تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,568 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,080 |
فرآوری زیستی مغز میوهی بلوط با باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم برای کاهش تانن آن | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 1، دوره 28، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 1-10 اصل مقاله (815.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رقیه بهاءالدینی؛ مختار خواجوی* ؛ رضا نقیها؛ سیامک پارسایی | ||
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج | ||
چکیده | ||
زمینهی مطالعاتی: مغز میوهی بلوط دارای درصد بالایی نشاسته است که میتواند بهعنوان یک منبع انرژی در جیرهی جانوران پرورشی بهکار رود، ولی دارای درصد بالای تانن است که میتواند پیامدهای زیانباری برای جانوران پرورشی داشته باشد. هدف: پژوهش کنونی برای بررسی کارایی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم برای کاهش تانن مغز میوهی بلوط انجام گرفت. روش کار: آزمایش در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. گروههای آزمایشی دربرگیرندهی یک گروه بدون فرآوری به عنوان گروه شاهد و تیمارهای با باکتری یا بدون باکتری، شرایط هوازی یا بیهوازی ودورهی فرآوری 5 یا 10 روز بودند. به ازای هر گرم از نمونههای آزمایشی، CFU 107 باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم افزوده شد و در دمای 37 درجهی سانتیگراد در انکوباتور گذاشته شدند. در این آزمایش ترکیبات فنلی و تاننی، pH، قند محلول و اسیدهای چرب فرار (اسید استیک، پروپیونیک و بوتیریک) اندازهگیری و محاسبه شدند. نتایج: یافتههای پژوهش نشان میدهند که بیشترین کاهش در میزان فنل کل، فنل غیرتاننی، تانن کل، تانن متراکم و تانن هیدرولیزشونده (به ترتیب به میزان 39، 24، 49، 5/49 و 59 درصد) بعد ازپنچ روز فرآوری مشاهده شد و میان روز پنج و ده فرآوری تفاوت معنیداری دیده نشده است. پس از فرآوری، درصد اسیدهای چرب استات، پروپیونات و بوتیرات افزایش ولی درصد قند محلول کاهش یافتند 01/0<P. نتیجهگیری نهایی: یافتههای این پژوهش نشان داده است که باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم برای کاهش تانن میوهی بلوط به روش فرآوری زیستی کارایی بالایی دارد.اسید چرب فرار، بلوط، تانن، فرآوری زیستی، فنل، قند محلول، لاکتوباسیلوس پلانتارروم | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب فرار؛ بلوط؛ تانن؛ فرآوری زیستی؛ فنل؛ قند محلول؛ لاکتوباسیلوس پلانتارروم | ||
مراجع | ||
AOAC International, 2002. Official methods of analysis of AOAC international. 17th edition. 1st revision. Gaithersburg, MD, USA, Association of Analytical Communities.
Armstrong WD, Rogler JC and Featherston WR,1974. Effect of tannin extraction on the performance of chicks fed bird resistant sorghum grain diets. Poultry Science 53: 714-720.
Bhat Tk, Singh B and Sharma OP, 1998. Microbial degradation of tannins – A current perspective. Biodegradation 9 (5): 343–357.
Bolourian, Sh, Haddad Khodaparast, MH, Goli Movahhed, Gh, and Afshary, M, 2008. Effect of lactic fermentation (Lactobacillus plantarum) on physicochemical, flavor, staling and crust properties of semi volume bread (bagget). 18th Congress on Food Science and Technology, Khorasan Razavi Research Institute of Food Science and Technology, Mashhad (In Persian).
Brand TS, Erasmus JS and Siebrits FK ,1989. Effect of thermal ammoniation and heat treatment of high-tannin grain sorghum on the TME value for roosters and relative nutritive value for rats. South African Journal of Animal Science 19(3): 125-129.
Curiel JA, Rodriguez H, Acebron I, Mancheno JM, Rivas BDL and Munoz R, 2009. Production and physicochemical properties of recombinant Lactobacillus Plantarum tannase. Journal of Agricultural Food Chemistry 57: 6224–6230.
Dubois M, Gilles KA, Hamilton JK, Rebers PA and Smith F, 1956. Colorimetric method for determination of sugars and related substances. Analytical Chemistry 28: 350-356.
