تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,401 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,953 |
بررسی قابلیت Bifidobacterium bifidumدر جذب آفلاتوکسین M1 از ماست پروبیوتیک | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 12، دوره 27، شماره 2، تیر 1396، صفحه 149-162 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محبوبه سرابی جماب* 1؛ فائزه تجلی2؛ نسیم ادیبپور1 | ||
1گروه زیست فناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
2گروه پژوهشی پزشکی مولکولی،جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
توکسینزدایی میکروبی یکی از روشهای حذف آفلاتوکسینها از جمله آفلاتوکسین M1 محسوب میشود. گزارشها نشان دهنده آن است که برخی از سویههای باکتریهای خانواده اسید لاکتیک از طریق جذب سطحی آفلاتوکسینها به دیواره سلولی خود، میتوانند در حذف آنها مؤثر باشند. در این تحقیق توانایی باکتری Bifidobacterium bifidum در میزان جذب آفلاتوکسین M1 از ماست پروبیوتیک بررسی گردید. بدین منظور حدود cfu/ml 108 از باکتری پروبیوتیک و آغازگر به شیر پسچرخ بازسازی شده فاقد آفلاتوکسین M1 تلقیح شد. سپس نمونهها با غلظتهای 1/0، 5/0 و 75/0 قسمت در بیلیون (ppb) آفلاتوکسین M1 آلوده شدند. غلظت آفلاتوکسین باقیمانده در سوپرناتانت نمونههای ماست در روزهای اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم پس از تولید ماست، توسط روش الایزای رقابتی تعیین و نتایج توسط HPLC تایید شد. یافتههای حاصل ازاین تحقیق نشان داد هرچند، هم باکتری پروبیوتیک مورد آزمون (Bifidobacterium bifidum) و هم آغازگرهای معمولی ماست ( Streptococcus thermophilus و Lactobacillus bulgaricus) قادر به جذب سم میباشند، توانایی باکتری پروبیوتیک در جذب مقادیر بالای سم در مقایسه با آغازگرهای ماست به لحاظ آماری معنیدار است. همچنین نتایج حاکی از این است که قابلیت باکتریها در کاهش میزان سم در نمونههای با مقادیر پایین سم بسیار بیشتر است. نتایج حاصل از بررسی زندهمانی در طی زمان ماندگاری نمونههای ماست نشان داد که تعداد Bifidobacterium bifidum تا پایان دوره نگهداری ماست (21 روز) در مقایسه با اولین روز حدود 4 سیکل لگاریتمی کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین M1؛ Bifidobacterium bifidum؛ ماست پروبیوتیک | ||
مراجع | ||
ارسالی عع، بهاء الدین بیگی ف و قاسمی ر، 1388. انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، دوره هفدهم، شماره سوم، صفحههای 175 تا 183. تاج آبادی ابراهیمی م، جعفری پ، هاشمی م و بهرامی ه، 1390. ارزیابی کاهش آفلاتوکسین B1 در حضور لاکتوباسیل های جدا شده از ترخینه با روش الایزا. مجله علمی-پژوهشی زیست فناوری میکروبی دانشگاه آزاد اسلامی، دوره سوم، شماره هشتم، صفحههای 43 تا 48. جعفری ر، 1388. بررسی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیرهای تحویلی و شیر پاستوریزه تولیدی کارخانه شیر منطقه ای آذربایجان شرقی، پایان نامه کارشناسی ارشد تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز. سرلک ز، روحی لنگرودی م، محمدی ر، مرتضویان ام و خاکسار ر، 1392. اثر سوش، مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیکها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 در دوغ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی، سال هشتم، شماره 3. صفحههای 241 تا 249. شاکری م، 1382. بررسی اثر پساب کره بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و ارگانولپتیکی ماست پروبیوتیک. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد شماره 7133، 1390. شیر و فراوردههای آن-اندازهگیری آفلاتوکسین M1 به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و خالص سازی با ستون ایمنوافینیتی-روش آزمون. میردامادی س، رجبی ا، عزیز محسنی ف و مومن ب، 1386. تولید اسید لاکتیک توسط سویههای مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره دوم، شماره سوم. صفحههای 57 تا 64. مرتضوی ع، قدس روحانی م و جوینده ح، 1375. تکنولوژی شیر و فراوردههای لبنی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. Ali FS, Saad OAO and Salwa AGH, 2013. Probiotic stability of yoghurts during refrigerated storage. Egyptian Academic Journal of Biological Sciences 5(2): 9-19.
