستهبندی فقط با پوشش پلیپروپیلن با ضخامت 4/. میلیمتر بود. صفات مورد اندازه گیری شامل TSS، pH، کاهش وزن، سفتی و EC در میوههای زردآلو بود. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری زردآلو تمام صفات اندازه گیری شده TSS، pH وEC افزایش در حالی که سفتی میوه کاهش نشان داد. از نظر نوع ترکیب گازی با پوششهای متفاوت، تیمار 3% O2 + 10% CO2 با پوشش پلیپروپیلن به ضخامت 4/0 باعث افزایش عمر انباری زردآلو شد، به طوری که این تیمار توانست عمر انباری زردآلو رقم قرمز شاهرود را حدود 3 برابر افزایش دهد. ضخامت فیلم تأثیر معنیداری بر افزایش عمر انباری میوه زردآلو نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
زردآلو؛ اتمسفر تغییر یافته؛ اکسیژن؛ دی اکسید کربن | ||
مراجع | ||
احمدی ک، قلیزاده ح، عباد زاده ح، حاتمی ف، حسینپور ر، عبد شاه ه، رضایی م و فضلی استبرق م، 1396. آمارنامه کشاورزی سال 1395 جلد سوم. وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، مرکز فنآوری اطلاعات و ارتباطات. تاج الدین ب،1380. بستهبندی مواد غذایی با اتمسفر تغییر یافته (MAP) (ترجمه). انتشارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی راحمی م، 1373. فیزیولوژی پس از برداشت مقدمهای بر فیزیولوژی و جابجایی میوه و سبزیها (ترجمه). انتشارات دانشگاه شیراز. فلاحی م، 1370. فیزیولوژی پس از برداشت سبزیها (ترجمه). انتشارات بارثاوا. قربانی م، صداقت ن، میلانی ا و کوچکی آ، 1395، تاثیر نوع بستهبندی و شرایط نگهداری بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و بار میکروبی دانههای انار آماده مصرف. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 26(3)، 395-381. Aros D, Orellana K and Escalona V, 2017. Modified atmosphere packaging as a method to extend postharvest life of tulip flowers. NewZealand Journal of Crop and Horticultural Science 45 (3): 202–215.
Asami I and Aoyagi M, 1997. Studies on the shipping of high quality mature-green Japanese apricot (mume,prunusmume. Siebetzuce) Fruits effects of permeable plastic film pouch packaging on the freshness of fruits. Researeh Bulletin of the Aichi Ker, Agricultural Research center 29: 231-237.
Djenane D and Roncalés P, 2018. Carbon Monoxide in Meat and Fish Packaging: Advantages and Limits. Foods 1-34.
Dordević J, Pavlićević N, Bošković M, Janjić J, Glišić M, Starčević M and Baltić M Ž, 2017. Effect of vacuum and modified atmosphere packaging on microbiological properties of cold-smoked trout. 59th International Meat Industry Conference MEATCON 2017. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science 85.
Drake S R and Yazdaniha A, 1999. Short-term controlled atmosphere storage for shelf-life extension of apricots. Journal of Food Processing Preservation 23:57-70.
Farber JN, Harris LJ, Parish ME, Beuchat LR, Suslow TV, Gornry JR, Garrett EH and Busta FF, 2003. Microbiological safety of controlled and modifed atmosphere packaging of fresh and fresh – cut produce. Comprehensive Reviews in food science and food safety chapter IV – Vol.2 (Supplement).
Femenia A, Sanchez ES, Simal S and Rossello C, 1998. Developmental and ripening-related effects on the cell wall of apricot (Prunus armeniaca) fruit. Journal of Science Food Agriculture 77:487-493.
Gorris LGM and Peppelenbos HW, 2007. Modified Atmosphere Packaging of Produce. Handbook of Food Preservation. CRC Press, Taylor & Francis Group. LLC, 2: 316 - 329.
Koyuncu MA and Can A, 2000. A research on modified atmosphere (MA) storage of some Apricot cultivars. Ondokuzmayis Universitisi Ziraat Fakultesi Dergisi 15: 54-62.
Lee DS, Yam KL and Piergiovanni L, 2010. Active and Intelligent packaging. In: Lee DS, Yam KL and Piergiovanni L (Eds). Food Packaging Science and Technology. CRC Press, Taylor & Francis Group, 1: 445 - 473.
Ozdemir M and Floros JD, 2004. Active Food Packaging Technologies, critical Reviews in food science and nutrient 44: 185-193.
Pala M, Damarli E, Gun H and Sass P, 1994. The effect of modified atmosphere packing on quality and storage life of Apricot. Acta Horticulturae 368: 808-816.
Pretel MT, Souty M and Romojaro F, 2000. Use of passive and active modified atmosphere packaging to prolong the postharvest life of three varieties of apricot (Prunus armeniaca L.). Eurpean Food Research Technology 211:191-198.
Sen C, Mishra H N and Srivastav P P, 2012. Modified atmosphere packaging and active packaging of banana (Musa spp.): A review on control of ripening and extension of shelf life. Journal of Stored Products and Postharvest Research 3(9): 122 – 132. Torrieri E, Cavella S and Masi P, 2009. Modelling the respiration rate of fresh-cut Annurca apples to develop modified atmosphere packaging. International Journal of Food Science and Technology 44: 890–899.
Yahia EM (2009). Introduction. In: Yahia EM (Ed). Modified and Controlled Atmospheres for the Storage, Transportation, and Packaging of Horticultural Commodities. CRC Press, Taylor & Francis Group, 1: 1 - 17.
Zand N and Jabbari S, 2017. Effect of Modified Atmosphere Packaging and Multilayer Flexible Films on pH of Fresh Quail Meat. Microbiology Research Journal International20(5): 1-11.
Zhang M, Meng X, Bhandari B, Fang Z and Chen H, 2015. Recent Application of Modified Atmosphere Packaging (MAP) in Fresh and Fresh-Cut Foods. Food Reviews International 31:172–193.
Zhang M, Xiao G and Salokhe V M, 2006. Preservation of strawberries by modified atmosphere packages with other treatments. Packaging Technology and Science 19: 183–191.
Zheng Y, Yang Z and Chen X, 2008. Effect of high oxygen atmospheres on fruit decay and quality in Chinese bayberries, strawberries and blueberries. Food Control 19 (5): 470-474. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 594 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 445 |