تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,908 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,160,009 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,930,031 |
اثر تغییر دمای خشککردن همرفتی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ کیفیت ورقههای سیر | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 13، دوره 29، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 185-200 اصل مقاله (1.3 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حبیبه نعلبندی* ؛ سید صادق سیدلو | ||
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: اخیراً مصرف سیرخشک به صورت ورقههای خشکشده یا پودر افزایش پیدا کرده است. هدف: در این تحقیق شرایط مختلف خشکشدن ورقههای سیر و رسیدن به کیفیت مطلوب از طریق شبیهسازی فرآیند خشکشدن بررسی شد. روش کار: ابتدا معادلات انتقال جرم و گرما در طول خشکشدن همرفتی سیر روی هندسه سه بعدی ورقههای سیر به روش اجزاء محدود به صورت همزمان حل شدند. سپس شبیهساز توسعهیافته به صورت تجربی در شرایط مختلف اعتبارسنجی شد. همزمان خواص مهندسی و کیفی ورقههای سیر مانند ضریب نفوذ موثر رطوبت، دانسیته ظاهری و تغییرات رنگ نمونهها مطالعه شد. در نهایت با استفاده از شبیهساز، موضوع کاهش انرژی مصرفی از طریق کاهش زمان کل فرآیند به همراه حفظ کیفیت ظاهری محصول، بر پایه اطلاعات خروجی از شبیهساز از طریق به کارگیری دمای متغیر هوای گرم در طی فرآیند و در ضخامتهای مختلف بررسی شد. نتایج: شبیهساز توسعهیافته با دقت بالایی توانست تغییرات نسبت رطوبت را در دماهای مختلف هوای گرم و ضخامتهای متفاوت سیر پیشبینی کند. تغییر دمای هوای گرم و ضخامت نمونهها تغییرات رنگ نهایی ورقههای سیر را تحت تاثیر قرار دادند؛ بطوریکه کمترین تغییر رنگ کلی نمونهها در دمای 50 درجه سلسیوس و در ضخامت 2 میلیمتری ورقههای سیر حاصل شد. با استفاده از نرمافزار توسعهداده شده، اعمال شرایط متغیر در دمای هوای گرم مورد استفاده با حفظ خواص رنگی محصول، توانست مدت زمان انجام فرآیند را کاهش و به تبع آن راندمان عملیات خشککنی را افزایش دهد. نتیجهگیری نهایی: برای دستیابی به محصول خشک با کیفیت بالا و رنگ شفافتر و نیز کاهش انرژی مصرفی از طریق کاهش زمان خشکشدن، باید از ورقههایی با ضخامت کمتر و هوای گرمی با دمای متغیر در طول فرآیند بر اساس الگوی خروجی مدل توسعهیافته استفاده شود. شبیهساز توسعهداده شده میتواند با دقت بالایی موارد مذکور را پیشبینی نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
خشککردن؛ رنگ؛ سیر؛ شبیهسازی؛ کاربرد دمای متغیر؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
دلوی م و همدمی ن، 1389. مدلسازی عددی انتقال حرارت در پنیر سفید فراپالایش شده. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی،20(2)، 45-60. رستمیباروجی ر، سیدلو ص و دهقاننیا ج، 1396. شبیهسازی عددی فرآیندهای انتقال رطوبت و گرما در خشککردن همرفتی هویج پیشتیمار شده با امواج اولتراسوند و مایکروویو. نشریه ماشینهای کشاورزی، 7(1)، 97-113. سیدلو ص، 1388. مطالعه عددی و تجربی فرآیندهای مرتبط با خشککردن سیب با استفاده از خشککنهای همرفتی. رساله دکتری. دانشگاه تبریز. کریمی ف، دهقاننیا ج، قنبرزاده ب و رفیعی ش، 1391، مدلسازی خشککردن لایه نازک موز و بهینهسازی فرآیند توسط شبکه عصبی مصنوعی. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 22(3)، 347-360. AOAC, 1990. Official method of analysis. Association of Official Analytical Chemists (No. 934.06), Arlington, VA.
