تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,908 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,159,961 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,929,993 |
مقایسهی ویژگیهای ضدمیکروبی و فیزیکیشیمیایی فیلمهای امولسیونی بر پایهی کربوکسی-متیل سلولز حاوی ماکرو و نانوامولسیون اسانسروغنی دارچین | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 4، دوره 29، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 45-57 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا فتاحی؛ بابک قنبرزاده* ؛ جلال دهقاننیا | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن محلول نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین باعث بهبود برخی از ویژگیهای فیزیکیشیمیایی وضدکپکی فیلمهای امولسیونی گردد. هدف: هدف از این مطلعه تهیه ماکروامولسیون اسانسروغنی دارچین با استفاده از روش هموژنیزاسیون برش بالا و افزایش در مقدار انرژی ورودی به محلول امولسیونی، از طریق هموژنیزاسیون ترکیبی برش بالا-فراصوت، برای کاهش اندازه قطرات امولسیون به کمتر ازnm 100بود. روش کار: هر دو محلول امولسیونی حاوی غلظتهای 25/0، 5/0 و 1 درصد اسانسروغنی دارچین به محلول تشکیلدهنده فیلم به طور جداگانه اضافه شدند و فیلمهای نهایی به روش کاستینگ (تبخیر حلال) تهیه گردید. ویژگیهای ریزساختاری فیلمها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ اتمی(AFM) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون حرارتی، مکانیکی، پویا (DMTA)برای بررسی مقاومت حرارتی فیلمها استفاده گردید. به منظور آنالیزهای ضدمیکروبی فیلمها از روش هالهی عدم رشد استفاده شد. نتایج: تصاویر حاصل از میکروسکوپ نیروی اتمی نشان دهنده پایداری بیشتر محلول نانوامولسیون در مقایسه با ماکروامولسیون در بستر فیلمامولسیونی بود، شاخص زبری فیلم نانوامولسیونی در بالاترین غلظت از اسانسروغنی nm)86nm, Sq=80Sa=) تقریباً مشابه با فیلم کنترل بود ولی ناپایداری ماکروامولسیون اسانسروغنی دارچین در داخل بستر و در نتیجه مهاجرت به سطح فیلم در طی فرآیند خشک کردن، باعث ایجاد سطحی ناهموار گردید. ماهیت پلاستیسایزری اسانسروغنی دارچین و همچنین کاهش اندازهی قطرات باعث کاهش بیشتر برهمکنشهای بین زنجیرهای در بیوپلیمرگردید که در نتیجهی آن دمای انتقال شیشهای (Tg) و مدول ذخیره (E') براساس دادههای آزمون حرارتی، مکانیکی، پویا کاهش بیشتری برای فیلمهای حاوی نانوامولسیون در مقایسه با ماکروامولسیون نشان داد. کاهش در اندازهی قطرات اسانسروغنی در محلول امولسیونی باعث افزایش دسترسی زیستی ترکیبات فعال ضدمیکروب اسانسدارچین گردید به گونهای که شاخص ضدکپکی برای فیلمهای ماکروامولسیونی حاوی % 1 اسانسروغنی دارچین در برابر آسپرژیلوس نایجرز و موکور راسموس به ترتیب از % 16/14 و 82/20 به % 81/18 و 25 در فیلمهای نانوامولسیونی افزایش یافت. نتیجهگیری نهایی: بهبود پایداری امولسیون در بستر فیلم امولسیونی نقش مؤثری در بهبود ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و همچنین اثرگذاری ضدمیکروبی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلمفعال؛ اسانسروغنی دارچین؛ دسترسیزیستی؛ ضدکپک | ||
مراجع | ||
نوشیروانی ن، قنبرزاده ب، رضایی مکرم ر و هاشمی م، 1396. تهیه فیلمهای فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز-کیتوزان-اسید اولئیک حاوی اسانس زنجبیل و تعیین ویژگیهای فیزیکی، ضدکپکی و ضداکسایشی، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، (2) 27، 148-135. Atarés L, Bonilla J and Chiralt A, 2010. Characterization of sodium caseinate-based edible films incorporated with cinnamon or ginger essential oils. Journal of Food Engineering 100: 678–687.
Acevedo-Fani A, Salvia-Trujillo L, Rojas-Graü M A and Martín-Bellos Olga, 2015. Edible films from essential-oil-loaded nanoemulsions: Physicochemical characterization and antimicrobial properties. Journal of Food Hydrocolloids 47: 168-177.
Burt S, 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods e a review. International Journal of Food Microbiology 94(3): 223-253.
