تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,908 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,160,015 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,930,041 |
بررسی خواص فیزیکی فیلمهای خوراکی بر پایه نشاسته ذرت و پودر بادمجان حاوی اسانس پونه کوهی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 12، دوره 29، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 171-184 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهسا نورالدینی؛ محسن اسمعیلی* ؛ فروغ محترمی | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن اسانس پونه کوهی میتواند سبب بهبود خواص فیزیکی فیلمهای بر پایه پودر بادمجان و ذرت شود. هدف: هدف از این پژوهش تهیه فیلمهای خوراکی پایه نشاسته و پودر بادمجان و بررسی افزودن غلظتهای مختلف اسانس پونه کوهی بر روی خواص فیزیکی فیلمهای تهیه شده میباشد. روش کار: فیلمهای خوراکی بر پایه نشاسته ذرت و پودر بادمجان به نسبت 1:1 تهیه شده و اسانس پونه کوهی در سطوح 1، 3 و 5% (وزنی/ وزنی) به آنها افزوده شد. ضخامت، میزان رطوبت، دانسیته، خواص مکانیکی، رنگ، مقدار کدورت و عبور نور، حلالیت و شاخص تورم فیلمها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: ضخامت، شاخص تورم، پارامتر L*فیلمهای حاوی اسانس بیشتر از فیلمهای شاهد بود )05/0 (P<. با افزودن اسانس، مقاومت کششی، مدول یانگ، ازدیاد طول تا نقطه شکست، کدورت، میزان رطوبت، حلالیت و دانسیته فیلمها به طور معنیداری )05/0 (P< کاهش یافت. اندازهگیری رنگ در فیلمها نشان داد که با افزایش درصد اسانس، پارامترهای قرمزی (a*)، زردی (b*) و مقدار شفافیت فیلمها افزایش یافتند. مقدار عبور نور در محدودهی UV دارای مقدار ناچیز بوده و برای فیلمهای شاهد بیشتر از فیلمهای حاوی اسانس مشاهده شد. نتیجهگیری نهایی: افزودن اسانس پونه کوهی به فیلمهای خوراکی بر پایه نشاسته ذرت و پودر بادمجان سبب بهبود شفافیت و حلالیت در آب فیلمها، همچنین موجب تضعیف خواص مکانیکی و نفوذپذیری به بخار آب گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس پونه کوهی؛ پودر بادمجان؛ فیلم خوراکی؛ نشاسته ذرت | ||
مراجع | ||
پژوهی الموتی م ر، تاجیک ح، آخوندزاده الف، گندمی نصرآبادی ح و احسانی ع، 1391. مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانسهای پونه کوهی (Mentha longifolia L.) و زیره سبز (Cuminum cyminum L.) در سوپ. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 36، 33 تا 45. نوشیروانی ن، قنبرزاده ب، رضایی مکرم ر و هاشمی م، 1396. تهیه فیلمهای فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز-کیتوزان-اسید اولئیک حاوی اسانس زنجبیل و تعیین ویژگیهای فیزیکی، ضد کپکی و ضد اکسایشی. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 2، 148-135. Acosta S, Chiralt A, Santamarina P, Rosello J, González-Martínez C and Cháfer M, 2016. Antifungal films based on starch-gelatin blend, containing essential oils. Food Hydrocolloids 61: 233-240. Ahmad M, Benjakul S, Prodpran T and Agustini T W, 2012. Physico-mechanical and antimicrobial properties of gelatin film from the skin of unicorn leatherjacket incorporated with essential oils. Food Hydrocolloids 28(1):189-199. ASTM. 1995. Standard test methods for water vapor transmission of material, E 96-95. Annual book of ASTM. Philadelphia, PA: American Society for Testing andMaterials. ASTM, 2001. Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting.Standard D882. Annual book of ASTM. Philadelphia, PA: American Society forTesting and Materials. Atarés L, De Jesús C, Talens P and Chiralt A, 2010. Characterization of SPI-based edible films incorporated with cinnamon or ginger essential oils. Journal of Food Engineering 99(3): 384-391. Borneo R, Alba N and Aguirre A, 2016. New films based on triticale flour: Properties and effects of storage time. Journal of Cereal Science 68: 82-87. Corrales M, Han J H and Tauscher B, 2009. Antimicrobial properties of grape seed extracts and their effectiveness after incorporation