Aversa M, Curcio S, Calabro V and Iorio G, 2007. An analysis of the transport phenomena occurring during food drying process. Journal of Food Engineering 78: 922-932.
Bialobrzewski I, 2006. Simultaneous heat and mass transfer in shrinkable apple slab during drying. Drying Technology 24: 551-559.
Bialobrzewski I, Zielinska M, Mujumdar AS and Markowski M, 2008. Heat and mass transfer during drying of a bed of shrinking particles-simulation for carrot cubes dried in a spout-fluidized-bed drier. International Journal of Heat and Mass Transfer 51: 4704-4716.
Brewester JL, 1997. Onions and Garlic. In: H.C. Wine (eds). The physiology of vegetable crops. CAB International, Cambridge. UK.
Chakraverty A and Poul SR, 2001.Postharvest technology: cereals, pulses and vegetables. Science Publishers, Inc. India. pp: 183-188.
Chua KJ, Chou SK, Hawlader MNS, Mujumdar AS and Ho JC, 2002. Modeling the moisture and temperature distribution within an agricultural product undergoing time-varying drying schems. Biosystems Engineering 81 (1): 99 – 111.
Crank j, 1975.The mathematics of Diffusion.2 nd ed. Clarendon Press, Oxford.
Cui ZW, XU SY and Sun DW, 2003. Dehydration of garlic slices by combined Microwave-Vacuum and Air Drying. Drying Technology 21 (7): 1173-1184.
Demir V, Gunhan T, Yagcioglu AK and Degirmencioglu A, 2004. Mathematical modeling and the determination of some quality parameters of air-dried bay leaves. Biosystems Engineering 88(3): 325-335.
Hamdami N, Monteau J-Y and Le Bail A, 2006. Moisture diffusivity and water activity of part-baked bread at above sub-freezing temperatures. International Journal of Food Engineering 14: 259-268.
Hardrich B, Boudhrioua N, Kechaoa N, 2008. Drying of Tunisian sardine (Sardinella aurita) experimental study and three-dimensional transfer modeling of drying kinetics. Journal of Food Engineering 84: 92-100.
Hussain MM and Dinner J, 2003. Two–dimensional heat and mass transfer subjected to drying: A finite – difference approach. International Journal of Heat and Mass Transfer 46: 4033–4039.
Karim MA and Hawlader MNA, 2005. Drying characteristics of banana: Theoretical modeling and experimental validation. Journal of Food Engineering 70: 35-45.
Mihoubi D and Bellagi A, 2008. Two-dimensional heat and mass transfer during drying of deformable media.Applied Mathematical Modelling 32: 303-314.
Nilnont W, Thepa S, Janjai S, Kasayapanand N, Thamrongmas C and Bala BK, 2012. Finite element simulation for coffee (Coffea arabica) drying. Food and Bioproducts Processing 90: 341-350.
Ozisik MN, 1985. Heat transfer, a basic approach. McGraw- Hill Book Company.
Pezzutti A and Crapiste GH, 1997. Sorptional Equilibrium and Drying Characteristics of Garlic. Journal of Food Engineering 31: 113-123.
Rao MA and Rizvi SSH, 1986. Engineering properties of food. Marcel Dekker, Inc.
Ratti C, Araya-Farias M, Mendez-Lagunas L and Makhlouf J, 2007. Drying of Garlic (Allium Sativum) and Its Effect on Allicin Reterntion. Drying Technology 25)2(: 349-356.
Seiiedlou S, Ghasemzadeh HR, Hamdami N, Talati F and Moghaddam M, 2010. Convective drying of apple: Mathematical modeling and determination of some quality parameters. International Journal of Agriculture and Biology 12: 171-178.
Sharma GP, Prasad S and Chahar VK, 2009. Moisture transport in garlic cloves undergoing microwave-convective drying. Food and bioproducts processing 87: 11–16.
Srikiatden J and Roberts JS, 2008. Predicting moisture profiles in potato and carrot during convective hot air drying using isothermally measured effective diffusivity. Journal of Food Engineering 84: 516-525. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 627 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 492 |