تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,908 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,160,092 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,930,076 |
تأثیر غلظتهای مختلف چیتوسان بر عمر انبارداری و کیفیت پس از برداشت میوه زغال اخته (Cornus mass L.) | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 10، دوره 29، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 139-152 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم اسمعیلی؛ اصغر ابراهیمزاده* ؛ حمید حسنپور؛ محمد باقر حسنپور اقدم | ||
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: امروزه کنترل ضایعات پس از برداشت و اولویت دادن به استفاده از روشهای سالم نسبت به استفاده از سموم شیمیایی در پرورش محصولات باغبانی ضروری است. در سالهای اخیر، استفاده از پوششهای خوراکی مانند چیتوسان به منظور کاهش ضایعات پس از برداشت، کاهش سرعت متبولیسم محصول، افزایش عمر انبارمانی و کنترل رشد میکروبی در انواع میوهها رواج پیدا کرده است. هدف: هدف از پژوهش حاضر، تشخیص مناسبترین غلظت چیتوسان در راستای حفظ خاصیت آنتیاکسیدانی محصول زغال اخته، شاخصهای کمی، کیفی و ترکیبهای آنتیاکسیدانی پس از برداشت میوهها بود. روش کار: میوههای سالم و یکنواخت زغال اخته پس از برداشت با غلظت های مختلف چیتوسان (5/0، 1 و 5/1 درصد) بمدت 1 دقیقه تیمار شده و سپس در دمای 1±4 درجه سانتیگراد و به مدت 21 روز انبار شدند. نمونهبرداری جهت مطالعات مختلف بعدی در روزهای 7، 14 و 21 صورت گرفت. نتایج: نتایج آزمایش نشان داد که اثر متقابل زمان و غلظت چیتوسان بر میزان فعالیت آنزیم گایاکولپراکسیداز معنیدار نیست. با این حال تیمار چیتوسان در حفظ میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، آنتوسیانین کل، فنل کل، فلاونوئید کل، خاصیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیم کاتالاز بیشترین تأثیر را داشت. همچنین فعالیت آنزیمهای پلیفنلاکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز در غلظت صفر درصد بیشتر بود. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج کلی آزمایش، معلوم شد که تیمار ۱ درصد چیتوسان نسبت به سایر غلظتهای آن در حفظ صفات فیزیکوشیمیایی میوههای زغال اخته بهتر عمل نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غدایی؛ چیتوسان؛ زغال اخته؛ صفات کمی و کیفی | ||
مراجع | ||
صحرایی خوش گردش ع، بدیعی ف و یاسینی اردکانی ع، ۱۳۹۳. تأثیر پوشش نانو امولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری سیب گلاب رقم گلاب کهنز در مدت انبارداری، مهندسی بیوسیستم ایران، ۴۵(۲)، ۱۲۰-۱۱۳. راحمی م، ۱۳۸۹. فیزیولوژی پس از برداشت. مرکز نشر دانشگاه شیراز. رستگار س و شکری م، 1396. تاثیر چیتوسان و کلرید کلسیم بر روند تغییرات برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه کنار در مدت نگهداری، نشریه پژوهش های صنایع غذایی، 37(2)، 173-163. Aebi H, 1984.Catalase in vitro. Methods in Enzymology 105: 121-126.
Allan C R and Hadwiger L A, 1979. The fungicidal effect of chitosan on fungi of varying cell wall composition. Experimental mycology 3(3): 285-287.
Asadov S, 1990. Zoghal (Cornus mas L.) (in Turkish). Elm Baku.
Bai R K, Huang M Y and Jiang Y Y, 1988. Selective permeabilities of chitosan-acetic acid complex membrane and chitosan-polymer complex membranes for oxygen and carbon dioxide. Polymer bulletin 20(1): 83-88.
Bijelić S, Gološin, B, Todorović J N and Cerović S, 2011. Morphological characteristics of best Cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes selected in Serbia. Genetic resources and crop evolution 58(5): 689-695.
Bounous G and Zanini E, 1987. The variability of some components and biometric characteristic of the fruit of six tree and shrub species. In Lampone, Mirtillo, Altri Picolli Frutti (Eds.), Attri convegno (pp. 189–197). 4-5 Giugni, Rome, Italy: Trente. cherry (Cornus mas L.) genotypes selected in Serbia. Genetic resources and cropevolution 58: 689-695.
Dai Q, Borenstein A R, Wu Y, Jackson J C and Larson E B, 2006. Fruit and vegetable juices and Alzheimer’s disease: The Kame Project. The American journal of medicine 119(9): 751-759.
Dokhanieh A Y, Aghdam M S, Fard J R and Hassanpour H, 2013. Postharvest salicylic acid treatment enhances antioxidant potential of cornelian cherry fruit. Sciatica Horticulture 154: 31-36.
Duan X, Su, X, You Y, Qu H, Li Y and Jiang, Y, 2007. Effect of nitric oxide on pericarp browning of harvested longan fruit in relation to phenolic metabolism. Food Chemistry 104(2): 571-576.
Duthie G G, Gardner P T and Kyle J A, 2003. Plant polyphenols: are they the new magic bullet. Proceedings of the Nutrition Society 62(3): 599-603.
