تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,276 |
تعداد مقالات | 15,776 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,887,686 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,703,785 |
ارزیابی خواص ریزپوشینههای حاوی عصاره کاکوتی ( Ziziphora clinopodiodes) پایدار شده با صمغ عربی، ایزوله پروتئین آب پنیر صمغ گوار و ترکیب آنها | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 8، دوره 29، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 101-123 اصل مقاله (2.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمود حسین نیا؛ هادی الماسی* ؛ محمد علیزاده خالد آباد | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
چکیده زمینه مطالعاتی: درون پوشانی یکی از روشهای جدید افزایش پایداری ترکیبات زیست فعال در طی فراوری و نگهداری مواد غذایی محسوب میشود. هدف: هدف از این پژوهش، ارزیابی و مقایسه کارایی صمغ عربی، ایزوله پروتئین آب پنیر و صمغ گوار در ریزپوشانی عصاره کاکوتی (Ziziphoraclinopodiodes) و تولید پودر ریزپوشینه بود. روش کار: سه هیدروکلوئید مذکور به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر برای تولید میکروکپسول عصاره کاکوتی به وسیله روش اولتراسونیکاسیون مورد استفاده قرار گرفتند و نمونهها با روش خشک کردن انجمادی به پودر تبدیل شدند. نتایج آنالیز نشان داد ریزپوشینههای پایدار شده به وسیله ایزوله پروتئین آب پنیر کمترین اندازه ذره ( 7/292 نانومتر) را دارا بودند. ترکیب صمغ عربی یا گوار با ایزوله پروتئین آب پنیر، کارآیی پلی ساکاریدها را بهبود بخشید. با در نظر گرفتن مقادیر راندمان انکپسولاسیون، اندازه ذرات، شاخص چند پخشی و پتانسیل زتا، سازگاری ایزوله پروتئین آب پنیر با صمغ عربی بیشتر از صمغ گوار بود. بیشترین کارآیی درون پوشانی (91/86 %) متعلق به نمونه صمغ عربی/ ایزوله پروتئین آب پنیر بود. زمانی که ایزوله پروتئین آب پنیر با صمغ عربی مخلوط شد، محتوای فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی در بالاترین میزان خود بودند. شکل کروی ریزپوشینهها برای تمامی نمونهها بجز ترکیب صمغ گوار و صمغ عربی که شکل نامشخصی داشت، به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد. آنالیز FT-IR ، شکلگیری برهمکنشهای جدید بین مواد دیواره (بجز صمغ گوار) و اجزای عصاره کاکوتی را تایید کرد. آزمون XRD نشان داد که شاخص بلورینگی مواد دیواره بعد از ترکیب با عصاره کاکوتی کاهش مییابد اما نمونههای حاوی ایزوله پروتئین آب پنیر در مقابل تغییرات ساختاری مقاوم است. نتیجه گیری نهایی: نتایج این پژوهش نشان داد که کارآیی ایزوله پروتئین آب پنیر در ریزپوشانی عصاره کاکوتی بیشتر از پلی ساکاریدها میباشد. اما توصیه میشود این مواد دیواره در ترکیب با یکدیگر به خصوص ترکیب صمغ عربی/ ایزوله پروتئین آب پنیر استفاده شوند تا بهترین نتیجه حاصل شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ریزپوشانی؛ عصاره کاکوتی؛ مواد دیواره؛ اندازه ذرات؛ مورفولوژی | ||
مراجع | ||
اکرمی م، قنبرزاده ب، پورظفر ف، مرتضوی ع، دیناروند ر و دهقان نیا ج، 1395، نانوکمپلکسهای صمغ عربی- کازئینات حامل بتا کاروتن (2): بررسی اندازه ذرات، پتانسیل زتا ، مورفولوژی و کارایی انکپسولاسیون. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 26(4)، 778-763. سوخته زاری ش، الماسی ه، پیرسا س، زندی م و پیروزی فرد خ، 1396، بررسی خصوصیات فیزیکی و آنتی اکسیدانی فیلم فعال سلولز باکتریایی حاوی عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata). نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 27(2)، 62-51. شهبازی ی و موسوی م، 1396، بررسی تاثیر اسانس کاکوتی کوهی و عصاره متانولی پوست انار بر ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و ضدباکتریایی فیلم خوراکی کیتوزان. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 27(2)، 134-121. Ach D, Briancon S, Dugas V, Pelletier J, Broze G and Chevalier Y, 2015. Influence of main whey protein components on the mechanism of complex coacervation with Acacia gum. Coll Surf A Phys Eng Asp 481:367-374.
