تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,312 |
تعداد مقالات | 16,134 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,721,678 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,388,740 |
تعیین اولئوروپین برگ زیتون با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و بهینه-سازی تولید حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی آن | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 6، دوره 29، شماره 2، مرداد 1398، صفحه 81-96 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
منصوره سلیمانی فرد1؛ علیرضا صادقی ماهونک1؛ روح الله حیدری2؛ اصغر سپهوند3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
2گروه شیمی تجزیه، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد | ||
3گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: اولئوروپین فراوانترین نوع از ترکیبات فنولی برگ زیتون است و اثرات درمانی آن به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی به خوبی شناخته شده است. استخراج اولئوروپین از برگ زیتون به عنوان یک منبع غنی از این ترکیب، بسیار ارزشمند است. از طرفی درون پوشانی این ترکیب روشی موثر جهت حفظ ویژگیهای آن طی نگهداری است. روش کار: در مطالعهای عصاره حاوی اولئوروپین، مستخرج از برگهای زیتون، به شکل نانوحاملهای لیپیدی تهیه گردید. استخراج عصاره با ترکیب حلالهای اتانول: آب (70:30) در حمام آب گرم (دمای 40 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه) با استفاده ازدستگاه HPLC انجامشد. با طراحی 15 فرمول برای نانوحامل لیپیدی، اندازه ذرات و کارایی درونپوشانی به ترتیب توسط دستگاه زتاسایزر و اسپکتروفوتومتر تعیین شد. بعد از تشخیص فرمولاسیون بهینه، پتانسیل زتا نیز با استفاده از دستگاه زتاسایزر ارزیابی شد. نتایج: نتایج حاصل نشان داد که روش استخراج اولئوروپین از برگ زیتون با حلالهای اتانول و آب (70:30) حاوی 37/221میلیگرم بر گرم اولئوروپین با درصد خلوص اولئوروپین 137/22 میباشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون پراکندگی دینامیکی نور نشان داد که فرمول بهینه دارای میانگین اندازه ذرات 9/121 نانومتر، شاخص پراکندگی 153/0، پتانسیل زتای 3/43-میلیولت میباشد. همچنین نتایج حاصل از بازدهی درونپوشانی نشان داد نانوحامل دارای دارای 82 درصد اولئوروپین درونپوشانی شده میباشد. در نهایت این که نانوحامل با کمترین پودر عصاره برگ زیتون، دارای بالاترین کارایی درونپوشانی اولئوروپین، کمترین شاخص پراکندگی و اندازهذرهای مناسب بود. | ||
کلیدواژهها | ||
حامل لیپیدی نانوساختار؛ اولئوروپین؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا؛ کارایی درونپوشانی | ||
مراجع | ||
جایمند ک، رضایی م ب، آبروش ز، گلی پور م و شریفی م، 1385. استخراج و تعیین میزان ترکیب اولئوروپین در 9 رقم زیتون کشت شده در ایستگاه فدک (دزفول)، فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22، 78-74. حسن زاده اوچتپه ح، علیزاده خالد آباد م، و رضازاد باری م، 1396. تولید و بررسی ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و راندمان درون پوشانی نانو امولسیون حاوی اسانس سیر، پژوهشهای صنایع غذایی، 4، 170-159. قنبرزاده ب، پزشکی ا، همیشه کار ح و مقدم م، 1395. اثر غلظتهای مختلف لستین-کلسترول بر خصوصیات اندازه ذرات، پتانسیل زتا، کارایی و پایداری درون پوشانی نانولیپوزومهای حامل ویتامین A پالمیتات، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12، 275-261. محمدی م، قنبرزاده ب، همیشهکار ح، رضایی مکرم ر و محمدی فر م ا، 1392. ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزومهای حامل ویتامین D3 تولید شده به روش هیدراسیون لایه نازک-سونیکاسیون، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4، 188-174. میرعلایی مطلق م، آریان فر آ و شهیدی نوقابی م، 1393. اثر صمغ عربی و مالتودکسترین بر درونپوشانی روغن زنجبیل در عصاره چای سبز به روش خشک کردن پاششی، سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. هاشمی س پ، دلفان ب، غیاثوند ع ر، رئیسی ف و البرزی م، 1387. بررسی میزان اولئوروپین در برگ درختان زیتون کشت داده شده در شهرستان خرم آباد، یافته، 4، 106-98. هاشمیزاده ص، قنبرزاده ب، و همیشه کار ح. 1395. بررسى اثرات آنتىاکسیدانى و ویژگىهاى فیزیکى حاملهاى لیپیدى نانوساختار حاوى عصاره آویشن شیرازى. فصلنامه فناوریهای نوین غذایی، 4، 149-141. Alonso E, Bourzeix M and Revilla E, 1991. Suitabilitiy of water-ethanol mixtures for the extraction of catechins and proanthocyanidins from Vitis vinifera seeds contained in a winery by-product. seed-science-and-technology 19: 545–552.