into pea starch films. International Journal of Food Science & Technology 44(2): 425-433. Dias A B, Müller C M, Larotonda F D and Laurindo J B, 2010. Biodegradable films based on rice starch and rice flour. Journal of Cereal Science 51(2): 213-219. Dick M, Henrique Pagno C, Haas Costa T M, Gomaa A, Subirade M, de Oliveira Rios A and Hickmann Flôres S, 2016. Edible films based on chia flour: Development and characterization. Journal of Applied Polymer Science 133(2). Farzaei M H, Bahramsoltani R, Ghobadi A, Farzaei F and Najafi F, 2017. Pharmacological activity of Mentha longifolia and its phytoconstituents. Journal of Traditional Chinese Medicine 37(5): 710-720. García M, Rojas A, Laurindo J, Romero-Bastida C, Grossmann M, Martino M and Zaritzky N, 2008. Innovations in starch-based film technology. Food Engineering: Integrated Approaches 431-454. Ghasemlou M, Aliheidari N, Fahmi R, Shojaee-Aliabadi S, Keshavarz B, Cran M J and Khaksar R, 2013. Physical, mechanical and barrier properties of corn starch films incorporated with plant essential oils. Carbohydrate polymers 98(1): 1117-1126. Gontard N, Duchez C, CUQ J L and Guilbert S, 1994. Edible composite films of wheat gluten and lipids: water vapour permeability and other physical properties. International Journal of Food Science & Technology 29(1): 39-50. Gulluce M, Sahin F, Sokmen M, Ozer H, Daferera D, Sokmen A and Ozkan H, 2007. Antimicrobial and antioxidant properties of the essential oils and methanol extract from Mentha longifolia L. ssp. longifolia. Food chemistry103(4), 1449-1456. Han J H and Floros J D, 1997. Casting antimicrobial packaging films and measuring their physical properties and antimicrobial activity. Journal of Plastic Film & Sheeting 13(4): 287-298. Hashemi S M B and Khaneghah A M, 2017. Characterization of novel basil-seed gum active edible films and coatings containing oregano essential oil. Progress in Organic Coatings 110: 35-41. Hosseini S F, Rezaei M, Zandi M and Farahmandghavi F, 2015. Bio-based composite edible films containing Origanumvulgare L. essential oil. Industrial Crops and products 67: 403-413. Jafarzadeh S, Alias A, Ariffin F, Mahmud S, Najafi A and Sheibani S, 2017. Characterization of a new biodegradable edible film based on semolina loaded with nano kaolin. International Food Research Journal 24(1): 304-309. Jahed E, Khaledabad M A, Bari M R and Almasi H, 2017. Effect of cellulose and lignocellulose nanofibers on the properties of Origanum vulgare ssp. gracile essential oil-loaded chitosan films. Reactive and Functional Polymers 117: 70-80. Jamróz E, Juszczak L and Kucharek M, 2018. Investigation of the physical properties, antioxidant and antimicrobial activity of ternary potato starch-furcellaran-gelatin films incorporated with lavender essential oil. International journal of biological macromolecules 114: 1094-1101. Kavoosi G, Dadfar S M M and Purfard A M, 2013. Mechanical, physical, antioxidant, and antimicrobial properties of gelatin films incorporated with thymol for potential use as nano wound dressing. Journal of Food Science 78(2). Khazaei N, Esmaiili M, Emam Djomeh Z, Ghasemlou M and Jouki M, 2014. Characterization of new biodegradable edible film made from basil seed (Ocimum basilicum L.) gum. Carbohydrate polymers 102: 199-206. Majzoobi M, Pesaran Y, Mesbahi G, Golmakani M T and Farahnaky A, 2015. Physical properties of biodegradable films from heat‐moisture‐treated rice flour and rice starch. Starch‐Stärke 67(11-12): 1053-1060. Mimica-Dukić N, Božin B, Soković M, Mihajlović B and Matavulj M, 2003. Antimicrobial and antioxidant activities of three Mentha species essential oils. Planta