تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,623 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,146 |
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه اتوماتیک اندازهگیری تولید گاز برای تعیین کینتیک تخمیر میکروبی مواد خوراکی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 16، دوره 27، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 205-216 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
احمد ریاسی* 1؛ فرهاد احمدی2؛ حمید رضا معین الدینی3؛ سید محمد هادی راهوی4؛ حمید خشوعی5 | ||
1دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه شیراز | ||
3گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهانگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
4مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر | ||
5گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: اندازهگیری گاز تولیدی به روش دستی در تکنیک اندازهگیری تولید گاز طاقت فرسا، نیازمند نیروی انسانی زیاد، و تکرار پذیری کمی دارد، که نیاز به استفاده از سیستمهای اتوماتیک اندازه گیری تولید گاز را ضروری مینماید. هدف: اهداف این مطالعه شامل ساخت و تایید صحت کارکرد یک سامانه کاملا اتوماتیک اندازهگیری تولید گاز برای تسهیل مطالعات کینتیک تخمیر میکروبی بودند. روشکار: سه نمونه خوراک شامل کنجاله سویا، یونجه خشک و کنسانتره گاوه شیرده به همراه 60 میلیلیترمایع شکمبه داخل ویالهای کالیبره شده ریخته شد. در سامانه اتوماتیک، فشار گاز از فضای بالای هر بطری با کمک رابط استیل با شیلنگ مخصوص کاملا نفوذ ناپذیر به دی اکسید کربن به سنسور فشار انتقال داده شد. در سامانه اتوماتیک، دادههای فشار گاز هر 30 دقیقه یکبار در بازه 72 ساعته انکوباسیون در نرم افزار اکسل ثبت شدند. فشار گاز تجمع یافته در ویالها بلافاصله پس از ثبت فشار بطور اتوماتیک توسط شیر برقی تخلیه شد. به منظور تایید صحت کارکرد سامانه اتوماتیک، بطور همزمان و در آزمایشی دیگر حجم گاز بر اساس جابهجا شدن سطح آب در ستون شیشه ای در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 48 و 72 ساعت نیز اندازهگیری و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از سامانه اتوماتیک مقایسه شدند. نتایج: ضریب همبستگی پیرسون برای دادههای حجم تجمعی گاز در زمان های 6، 24، 48 و 72 ساعت پس از شروع تخمیر و همچنین پتانسیل تولید گاز بین دو روش اندازهگیری اتوماتیک و دستی بیش از 90 درصد بود (001/0P<) که صحت کارکرد سامانه اتوماتیک را تایید میکند. نتیجهگیری نهایی: در مقایسه با روش اندازهگیری دستی، سیستم کاملا اتوماتیک جدید با دقت بالا و در عین حال زحمت کمتر و بدون خطاهای فردی فشار گازی تولید حاصل از تخمیر میکروبی را تعیین کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
سامانه اتوماتیک؛ تولید گاز؛ کینتیک تخمیر؛ مواد خوراکی | ||
مراجع | ||
Chen X, 1995. Fitcurve Macro. IFRU, The Macaulay Institute, Aberdeen, UK.
Cone JW, Van Gelder AH, Visscher GJW and Oudshoorn L, 1996. Influence of rumen fluid and substrate concentration on fermentation kinetics measured with a fully automated time related gas production apparatus. Animal Feed Science and Technology 61: 113–128.
Davies Z, Mason D, Brooks A, Griffith G, Merry R and Theodorou M, 2000. An automated system for measuring gas production from forages inoculated with rumen fluid and its use in determining the effect of enzymes on grass silage. Animal Feed Science and Technology 83: 205–221.
Fedorak PM and Hrudey SE, 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environmental Technology 4: 425–432.
Getachew G, Blümmel M, Makkar HPS and Becker K, 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: a review. Animal Feed Science and Technology 72: 261–281.
Gatachew G, Makkar HPS and Becker K, 2002. Tropical browse: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science 139: 341–352.
Groot JCJ, Cone JW, Williams BA, Debersaques FMA and Lantinga EA, 1996. Multiphasic analysis of gas production kinetics for in vitro fermentation of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology 64: 77–89.
Hervás G, Frutos P, Giráldez FJ, Mora MJ, Fernández B and Mantecón ÁR, 2005. Effect of preservation on fermentative activity of rumen fluid inoculum for in vitro gas production techniques. Animal Feed Science and Technology 123–124: 107–118.
Lanzas C, Fox D and Pell A, 2007. Digestion kinetics of dried cereal grains. Animal Feed Science and Technology 136: 265–280.
Mauricio RM, Mould FL, Dhanoa MS, Owen E, Channa KS and Theodorou MK, 1999. A semi-automated in vitro gas production technique for ruminant feedstuff evaluation. Animal Feed Science and Technology 79: 321–330.
Menke K, Raab L, Salewski A, Steingass H, Fritz D and Schneider W, 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feedingstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. The Journal of Agricultural Science 93: 217–222.
Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development 23:103–116.
Nagadi S, Herrero and M Jessop NS, 2000. The influence of diet of the donor animal on the initial bacterial concentration of ruminal fluid and in vitro gas production degradability parameters. Animal Feed Science and Technology 87: 231–239.
Omed, HM, Axford RFE, Chamberlain AG and Givens DI, 1989. A comparison of three laboratory techniques for estimation of the digestibility of feedstuffs for ruminants. The Journal of Agricultural Science 44: 35–39.
Ørskov E, Hovell F and Mould F, 1980. The use of the nylon bag technique for the evaluation of feedstuffs. Tropical Animal Production 5: 195–213.
Ørskov E and McDonald I, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science 92: 499–503.
Rymer C, Williams BA, Brooks AE, Davies DR and Givens DI, 2005. Inter-laboratory variation of in vitro cumulative gas production profiles of feeds using manual and automated methods. Animal Feed Science and Technology 123–124: 225–241.
Pell A and Schofield P, 1993. Computerized monitoring of gas production to measure forage digestion in vitro. Journal of Dairy Science 76: 1063–1073.
SAS Institute. 2002. SAS User’s Guide: Statistics. Release 9.1. SAS Institute Inc., Cary, NC.
Tagliapietra F, Cattani M, Hansen HH, Hindrichsen IK, Bailoni L and Schiavon S, 2011. Metabolizable energy content of feeds based on 24 or 48 h in situ NDF digestibility and on in vitro 24 h gas production methods. Animal Feed Science and Technology 170: 182–191.
Theodorou MK, Williams BA, Dhanoa MS, McAllan AB and France J, 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology 48: 185–197.
Tilley JM and Terry RA, 1963. A two-stage technique for the in vitro digestion of forage crops. Grass and Forage Science 18: 104–111.
Van Soest PJ, Wine RH and Moore LA, 1966. Estimation of the true digestibility of forages by the in vitro digestion of cell walls. Pp. 438–441. Proceedings of the 10th International Congress on Grassland. Helsinki, Finland. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 599 |