Almasi H, Zandi M, Beigzadeh S, Haghju S and Mehrnow N, 2016. Chitosan films incorporated with nettle (Urtica Dioica L.) extract-loaded nanoliposomes: II. Antioxidant activity and release properties. Journal of Microencapsulation 33(5): 449-459.
Bagheri L, Madadlou A, Yarmand M and Mousavi ME, 2013.Nanoencapsulation of date palm pit extract in whey protein particles generated via desolvation method. Food Research International 51: 866-871.
Bakkali F, Averbeck S, Averbeck D, and Idaomar M, 2008. Biological effects of essential oils: a review. Food and Chemical Toxicology 46(2): 446-475.
Bakry AM, Fang Z, Ni Y, Cheng H, Chen YQ and Liang L, 2016. Stability of tuna oil and tuna oil/peppermint oil blend microencapsulated using whey protein isolate in combination with carboxymethyl cellulose or pullulan. Food Hydrocolloids 60:559-571.
Carneiro HCF, Tonon RV, Grosso CRF, Hubinger MD, 2013. Encapsulation efficiency and oxidative stability of flaxseed oil microencapsulated by spray drying using different combinations of wall materials. Journal of Food Engineering 115:443-451.
de Vos P, Faas MM, Spasojevic M and Sikkema J, 2010. Encapsulation for preservation of functionality and targeted delivery of bioactive food components. International Dairy Journal 20: 292-302.
di Battista CA, Constenla D, Ramírez-Rigo MV and Piña J, 2015. The use of arabic gum, maltodextrin and surfactants in the microencapsulation of phytosterols by spray drying. Powder Technology 286: 193–201.
Dong Z, Ma Y, Hayat K, Jia C, Xia S and Zhang X, 2011. Morphology and release profile of microcapsules encapsulating peppermint oil by complex coacervation. Journal of Food Engineering 104: 455-460.
Donsì F, Annunziata M, Sessa M and Ferrari G, 2011. Nanoencapsulation of essential oils to enhance their antimicrobial activity in foods. LWT - Food Sciences and Technology 44: 1908-1914.
El-Said MM, Haggag HF, El-Din HMF, Gad AS and Farahat AM, 2014. Antioxidant activities and physical properties of stirred yoghurt fortified with pomegranate peel extracts. Annals of Agricultural Science 59(2): 207-212.
Emmambux NM and Taylor JRN, 2003. Sorghum kafirin interaction with various phenolic compounds. Journal Science Food Agriculture 83(5): 402–407.
Eratte D, McKnight S, Gengenbach TR, Dowling K, Barrow CJ and Adhikari BPJ, 2015. Co-encapsulation and characterization of omega-3 fatty acids and probiotic bacteria in whey protein isolate–gum Arabic complex coacervates. Journal of Functional Foods 19: 882-892.
Erçelebi EA and Ibanoglu E, 2009. Rheological properties of whey protein isolate stabilized emulsions with pectin and guar gum. Food Research Technology 229:281-286.
Faridi Esfanjani A, Jafari SM, Assadpoor E, Mohammadi A, 2015. Nano-encapsulation of saffron extract through double-layered multiple emulsions of pectin and whey protein concentrate. Journal of Food Engineering 165: 149-155.
Fernandes RV, Borges SV and Botrel DA, 2014. Gum arabic/starch/maltodextrin/inulin as wall materials on the microencapsulation of rosemary essential oil. Carbohydrate Polymers 101: 524-532.
Frascareli EC, Silva VM, Tonon RV and Hubinger MD, 2012. Effect of process conditions on the microencapsulation of coffee oil by spray drying. Food and Bioproducts Processing 90: 413-424.
Gastone F, Tosco T and Sethi RJ, 2014. Guar gum solutions for improved delivery of iron particles in porous media (Part 1): Porous medium rheology and guar gum-induced clogging. Journal of Contaminant Hydrology 166: 23-33.
