تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,530 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,644 |
خصوصیات مکانیکی و ضد میکروبی فیلمهای خوراکی بر پایه پروتئین کنجاله کنجد حاصل از دو روش استخراج قلیایی و نمکی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 9، دوره 29، شماره 3، آبان 1398، صفحه 115-130 اصل مقاله (732.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیمین صادقی؛ جعفر محمدزاده میلانی* ؛ رضا اسماعیل زاده کناری؛ محمدرضا کسایی | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: برخی از خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه پروتئین کنجاله کنجد با افزودن نانوذرات اکسیدروی و گلیسرول در دو روش استخراج قلیایی و نمکی میتواند متفاوت باشد و باعث بهبود برخی از خواص فیلم شوند. هدف: مقایسه و بررسی خصوصیات فیلم خوراکی زیست تخریب پذیر از پروتئین کنجاله کنجد با دو روش استخراج قلیایی و نمکی انجام شد. روش کار: در این پژوهش برای تولید فیلمهای خوراکی از قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی با 12 گروه آزمایشی بصورت جداگانه برای دو نوع فیلم با استخراج متفاوت استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل نمونه شاهد (بدون نانوذره اکسیدروی)، نمونه حاوی گلیسرول به میزان40%، 45%،50% و نمونه حاوی نانوذره اکسیدروی به مقدار 1%، 3% و %5 بود. نتایج: در هر دو روش استخراج میزان مقاومت کششی ومدول یانگ با افزایش گلیسرول کاهش ودرصد کشش پذیری و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت. با افزایش نانوذره به میزان 3% مقاومت کششی و مدول یانگ افزایش و درصد کشش پذیری و نفوذپذیری به بخار آب کاهش یافت. اما در نفوذپذیری به اکسیژن افزایش گلیسرول تاثیری نداشت. با ادامه افزایش نانوذره تا 5% مقاومت کششی، مدول یانگ و نفوذ پذیری به اکسیژن کاهش و درصد کشش پذیری و نفوذ پذیری به بخار آب افزایش یافت. خاصیت ضدمیکروبی هر دو نوع فیلم با افزایش نانوذره اکسیدروی باعث افزایش قطر هاله عدم رشد باکتری شد. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج میزان مقاومت کششی، درصد کشش پذیری و مدول یانگ در فیلم پروتئینی استخراج شده با روش قلیایی بیشتر از روش نمکی بود. اما میزان نفوذپذیری به بخار آب و میزان نفوذپذیری به اکسیژن در فیلم پروتئینی با روش نمکی بیشتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
استخراج قلیایی؛ استخراج نمکی؛ پروتئین کنجاله کنجد؛ فیلم خوراکی | ||
مراجع | ||
جاهد ع، الماسی ه و علیزاده خالدآباد م، 1397. تولید و بهینه سازی ویژگی های نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر کیتوزان/ نانوفیبرآلی حاوی اسانسهای مرزنجوش بخارایی و زنیان و کاربردآن بر پایداری اکسیداتیو روغن کلزا. نشریه پژوهش های علوم وصنایع غذایی ایران، جلد14، شماره5، صفحه 927-907. صارم نژاد س، عزیزی م ح، برزگر م و عباسی س، 1388. بررسی اثرpHو غلظت پلاستی سایزر روی ویژگیهای فیلم تهیه شده از ایزوله پروتئین باقلا، دانشگاه تربیت مدرس، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، دوره 6، شماره 2، صفحه 103-93. خادم م، الماسی ه و مشکینی س، 1396. تاثیر فیلم فعال سلولز باکتریایی حاوی اسانس رزماری و نانوذرات اکسیدروی بر ویژگیهای شیمیایی، میکروبی و تغذیهای دانه های انار آماده مصرف در طول نگهداری سرد ، نشریه ی پژوهش های صنایع غذایی، جلد 27، شماره 4 ، صفحه 119- 103. قاروی آهنگر ا، عباسپورفرد م ح، شاه طهماسبی ن و خجسته پور م، 1392. سنتز و مطالعه خواص ساختاری، فیزیکی وضدمیکروبی اکسید روی و نانوکامپوزیت پلیمری( PVA/ZnO) جهت بسته بندی مواد غذایی، نشریه پژوهشهای علوم وصنایع غذایی ایران، جلد 11، شماره 2، صفحه 199-191. قدسی م، شاهدی م و کدیور م، 1395. تولید فیلم بیونانوکامپوزیتی از ایزوله پروتئینی گاودانه و نانوذرات اکسیدروی و بررسی خصوصیات عملکردی و موثر بر نگهداری مواد غذایی آن، فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران، شماره 51، دوره 13؛صفحه 113-123. AOAC,2000. Official Methods of Analysis. 17th ed. Arlington (VA): Association of official analytical chemists. ASTM, 2000. Standard Test Method for Water Vapor Transmission of Materials. Annual book of ASTM standards. Designation E96-00. Philadelphia: American Society for Testing Materials. ASTM, 2002. Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. Annual book of ASTM standards. Designation D882-02. Philadelphia: American Society for Testing Materials. Barreto PL M, Pires AT N and Soldi V, 2003. Thermal degradation of edible films based on milk proteins and gelatin in inert atmosphere. Polymer Degradation and Stability, 79: 147-152. Carvalho RA and Grosso CRF, 2004. Characterization of gelatin based films modified with transglutaminase, glyoxal and formaldeyde. Food Hydrocolloids 18:717-726. Chen CH and Lai LS, 2008. Mechanical and water vapor barrier properties of tapioca starch/decolorized hsian-tsao leaf gum films in the presence of plasticizer. Food Hydrocoll; 22: 1584-1595. Gontard N and Guilbert S, 1994. Biopackaging: Technology and properties of edible and/or biodegradable material of agricultural origin. In M. Mathouthi, Food Processing and Preservation; chapter 9. Glassgow: Blackie Academic and Professional. Donhowe G and Fennema O, 2001. The effects of plasticizers on crystallinity, permeability and mechanical properties of Methylcellulose films. J Food Process Preserv 1993; 17(4): 247-257 Durango AM, Soares NFF and Andrade N J, 2006. Microbiological evaluation of an edible antimicrobial coating on minimally processed carrots, Food Control, 17: 336-341.
