تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,469 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,032 |
اثر سوربیتول بر حلالیت، قابلیت دوخت و کدورت فیلمهای خوراکی ژلاتین ماهی کپور سرگنده | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 10، دوره 26، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 695-704 اصل مقاله (988.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زینب رفتنی امیری* 1؛ سیده خدیجه حسینی2؛ علی معتمدزادگان1 | ||
11 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
22 دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی | ||
چکیده | ||
ژلاتین پوست ماهی یکی از بیوپلیمرهایی است که فیلمهایی با خواص و ظاهر مناسب تشکیل میدهد. ژلاتین پوست ماهی از پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophthalmichthys nobilis) استخراج شد. هدف از این مطالعه تعیین ویژگیهای حلالیت، قابلیت دوختپذیری و کدورت فیلمهای ژلاتینی پوست ماهی کپور سرگنده میباشد. فیلمها از اختلاط 3 گرم ژلاتین، 10 درصد گلیسرول و10-0 درصد سوربیتول بر پایه ژلاتین در 100 میلیلیتر آب مقطر )نمونههای ,B C،D ،E ، F) و تیمار فاقد گلیسرول و سوربیتول (نمونه A) تهیه شدند. نمونهها، قبل از انجام آزمون در دمای C˚25 و رطوبت نسبی3± 75 درصد به مدت 2 روز مشروط شدند با افزایش سطح سوربیتول، ازدیاد طول تا نقطه پارگی فیلمهای دوخته شده افزایش یافت. میتوان علت این پدیده را به حرکت زنجیرههای ماتریکس نسبت داد. نتایج نشان داد که با افزایش مقادیر سوربیتول حلالیت در آب افزایش، مقاومت کششی، مدول الاستیک و کدورت فیلمها کاهش معنیداری یافتند. کمترین و بیشترین مقدار حلالیت در فیلمهای حاوی 5/2 و 10 درصد سوربیتول بر پایه ژلاتین مشاهده شد. تمام نمونههای حاوی نرمکننده قابلیت دوخت حرارتی داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
حلالیت؛ کدورت؛ فیلم ژلاتین؛ قابلیت دوخت حرارتی | ||
مراجع | ||
بدیعی ف و فرهات ع، 1387. اثر ساختار مولکولی بر خواص گرمایی و جذب آب فیلمهای نازک ژلاتین. مجله علوم و تکنولوژی پلیمر، شماره 1. صفحههای 34 تا 27. رحیمیان م، 1392. اثر ریختپذیر کنندههای مختلف بر خواص مکانیکی و نفوذپذیری به بخار آب فیلمهای خوراکی بر پایه ژلاتین. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. مشکانی م، مرتضوی ع، میلانی ا و بخشی مقدم ف، 1391. بررسی خصوصیات فیزیکی و بهینهسازی فرمولاسیون فیلم خوراکی با استفاده از ایزوله پروتئین نخود، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، شماره 36. ASTM, 2002. Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting. Annual book of ASTM standards. Designation D882-02. Philadelphia: American society for testing materials.
Avena-Bustillos RJ, Olsen CW, Olson DA, Chiou B, Yee E, Bechtel PJ, and McHugh TH, 2006. Water vapor permeability of mammalian and fish gelatin films. Journal of Food Science 71(4): 202–207.
Aydinli M, and Tutas M, 2000. Water sorption and water vapor permeability properties of polysaccharide (Locust bean gum) based edible films. LWT-Food Science Technology 33: 63-67.
Bamdad F, Goli AH, and Kadivar M, 2006. Preparation and characterization of proteinous film from lentil (Lens culinaris): edible film from lentil (Lens culinaris). Food Research Internatinal 39: 106–111.
Banker GS, Gore AY, and Swarbrick J, 1966. Water vapor transmission properties of free polymer films. Journal Pharmacy and Pharmacology 18: 457–466.
Bergo P, and Sobral PJA, 2007. Effects of plasticizer on physical properties of pigskin gelatin films. Food Hydrocolloids 21: 1285-1289.
Bertan LC, Tanada-Palmu PS, Siani AC, and Grosso CRF, 2005. Effect of fatty acids and ‘Brazilian elemi’ on composite films based on gelatin. Food Hydrocolloids 19: 73-82.
Gómez-Estaca J, Montero P, Fernández-Martín F, and Gómez-Guillén MC, 2009. Physico-chemical and film-forming properties of bovine-hide and tuna-skin gelatin: a comparative study. Journal of Food Engineering 90: 480- 486.
Gontard N, Duchez C, Cuq JL, and Guilbert S, 1994. Edible composite films of wheat and lipids: water vapor permeability and other physical properties. International Journal of Food Science and Technology 29: 39–50.
Jongjareonrak A, Rawdkuen S, Chaijan M, Benjakul S, Osako K, and Tanaka M, 2010. Chemical compositions and characterisation of skin gelatin from farmed giant catfish (Pangasianodon gigas). LWT- Food Science and Technology 43: 161–165.
Lee KYa, Shim J, and Lee HG, 2004. Mechanical properties of gellan and gelatin composite films. Carbohydrate polymer 56: 251-254.
Mojumdar SC, Moresol C, Simon LC and Legge RL, 2011. Edible wheat gluten (WG) protein films Preparation, thermal, mechanical and spectral properties. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry 104: 929-936
Nur Hanani ZA, Namara J, Roos YH, and Kerry JP, 2013. Effect of plasticizer on the functional properties of extruded gelatin-based composite films. Food Hydrocolloids 31:264-269.
Nemet NT, Šošo VM, and Lazić, VL. 2010. Effect of glycerol content and pH value of film-forming solution on the functional properties of protein-based edible films. Original Scientific Paper 41: 57-67.
Ou SY, Kwok KC, and Kang YJ, 2004. Changes in in vitro digestibility and available lysine of soy protein isolate after formation of film. Journal of Food Engineering 64(3): 301–305.
Paschoalick TM, Garcia FT, Sobral PJA, and Habitante AMQB, 2003. Characterization of some functional properties of edible films based on muscle proteins of Nile Tilapia. Food Hydrocolloids 17: 419-427.
Sobral PJA, Menegalli FC, Hubinger MD, Roques MA, 2001. Mechanical,water vapor barrier and thermal properties of gelatin based edible films . Food Hydrocolliodes 15: 423-432.
Sobral PJA, Santos JS, and Garcı´a FT, 2005. Effect of protein and plasticizer concentrations in film forming solutions on physical properties of edible films based on muscle proteins of a Thai Tilapia. Journal of Food Engineering 70 (1): 93–100.
Vanin FM, Sobral PJA, Menegalli FC, Carvalho. RA, and Habitante AMQB, 2005. Effects of plasticizers and their concentrations on thermal and functional properties of gelatin-based films. Food Hydrocolloids 899-907.
Wu HX, Liu CH, Chen JG, Chang PR, Chen Y, Anderson DP, 2009. Structure and properties of starch/α-zirconium phosphate Nano composite films. Carbohydrate Polymers 77: 358–364.
Yang L, Paulson AT, 2000. Effects of lipids on mechanical and moisture barriers properties of edible gellan flim. Food Research International 55: 571-578. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 897 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 659 |