Bonilla J, Atarés L, Vargas M and Chiralt A, 2012. Effect of essential oils and homogenization conditions on properties of chitosan-based films. Journal of Food Hydrocolloids 26: 9-16.
Chen H, Hu X, Chen E, Wu S, McClements D J, Liu S, Li B and Li Y, 2016. Preparation, characterization, and properties of chitosan films with cinnamaldehyde nanoemulsions. Journal of Food Hydrocolloids 61: 662-671.
Dashipour A, Razavilar V, Hosseinie H, Shojaee-Aliabadie S, Bruce German J, Ghanati K, Khakpourf M and Khaksar R, 2015. Antioxidant and antimicrobial carboxymethyl cellulose films containing Zataria multiflora essential oil. International Journal of Biological Macromolecules 72: 606-613.
Huang Q, Yu H and Ru Q, 2010. Bioavailability and delivery on nutraceuticals using nanotechnology. Journal of Food Science 75: 50-57.
Ghanbarzadeh B and Oromiehi AR, 2009. Thermal and mechanical behavior of laminated protein films. Journal of Food Engineering 90: 517-524.
Kentish S, Wooster T J, Ashokkumar M, Balachandran S, Mawson R and Simons L, 2008. The use of ultrasonics for nanoemulsion preparation. Journal of Innovative Food Science and Emerging Technologies 9: 170-175.
Noshirvani N, Hong W, Ghanbarzadeh, B, Fasihi H and Montazami R, 2018. Study of cellulose nanocrystal doped starch-polyvinyl alcohol bionanocomposite films. International Journal of Biological Macromolecules 107 B: 2065-2074.
Ojagh S M, Rezaei M, Razavi S H and Hosseini S M H, 2010. Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Journal of Food Chemistry 120: 193-198.
Hashemi Gahruie H, Ziaee E, Eskandari M H and Hosseini S M, 2017. Characterization of basil seed gum-based edible films incorporated with Zataria multiflora essential oil nanoemulsion. Journal of Carbohydrate Polymers 166: 93–103.
Otoni C G, Pontes S F O, Medeiros E A A and Soares N F F, 2014. Edible films from methylcellulose and nanoemulsions of clove bud (Syzygium aromaticum) and oregano (Origanum vulgare) essential oils as shelf life extenders for sliced bread. Journal of Agricultural & Food Chemistry 62: 5214-5219.
Otoni C G, Moura M R, Aouada F A, Camilloto G P, Cruz R S, Lorevice M V, Soares N F F and Mattoso L H C, 2014. Antimicrobial and physical-mechanical properties of pectin/papaya puree/cinnamaldehyde nanoemulsion edible composite films. Journal of Food Hydrocolloids 41: 188-194.
Perez-Gago M B and Krochta J M, 2001. Lipid particle size effect on water vapor permeability and mechanical properties of whey protein/beeswax emulsion films. Journal of Agricultural & Food Chemistry 49: 996-1002.
Perdones A, Chiralt A, Cháfer M and González-Martínez C, 2011. Effect of homogenization conditions on physicochemical properties of chitosan-based film-forming dispersions and films. Journal of Food Hydrocolloids 25: 1158-1164.
Sanchez-Gonzalez L, Chiralt A, Gonzalez-Martínez C and Chafer M, 2011. Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on hydroxypropylmethylcellulose and chitosan. Journal of Food Engineering 105(2): 246-253.
Salarbashi D, Tajik S, Ghasemlou M, Shojaee-Aliabadi S, Shahidi-Noghabi M and Khaksar R, 2013. Characterization of soluble soybean polysaccharide film incorporated essential oil intended for food packaging. Journal of Carbohydrate Polymers 98: 1127– 1136.
Shadman S, Hosseini S E, Ershad-Langroudi H and Shabani S, 2017. Evaluation of the effect of a sunflower oil-based nanoemulsion with Zataria multiflora Boiss essential oil on the physicochemical properties of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets during cold storage. Journal of LWT - Food Science and Technology 79: 511-517.
Sahraee S, M Milani J, Ghanbarzadeh B and Hamishehkar H, 2017. Physicochemical and antifungal properties of bio-nanocomposite film based on gelatin-chitin nanoparticles. International Journal of Biological Macromolecules 97: 373-381.
Wilpiszewska K, Antosik A and Spychaj T, 2015. Novel hydrophilic carboxymethyl starch/montmorillonitenanocomposite films. Journal of Carbohydrate Polymers 128: 82-89.
Zinoviadou K G, Koutsoumanis K P and Biliaderis C G, 2016. Physico-chemical properties of whey protein isolate films containing oregano oil and their antimicrobial action against spoilage flora of fresh beef. Journal of Meat Science 82: 338-345. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 835 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 627 |