Amiot MJ, Fleuriet A and Macheix JJ, 1986. Importance and evolution of phenolic compounds in olive during growth and maturation. Journal Agriculture Food Chemistry 34: 823-26.
Amiot MJ, Fleuriet A and Macheix JJ, 1989. Accumulation of oleuropein derivatives during olive maturation, Phytochemistry. Journal Agriculture Food Chemistry 28: 67-73.
Baldioli M, Servili G, Perretti G and Montedoro F, 1996. Antioxidant activity of tocopherols and phenolic compounds of virgin olive oil. Journal of the American Oil Chemists' Society 73: 1589-1593.
Benavent O, Castillo J and Korente L, 2000. Antioxidant activity of phenolics from Olea europaea L. leaves. Journal Food Chemistry 68: 457- 462.
Chanda H, Das P, Chakraborty H and Ghosh A, 2011. Development and evaluation of liposomes of fluconazole. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Sciences 5: 2230-7885.
Chiou A, Kalogeropoulos N, Efstathiou P, Papoutsi M and Andrikopoulos, NK. 2013. French Fries oleuropein content during the successive deep frying in oils enriched with an olive leaf extract. International journal of Food Science and Technology 48 (6): 1165-1171.
Fathi M, Varshosaz J, Mohebbi M and Shahidi F, 2013. Hesperetin-Loaded Solid Lipid Nanoparticles and Nanostructure Lipid Carriers for Food Fortification: Preparation, Characterization, and Modeling. Food and Bioprocess Technology 6: 1464-1475.
Guinda Á, 2006. Use of solid residue from the olive industry. Grasas Y Aceites 57: 107-115.
Hamishehkar H, Emami J, Rouholamini Najafabadi A, Gilani K, Minaiyan M, Mahdavi H and Nokhodchi A. 2009. The effect of formulation variables on the characteristics of insulin-loaded poly (lactic-co-glycolic acid) microspheres prepared by a single phase oil in oil solvent evaporation method. Colloid Surface B 74: 340–349.
Hejri A, Khosravi A, Gharanjig K and Hejazi M, 2013. Optimisation of the Formulation of β-Carotene Loaded Nanostructured Lipid Carries Prepared by Solvent Diffusion Method. Food Chemistry 141: 117-123.
Kris-Etherton PM, Hecker KD, Bonanome A, Coval SM, Binkoski AE, Hilpert KF, Griel AE, Kuo YC and Chung JF, 2011. Physicochemical properties of nevirapine-loaded solid lipid nanoparticles and nanostructured lipid carriers. Colloids and Surface B: Biointerfaces 83: 299-306.
Liu D, Liu Z, Wang L, Zhang C and Zhang N, 2012. Nanostructured lipid carriers as novel for parenteral delivery of docetaxel. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces 85: 262-269.
Liu DZ, Chen WY, Tasi LM and Yang SP, 2000. Microcalorimetric and shear studies on the effects of cholesterol on the physical stability of lipid vesicles. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering 172: 57–67.
