تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,714 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,773 |
پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکوسهای جدا شده از شیر خام و فرآوردههای لبنی سنتی منطقه تبریز | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 2، دوره 29، شماره 3، آبان 1398، صفحه 13-26 اصل مقاله (746.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نوشین پیروزپور؛ شهرام حنیفیان | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: پروبیوتیکها ارگانیسمهای زندهای هستند که دارای اثرات سلامتبخش برای میزبان میباشند. هدف: هدف از انجام این پژوهش جداسازی گونههای متنوع انتروکوکوس از شیر خام و فرآوردههای لبنی سنتی منطقه تبریز و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها بود. روش کار: انتروکوکوسها با روش کشت جداسازی و با آزمونهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. ویژگیهای پروبیوتیکی جدایهها (تحمل به اسید و صفرا، فعالیت پروتئولیتیکی و لیپولیتیکی، حساسیت به آنتیبیوتیکها و ژن عامل حدت) ارزیابی گردید و 24 جدایه با در نظر گرفتن تنوع گونهای و نوع فرآورده لبنی انتخاب شدند. نتایج: هیچیک از گونههای انتروکوکوس به pH های 1 و 2 تحمل نداشتند، اما تمامی آنها در 3 =pH توانستند بهمدت 120 دقیقه پایدار بمانند. از نظر تحمل صفرا، همه گونهها نسبت به درصدهای مختلف صفرا مقاوم بودند، اما بهموازات افزایش غلظت صفرا، کاهش بیشتر در جمعیت آنها مشاهد شد. بهعلاوه، درجات مختلفی از پروتئولیز و لیپولیز توسط گونههای متنوع و سویههای مختلف یک گونه انتروکوکوس بهدست آمد. بیشترین فعالیت پروتئولیتیکی بعد از 15 روز ثبت گردید که مربوط به گونههای فکالیس، ماندتی و هایرا و بیشترین فعالیت لیپولیتیکی مربوط به گونههای ساکارولیتیکوس، کازلیفلاووس و فکالیس بودند. همچنین در آنتیبیوگرام درجات متفاوتی از حساسیت مشاهده شد. ژن حدت Espاز دو سویه فکالیس ردیابی شد، در حالیکه ژن حدت Asa 1 در هیچیک از سویههای فاسیوم یافت نشد. نتیجهگیری نهایی: گونههای انتروکوکوس میتوانند بهصورت بالقوه بهعنوان پروبیوتیک مطرح باشند اما ضروری است ارزیابیهای مولکولی و همچنین آزمونهایی در مدلهای سلولی و حیوانی برای ارزیابی دقیقتر جنبههای ایمنی انتروکوکوسها انجام گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
انتروکوکوس؛ محصولات لبنی سنتی؛ تحمل اسید؛ تحمل صفرا؛ فعالیت پروتئولیتیکی؛ فعالیت لیپولیتیکی | ||
مراجع | ||
جعفری ب، منادی ع ر، رضایی ع، علیزاده س، احمدیزاده چ، برزگری ا، پاشازاده م و جعفرزاده ح، 1391. ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی منطقه مغان و مشگینشهر، مجله دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، 1، 1513-1505. دعوتی ن، زیبایی س، طباطبایی یزدی ف، شهیدی ف و عدالتیان م ح، 1393. مطالعه پتانسیل تکنولوژیکی انتروکوکوسهای جداشده از شیر شتر ایران برای استفاده در صنعت غذا، همایش ملی توسعه پرورش شتر ایران، دانشگاه گنبد کاووس، 528-522. نریمانی ط و تارینژاد ع ر، 1393. جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتریهای پروبیوتیک از شیر و ماست سنتی گاومیش شهرستان خوی، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 24، 3، 349-335. Arribas P, Sesena S, Poveda JM, Chicon R, Cabezas L and Palop L, 2011. Eenterococcus populations in artisanal manchego cheese: biodiversity and safety aspects. Food Microbiology, 28: 891–899.
Carasi P, Jacquot C, Romanin DE, Elie AM, Antoni GL, Urdaci MC and Serradell M, 2014. Safety and potential beneficial properties of Enterococcus strains isolated from kefir. International Dairy Journal, 39: 193–200.
Centeno JA, Cepeda A and Rodríguez‐Otero JL, 1995. Identification and preliminary characterization of strains of enterococci and micrococci isolated from Arzúa raw cows'‐milk cheese. Molecular Nutrition & Food Research, 39: 55–62.
Domig KJ, Mayer HK and Kneifel W, 2003. Methods used for the isolation, enumeration, characterization and identification of Enterococcus spp. 2. Pheno- and genotypic criteria. International Journal of Food Microbiology, 88: 165–188.
Durack J, Kimes NE, Lin DL, Rauch M, McKean M, McCauley K, Panzer AR, Mar JS, Cabana MD and Lynch SV. (2018). Delayed gut microbiota development in high-risk for asthma infants is temporarily modifiable by Lactobacillus supplementation. Nature Communications, 9: 707-712.
Ferguson DM, Talavera GN, Ríos Hernández LA, Weisberg SB, Ambrose RF and Jay JA, 2016. Virulence Genes among Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium isolated from coastal beaches and human and nonhuman sources in southern California and Puerto Rico. Journal of Pathogens, 1–7.
