تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,780 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,827 |
ارزیابی اثر زمان برداشت و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر روی برخی خصوصیات کیفی میوه زغال اخته | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 6، دوره 29، شماره 3، آبان 1398، صفحه 69-84 اصل مقاله (700.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نیر اسماعیلی؛ رحیم نقشبند حسنی* ؛ فریبرز زارع نهندی | ||
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی میوهها در طی مراحل مختلف بلوغ، برای دستیابی به محصول با کیفیت بالا و گسترش طول دوره انبارمانی ضروری میباشد. هدف: بررسی تأثیر زمان برداشت بر خواص فیزیکیشیمیایی، ویتامین ث و کیفیت میوههای زغال اخته در طول دوره انبارمانی بود. روش کار: در این پژوهش اثر زمان برداشت (برداشت اول در مرحله برداشت تجاری و برداشت دوم به فاصله 5 روز بعد از برداشت اول) و مدت نگهداری میوه در سردخانه بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوه زغالاخته در دو مرحله زمان برداشت انجام شد. میوهها به سردخانه با دمای°C 4 و رطوبت نسبی 85-80٪ به مدت 21 روز منتقل شدند و صفات کیفی از قبیل محتوای pH، مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته کل (TA)، نسبت TSS/TA، ویتامین ث، میزان نشت یونی و تولید اتیلن میوهها در طول دوره انبارمانی (زمان صفر انبارمانی (0)، 7، 14 و 21 روز پس از انبارمانی) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: تاخیر در برداشت تاثیر معنیداری بر میزان pH و نشت یونی میوهها نداشت، اما سبب افزایش (01/0 P<) نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته قابل تیتراسیون (TSS/TA) و کاهش میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) میوه گردید. از نظر طول دوره نگهداری در انبار در تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنیداری (01/0 P<) وجود داشت. بهطوری که با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول دوره انبارمانی، میزان مواد جامد محلول کل (TSS) و تولید اتیلن در میوههای برداشت دوم با افزایش طول دوره نگهداری در انبار نسبت به برداشت اول روند افزایشی نشان دادند، درحالیکه محتوای ویتامین ث برداشت اول روند کاهشی بیشتری نشان داد. نتیجه گیری نهایی: تأخیر در برداشت، سبب افزایش مواد جامد محلول کل (به عنوان یک پارامتر کیفی مهم میباشد که رابطه مستقیم با کیفیت خوراکی میوه در زمان رسیدن دارد) و کاهش اسیدیته میوه گردید که در نتیجه نسبت قند به اسید افزایش یافته و سبب افزایش کیفیت میوهها گردید. همچنین تأخیر در برداشت سبب افزایش ویتامین ث میوه، که به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی در گیاه میباشد، شد. ولی زمان برداشت تأثیری بر میزان pH و نشت یونی نداشت.با گذشت مدت زمان انبارمانی، میزان pH، نسبت مواد جامد محلول کل به اسیدیته کل و نشت یونی میوهها افزایش یافتند، در حالی که محتوای اسیدیته کل کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
اتیلن؛ انبارمانی؛ کیفیت میوه؛ رسیدگی؛ میوه زغالاخته | ||
مراجع | ||
اثنی عشری م، زکایی خسروشاهی م.ر، 1390. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه بو علی سینا، 658 صفحه. عشورنژاد م، قاسمنژاد م، آقاجانزاده س، فتاحیمقدم ج و بخشی د، 1389. ارزیابی عمر انباری و کیفیت پس از برداشت میوههای کیوی رقم ’هایوارد‘ تولید شده در سیستمهای کشاورزی ارگانیک و متداول. مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره 22، شماره 3. صفحههای 12-1. فتاحیمقدم ج، حلاجیثانی م، 1391. تعیین زمان مناسب برداشت میوه کیوی و تأثیر آن بر کیفیت میوه پس از برداشت. مجله علوم باغبانی. دوره 26، شماره2. صفحههای 237-230. قاسمنژاد م، قربانعلیپور و فتاحیمقدم ج، 1390. تأثیر زمان برداشت بر ظرفیت آنتیاکسیدانی و کیفیت نگهداری میوه کیوی رقم هایوارد. مجله بهزراعی کشاورزی، دوره 13، شماره 1. صفحههای 64-55. گوهری غ، صفایی ف، رسولی ف، اعظمی م، دواتی کاظم نیا ح، 1397. ارزیابی اثرات محلول پاشی اسید سالسیلیک بر فعالیت برخی ترکیبات آنتی اکسیدانی انگور رقم شاهانیVitis Vinifera L. cv Shahani) (. