تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,718 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,137 |
بررسی تاثیر اسانسهای گیاهی سیر و میخک بر تجزیهپذیری مادهخشک و جمعیت میکروبی شکمبه گوسفند | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 7، دوره 28، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 81-96 اصل مقاله (851.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
تقی قورچی1؛ فرزاد قنبری2؛ مرتضی خمیری3؛ مریم ابراهیمی3 | ||
1گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه گنبد کاووس | ||
3گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن اسانسهای گیاهی سیر و میخک به جیره میتواند اثرات مثبت بر روی گوسفند داشته باشد. هدف:به منظور بررسی اثرات اسانسهای روغنی سیر و میخک بر روی میکروارگانیسمهای شکمبه وتجزیهپذیری مادهخشک اجزای خوراکی جیره، دوآزمایش طراحی شد. روشکار: آزمایش اول با استفاده از سه راس گوسفند فیستوله شده در قالب طرح چرخشی گردان انجام گرفت. نمونهگیری و تهیه مایع شکمبه از طریق فیستولا در روز پایانی هر دوره آزمایش (روز 28) و در 3 نوبت انجام گرفت. زمان نمونهگیری قبل از خوراکدهی صبح، 4 ساعت پس از خوراکدهی صبح و 8 ساعت پس از خوراکدهی صبح در نظر گرفته شد. آزمایش دوم: به منظور تعیین تاثیر روغنهای اسانسی بر تجزیهپذیری مادهخشک و تجزیهپذیری موثر مادهخشک در طرح کاملا تصادفی در قالب بلوک که سه نوع خوراک (کاه، یونجه و جو)، دو نوع اسانسهای روغنی (سیر و میخک) و سه تکرار (3 گوسفند فیستول شده ) استفاده شد. انکوباسیون نمونههای خوراکی در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت انجام گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد اسانسهای روغنی میخک تاثیری بر میزان بار میکروبی شکمبه نداشت، اما اسانس روغنی سیر بار میکروبی شکمبه گوسفند را به صورت معنیداری کاهش داد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد باکتریهای تولید کننده اسیدلاکتیک در اثر اعمال اسانسهای روغنی سیر در جیره به طور معنیداری کاهش پیدا کرد. اما تیمار میخک تاثیر معنیداری بر تعداد باکتریهای تولید کننده اسیدلاکتیک نداشت. روغنهای اسانسی سیر و میخک تاثیر معنیداری بر تعداد باکتریهای کلیفرم مایع شکمبه نداشتند (05/0<P) اما به طور معنیداری باعث کاهش تعداد پروتوزوآی شکمبه شدند. تعداد پروتوزوآی مایع شکمبه قبل از تغذیه صبح (زمان صفر)، تفاوت معنیداری با شاهد نداشت. اما 4 و 8 ساعت پس از تغذیه صبح اسانسهای روغنی سیر و میخک باعث کاهش معنیداری تعداد پروتوزوآی مایع شکمبه شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اسانسهای روغنی سیر و میخک اختلاف معنیداری با تیمار شاهد در تجزیهپذیری مادهخشک، بخش سریع تجزیه، تجزیهپذیری مادهخشک و تجزیه ناپذیری مادهخشک با سرعت عبور 2 ، 5 و 8 درصد درساعت داشتند . اختلاف معنیداری بین خوراک کاه، یونجه و جو در مقادیر تجزیهپذیریمادهخشک و تجزیهناپذیری مادهخشک و تجزیهپذیری موثر مشاهده شد. نتیجهگیری نهایی: اسانسهای روغنی سیر و میخک بر میکروارگانیسمهای شکمبه و تجزیهپذیری مادهخشک تاثیر میگذارد | ||
کلیدواژهها | ||
اسانسهای روغنی؛ سیر؛ میخک؛ تجزیهپذیری مادهخشک؛ باکتریها؛ پروتوزوآ | ||
مراجع | ||
Agarwal N, Shekhar C, Kumar R, Chaudhary LC and Kamra DN, 2009. Effect of peppermint oil on in vitro methanogenesis and fermentation of feed with buffalo rumen liquor. Animal Feed Science and Technology 148:321-327.
Aroa DS and Kaur J, 1999. Antimicrobial activity of spices. International Journal of Antimicrobial Agents 12:257-262.
Aslim B and Yucel N, 2008. In vitro antimicrobial activity of essential oil from endmic organum minutiflorum on ciprofloxacin-resistant Campylobacter SPP. Food Chemistry 107:602-606.
Benchaar C, Calsamiglia S, Chaves AV, Fraser GR, Colombatto D, McAllister TA and Beauchemin KA, 2008. A review of plant-derived essential oils in rumination nutrition and production. Animal Feed Science and Technology 145:209-228.
Benchaar C, Petit HV, Berthiaume R, Whyte TD and Chouinard PY, 2006. Effect of addition of essential oils and monensin premix on digestion, ruminal fermention, milk production, and milk composition in dairy cows. Journal of Dairy Science 89:4352-4364.
