تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,301 |
تعداد مقالات | 15,995 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,427,938 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,174,452 |
اثرات افزودن سطوح مختلف اسید چرب لینولئیک کنژوگه (CLA) در جیره مرغهای تخمگذار در دوره پس از تولکبری بر عملکرد تولید، پاسخ سیستم ایمنی و برخی فراسنجههای خونی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 8، دوره 28، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 97-109 اصل مقاله (1003.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لیلا فتح الهزاده؛ سیدعلی میرقلنج* ؛ روح الله کیانفر؛ مجید علیایی | ||
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تاثیر مکمل CLA بر عملکرد مرغهای تخمگذار بررسی میگردد. هدف: اثرات سطوح مختلف CLA بر عملکرد تولید تخممرغ، برخی ازفراسنجههای خونی و پاسخ سیستم ایمنی مرغهای تخمگذار در دوره پس از دوره تولکبری بررسی میگردد. روش کار: تعداد 60 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سویه های-لاین W-36 در دوره پس از تولکبری (سن 78 هفتگی) در قالب طرح کاملا تصادفی به 3 تیمار با 5 تکرار 4 قطعه ای اختصاص داده شدند و با جیرههای آزمایشی به مدت 4 هفته تغذیه شدند. جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی صفر درصد (CLA، 25/0 درصد CLA خالص و 5/0 درصد CLA خالص بودند. نتایج: نتایج نشان داد که در کل دوره آزمایشی، درصد تولید و توده تخممرغ پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/0 درصد CLA به طور معنی داری بالاتر از پرندگان دریافت کننده جیرههای شاهد و جیره حاوی 25/0 درصد CLA بود (05/0 (p درمقابل با افزایش مقدار CLA در جیره، میزان تریگلیسرید کل خون کاهش معنیداری نشان داد (05/0 (P>. ارزیابی سیستم ایمنی نیز نشان داد که با افزودن CLA تا 5/0 درصد جیره، تولید ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و ایمونوگلوبولین کل درخون پرندگان بطور معنیداری افزایش یافت (05/0 (p نتیجهگیری نهایی: از این آزمایش چنین نتیجهگیری میشود که استفاده از 5/0 درصد CLAدر جیره مرغهای تخمگذار در دوره پس از دوره تولک بری، میتواند با بهبود سیستم ایمنی پرندگان، عملکرد تولید تخممرغ و توده تولیدی تخممرغ را بهبود و میزان تریگلیسرید خون پرندگان را کاهش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمونوگلوبولین؛ تخممرغ؛ تریگلیسرید؛ لیپوپروتئین؛ لینولئیک کنژوگه خالص | ||
مراجع | ||
Ahn DU, Sell JL, Chamruspollert C, Jo M and Jeffery M, 1999. Effect of dietary conjugated linoleic acid on the quality characteristics of chicken eggs during refrigerated storage. Poultry Science 78: 922–928.
Bolukbasi SC and Erhan MK, 2005. Effect of dietary conjugated linoleic acid on laying hen performance, egg yolk fatty acid composition and egg quality during refrigerated storage. Journal of Animal and Feed Sciences 14: 685-693.
Cachldra P, De BlAas JC, Garcia-Rebollr P, Alvarez C, Mendez J, 2005. Short communication: Effects of type and level of supplementation with dietary n-3 fatty acids on yolk fat composition and n-3 fatty acid retention in hen eggs. Spanish Journal of Agriculture Research 3: 209-212.
Cherian G, Traber MG, Goeger MP and Leonard SW, 2007. Conjugated linoleic acid and fish oil in laying hen diets: Effects on egg fatty acids, thiobarbituric acid reactive substances, and tocopherols during Storage. Poultry Sciences 86: 953–958.
Chin SF, Liu W, Storkson JM, Ha YL, Pariza MW, 1992. Dietary sources of conjugated dienoic isomers of linoleic acid, a newly recognized CLA of anticarcinogens. Journal Food Composition and Analaysis 5: 185-197.
Churruca A, Fernandez-Quintela A, Zabala MT, Macarulla V, Navarro VM, Rodriguez E, Simon F and Milagroand MP, The effect of trans-10,cis-12 conjugated linoleic acid on lipogenesis is tissue dependent in hamsters. Genes and Nutrition 2007 2: 121–123.
Cook RK, Root D, Miller C, Reisler E and Rubenstein PA, 1993. Enhanced stimulation of myosin subfragment 1 ATPase activity by addition of negatively charged residues to the yeast actin NH2 terminus. Journal of Biological Chemistry 268: 2410-2415.