Ardic M, Karakaya Y, Atasever M and Durmaz H, 2008. Determination of aflatoxin B1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immune affinity column combined with ELISA. Food and Chemical Toxicology 46: 1596-1599.
Bata A and Lasztity R, 1999. Detoxification of mycotoxin-contaminated food and feed by microorganisms. Trends in Food and Technology 10: 223-228.
Bennet JW and Klich M, 2003. Mycotoxins. Clinical Microbiology Reviews 16(3): 497-516.
Bejaoui H and Mathieu F, 2004. Ochratoxin A removal in synthetic and natural grape juices by selected oenological Saccharomyces strains. Journal of applied microbiology 97(5): 1038-1044.
Binder EM, Tan LM, Chin LJ, Handl J and Richard J, 2007. Worldwide Occurrences of mycotoxins in commodities, Feeds and feed ingredients. Animal Feed Science and Technology 137: 265-282.
Brackett RE and Marth EH, 1982a. Association of aflatoxin M1 with casein. Zeitschrift für Le0bensmittel-Untersuchung und -Forschung 174: 439-441.
Brackett RE and Marth EH, 1982b. Fate of aflatoxin M1 in cheddar cheese and in process cheese spread. Journal of Food Protection 45: 549-552.
Calleri E, Marrubini G, Brusotti G, Massolini G and Caccialanza G, 2007. Development and integration of an immune affinity monolithic disk for the on-line solid-phase extraction and HPLC determination with fluorescence detection of aflatoxin B1 in aqueous solutions. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 44: 396-403.
Caloni F, Stammati A, Frigge G and De-Angelis I, 2006. Aflatoxin M1 absorption and cytotoxicity on human intestinal in vitro model. Toxicon 47: 409-415.
El-Khoury A, Atoui A and Yaghi J, 2011. Analysis of aflatoxin M1 in milk and yogurt and AFM1 reduction by lactic acid bacteria used in Lebanese industry. Food Control 22: 1695-1699.
El-Nezami H Kankaanpaa P, Salminen S and Ahokas J, 1998. Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind a common food Carcinogen, Aflatoxin B1. Food and Chemical Toxicology 36: 321-326.
Elsanhoty RM, Salam SA, Ramadan MF and Badr FH, 2014. Detoxification of aflatoxin M1 in yoghurt using probiotics and lactic acid bacteria. Food Control 43: 129-134.
European Commission, Commission Regulation 1881/2006/EC, 2006. Setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs (text with EEA relevance). Official Journal of European Union L364/5:1.
FDA Mycotoxin Regulatory Guidance, 2011. A Guide for Grain Elevators, Feed Manufacturers, Grain Processors and Exporters, Available online: http://www.fda.gov/.../GuidanceRegulation/Gui.
Gbassi GK, Vandamme TH, Yolou FS and Marchioni E, 2011. In vitro effects of pH, bile salts and enzymes on the release and viability of encapsulated Lactobacillus plantarum strains in a gastrointestinal tract model. International Dairy Journal 21: 97-102.
Hassanin N, 1994. Stability of aflatoxin M1 during manufacture and storage of Yoghurt, Yoghurt-Cheese and Acidified Milk. Journal of Science Food Agriculture 65: 31-34.
Ismail A, Akhtar S, Levin RE, Ismail T, Riaz M and Amir M, 2015. Aflatoxin M1: Prevalence and decontamination strategies in milk and milk products. Critical Reviews in Microbiology 42(3): 418-427.
Kabak B, Brandon EFA, Var I, Blokland M and Sips, AJAM, 2009. Effects of probiotic bacteria on bioaccessibility of aflatoxin B1 and ochrtoxin A using an in vitor digestion model under fed conditions. Journal of Environmental Science and Health 44: 472-480.