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، جلد 28، شماره 2. صفحه های 159- 149. مشرف ل، قاسمی ا، 1383. اثر زمان برداشت بر افزایش عمر نگهداری بِه رقم اصفهان. نشریه علوم آب و خاک، دوره 8، شماره 2. صفحههای 190-181. Ackermann J, Fischer M and Amadò R, 1992. Changes in Sugars, Acids, and Amino Acids during Ripening and Storage of Apples (cv. Glockenapfel). Journal of Agricultural and Food Chemistry 40(7): 1131–1134.
Bijelić S, Gološin B, Todorović JN and Cerović S, 2010. Morphological characteristics of best Cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes selected in Serbia. Genetic Resources and Crop Evolution 58: 689-695.
Boquete EJ, Trinchero GD, Fraschina AA, Vilella F and Sozzi GO, 2004. Ripening of “Hayward” kiwifruit treated with 1-methylcyclopropene after cold storage. Postharvest Biology and Technology 32(1): 57–65.Burg SP, Burg EA, 1962.The role of ethylene in fruit ripening. Plant Physiol 37:179–189.
Chase L, 1995. Quality counts: steps for top grade kiwifruit. California Grow Services, 19: 26-27.
Chaudhary PR, Yu X, Jayaprakasha GK and Patil BS, 2017. Influence of storage temperature and low-temperature conditioning on the levels of health-promoting compounds in Rio Red grapefruit. Food Science and Nutrition 5(3): 545–553.
Crisosto C, Kader A, 1999. Kiwifruit postharvest quality maintenance guidelines. Central Valley Postharvest Newsletter 8(3): 1-11.
Ercýslý S, 2004. Cornelian cherry germplasm resources of Turkey. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research 92: 87-92.
Esteve MJ, Frígola A, Rodrigo C and Rodrigo D, 2005. Effect of storage period under variable conditions on the chemical and physical composition and colour of Spanish refrigerated orange juices. Food and Chemical Toxicology 43(9): 1413–1422.
Eyde RH, 1988. Comprehending Cornus: Puzzles and progress in the systematics of the dogwoods. The Botanical Review 54: 233-351.
Ganai SA, 2013. Effect of harvest dates and post-harvest treatments on quality and shelf-life of stored apple cv. red delicious, PhD Thesis, Sher-e-Kashmir University of Agricultural Sciences & Technology of Kashmir. Gordon, A, Friedrich M, da Matta VM, Moura CFH and Marx F, (2012). Changes in phenolic composition, ascorbic acid and antioxidant capacity in cashew apple (Anacardium occidentale L.) during ripening. Fruits 67: 267-276.
Gunduz K, Saracoglu O, Özgen M and Serce S, 2013. Antioxidant, physical and chemical characteristics of cornelian cherry fruits (Cornus mas L.) at different stages of ripeness. ACTA Scientiarum Polonorum Horticulture 12: 59-66.
Hassanpour H, Yousef H, Jafar H and Mohammad A, 2011. Antioxidant capacity and phytochemical properties of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes in Iran. Scientia Horticulturae 129(3): 459–463.
Horwitz W, Chichilo P and Reynolds H, (1970). Official methods of analysis of the Association of Official Analytical Chemists. Journal of Pharmaceutical Sciences 65(1): 162.
