تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,538,067 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,241,952 |
تولید و بررسی ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و راندمان درون پوشانی نانو امولسیون حاوی اسانس سیر | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 13، دوره 27، شماره 4، دی 1396، صفحه 159-170 اصل مقاله (1023.36 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حامد حسن زاده اوچتپه؛ محمد علیزاده خالد آباد* ؛ محمود رضازاد باری | ||
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، بهمنظور پوشاندن بوی سیر، فرمولاسیونهای مختلف نانو امولسیون حاوی اسانس سیر به روش پرانرژی (حمام اولتراسوند) تولید و تأثیر درصدهای مختلف اسانس سیر و نوع روغن استفاده شده بر روی اندازه قطرات، کارایی درونپوشانی، خاصیت آنتیاکسیدانی و کدورت نانوامولسیون بررسی گردید. بر اساس درصد فاز پراکنده اندازه قطرات در فرمولاسیونهای مختلف نانو امولسیون از ۸۰ تا ۱۰۰ نانومتر متغیر بود. نتایج حاصله از آنالیز کروماتوگرافی گازی نشان داد که نانوامولسیونهای تولید شده با کارایی نسبتا بالایی ترکیبات فرار حاصله از اسانس سیر را پوشاندهاند اما با افزایش درصد فاز پراکنده (اسانس سیر) در فرمولاسیون نانوامولسیونها از ۵ به ۲۵ درصد، کارایی درونپوشانی کاهش یافته و از ۹۲ به ۷۷ درصد رسید. همچنین تاثیر درصدهای مختلف اسانس سیر بر روی اندازه قطرات، کارایی درون پوشانی، خاصیت آنتیاکسیدانی و کدورت نانوامولسیونهامعنیدار بود (0۵/۰P<) و با افزایش درصد اسانس سیر اندازه قطرات، خاصیت آنتیاکسیدانی و کدورت افزایش اما کارایی انکپسولاسیون کاهش پیدا کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوامولسیون؛ اسانس سیر؛ کارایی درونپوشانی؛ اندازه قطرات؛ خاصیت آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,175 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,081 |