Borchers R, 1965. Proteolytic activity of rumen fluid in vitro. Journal of Aminal Science 49:1101-1111.
Burt S, 2004. Essential oil: Their antibacterial properties and potential application in foods – A review. International Journal of Food Microbiology 94:223-253.
Busquet M, Calsamiglia S, Ferret A, Cardozo PW and Kamel C, 2005a. Effect of cinnamaldehyde and garlic oil on rumen microbial fermentation in a dual flow continuous culture. Journal of Dairy Science 88:2508-2516.
Busquet M. Calsamiglia S, Ferret A, Carro MD and Kamel C, 2005b. Effect of garlic oil and four of its compounds on rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science 88:4393-4404.
Casamiglia S, Busquet M, Cardozo PW, Castillejos L and FerretA, 2007. Invited Reviw: Essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. American Dairy Science Association 90:2580-2595.
Cardazo PW, Calsamiglia S, Ferret A and Kamel C, 2004. Effect of natural plant extracts on protein degradation and fermentation profiles in continuous culture Journal of Aminal Science 82:3230-3236.
Castillejos L, Calsamiglia S and Ferret A, 2006. Effect of essential oil active compounds on rumen microbial fermentation and nutrient flow in in vitro systems. American Dairy Science Association 89: 2649-2658.
Castillejos L, Calsamiglia S, Ferret A and Losa R, 2007. Effect of dose and adaptation time of a specific blend of essential oils compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology 132:186-201.
Evans JD and Martin S A, 2000. Effects of thymol on ruminal microorganisms. Current Microbiology, 41:336–340.
Fraser G R, Chaves AV, Wang Y, McAllister TA, Beauchemin KA and Benchaar C, 2007. Assessment of the effects cinnamon leaf oil on rumen microbial fermentation using two continuous culture systems. American Dairy Science Association 90:2315-2328.
Friedman M, Henika PR and Mandrell R E, 2002. Bacterial activities of plant essential oils and some of their isolated constituent against Campylobacter jejuni, Escherichia coli, listeria moncytogenes, and Slmonella entrica. Journal of Food Protection 65:1545-1560.
Gershenzon J, and Croteau R, 1991. Terpenoids. Pages 165–219 in Herbivores: Their interactions with secondary plant metabolites. Vol. 1. Rosenthal, G. A., and Berenbaum, M. R. Academic Press, San Diego, CA.
Ghanbari F, Ghoorchi T, Ebrahimi M and Arbabi S, 2014. Determination the chemical compositions of the garlic and clove essential oils by gas chromatography and compare their antimicrobial activity with nanosilver and antibiotic. Journal of Ruminant Research 4:65-79. (In Persian).
Ghoorchi T, and Ghanbari F, 2011. Rumen Microbiology. 169pp. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Press (In Persian).
Mcintosh FM, Williams P, Losa R, WallaceR J, Beever DA and Newbold CJ, 2003. Effect of essential oils on ruminal microorganisms and their protein metabolism. Applied and Environmental Microbiology 69: 5011-5014.
Molero R, Ibars A, Calsamiglia S, Ferret A and Losa R, 2004. Effect of a specific blend of essential oil compounds on dry matter and crude protein degradability in heifers fed diet with different forage to concentrate ratio. Animal Feed Science and Technology 114:91-104.
National Research Council. 1985. Nutrient Requirements of Sheep, 6th ed. National Academy of Sciences, Washington, DC, USA.
Newbold CJ, McIntosch, FM, Williams P, Losa R and Wallace RJ, 2004. Effects of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology 114:105–112.
O’Gara EA, Hill DJ, and Maslin DJ, 2000. Activities of garlic oil, garlic powder, and their diallyl constituents
Orskov ER, and McDonald Y, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from determining the digestibility of feeds in the rumen. Journal Agricultural Science, Cambridge. 92:499-503.
Patra AK, Kamra DN, and Agarwal N, 2006 Effect of plant extracts on in vitro methanogenesis, enzyme activities and fermentation of feed in rumen liquor of buffalo. Animal Feed Science and Technology 128: 276–291.
Reuter H D, Koch J P, and Lawson L, 1996. Therapeutic effects and applications of garlic and its preparations. Pages 135–212 in Garlic: The Science and Therapeutic Application of Allium sativum L. and Related Species. H. P. Koch and L. D. Lawson. Williams & Wilkins, Baltimore, MD.
Ross ZM, O’Gara EA, Hill DJ, Sleightholme HV and Maslin DJ, 2001. Antimicrobial properties of garlic oil against human enteric bacteria evaluation of methodologies and comparisons with garlic oil sulfides and garlic powder. Applied and Environmental Microbiology 67:475–480.
Spanghero M, Zanfi C, Fabbro E, Scicutella N and Camellini C, 2008. Effects of a blend of essential oils on some end products of in vitro rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology145:364-374.
Vanlero M and Salmeron MC, 2003. Antibacterial activity of 11 essential oils agints Bacillus cereus in tyndallized carrot broth. Journal of Food Microbialogy 85:73-81. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,159 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 577 |