تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,214,245 |
ارزیابی کشت مخلوط شنبلیله (Trigonella foenum- graecum L.) و گل داودی (Chrysanthemum morifolium L.) و اثر آن بر جمعیت حشرات | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 17، دوره 27، شماره 4، دی 1396، صفحه 247-259 اصل مقاله (659.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لمیا وجودی مهربانی1؛ سولماز عظیمی* 2 | ||
1گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
2گروه 'گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
چکیده | ||
ﮐﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺟﻬﺎن ﺑﻪدﻟﯿﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ از ﻣﻨﺎﺑﻊ و اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ و زراﻋﯽ اﻫﻤﯿﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ. بهمنظور بررسی ویژگیهای زراعی گل داودی (Chrysanthemum morifolium L.) در کشت مخلوط با شنبلیله(Trigonella foenum- graecum L.) ، آزمایشی با هفت تیمار شامل تیمارهای T1 : 100 درصد شنبلیله، T2: 100 درصد گل داودی، T3 50 درصد گل داودی و 50 درصد شنبلیله، T4: 35 درصد گل داودی و 65 درصد شنبلیله، T5: 35 درصد شنبلیله و 65 درصد گل داودی، T6: 25 درصد گل داودی و 75 درصد شنبلیله و T7: 25 درصد شنبلیله و 75 درصد گل داودی در سه تکرار بهاجرا درآمد. بالاترین میزان وزنتر بوته (3/289 گرم) و ریشه (3/41 گرم) داودی در تیمار T7 و بالاترین تعداد شاخه در تیمارهای T5، T6 و T7مشاهده شد. بالاترین میزان وزن خشک گل در تیمارهایT5 (31 گرم) و T7 (9/30 گرم) ملاحظه گردید. تعداد گل تولید شده در داودی تحت تاثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و بالاترین تعداد گل (7/218) در هر متر مربع در تیمارT5 (35 درصد شنبلیله و 65 درصد داودی) مشاهده شد. بالاترین مقادیر متغیرهای معنیدار برای شنبلیله، از الگوهای کشت خالص (وزنتر و خشک گیاه، تعداد میوه، وزنتر و خشک ریشه) بهدست آمد. نسبت برابری زمین در همه الگوهای کشت مخلوط بالاتر از یک بود که حاکی از برتری کشت مخلوط بر تککشتی داشت. همچنین بیشترین تعداد آفات در کشتهای خالص و بیشترین تعداد دشمنان طبیعی در کشتهای ردیفی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اجزای عملکرد؛ شنبلیله؛ حشرات؛ گل داودی؛ نسبت برابری زمین | ||
مراجع | ||
Allahdadi M, Shakiba MR, Dabbagh MohamadiNasab A and Amini R, 2013. Evaluation of yield and advantages of soybean (Glycine max L.) and calendula (Calendula officinalis L.) intercropping system. Journal of Sustainable Agriculture and Production Science, 2(3): 47-58. (In Persian).
Bashyal LN, 2011. Response of cauliflower to nitrogen fixing biofertilizer and graded levels of nitrogen. Journal of Agricultur and Environment, 12: 41-50.
Bender DA, Morrison WS and Frisbie RE, 1999. Intercropping cabbage and Indian mustard for potential control of lepidopterous and other insects. Hort Science, 34(2): 275-279.
Bukovinszky T, Van Lentren JC and Vet LEM, 2005. Function of natural enemies in mixed cropping systems. Encyclopedia of Pest Management, www.Informaworld.com.
Dahmardeh M, Ghanbri A, Syahsar BA and Ramroudi M, 2011. Evalution of forage yield and protein content of maize and cowpea intercropping. Iranian Journal of Crop Sciences, 4: 658-670.
Hasanzadeh, E., Rezazadeh, Sh., Shamsa, F., Dolat abadi, R., and Zarringhalam J, 2010. An overview of therapeutic and phytochemical properties of fenugreek. Journal of Medicinal Plants, 34: 1-13.
Hooks GRP and Johnson MW, 2003. Impact of agriculture divesificatioin on the insect community of cruciferous crops. Crop Protection, 22:223-238.
Koocheki A, Shabahang J, Khorramdel A, Ghafouri A, 2012. Row intercropping of borage with bean on possible evaluating of the best stripwidth and assessing of its ecological characteristic. Agroecology, 2(1): 1-11. (In Persian).