Kabak B, Dobson ADW and Var I, 2006. Strategies to Prevent Mycotoxin contamination of Food and Animal Feed: A review. Critical reviews in Food Science and Nutrition 46: 593-619.
Kailasapathy K and Rybka SL, 1997. acidophillus and Bifidobacterium spp. their therapeutic potential and survival in yoghurt. The Australian Journal of Dairy Technology 52: 28-35.
Lahtinen SJ, Haskard CA, Ouwehand AC, Salminen SJ and Ahokas JT, 2004. Binding of Aflatoxin B1 to cell wall components of Lactobacillus rhamnosus strain GG. Food Additive and contaminants 21(2): 158-164.
Martin A and Palomino JC, 2009. Nitrate Reductase Assay: Drug susceptibility testing for Mycobacterium tuberclusis. Institute of Tropical Medicine, Mycobacteriology Unit, Antwerp, Belgium.Procedure Manual,version 2.
Masoero F, Gallo A, Diaz D, Piva G and Moschini M, 2009. Effects of the procedure of inclusion of a sequestering agent in the total mixed ration on proportional aflatoxin M1 excretion into milk of lactating dairy cows. Animal Feed Science and Technology 150: 34-45.
Montaseri H, Arjmandtalab S, Dehghanzadeh G, Karami S, Razmjoo MM, Sayadi M and Oryan A, 2014. Effect of production and storage of probiotic yogurt on aflatoxin M1 residue. Journal of Food Quality and Hazard Control 1(1): 7-14.
Ong L and Shah NP, 2009. Probiotic Cheddar cheese: influence of ripening temperatures on survival of probiotic microorganisms, cheese composition and organic acid profiles. LWT-Food Science and Technology 42: 1260-1268.
Phillips TD, Bashir-Sarr A and Grant PG, 1995. Selective chemisorption and detoxification of aflatoxins by phyllosilicate clay. Natural Toxins 3: 204-213.
Pierides M, El-Nezami H, Peltonen K, Salminen S and Ahokas J, 2000. Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind aflatoxin M1 in a food model. Journal of Food Protection 63: 645–650.
Rahimi E, Bonyadian M, Rafei M and Kazemeini HR, 2010. Occurrence of aflatoxin M1 in raw milk of five dairy species in Ahvaz, Iran. Food and Chemical Toxicology 48: 129-131.
Rasic JL, Skrinjar M and Markov S, 1991. Decrease of aflatoxin B1 in yoghurt and acidified milks. Mycopathologia 113, 117-119.
Sambrook M, Fritsch A and Maniatis S, 1989. Molecular Cloning: A Laboratory Manual Cold Spring Harbor Laboratory Press, Cold spring Harbor, New York, 2nd Ed, vol. 3.
Sarimehmetoglu B and Kuplulu O, 2004. Binding ability of aflatoxin M1 to yoghurt Bacteria. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 51: 195-198.
Shetty PH, Hald B and Jespersen L, 2007. Surface binding of aflatoxin B1 by Saccharomyces cerevisiae strains with potential decontaminating abilities in indigenous fermented foods. International journal of food microbiology 113: 41-46.
Shetty PH and Jespersen L, 2006. Saccharomyces Cervisiae and lactic acid bacteria as potential mycotoxin decontaminating. Food science and Technology 17:48-55.
Tabata S, Kamimura A, Ibe H, Hasimoto H, Ida M, Tamura Y and Nishima T, 1993. Aflatoxin contamination in foods and foodstuffs in Tokyo: 1986-1990. Journal of AOAC International 76: 32-35.
Turbic A, Salminen S and Ahokas JT, 2008. Surface binding of aflatoxin B1 by lactic acid bacteria. Applied and Environmental Microbiology 70: 3014-3020.
Vinderola G and Ritieni A, 2015. Role of probiotics against mycotoxins and their deleterious effects. Journal of Food Research 4: 10-21.
Womack ED, Sparks DL and Brown AE, 2016. Aflatoxin M1 in milk and milk products: a short review. World Mycotoxin Journal 9(2): 305-315. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 902 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 981 |