Jung SK, Watkins CB, 2008. Superficial scald control after delayed treatment of apple fruit with diphenylamine (DPA) and 1-methylcyclopropene (1-MCP). Postharvest Biology and Technology 50(1): 45–52. Klimenko S, 2004. The Cornelian cherry (Cornus mas L.) collection, preservation and utilization of genetic resources. J. Fruit Ornam. Plant Res. 12: 93-98.
Miaruddin M, Chowdhury MGF, Rahman MM, Khan MHH and Mozahid R, 2011. Effect of ripening chemicals on postharvest quality of tomato. Research Report (2010–2011) on Postharvest Technology of Crops. Postharvest Technogy Division Gazipur 1701: 79–85.
Moneruzzaman K, Hossain A, Sani W, Saifuddin M and Alenazi M, 2009. Effect of harvesting and storage conditions on the post-harvest quality of tomato (Lycopersicon esculentum Mill) cv. Roma VF. Australian Journal of Crop Science 3: 113-121.
Mussa S, Sharaa IEl, 2014. Analysis of Vitamin C (ascorbic acid) Contents packed fruit juice by UV-spectrophotometry and Redox Titration Methods. IOSR Journal of Applied Physics 6(5): 46–52.
Pantelidis G, Vasilakakis M, Manganaris G and Diamantidis G, 2007. Antioxidant capacity, phenol, anthocyanin and ascorbic acid contents in raspberries, blackberries, red currants, gooseberries and Cornelian cherries. Food chemistry 102: 777-783.
Pawlowska AM, Camangi F and Braca A, 2010. Quali-quantitative analysis of flavonoids of Cornus mas L. (Cornaceae) fruits. Food Chemistry 119: 1257-1261.
Pech, J, Balague C, Latche A and Bouzayen M, 1994. Postharvest physiology of climacteric fruits: recent developments in the biosynthesis and action of ethylene. Sciences des aliments 14: 3-15.
Peck GM, Andrews PK, Reganold JP and Fellman, JK, (2006). Apple Orchard Productivity and Food Quality under Organic, Conventional, and Integrated Management. HortScience 41(1): 99–107.
Piga, A, D'Aquino S and Agabbio M, 2000. Influence of cold storage and shelf-life on quality of 'Salustiana' orange fruits. Fruits (Paris) 55: 37-44.
Rab A, Rehman H, Haq I, Sajid M, Nawab K and Ali K, 2013. Harvest stages and pre-cooling influence the quality and storage life of tomato fruit. Journal of Animal and Plant Sciences 23(5): 1347–1352.
Rahaman AA, Bishop C, 2013. Evaluating the effects of biodegradable and conventional modified atmosphere packaging on the shelf life of organic Cavendish bananas. Journal of Post-Harvest Technology 1:29-35.
Sairam RK, Deshmukh PS and Shukla DS, 1997. Tolerance of Drought and Temperature Stress in Relation to Increased Antioxidant Enzyme Activity in Wheat. Journal of Agronomy and Crop Science 178(3): 171–178.
Seeram NP, Schutzki R, Chandra A and Nair MG, 2002. Characterization, quantification, and bioactivities of anthocyanins in Cornus species. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50, 2519-2523.
Shewfelt RL and Purvis AC, 1995. Toward a comprehensive model for lipid peroxidation in plant tissue disorders. HortScience 30: 213-218.
Smirnoff N, 1995. Antioxidant systems and plant response to the environment. Environment and plant metabolism: Flexibility and acclimation. Bios Scientific Publishers.
Winardiantika V, Lee YH, Park NI and Yeoung YR, 2015. Effects of cultivar and harvest time on the contents of antioxidant phytochemicals in strawberry fruits. Horticulture Environment and Biotechnology 56(6): 732–739.
Yang SF, Hoffmanne E, 1984. Ethylene biosynthesis and its regulation in high plant. Annual Review of Plant Physiology 35: 155 – 156. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,088 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 461 |