تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,719 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,137 |
اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین به جیره غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 15، دوره 27، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 189-203 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرشید خیری* 1؛ محسن علی بیگی1؛ جواد نصر2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واﺣد ﺷﻬﺮﮐﺮد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واﺣﺪ ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین روی عوامل فیزیولوژیک و عملکرد جوجههای گوشتی تاثیرگذارند. هدف:آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین بر خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی انجام گرفت. روش کار: 960 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه راس 308 انتخاب و در یک طرح فاکتوریل با 12 تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار به صورت تصادفی تقسیمبندی شدند. جیرههای آزمایشی شامل چهار سطح لیزین (100، 110، 120 و 130 درصد توصیههایNRC) و سه سطح ترئونین (100، 110 و 120 درصد توصیههایNRC) بودند. جیرهها در دو دوره آغازین (0 تا 21 روزگی) و رشد (21 تا 42 روزگی)، در اختیار طیور قرار گرفتند. نتایج:در دوره آغازین، سطح 120 درصد لیزین و ترئونین، سبب بهبود وزن زنده، لاشه و درصد لاشه، سینه، ران و کبد (05/0P <) شد. در سن 42 روزگی نیز سطح 120 درصد لیزین و ترئونین سبب بهبود معنیدار وزن لاشه و درصد اجزای لاشه شد (05/0P <). در دوره رشد ضریب تبدیل غذایی در سطح 120 درصد لیزین (05/0P <) بهبود یافت. در هر دو دوره آزمایش مطلوبترین نتایج صفات لاشه مربوط به صفات لاشه تیماری بود که 120 درصد لیزین همراه با 120 درصد ترئونین دریافت کرده بود. بار میکروبی روده در 21 روزگی تحت اثر 110 درصد لیزین و 100 و 120 درصد ترئونین به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0P <) ولی در 42 روزگی سطح 100 درصد لیزین افزایش معنیداری در کل بار میکروبی روده ایجاد کرد (05/0P <). نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج تحقیق حاضر، میتوان در دورههای آغازین و رشد، سطح لیزین و ترئونین جیره را برای مطلوبتر کردن عملکرد و خصوصیات لاشه، تا 20 درصد بیشتر از توصیه NRC تنظیم کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ لیزین؛ ترئونین؛ خصوصیات لاشه؛ بار میکروبی روده | ||
مراجع | ||
Alizadeh Mazraeh A, Shahryar HA, Nobar RSD and Gorbani A, 2013. The effects of different levels of L-Threonine on growth performance and carcass traits of broiler chickens during phase growth. Bulletin of Environment, Pharmacology and Life Sciences 2(11): 122-124.
Ayasan T, Okan F and Hizli H, 2009.Threonine requirement of broiler from 22-42 days.International Journal of Poultry Science8(9): 862-865.
Barboza WA, Rostagno HS, Albino LFT and Rodrigues PB, 2000.Nutritional requirement of digestible lysine for broiler chickens. RevistaBrasileira de Zootecnia 29: 1098-1102.
Bouyeh M, 2013.Effects of excess dietary lysine and methionine on performance and economical efficiency of broiler chicks. Annals of Biological Research 4(5): 241-246.
Bregendahl K, Sell JL and Zimmerman DR, 2002. Effect of low-protein diets on growth performance and body composition of broiler chicks. Poultry Science 81: 1156-1167.
Cengiz Ö, ÖnolAG,Sevim Ö, Özturk M, Sari M and Daskiran M, 2008. Influence of excessive lysine and/or methionine supplementation on growth performance and carcass traits in broiler chicks. RevuedeMédecineVéterinaire 159. 4: 230-236.
Ciftci I and Ceylan N, 2004.Effect of dietary threonine and crude protein on growth performance, carcass and meat composition of broiler chickens. British Poultry Science 45: 280-289.
Corzo A, Kidd MT, Dozier WA and Kerr BJ, 2009.Dietary glycine and threonine interactive effects in broilers. Journal of Applied Poultry Research 18: 79-84.
Corzo A, Kidd MT, Dozier WA, Pharr GT and Koutsos EA, 2007. Dietary threonine needs for growth and immunity of broilers raised under different litter conditions. Journal of Applied Poultry Research 16: 574-582.
Creswel D and Swick RA, 2001.Formulating with digestible amino acids.Asian Poultry Magazine 9.
Edwards HM, Baker DH, Fernandez SR and Parsons CM, 1997.Maintenance threonine requirement and efficiency of its use for accretion of whole-body threonine and protein in young chicks. British Journal of Nutrition 78: 111-119.
Evancho GM, Sveum WH, Moberg LJ, Frank JF, Downes FP and Ito K. 2001. Compendium methods for the microbiological examination of foods, American Public Health AssociationInc, Washington DC, USA.
Grisoni ML, Uzo G, Larbier M and Geraert PA, 1991.Effect of dietary lysine level on lipogenesis in broilers. Reproduction Nutrition Development 31(6): 683-690.
