تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,476 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,043 |
ارزیابی عملکرد، سیستم ایمنی و خصوصیات آنتیاکسیدانی سرم در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای بر پایه گندم حاوی سطوح مختلف نانو اکسید روی از 1 تا 21 روزگی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقاله 9، دوره 27، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 103-114 اصل مقاله (916.16 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بنت الهدا محمدی؛ محمدرضا اکبری* | ||
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: روی یک عنصر حیاتی برای رشد و فرآیندهای فیزیولوژیک مختلف در حیوانات است. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نانو اکسید روی (ZONPs) در جیرههای بر پایه گندم بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 240 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه سویه راس 308، در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل یک جیره بر پایه گندم (شاهد، فاقد روی در مکمل معدنی مورد استفاده) و جیرههای مکمل شده با 20، 40، 60، 80 و 100 میلیگرم در کیلوگرم روی از منبع ZONPs بود. به منظور بررسی عملکرد جوجهها، خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجهها بطور هفتگی اندازهگیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. جهت بررسی پاسخ ایمنی همورال، تزریق گلبولهای قرمز خون گوسفند (SRBC) در سن 7 روزگی صورت گرفت. هفت و 14 روز پس از تزریق، خونگیری انجام شد و میزان تیتر آنتیبادی علیه SRBC تعیین گردید. جهت بررسی پاسخ ازدیاد حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، در روز 20 آزمایش تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA-P) به مقدار 1/0 میلیلیتر بین پوست انگشتان پا صورت گرفت و تغییر ایجاد شده در ضخامت پوست اندازهگیری شد. جهت بررسی وضعیت آنتیاکسیدانی سرم خون، غلظت مالوندیآلدهید (MDA) در نمونههای گرفته شده در سن 21 روزگی (2 پرنده از هر تکرار) اندازهگیری شد. جهت اندازهگیری ویسکوزیته شیرابه هضمی، در روز 21 از هر تکرار دو پرنده کشته شده و محتویات ژژنوم و ایلئوم نمونهگیری شد. نتایج: افزودن 80 میلیگرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش مصرف خوراک در دورههای 1 تا 7 و 1 تا 14 روزگی، در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). همچنین، افزودن 80 میلیگرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب کاهش ویسکوزیته محتویات ژژنوم و ایلئوم، افزایش تیتر آنتیبادی علیه SRBC در 14 روز پس از تزریق، و کاهش غلظت سرمی مالوندیآلدهید در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). از سوی دیگر، افزودن 60 میلیگرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش پاسخ CBH در مقایسه با تیمار شاهد، در 12 ساعت بعد از تزریق شد (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق به نظر میرسد که افزودن روی از منبع ZONPs در مقادیر 60 تا 80 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره، میتواند در تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت آنتیاکسیدانی سرم خون جوجههای گوشتی موثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
نانو روی؛ عملکرد؛ سیستم ایمنی؛ مالوندیآلدهید؛ جوجهی گوشتی | ||
مراجع | ||
Ahmadi F, Ebrahimnezhad Y, Maheri N and Ghiasi Ghalehkandi J, 2013. The effects of zinc oxide nanoparticle on performance, digestive organs and serum lipid concentration in broiler chickens during starter period. International Journal of Bioscices 7: 23-29.
Bartlett JR and Smith MO, 2003. Effects of different levels of zinc on the performance and immunocompetence of broilers under heat stress. Poultry Science 82: 1580-1588.
Batal AB, Parr TM and Baker DH, 2001. Zinc bioavailability in tetrabasic zinc chloride and the dietary zinc requirement of young chicks fed a soy concentrate diet. Poultry Science 80: 87- 90.
Bennet PM, Jepson PD, Law RJ, Jones BR, Kuiken T, Baker JR, Rogan E and Kirkwood JK, 2001. Exposure to heavy metals and infectious disease mortality in harbour porpoises from England and Wales. Environmental Pollution 112: 33–40.
Cesur S, Cebeci SA, Kavas GO, Aksaray S and Tezeren V, 2005. Serum copper and zinc concentrations in patients with chronic hepatitis. British Journal of Infection Control 51: 38–40.
Choct M and Annison G, 1992. Anti-nutritive effect of wheat pentosans in broiler chickens: roles of viscosity and gut microflora. British Poultry Science 33: 821-834.
Duncan DB, 1955. Multiple range and multiple F tests. Biometrics 11: 1–42.
Ensminger ME, Old Field JE and Heinemann WW, 1990. Feeds and Nutrition. The Ensminger Publishing Company, Clovis, CA, page: 8-120.
Fakler T, Ward I and Kuhl HJ, 2002. Zinc aminoacid complexes (availa Zn) improve layer production and egg quality. Poultry Science 81: 218-235.
Fordyce EJ, Forbs RM, Robbins KR and Erdman JW, 1987. Phytate×calcium/zinc molar ratios, are they predictive of zinc bioavailability? Journal of Food Sciences 52: 421-428.
Haghighi HR, Gong J, Gyles CL, Hayes MA, Sanei B, Parvizi P, Gisavi H, Chambers JR and Sharif S, 2005. Modulation of antibody-mediated immune response by probiotics in chickens. Clinical and Diagnostic Laboratory Immunology 12: 1387-1392.