Garcia-Cano I, Serrano-Maldonado CE, Olvera-Garcia M, Delgado-Arciniega E, Pena-Montes C, Mendoza-Hernandez G and Quirasco M, 2014. Antibacterial activity produced by Enterococcus spp. Isolated from an artisanal Mexican dairy products, Catija cheese. LWT- Food Science and Technology, 59: 26–34.
Ghrairi T, Frere J, Berjeaud JM and Manai M, 2008. Purification and characterisation of bacteriocins produced by Enterococcus faecium from Tunisian rigouta cheese. Food Control, 19: 162-169.
Giraffa G, 2003. Functionality of enterococci in dairy products. International Journal of Food Microbiology, 88: 215–222.
Guo L, Li T, Tang Y, Yang L and Huo G, 2015. Probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional naturally fermented cream in China. Microbial Biotechnology, 9(6):737–745.
Gustavo PR, Jeverson F, Alves P and Guades AP, 2009. Antimicrobial resistance profiles of enterococcus spp isolated from food in Southern Brazil. Brazilian Journal of Microbiology, 40: 125–128.
Klein G, 2003. Taxonomy, ecology and antibiotic resistance of enterococci from food and the gastro-intestinal tract. International Journal of Food Microbiology, 88: 123–131.
Koluman A, Sariye Akan L and Chakiroglu FP, 2009. Occurrence and antimicrobial resistance of Enterococci in retail foods. Food Control, 20: 281–283.
Lei M, Dai X and Liu M, 2015. Biological characteristics and safety examination of five Enterococcal strains from probiotic products. Journal of Food Safety, 35: 324–335.
Martino GP, Espariz M, Gallina Nizo G, Esteban L, Blancato VS and Magni C. 2018. Safety assessment and functional properties of four enterococci strains isolated from regional Argentinean cheese. International Journal of Food Microbiology, 277: 1-9.
Morandi S, Brasca M, Andrighetto C, Lombardi A and Lodi R, 2006. Technological and molecular characterization of enterococci isolated from north-west Italian dairy products. International Dairy Journal, 16: 867–875.
Ogier JC and Serror P, 2008. Safety assessment of dairy microorganisms: The Enterococcus genus. International Journal of Food Microbiology, 126: 291–301.
Olvera-García M, Sanchez-Flores A. and Quirasco Baruch M. (2018). Genomic and functional characterisation of two Enterococcus strains isolated from Cotija cheese and their potential role in ripening. Applied Microbiology and Biotechnology, 102: 2251–2267.
Peters J, Mac K, Wichmann-Schauer H, Klein G and Ellerbroek L, 2003. Species distribution and antibiotic resistance patterns of Enterococci isolated from food of animal origin in Germany. International Journal of Food Microbiology, 88: 311–314.
Saelim K, Sohsomboon N, Kaewsuwan S and Maneerat S, 2012. Probiotic properties of Enterococcus faecium CE5-1 producing a bacteriocin-like substance and its antagonistic effect against antibiotic-resistant enterococci in vitro. Czech Journal of Animal Science, 57: 529–539.
Serio A, Chaves-López C, Paparella A and Suzzi G, 2010. Evaluation of metabolic activities of enterococci isolated from Pecorino Abruzzese cheese. International Dairy Journal, 20: 459–464.
Suzzi G, Caruso M, Gardini F, Lombardi A, Vannini L, Guerzoni ME and Lanorte MT, 2000. A survey of the enterococci isolated from an artisanal Italian goat's cheese (semicotto caprino). Journal of Applied Microbiology, 89: 267–274.
Švec P. and Franz CMAP. 2014. The genus Enterococcus. Pp. 175-211. In: Holzapfel WH and Wood BJB (eds). Lactic Acid Bacteria: Biodiversity and Taxonomy. Wiley Blackwell.
Tuncer Y, 2009. Some technological properties of phenotypically identified enterococci strains isolated from Turkish Tulum cheese. African Journal of Biotechnology, 8: 7008–7016.
Valenzuela A, Ben Omar N, Abriouel H, Lopez R, Ortega E, Cañamero M and Galvez A, 2008. Risk factors in Enterococci isolated from foods in Morocco: Determination of antimicrobial resistance and incidence of virulence traits. Food and Chemical Toxicology, 46: 2648–2652.
Vankerckhoven V, Van Autgaerden T, Vael C, Lammens C, Chapelle S, Rossi R, Jabes D and Goossens H, 2004. Development of a multiplex PCR for the detection of asa1, gelE, cylA, esp, and hyl genes in enterococci and survey for virulence determinants among European hospital isolates of Enterococcus faecium. Journal of Clinical Microbiology, 42: 4473–4479.
Wikler MA, Cockeril FR, Craig WA, Dudley MN, Eliopoulos GM, Hecht DW, Hindler JF, Low DE, Sheehan DJ, Tenover FC, Turnidge JD, Weinstein MP and Zimmer BL, 2007. Performance Standards for antimicrobial susceptibility testing; Seventeenth Information Supplement. Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI), 27: 53–55.
Wohlgemuth S, Loh G and Blaut, M. (2010). Recent developments and perspectives in the investigation of probiotic effects. International Journal of Medical Microbiology, 300: 3–10.
Yoon MY, Kim YJ and Hwang H, 2008. Properties and safety aspects of Enterococcus faecium strains isolated from Chungkukjang, a fermented soy product. Lebensmittel Wissenschaft and Technologie, 41: 925–933. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 609 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 500 |