Han Y and Baker DH, 1994. Digestible lysine requirement of male and female broiler chicks during the period three to six weeks posthatching. Poultry Science 73: 1739-1745.
Hesabi A, Nasiri H and Birjandi M, 2006.Effect of supplemental methionine and lysine on performance and carcass yield characteristics in broiler chicks. TagungSchweine und Geflügelernährung 9: 256-258.
Hickling E, Guenter W and Jackson ME, 1990. The effects of dietary methionine and lysine on broiler chicken performance and breast meat yield. Canadian Journal of Animal Science 70(2): 673-678.
Hosseinpour A, Hasanabadi A, Shahir MH and Hajati H, 2012. Effect of different levels of crude protein and threonine on performance, carcass characteristics and immune system of broilers at the starter and grower periods. Iranian Journal of Animal Science Research 4(3):191–198. (In Persian).
Kerr BJ, Kidd MT, Halpin KM, McWard GW and Quarles CL, 1999. Lysine level increases live performance and breast yield in male broilers. Journal of Applied Poultry Research 8: 381-390.
Kidd MT and Kerr BJ, 1997. Threonine responses in commercial broilers at 30 to 42 days.Journal of Applied Poultry Research 6: 362-367.
Kidd MT, Kerr BJ and Anthony NB, 1997. Dietary interactions between lysine and threonine in broilers. Poultry Science 76: 608-614.
Kheiri F, pourreza J, Ebrahimnezhad Y, Nazeradl K and Jalali Haji-abadi SMA. 2011. Effects of supplemental ractopamine and L-carnitine on growth performance, blood biochemical parameters and carcass traits of male broiler chicks.African Journal of Biotechnology 10(68) 15450-15455.
Le Bellego L, Relandeau C and Van Cauwenberghe S, 2002.Threonine requirement in pigs-benefits of L-Threonine supplementation. Ajinomoto Eurolysine Information 26: 1-23.
Lemme A, 2003. Reassessing amino acid levels for Pekin ducks-Today's meat-type ducks have higher essential amino acid requirements than we thought. International Journal of Poultry Science42(4): 18-25.
Linden SK, Sutton P, Karlsson NG, Korolik V and McGuckin MA, 2008. Mucins in the mucosal barrier to infection. Mucosal Immunol 1:183–197.
Mack S, Bercovici D, De groote G, Leclercq B, Lippens M, Pack M, Schutte JB and Van Cauwenberghe S, 1999. Ideal amino acid profile and dietary lysine specification for broiler chickens of 20 to 40 days of age. British Poultry Science 40: 257-265.
Mehri M, Nassiri Moghadam H, Kermanshahi H and Danesh Mesgaran M, 2012. Estimate and compare the requirements of digestible threonine at the grower period of broiler chickens. Iranian Journal of Animal Science Research 4(1):17–24. (In Persian).
Mirzaei HR and Davarpanah B, 2014. Estimating requirements of digestible methionine, lysine and threonine in starting period of broiler chicks, using response surface method. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi) 105:129-138. (In Persian).
Moradi F, Khojasteh S and Jafari M, 2013.The effect of different levels of threonine on performance and carcass characteristics of broiler chickens. Journal of Novel Applied Sciences 2(9): 382-386.
Mukhtar MA, Mohammed KA and Musa MH, 2010.Replacement value of lysine and methionine for super concentrate in broiler chick’s yield and quality. Journal of Science and Technology 11(2): 27-29.
Nasr J and Kheiri F, 2012. Effects of Lysine Levels of Diets Formulated Based on Total or Digestible Amino Acids on Broiler Carcass Compositio. Brazilian Journal of Poultry Science 14(4): 233-304.
Nasr J and Kheiri F, 2011. Effect of different lysine levels on Arian broiler performances. Italian Journal of Animal Science 10(3): 32.170-174.
Nassiri Moghaddam H, Hesabi Namegi A and Madeni MM, 2007. Effect of supplemental lysine and methionine on performance and carcass yield characteristics in broiler chicks. Iranian Food Science and Technology Research Journal 20(5): 283-293. (In Persian).
NRC, 1994. Nutrient Requirements of Poultry (9th edition). National Academy Press, Washington, DC, USA.
Rezaeipour V, Fononi H and Irani M, 2012. Effect of dietary L-Threonine and Saccharomyces cerevisiae on performance, intestinal morphology and immune response of broiler chickens. South African Journal of Animal Science 42(3): 266-273.
Samadi F and Liebert F, 2007.Threonine requirement of slow growing male chickens depending on age and dietary efficiency of threonine utilization. Poultry Science 86: 1140-1148.
SAS. 2004. Institute. SAS User’s Guide.Statistics, Version 9. 22004 ed. Cary (NC): SAS Institute Inc.
Tahmasbi AM, Kashefi E, Moghadam GH, Taghizadeh A and Ghasemi HA, 2006. Influence of β-Adrenergic agonist (Metaproterenol) and lysine on growth, carcass quality in broiler chickens. International Journal of Poultry Science5(11): 1082-1086.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 882 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,555 |