Ebrahimi Hossaini, M, 2012. Using Aspergillus oryzae fungi genus for decreasing tannin in oak (Quercus persica) acorn. MSc thesis, University of Yasouj (In Persian).
Fagbenro OA and Jaunacey K, 1994. Chemical and nutitional quality of dried fermented fish silage and their nutritive value for tilapia (Oreochromis niloticus). Animal Feed Science and Technology 45:167-176.
Frutos P, Hervas G, Giraldez FJ and Mantecon AR, 2004. Review. Tannins and ruminant nutrition. Spanish Journal of Agricultural Research 2:191-202.
Hamdi M and Ayed L, 2002. Culture conditions of tannase production by Lactobacillus plantarum. Biotechnology Letters 24 (21): 1763-1765
Hunget RE, 1957. Microoganisms in the rumen of cattle feed a constant ration. Canadian Journal of Microbiolog 3:289-311.
Mahmood S, Ajmal Khan M, Sarwar M and Nisa M, 2008. Use of chemical treatments to reduce antinutritional effects of tannins in Salseed meal: effect on performance and digestive enzymes of broilers. Livestock Science 116: 162–170.
Mahmood S, Smithard R and Sarwar M, 1997. Effects of Salseed (Shorea robusta) tannins, restricted feed intake and age on relative pancreas weight and activity of digestive enzymes in male broilers. Animal Feed Science and Technology 65: 215-230.
Makkar HPS, 2000. Quantification of tannins in tree foliage. FAO/IAEAWorking Document IAEA, VIENNA.
Mousavi Z, Mousavi SM, Razavi SH, Hadinejad M, Emam-Djomeh Z and Mirzapour M, 2013. Effect of fermentation of pomegranate juice by Lactobacillus plantarum and Lactobacillus acidophilus on the antioxidant activity and metabolism of sugars, organic acids and phenolic compounds. Food Biotechnology 27: 1- 13.
Osawa R, Kuroiso K, Goto S and Shimizu A, 2000. Isolation of tannin- degrading Lactobacilli from humans and fermented foods. Applied and Environmental Microbiology 66: 3093- 3097.
Pintado J, Guyot JP and Raimbault M, 1999. Lactic acid production from mussel processing wastes with an amylolytic bacterial strain. Enzyme and Microbial Technology 24: 590-598.
Reed JD, 1995. Nutritional toxicology of tannins and related polyphenols in forage legumes. Journal of Animal Science 73(5):1516-1528.
Saffarzadeh A, Vincze L and Csapo J, 1999. Determination of the chemical composition of acorn (Quercus branti), Pistacia atlantica and Pistacia khinjuk seeds as nonconventional feedstuffs. Acta Agraria Kaposváriensis 3: 59-69.
SAS Institute Inc, 2011. SAS/STAT 9.3 User’s Guide, SAS Institute Inc., Cary, NC.
Selinger LB, Forsberg CW and Cheng KJ, 1996. The Rumen: A unique source of enzymes for enhancing livestock production. Anaerobe 2: 263–284.
Siezen RJ and Van Hylckama Vlieg JE, 2011. Genomic diversity and versatility of Lactobacillus plantarum, a natural metabolic engineer. Microbial Cell Factories 10(Suppl. 1), S3.
Smetankova J, Hladikova Z, Valach F, Zimanova M, Kohajdova Z, Greif G and Greifova M, 2012. Influence of aerobic and anaerobic conditions on the growth and metabolism of selected strains of Lactobacillus plantarum. Acta Chimica Slovaca 5: 204-210.
Talebi, M, Sagheb-Talebi Kh, and Jahanbazi H, 2006. Site demands and some quantitative and qualitative characteristics of Persian Oak (Quercus brantii Lindl.) in Chaharmahal & Bakhtiari Province (western Iran). Iranian journal of Forests and Poplar Research, 14 (1): 67-79 (In Persian).
Wainio, WW and Forbes, EB, 1941. The chemical composition of forest fruits and nuts from Pennsylvania. Journal of Agricultural Research 62: 727-635. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 684 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 612 |