EL Ghaouth A, Arul J, Ponnampalam R and Boulet M, 1991. Use of chitosan coating to reduce water loss and maintain quality of cucumber and bell pepper fruits. Journal of Food Processing and Preservation, 15(5): 359-368.
Giusti M M and Wrolstad R E, 2001. Characterization and measurement of anthocyanins by UV‐visible spectroscopy. Current protocols in food analytical chemistry 1-13.
Gunduz K, Saracoglu O, Özgen M and Serce S, 2013. Antioxidant, physical and chemical characteristics of cornelian cherry fruits (Cornus mas L.) at different stages of ripeness. Acta Scientiarun Polonorum Hortorum Cultus 12(4): 59-66.
Hassanpour H, 2015. Effect of Aloe vera gel coating on antioxidant capacity, antioxidant enzyme activities and decay in raspberry fruit. LWT-Food Science and Technology 60(1): 495-501.
Jianglian D and Shaoying Z, 2013. Application of chitosan based coating in fruit and vegetable preservation: a review. Journal of Food Processing and Technology 4(5): 227-230.
Karthikeyan K G and Micheal T, 2006. Occurrence of antibiotics in wastewater treatment facilities in Wisconsin, USA. Science of total environment (1-3): 196-207.
Kays S J, 1997. Postharvest Physiology of Perishable Plant Products. Van Nostrand Rein Hold Book, AVI Publishing Co. New York 149-316 pp.
Lowings P H and D F, 1982. The preservation of fresh fruit and vegetables. Proc. Institute Food Science and Technology, Ann. Symp., Nottingham, UK. Kays S J, 1997. Postharvest Physiology of Perishable Plant Products. Van Nostrand Rein Hold Book AVI Publishing Co. New York 149-316 pp.
Mamedov N and Craker L E, 2002. Cornelian cherry: a prospective source for phytomedicine. In XXVI International Horticultural Congress: The Future for Medicinal and Aromatic Plants 629: 83-86.
Moldovans B, Popa A and David L, 2016. Effects of storage temperature on the total phenolic content of Cornelian Cherry (Cornus mas L.) fruits extracts. Journal of Applied Botany and Food Quality, 89.
Montgomery D C, 2007. Introduction to statistical quality control.
Paliyath G, Murr D P, Handa A K and Lurie S, 2009. Postharvest biology and technology of fruits, vegetables, and flowers. John Wiley and Sons 19-50.
Petriccione M, Mastrobuoni F, Pasquariello M S, Zampella L, Nobis E, Capriolo G and Scortichini M, 2015. Effect of Chitosan Coating on the postharvest quality and antioxidant Enzyme system response of Strawberry fruit during cold storage. Foods 4: 501-523.
Rinaudo M, 2006. Chitin and chitosan: properties and applications. Progress in polymer science, 31(7): 603-632.
Romanazzi G, Feliziani E, Baños S B and Sivakumar D, 2017. Shelf life extension of fresh fruit and vegetables by chitosan treatment. Critical reviews in food science and nutrition 57(3): 579-601.
Shin Y, Ryu J A, Liu R H, Nock J F and Watkins C B, 2008. Harvest maturity, storage temperature and relative humidity affect fruit quality, antioxidant contents and activity, and inhibition of cell proliferation of strawberry fruit. Postharvest Biology and Technology 49(2): 201-209.
Shui G and Leong L P, 2006. Residue from star fruit as valuable source for functional food ingredients and antioxidant nutraceuticals. Food Chemistry 97(2): 277-284.
Singh P, Garg A, Rama M and Agrawal D, 1999. Effect of replacing barley grain with wheat bran on intake and utilization of nutrients in adult sheep. Small ruminant research the official journal of the international goat association 31(3): 215-219.
Singleton V L and Rossi J A, 1965. Colorimetry of total phenolic with phosphomolybdic-phosphotungstic acid reagents. American Journal of Enology and Viticulture, 16(3): 144-158.
Soleimani-Aghdam M, Yousefpour-Dokhanieh A, Hassanpour H and Pezapour-Fard J, 2013. Enhancement of antioxidant capacity of cornelian cherry (Cornus mas L.) fruit by postharvest calcium treatment. Scientia Horticulturae, 161: 160-164.
Updhyaya A, Sankhla D, Davis T D, Sankhla N and Smidth B N, 1985.Effect of paclobotrazol on the activities of some enzymes of activated oxygen metabolism and lipid peroxidation in senescing soybean leaves. Journal of Plant Physiology 121: 453-461.
Wandel M and Bugget A, 1997. Environmental concern in consumer evaluation of food quality. Food Quality and Preference 8(1):19–26.
Wang S Y and Gao H, 2013. Effect of chitosan-based edible coating on antioxidants, antioxidant enzyme system, and postharvest fruit quality of strawberries (Fragaria x aranassa Duch.). LWT-Food Science and Technology 52(2): 71-79.
Yilmaz K U, Ercisli S, Zengin Y, Sengul M and Kafkas E Y, 2009. Preliminary characterisation of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes for their physico-chemical properties. Food Chemistry 114(2): 408–412.
Zhang M, Dong J, Jin H, Sun L and Xu M, 2011. Ultraviolet-B-induced flavonoids accumulation in Betula pendula leaves is dependent upon nitrate reductasemediated nitric oxide signaling. Tree Physiology 31: 798–807. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 787 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 559 |