Headman MS, Jensen BB and Paulsen HD, 2006. Influence of dietary zinc and copper on digestive enzyme activity and intestinal morphology in weaned pigs. Journal of Animal Science 84: 3310-3320.
Hegazy SM and Aadachi Y, 2000. Comparision of the effects of dietary selenium and zinc supplementation on growth and immune response between chick groups that were inoculated with salmonella and aflatoxin or salmonella. Poultry Science 79: 331-335.
Højberg O, Canibe N, Poulsen HD, Hedemann MS and Jensen BB, 2005. Influence of dietary zinc oxide and copper sulfate on the gastrointestinal ecosystem in newly weaned piglets. Applied Environmental Microbiology 71: 2267-2277.
Huang YL, Luo XG and Liu B, 2007. An optimal dietary zinc level of broiler chicks fed a corn-soybean meal diet. Poultry Science 86: 2582-2589.
Jahanian R, Moghaddam HN and Rezaei A, 2008. Improved broiler chick performance by dietary supplementation of organic zinc sources. Asian-Australian Journal of Animal Science 21: 1348–1354.
Kambe T, Tsuji T, Hashimoto A and Itsumura N, 2015. The physiological, biochemical, and molecular roles of zinc transporters in zinc homeostasis and metabolism. Physiological Reviews 95:749-784.
Kidd MT, Ferket PR and Qureshi MA, 1996. Zinc metabolism with special reference to its role in immunity. Worlds Poultry Science J 52: 309-323.
Langhout DJ, Schutte JB, Van Leeuwen P, Wiebenga J and Tamminga S, 1999. Effect of dietary high- and low-methylated citrus pectin on the activity of the ileal microflora and morphology of the small intestinal wall of broiler chicks. British Poultry Science 40: 340-347.
Liu P, Pieper R, Rieger J, Vahjen W, Davin R, Plendl J, Meyer W and Zentek J, 2014. Effect of dietary zinc oxide on morphological characteristics, mucin composition and gene expression in the colon of weaned piglets. PLOS ONE 9: e91091.
National Research Council, 1994. Nutrient Requirements of poultry. 9th revised ed. National Academic press. Washington DC.
Neto ADA, Prisco JT, Filhog E. Abreu CEB and Filho EG, 2006. Effect of salt stress on antioxidative enzymes and lipid peroxidation in leave and roots of salt- tolerant and salt sensitive maize genotypes. Environmental and Experimental Botany 56: 87-94.
Park SY, Birkhold SG, Kubena LF, Nisbet DJ and Ricke SC, 2004. Review on the role of dietary zinc in poultry nutrition, immunity, and reproduction. Biological Trace Element Research 101: 147-163.
Pimental JL, Cook ME and Greger JL, 1991. Immune response of chicks fed various levels of zinc. Poultry Science 70: 947-954.
Prasad AS and Kueuk O, 2002. Zinc in cancer prevention. Cancer and Metastasis Reviews 21: 291-295.
Rajendran D, 2013. Application of nano minerals in animal production systems. Research Journal of Biotechnology 8: 1-3.
Sahin K, Smith MO, Onderci M, Sahin N, Gursu MF and Kueuk O, 2005. Supplementation of zinc from organic or inorganic Source improves performance and antioxidant status of heat- distressed quail. Poultry Science 84: 882-887.
SAS Institute, 2002. SAS User's guide. Version 9.1. SAS Institute. Inc. Cary. NC.
Shakouri MD, Kermanshahi H and Mohsenzadeh M, 2006. Effect of different non starch polysaccharides in semi purified diets on performance and intestinal microflora of young broiler Chickens. International Journal of Poultry Science 5: 557-561.
Shao Y, Lei Z, Yuan J, Yang Y, Guo Y and Zhang B, 2014. Effect of zinc on growth performance, gut morphometry, and cecal microbial community in broilers challenged with salmonella enterica serovar Typhimurium. Journal of Microbiology 52: 1002–1011.
Sharma R, Fernandez F, Hinton M and Schumachera U, 1997. The influence of diet on the mucin carbohydrates in the chick intestinal tract. Cellular and Molecular Life Sciences 53: 935-942.
Siahtiri S, Akbari MR, Khajali F and Hassanpour H, 2015. Effect of dietary dried or fresh ground garlic on growth performance and pulmonary hypertensive response in broiler chickens fed on high energy diets and reared at high altitude. Research in Animal Nutrition 1: 29-37.
Sunder GS, Panda AK, Gopinath NCS, Rama Rao SV, Raju MVLN, Reddy MR and Kumar CV, 2008. Effects of higher levels of zinc supplementation on performance, mineral availability, and immune competence in broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research 17: 79-86.
Swinkels JW, Kornegayand ET and Verstegen MW, 1994. Biology of zinc and biological value of dietary organic zinc complexes and chelates. Nutrition Research 7: 129-149.
Walravens PA, 1979. Zinc metabolism and its implications in clinical medicine (Clinical Nutrition Symposium). The Western Journal of Medicine 130: 133–142.
Walsh CT, Sandstead HH, Prasad AS, Newbern PM and Fraker PJ, 1994. Zinc: health effects and research priorities for the 1990s. Environmental Health Perspectives 102: 5-46.
Zargaran Esfahani H, Sharifi SD, Barin A and Afzal Zadeh A, 2010. Influence of silver nanoparticles on performance and carcass properties of broiler chicks. Iranian Journal of Animal Science 41: 137-143. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,000 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,480 |