Ghanbarzadeh B, Almasi H and Entezami AA, 2010. Physical properties of edible modified starch/carboxymethyl cellulose films. Innovative Food Science and Emerging Technologies 11: 697-0702.
Haghju S, Beigzadeh S, Almasi H and Hamishehkar H, 2016. Chitosan films incorporated with nettle (Urtica dioica L.) extract-loaded nanoliposomes: I. Physicochemical characterization and antimicrobial properties. Journal of Microencapsulation 33(5): 438-448.
Hosseinnia M, Alizadeh Khaledabad M and Almasi H, 2017. Optimization of Ziziphora clinopodiodes essential oil microencapsulation by whey protein isolate and pectin: A comparative study. International Journal of Biological Macromolecules 101: 958-966.
Jumel K, Harding SE and Mitchell JR, 1996. Effect of gamma irradiation on the macromolecular integrity of guar gum. Carbohydrate Research 282: 223–236.
Khodaparast H, Hosein M, Sangatash M, Karazian M, Habibi Najafi R, Beiraghi MB and Toosi S, 2007. Effect of essential oil and extract of Ziziphora clinopodioides on yoghurt starts culture activity. World Applied Sciences Journal 2(3): 194-197.
Kuck LS and Noreña CPZ, 2016. Microencapsulation of grape (Vitis labrusca var. Bordo) skin phenolic extract using gum Arabic, polydextrose, and partially hydrolyzed guar gum as encapsulating agents. Food Chemistry 194: 569-576.
Kuck LS, Wesolowski JL and Noreña CPZ, 2017. Effect of temperature and relative humidity on stability following simulated gastro-intestinal digestion of microcapsules of Bordo grape skin phenolic extract produced with different carrier agents. Food Chemistry 230: 257-264.
Liu W, Chen XD, Cheng Z and Selomulya C, 2016. On enhancing the solubility of curcumin by microencapsulation in whey protein isolate via spray drying. Journal of Food Engineering 169: 189-195.
Mahdavee Khazaei K, Jafari SM, Ghorbani M, Hemmati Kakhki A, 2014. Application of maltodextrin and gum Arabic in microencapsulation of saffron petal’s anthocyanins and evaluating their storage stability and color. Carbohydrate Polymers 105: 57-62.
Mehyar GF, Al-Isamil KM, Al-Ghizzawi HM and Holley RA, 2014. Stability of cardamom (Elettaria cardamomum) essential oil in microcapsules made of whey protein isolate, guar gum, and carrageenan. Journal of Food Science 79(10): 1939-1949.
Nayak AK, Das B and Maji R, 2012. Calcium alginate/gum Arabic beads containing glibenclamide: Development and in vitro characterization. International Journal of Biological Macromolecules 51: 1070-1078.
Parthasarathi C and Anandharamakrishnan B, 2016. Enhancement of oral bioavailability of vitamin E by spray-freeze drying of whey protein microcapsules. Food and Bioproducts Processing 100: 469-476.
Pourjavaher S, Almasi H, Meshkini S, Pirsa S and Parandi E, 2017. Development of a colorimetric pH indicator based on bacterial cellulose nanofibers and red cabbage (Brassica oleraceae) extract. Carbohydrate Polymers 156:193-201.
Ramos L, Reinas I, Silva SI, Fernandes JC, Cerqueira MA, Pereira RN, Vicente AA, Poças MF, Pintado ME and Malcat FX, 2013. Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefrom. Food Hydrocolloids 30: 110-122.
Ravichandran K, Palaniraj R, Saw NMT, Gabr AMM, Ahmed AR, Knorr D and Smetanska I, 2014. Effects of different encapsulation agents and drying process on stability of betalains extract. Journal of Food Science and Technology 51(9): 2216-2221.
Santana AA, Cano-Higuita DM, de Oliveira RA and Telis VRN, 2016. Influence of different combinations of wall materials on the microencapsulation of jussara pulp (Euterpe edulis) by spray drying. Food Chemistry 212: 1-9.
Sarkar S and Singhal RS, 2011. Esterification of guar gum hydrolysate and gum Arabic with n-octenyl succinic anhydride and oleic acid and its evaluation as wall material in microencapsulation. Carbohydrate Polymers 86: 1723-1731.