Denli M, Okan F, Doran F and Inal TC, 2005. Effect of dietary conjugated linoleic acid (CLA) on carcass quality, serum lipid variables and histopathological changes of broiler chickens infected with aflatoxin B1. South African Journal of Animal Sciences 35: 109-116.
Kheiry R, Mirghelenj SA, Kianfar R and Janmohammadi H, 2017. Effects of different levels of selenium yeast (Sel-plex) in post- molting diet of laying hens on egg production performance, immune response and glutathione peroxidase activity. Journal of Animal Science Researches 27: 159-171.
Fiona M, Sinead T, Enda N, Anne N, Bernard A, Christine E. L and Helen M. R, 2007. Antidiabetic Effects of cis-9, trans-11–Conjugated Linoleic Acid May Be Mediated via Anti-Inflammatory Effects in White Adipose Tissue. Diabetes. 56: 574-582.
Freeman BM, 1987. The stress syndrome. World’s Poultry Sciences Journal 43:15–19.
Kelly DS, Warren JM, Simon VA, Bartolini G, Mackey BE and Erickson KL, 2002. Similar effects of c9, t11-CLA and t10,c12-CLA on immune cell functions in mice. Lipids 37:725-728.
Lee KN, Kritchevsky D and Pariza MW, 1994. Conjugated linoleic acid and atherosclerosis in rabbits. Atherosclerosis 108: 19-25.
Miller CC, Park Y, Pariza MW and Cook ME, 1994). Feeding conjugated linoleic acid to animals partially overcomes catabolic responses due to endotoxin injection. Biochemical and Biophysical Research Communications 198: 1107–1112.
Nathan DB, Heller ED, and Perek M, 1977. The effect of starvation on antibody production of chicks. Poultry Science 56:1468–1471.
Nicolosi RJ, Rogers EJ, Kritchevski D, Scimeca JA, Huth PJ, 1997. Dietary conjugated linoleic acid reduces plasma lipoproteins and early aortic atherogenesis in hypercholesterolemic hamsters. Artery 22: 266-277.
Pariza MW, Park Y and Cook ME, 2000. Mechanism of action of conjugated linoleic acid: evidence and speculation. roceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine 223: 8–13.
Park Y, Storkson JM, Albright KJ, Liu W and Pariza MW, 1999. Evidence that the trans-10, cis-12 isomer of conjugated linoleic acid induces body composition changes in mice. Lipids 34: 235-241.
Politis I, Dimopoulou M, Voudouri A, Noikokyris P and Feggeros K, 2003 . Effects of dietary conjugated linoleic acid isomers on several functional properties of macrophages and heterophils in laying hens. British Poultry Science 44:203-210.
Qi X, Wu S, Zhang H, Yue H, Xu S, Ji F and Qi G 2011.. Effects of dietary conjugated linoleic acids on lipid metabolism and antioxidant capacity in laying hens Archives of Animal Nutrition 65: 354-65.
Siegel HS, 1980. Physiological stress in birds. Biological Sciences 30:529–533.
Thornton, SA, corzo A, Pharr GT, Dozier WA, Miles DM, and Kidd MT. 2006. Valine requirements for immune and growth responses in broilers from 3 to 6 weeks of age. British Poultry Science 47: 190-199.
Tricon S, Burdge GC, Kew S, Banerjee T, Russell JJ, Jones EL, Grimble RF, Williams CM, Yaqoob P and Calder PC .2004. Opposing effects of cis-9, trans-11 and trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid on blood lipids in healthy humans. American Journal of Clinical Nutrition 80: 614-20.
Viviani, ROM .1970. Metabolism of long-chain fatty acids in the rumen. Advances in lipid research 8:267.
Watkins BA, Feng S, Strom AK, DeVitt A,Yu L and Li Y, 2004. Conjugated linoleic acids alter the fatty acid composition and physical properties of egg yolk and albumen. Journal of Agriculture and Food Chemistry 51: 6870-6876.
Yang L, Huang Y, James AE, Lam LW and Chen ZY, 2002. Differential incorporation of conjugated linoleic acid isomers into egg yolk lipids. Journal of Agriculture and Food Chemistry 50:4941-4946.
Zhang HJ, Gao YM, Tian YD, and Yuan JM, 2008. Dietary conjugated linoleic acid improves antioxidant capacity in broiler chicks. British Poultry Science 49:213–221. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 487 |