Leithy S, El-Meseiry TA and Abdallah EF, 2006. Effect of biofertilizer, cell stabilizer and irrigation regime on Rosemary herbage oil quality. Journal of Applied Sciences Research, 2:773-779.
Mabudi Bilesuar H and Zehtab Salmasi S, 2016. Evaluation of yield and advantages of corn (Zea mays L.) and sweet basil (Ocimum basilicum L.) intercropping. Journal of Sustainable Agriculture and Production Science, 27(1): 1-11. (In Persian).
Mardani F, Balouchi H, 2015. Effects of intercropping on the yield and some quantitative and qualitative traits of fenugreek and anise. Journal of Sustainable Agriculture and Production Science, 25(2): 1-16. (In Persian).
Mirhashemi SM, Koocheki A, Parsa M, Nassiri M, 2009. Evaluation the benefit of ajowan and fenugreek intercropping in different levels of manure and planting pattern. Iranian Jouranal of Field Crops Research, 1: 269-279. (In Persian).
Olivera LB, Nevs Barros R, Magalhaes WB, Medlci LO and Plmentel C, 2017. Cowpea growth and yield in sole crop and intercropped with millet. Revista Caatinga, 30 (1): 53-58.
Park CH, Chae SC, Park SY, Kim JK, Al-Dhabi NA, Park SU, 2015. Anthocyanin and carotenoid content in different cultivars of chrysanthemum flower. Molecules. 11090-11102.
Rajeswara Rao BR. 2002. Biomass yield, essential oil yield and essential oil composition of Rose -scented geranium (Pelargonium species) as influenced by row spacing and intercropping with cornmint (Mentha arvensis L.). Industrial Crops and Products. 16: 133-144.
Rezaei-chiyaneh E, Valizadegan O, Tajbakhsh M, Dabbagh Mohammadi A, Rimaz, V. 2013. Evaluation of agronomical yield and insect diversity at different intercropping patterns of bean and dill. Agricultural Crop Management. 16(2): 353-368.
Rezvani Moghaddam P, Raoofi MR, Rashed Mohassel MH, Moradi R. 2009.Evaluation of sowing patterns and weed control on mung bean (Vigna radiate L. Wilczek) black cumin (Nigella sativa L.) intercropping system. Journal of Agronomy. 1:65-79.
Rostaei M, Fallah S and AbbasiSorki A, 2014. Effects of fertilizer sources on growth yield and yield components of fenugreek intercropped with black cumin. Electronic Journal of Crop Production, 7(4): 197-222. (In Persian).
Sakhavi S, Amini R, Shakiba MR, Dabbagh Mohammadi-Nasab A. 2016. Advantage of faba bean (Vicia faba L.) and cumin (Cuminum cyminum L.) intercropping under organic, biological and chemical fertilizer treatments. Journal of Sustainable Agriculture and Production Science, 26(4): 18-32. (In Persian).
Selvakumar GM, Lenin P, Ravimycin T, 2009. Response of biofertilizers on the growth and yield of blackgram (Vigna mungo L.). Recent Research in Science and Technology. 1(4): 169-175.
Seraj AA. 2011. Priciples of plant pests control. Shahid Chamran University press. 492.
Shannon LE, Weaner A. 1949. The mathematical theory of communication. University of Illionis Press, 350 p.
Shokati Amrollah B. 2012. The effects of different mixed culture patterns on growth yield and essential oil of fenugreek and Dill. MSc. Thesis, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Iran. (In Persian).
Valizadegan A. 2015. Study of yield quality and quantity in pot marigold (Calendula officinalis L.) and chickpea (Cicer arietinum L.) and species diversity and reltive abundance of insects in row and strip intercropping. Journal of Sustainable Agriculture and Production Science, 25(3): 15-30. (In Persian). Vandermeer JH. 1989. The Ecology of intercropping, Cambridge, University Press, 297 p.
Wang W, Liu y, Chen J, Xianglong J, Zhou H and Wang G. 2009. Impact of intercropping aphid-resistant wheat cultivars with oilseed rape on wheat aphid and its natural enemies. Acta Ecologica Sinica, 29:186-191. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 916 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 889 |