Sarkar S, Gupta S, Variyar PS, Sharma A and Singhal RS, 2012. Irradiation depolymerized guar gum as partial replacement of gum Arabic for microencapsulation of mint oil. Carbohydrate Polymers 90: 1685-1694.
Saurabh CK, Gupta S, Bahadur J, Mazumder S, Variyar PS and Sharma A, 2013. Radiation dose dependent change in physiochemical: mechanical and barrier properties of guar gum based films. Carbohydrate Polymers 98: 1610-1617.
Saurabh CK, Gupta S, Variyar PS and Sharma A, 2016. Effect of addition of nanoclay, beeswax, tween-80 and glycerol on physicochemical properties of guar gum films. Industrial Crops and Products 89: 109-118.
Serrano-Cruz MR, Villanueva-Carvajal A, Rosales AJ, Dávila JFR and Dominguez-Lopez A, 2013. Controlled release and antioxidant activity of Roselle (Hibiscus sabdariffa L.) extract encapsulated in mixtures of carboxymethyl cellulose, whey protein, and pectin. LWT-Food Science and Technology 50: 554-561.
Shahbazi Y and Shavisi N, 2016. Interactions of Ziziphora clinopodioides and Mentha spicata essential oils with chitosan and ciprofloxacin against common food-related pathogens. LWT - Food Science and Technology 71: 364-369.
Shahbazi Y, 2015a. Chemical composition and in vitro antibacterial effect of ziziphora clinopodioides essential oil. Pharmaceutical Scinces 21: 51-56.
Shahbazi Y, 2015b. Ziziphora clinopodioides essential oil and nisin as potential antimicrobial agents against Escherichia coli O157: H7 in Doogh (Iranian Yoghurt Drink). Journal of Pathology 176: 1-7.
Silva EK, Azevedo VM, Cunha RL, Hubinger MD and Meireles MA, 2016. Ultrasound-assisted encapsulation of annatto seed oil: Whey protein isolate versus modified starch. Food Hydrocolloids 56: 71-83.
Silva VM, Vieira GS and Hubinger MD, 2014. Influence of different combinations of wall materials and homogenization pressure on the microencapsulation of green coffee oil by spray drying. Food Research International 61: 132-143.
Simon-Brown K, Solval KM, Chotiko A, Alfaro L, Reyes V, Liu C, Dzandu B, Kyereh E, Barnaby AG, Thompson I, Xu Z and Sathivel S, 2016. Microencapsulation of ginger (Zingiber officinale) extract by spray drying technology. LWT-Food Science and Technology 70: 119-125.
Sliwinski EL, Roubos PJ, Zoet FD, Van Boekel MAJS and Wouters JTM, 2003. Effects of heat on physicochemical properties of whey protein-stabilized emulsions. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces 31: 231-242.
Sonboli A, Atri M and Shafiei S, 2010. Intraspecific variability of the essential oil of Ziziphora clinopodioides ssp. rigida from Iran. Chemistry & Biodiversity 7: 1784-1789.
Sukhtezari S, Almasi H, Pirsa S, Zandi M and Pirouzifard MK, 2017. Development of bacterial cellulose based slow-release active films by incorporation of Scrophularia striata Boiss. extract. Carbohydrate Polymers 156: 340-350.
Tan SP, Kha TC, Parks S, Stathopoulos C and Roach PD, 2015. Optimizing the encapsulation of an aqueous bitter melon extract by spray-drying. Foods 3: 400-419.
Taylor J, Taylor JRN, Belton PS and Minnaar A, 2009. Kafirin microparticle encapsulation of catechin and sorghum condensed tannins. Journal of Agricultural and Food Chemistry 57(16): 7523-7528.
Thombare N, Jha U, Mishra S and Siddiqui MZ, 2016. Guar gum as a promising starting material for diverse applications: A review. International Journal of Biological Macromolecules 88: 361-372.
Weinbrecky F, Minory M and De kruif CG, 2004. Microencapsulation of oils using whey protein/gum arabic coacervates. Journal of Microencapsulation 21(6): 667-679.
Zhang HY, Arab Tehrany E, Kahn CJF, Ponçot M, Linder M and Cleymand F, 2012. Effects of nanoliposomes based on soya, rapeseed and fish lecithins on chitosan thin films designed for tissue engineering. Carbohydrate Polymers 88(2): 618-627.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,799 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 911 |