Mainardes RM, Palmira-Daflon-Gremião M and Evangelista RC, 2006. Thermoanalytical study of praziquantel-loaded PLGA nanoparticles. Journal of Pharmaceutical Sciences 42: 523-530.
Malik NSA and Bradford JM, 2006. Changes in oleuropein levels during differentiation and development of floral buds in ‘Arbequina’ olives, Scienta Horticultural 110: 274-78.
Naczk M and Shahidi F, 2006. Phenolics in cereals, fruits and vegetables: Occurrence, extraction and analysis. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 41: 1523–1542.
Pinelli P, Romani A, Vincieri F and Mullinacci N, 1999. Journal Agriculture Food Chemistry 47: 964-967.
Saitta M, Lo Curto S, Salvo F, Di Bella G and Dugo G, 2002. Gas chromatographic–tandem mass spectrometric identification of phenolic compounds in Sicilian olive oils, Analytica Chimca Acta 466: 335-44.
Shah PR, Eldridge D, Palombo E and Harding L, 2014. Optimisation and Stability Assessment of Solid Lipid Nanoparticles using Particle Size and Zeta. Journal of Physical Science 25: 59–75.
Shilei N, Sun R, Zhao G and Xia Q, 2015. Quercetin Loaded Nanostructured Lipid Carrier for Food Fortification: Preparation, Characterization and in vitro Study. Journal of Food Process Engineering 38: 93-106.
Soleimanifard M, Sadeghi Mahoonak AR, Sepahvand A, Heydari R and Farhadi S, 2019. Spanish olive leaf extract‐loaded nanostructured lipid carriers: Production and physicochemical characterization by Zetasizer, FT‐IR, DTA/TGA, FE‐SEM and XRD.Food Processing and Preservation1-13.
Srinivas P and Preeti S, 2017. Formulation and evaluation of gemcitabine hydrochloride loaded solid lipid nanoparticles. Journal of Global Trends in Pharmaceutical Science 5: 2017-2023.
Stamatopoulos k, Chatzilazarou A and Katsoyannos E, 2014. Optimization of Multistage Extraction of Olive Leaves for Recovery of Phenolic Compounds at Moderated Temperatures and Short Extraction Times. Foods 3: 66-81.
Tamjidi F, Shahedi M, Varshosaz J and Nasirpour A. 2014. Design and characterization of astaxanthin-loaded nanostructured lipid carriers. Innovative Food Science and Emerging Technologies 26: 366–374.
Trotta M, Debernardi F and Caputo O, 2003. Preparation of solid lipid nanoparticles by a solvent emulsification–diffusion technique. International Journal of Pharmaceutics 257: 153-160.
Wei L, Yang Y, Shi K, Wu J, Zhao W and Mo J, 2016. Preparation and Characterization of Loperamide-Loaded Dynasan 114 Solid Lipid Nanoparticles for Increased Oral Absorption in the Treatment of Diarrhea. Frontiers in pharmacology 7: 59-75.
Yao M, McClements DJ and Xiao H, 2015. Improving oral bioavailability of nutraceuticals by engineered nanoparticle-based delivery systems. Current Opinion in Food Science 2: 14-19.
Yao M, Xia, H and McClements DJ, 2014. Delivery of lipophilic bioactivies: assembly, and reassembly of lipid nanoparticles. Annual Review of Food Science and Technology 5: 53-81.
Yilmaz Y and Toledo RT, 2006. Oxygen radical absorbance capacities of grape/wine industry byproducts and effect of solvent type on extraction of grape seed polyphenols. Journal of Food Composition and analysis 19: 41–48.
Zheng M, Falkeborg M, Zheng Y, Yang T and Xu X, 2011. Formulation and characterization of nanostructured lipid carriers containing a mixed lipids core. Colloids and Surfaces A: Physicochemistry Engineering Aspects 430: 76-84. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 620 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 553 |