medica 69(05): 413-419. Niño-Medina G, Urías-Orona V, Muy-Rangel M and Heredia J, 2017. Structure and content of phenolics in eggplant (Solanum melongena)-a review. South African Journal of Botany 111: 161-169. Nisar T, Wang Z C, Yang X, Tian Y, Iqbal M and Guo Y, 2018. Characterization of citrus pectin films integrated with clove bud essential oil: Physical, thermal, barrier, antioxidant and antibacterial properties. International journal of biological macromolecules 106: 670-680. Nouraddini M, Esmaiili M and Mohtarami F, 2018. Development and characterization of edible films based on eggplant flour and corn starch. International journal of biological macromolecules 120: 1639-1645. Pelissari F M, Andrade-Mahecha M M, do Amaral Sobral P J and Menegalli F C, 2013. Comparative study on the properties of flour and starch films of plantain bananas (Musa paradisiaca). Food Hydrocolloids 30(2): 681-690. Piñeros-Hernandez D, Medina-Jaramillo C, López-Córdoba A and Goyanes S, 2017. Edible cassava starch films carrying rosemary antioxidant extracts for potential use as active food packaging. Food Hydrocolloids 63: 488-495. Ramos M, Jiménez A, Peltzer M and Garrigós M C, 2012. Characterization and antimicrobial activity studies of polypropylene films with carvacrol and thymol for active packaging. Journal of Food Engineering, 109(3), 513-519. Shiku Y, Hamaguchi P Y, Benjakul S, Visessanguan W and Tanaka M, 2004. Effect of surimi quality on properties of edible films based on Alaska pollack. Food chemistry 86(4): 493-499. Shojaee-Aliabadi S, Hosseini H, Mohammadifar M A, Mohammadi A, Ghasemlou M, Ojagh S M, Hosseini S M and Khaksar R, 2013. Characterization of antioxidant-antimicrobial κ-carrageenan films containing Satureja hortensis essential oil. International journal of biological macromolecules 52: 116-124. Solano A C V and de Gante C R, 2014. Development of biodegradable films based on blue corn flour with potential applications in food packaging. Effects of plasticizers on mechanical, thermal, and microstructural properties of flour films 60(1): 60-66. Song X, Zuo G and Chen F, 2018. Effect of essential oil and surfactant on the physical and antimicrobial properties of corn and wheat starch films. International journal of biological macromolecules 107: 1302-1309. Souza A, Goto G, Mainardi J, Coelho A C V and Tadini C C, 2013. Cassava starch composite films incorporated with cinnamon essential oil: Antimicrobial activity, microstructure, mechanical and barrier properties. LWT-Food Science and Technology 54(2): 346-352. Sun Q, Sun C and Xiong L, 2013. Mechanical, barrier and morphological properties of pea starch and peanut protein isolate blend films. Carbohydrate polymers 98(1): 630-637. Šuput D Z, Lazić V L, Popović S Z and Hromiš N M, 2015. Edible films and coatings: Sources, properties and application. Food and Feed Research 42(1): 11-22. Uthumporn U, Fazilah A, Tajul A, Maizura M and Ruri A, 2016. Physico-chemical and Antioxidant Properties of Eggplant Flour as a Functional Ingredient. Advance Journal of Food Science and Technology 12(5): 235-243. Valderrama N, Albarracín W and Algecira N, 2015. Physical and microbiological evaluation of chitosan films: effect of essential oils and storage. World Acad. Sci. Eng. Technol. Int. J. Chem. Mol. Nucl. Mater. Metall. Eng9: 262-269. Vargas C G, Costa T M H, de Oliveira Rios A and Flôres S H, 2017. Comparative study on the properties of films based on red rice (Oryza glaberrima) flour and starch. Food Hydrocolloids 65: 96-106. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 32,721,224 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 857 |