تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,953,741 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,422 |
اثرپوششهای برپایۀ پکتین-کربوکسی متیل سلولز حاوی مواد ضد قهوهای شدن بر برخی خواص فیزیکیشیمایی برشهای تازه سیب واریتۀ رد دلیشز | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 14، دوره 29، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 181-194 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمدیار حسینی* 1؛ آیدا تقی زاده2؛ بابک قنبرزاده2 | ||
1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه ایلام | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: پوششدهی میوههای پوست گیری شده، توسط پوششهای بیوپلیمری حاوی مواد زیست فعال، یکی از روشهای جدید و مؤثر در جلوگیری از تغییرات کیفی نامطلوب طی نگهداری آنها میباشد. هدف: در این پژوهش برای فرمولاسیون پوششها، از مواد طبیعی موجود در میوهها استفاده شد و مخلوطی از پلی ساکاریدهای پکتین-کربوکسی متیل سلولز، به عنوان بیوپلیمر پایه و اسید اسکوربیک و اسید سیتریک به عنوان مواد بازدارندۀ قهوهای شدن آنزیمی مورد استفاده قرار گرفتند. روش کار: بافت سنجی و تعیین میزان سفتی بافت با استفاده از دستگاه پنترومتر دستی، محتوای مواد جامد محلول (TSS) با دستگاه رفراکتومتر، اسیدیته قابل تیتر بر حسب اسید مالیک در 100 میلی لیتر آب میوه، رنگسنجی نمونهها با استفاده از دستگاه رنگسنج براساس پارامترهای هانترلب و نرم افزار فتوشاپ و آزمون حسی هدونیک (مصرف کنندهگرا) توسط 10 ارزیاب تصادفی (از بین دانشجویان 22 تا 25 ساله دختر) و به روش 5 نقطه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس بهینهسازی اجزای فرمولاسیون پوشش خوراکی، بر اساس ایجاد کمترین فاکتور رنگی a*(سرخی-سبزی)، در سیبهای پوست گیری شده، انجام گرفت. نتایج: در این روش، محلول پوششدهنده محتوی 14/3% مخلوط کربوکسی متیل سلولز- پکتین (50به50)، 17/1% اسید آسکوربیک و 17/1% اسید سیتریک (وزنی- حجمی) به عنوان بهترین محلول تعیین شد. سپس تاثیر پوشش بهینه روی فاکتورهای کیفی سیب پوستگیری شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نهایی: نتایج آزمون سفتی بافت نشان داد که سیبهای پوششدار، سفتی اولیه را بهتر از سیبهای شاهد حفظ کردند. همچنین مقادیر اسیدیتۀ سیبهای پوششدار نسبت به سیبهای بدون پوشش بالاتر بود. تغییرات شاخص قهوهای شدن (BI) طی 9 روز در نمونه پوششدار کمتر بود. نتایج ارزیابی هدونیک سیبهای پوستگیری شده نشان داد که اختلاف معنیداری در سطح 5% بین مقبولیت رنگ نهایی نمونههای پوششدار و نمونههای بدون پوشش وجود داشت. ارزیابیهای حسی بصورت معنیداری، امتیاز بالاتری را به بافت نمونه های پوشش دار دادند و آنرا تردتر تشخیص دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
سیب پوستگیریشده؛ پوشش خوراکی فعال؛ پکتین-کربوکسی متیل سلولز | ||
مراجع | ||
Anal AK, Tobiassen A, Flanagan J and Singh H, 2008. Preparation and characterization of nanoparticles formed by chitosan–caseinate interactions. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces 64: 104–110.
Bai J, Hagenmaier R, Baldwin E, 2003. Formulation of zein coatings for apples. Postharvest Biology and Technology 28: 381-390.
Bai J, Alleyne V, 2003. Coating selection for ‘Delicious’ and other apples, Postharvest Biology and Technology 28: 259-268.
Ghanbarzadeh B. 2009, Biodegradable and edible Biopolymers in food and pharmaceutical packaging, Amir Kabir Publications.
Haiping Q, Hu W, Jiang A, Li Y, 2011. Extending shelf-life of fresh-cut ‘Fuji’ apples with chitosan-coatings, Innovative Food Science and Emerging Technologies 12: 62–66.
Lee J Y, Park H J, Lee C Y, Choi W Y, 2003. Extending shelf-life of minimally processed apples with edible coatings and antibrowning agents, LWT- Food Science and Technology 36: 323–329.
Magire K M, Banks N H, Alxander L, Gardon I L, 2000. Harvest date, cultivar, orchard, and tree effects on water vapor permeance in apples, Journal of American Society of Horticulture Science 125: 100-104.
Maftoonazad N, Ramaswamy H S, 2005. Postharvest shelf-life extension of avocados using methyl Cellulosebased coating, LWT-Food Science and Technology 38: 617–624.
Olivas G I, Mattinson D S, Barbosa G V, 2007. Alginate coatings for preservation of minimally processed ‘Gala’ apples. Postharvest Biology and Technology 45: 89–96.
Parvaneh V,1992. Chemical analysis and quality control, Tehran University, Tehran university Publications.
Perez-Gago M B, Serra M, Del Rio M A, 2006. Color change of fresh-cut apples coated with whey protein concentrate-based edible coatings, Postharvest Biology and Technology 39: 84–92.
Ponting J D, Jackson R, Watters G, 1971. Refrigerated apple slices: Effects of pH, sulphites and calcium on texture, Journal of Food Science 36: 349–350.
Rahemi M, 2003. Postharvest Physiology, An introduction to the physiology and handling of fruit, vegetables and ornamental plants, Shiraz university, Publication Center.
Raybaudi-Massilia R M, Rojas-Grau M A, Mosqueda-Melgar J, Martın-Belloso O, 2008. Comparative study on essential oils incorporated into an alginate-based edible coating to assure the safety and quality of fresh-cut Fuji apples, Journal of Food Protection 71: 1150–1161.
Rojas-Grau M A, Soliva-Fortuny R, Martin-Belloso O, 2009. Edible coatings to incorporate active ingredients to fresh-cut fruits, Food Science and Technology 20: 438-447.
Rojas-Grau M A, Raybaudi-Massilia R M, Soliva-Fortuny R C, 2007. Apple puree-alginate edible coating as carrier of antimicrobial agents to prolong shelf-life of fresh-cut apples, Postharvest Biology and Technology 45: 254–264. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 484 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 464 |