Jafari H, Pirouzifard M, AlizadehKhaledabad M A and Almasi H, 2016. Effect of chitin nanofiber on the morphological and physical properties of chitosan/silver nanoparticle bionanocomposite films. International Journal of Biological Macromolecules, 92: 461-466.
Heinlaan M, Ivask A, BlinovaI. Dubourguier, H and Kahru A, 2008. Toxicity of nanosized and bulk ZnO, CuO and TiO2 to bacteria Vibrio fischeri and crustaceans Daphnia magna and Thamnocephalusplatyurus, Chemosphere, 71: 1308-1316.
Henriette MC and de Azeredo, 2009. Nanocomposites for food packagingapplications, Food Research International, 42, 1240–1253.
Lee JH, Song NB, Jo WS and Song KB, 2014. Effects of nano-clay type and content on the physical properties of sesame seed meal protein compositefilms. International Journal of Food Science and Technology ,49: 1869-1875.
Llorens A, Lloret E, Picouet P A, Trbojevich R and Fernandez A, 2012. Metallic-based micro and nanocomposites in food contact materials and active food packaging. Trends in Food Science and Technology, 24, 19–29.
Onsaard E, Pomsamud P and Audtum P, 2010. Functional properties of sesame protein concentrates from sesame meal. As. J. Food Ag-Ind., 3(04): 420-431.
Ou S, Wang Y, Tang S, Huang C and Jackson M G, 2005. Role of ferulic acid in preparing edible films from soy protein isolate. Journal of Food Engineering, 70: 205-210.
Park HJ, Weller CL, Verrgano PJ and Testin RF, 1993. Permeability and mechanical properties of cellulosebased edible films. J Food Sci; 58(6): 1361-1370.
Saglam D, Venema P, De Vries R, Shi J and Van der Linden E, 2013. Concentrated whey protein particle dispersions: Heat stability and rheological Properties. Food Hydrocolloids. 30: 100-109
Salgado PR, Molina Ortiz SE, Petruccelli S and Mauri A N, 2010. Biodegradable sunflower protein films naturally activated with antioxidant compounds. Food Hydrocolloids. 24: 525–533.
Sánchez-González L, Vargas M, González-Martínez C, Chiralt A and Cháfer M, 2011. Use of essentialoils in bioactive edible coatings. J. Food Eng, Rev., 3: 1-16.
Shafei A and Abou-Okeil A,2011. ZnO/carboxymethylchitosan bionano-composite to impart antibacterial and UV protection for cotton fabric. CarbohydrPolym; 83(2):920-925.
Sahraee s, Ghanbarzadeh B, and Milani J M and Hamishehkar H, 2017. Development of Gelatin Bionanocomposite Films Containing Chitin and ZnO Nanoparticles. Food Bioprocess Technol, 10:1441-1453.
Sharma L and singh CH, 2016. Sesame protein based edible film:Development and characterization .Food Hydrocolloids,61:139-147.
Tankhiwaie R and Bajpai SK, 2012. Preparation, characterization and antibacterial application of ZnO- nanoparticles coated polyethylene films for food packaging. Colloids and Surfaces B: Bionterfaces, (90):16-20.
Weiss J, Takhistov P and Mcclements DJ, 2006. Functional Materials in Food Nanotechnology, Journal Of Food Science, 71(9): 107-116.
Wittaya T, 2012. Protein-Based EdibleFilms: Characteristics and Improvement ofProperties in Structure and Function of FoodEngineering, InTech, 43-70.
Yu J, Yang J, Liu B and Ma X, 2009. Preparation and characterization of glycerol plasticized-pea starch/ZnO–carboxymethylcellulose sodium nanocomposites. Bioresour. Technol., 100(11): 2832-2841.
Zhao J, Liu D, Chen F and LIU G, 2012. Functional Properties of Sesame Seed Protein Prepared by Two Different Methods, 34:1101-1106.
Zhou JJ, Wang SY and Gunasekaran S, 2009. Preparation and Characterization ofWhey Protein FilmIncorporated with TiO2Nanoparticles, Journal of Food Science,74 (7): 50-56. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 763 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 533 |