تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,298 |
تعداد مقالات | 15,883 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,116,580 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,887,930 |
تاثیر کودهای آلی، خاک پوش و دمای خشک کردن بر برخی ویژگیهای رشدی و فیتوشیمیایی همیشه بهار (Calendula officinalis L.) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 8، دوره 26، شماره 4، دی 1395، صفحه 103-112 اصل مقاله (960.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لمیا وجودی مهربانی* 1؛ رعنا ولیزاده کامران* 2؛ کامبیز عزیزپور3 | ||
1گروه زراعت واصلاح نباتات، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
2گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
3گروه بیوتکنوولژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر برخی عوامل قبل و پس از برداشت بر خصوصیات فیزیولوژیک همیشه بهار دو آزمایش جداگانه انجام شد. آزمایش اول در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی تاثیر منابع کود آلی شامل کود گاوی کاملاً پوسیده ، ورمی کمپوست، کود مرغی و شاهد و خاکپوش پلی اتیلنی (سفید و سیاه( انجام شد. کاربرد کود آلی به همراه خاکپوش تاثیر مثبت در وزن تر گل داشت. بالاترین عملکرد گل در تیمارهای ورمی کمپوست + مالچ سیاه، مرغی+ مالچ سیاه و دامی+ مالچ سیاه مشاهده شد. بیشترین میزان کلروفیل b در تیمار ورمی کمپوست + مالچ سیاه مشاهده شد. در آزمایش دوم تاثیر تغذیه با کود آلی، خاکپوش و دمای مورد استفاده درخشک کردن گلبرگها بصورت روش طبیعی خشک کردن در سایه و با استفاده از آون (دماهای 40 و 60 درجه سانتیگراد) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. بیشترین عملکرد عصاره متانولی و آنتوسیانین گیاه در تیمار ورمی کمپوست + مالچ سیاه و خشک کردن طبیعی، محتوای اسانس و کاروتنوئید گلبرگ در ترکیب تیماری کود مرغی + مالچ سیاه و دمای 60 درجه سانتی گراد حاصل شد. بالاترین میزان فلاونوئید کل در هر دو تیمار ورمی کمپوست و کود دامی + مالچ سفید در روش طبیعی خشک کردن و فنل کل در ترکیب تیماری کود دامی + مالچ سیاه و دمای 40 درجه سانتی گراد و ورمی کمپوست+مالچ سیاه و خشک کردن در سایه حاصل شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ فنل کل؛ کود آلی؛ مالچ؛ همیشه بهار | ||
مراجع | ||
Tahami Zarandi SM, Rezvani Mogadam KP and Jahan M. 2011. A comparison of the effects of chemical and organic fertilizer on yield and essential oil content of Ocimum basilicum. Agricultural ecology journal, 2(1): 63-74. (In Persian). Khandan A. 2004. The effects of chemical and organic fertilizer on physico- chemical characteristic of soil and on planago psyllium yield traits. MSC, thesis, Ferdosi University of Mashhad. Rezaei nejhad Y and Afiauni M. 2000. The effects of organic fertilizers on some chemical soil characteristics and elemental absorption and yield of maize crop. Agricultural and Natural Science journal, 4(4): 19-29. (In Persian). Ghorbanli M, Saadatmand L and Niakan M. 2011. Study the effects of natural habitats on flavonoids poly phenols, anthocyanin and their related antioxidant activity in Elaeagnus agustifolia. The first congress on advanced Agricultural finding, Islamic Azad University Saveh, Iran. (In Persian). Nejahad Ali Rezaei M, Vakili M and Kadouri M. 2011. Organic fertilizers effects on yield and yield components of Marigold. The first national congress on advanced Agricultural finding, Islamic Azad University, Saveh, Iran. (In Persian). Adediran JA, Taiwo LB, Akande MO, Sobulo RA and Idowu OJ, 2004. Application of organic and inganic fertilizer for sustainable maize and cowpea yields in Nigeria. Journal of Plant Nutrition, 27: 1163-1181. Dewick P, 2009. Medicinal natural products a biosynthetic approach. John Wiley and Sona, Ltd publication. United Kingdom. P: 509. Gomez-Garcla Mdel R and Ochoa-Alejo N, 2013. Biochemistry and molecular biology of carotenoid biosynthesis in chili peppers (Capsicum spp.). International Journal of Molecular Sciences, 14(9): 19025-53.Hayate Kh, Zhang X, Abbas S and Jing Zh, 2010. Effect of macrowave treatment on phenolic content and antioxidant activity of citrus mandarian pomace. Food chemistry, 123: 423-429. Heiska S, Rousi M, Turtola S, Meier B, Tirkkonen V and Julkunen-Tiitto R, 2005. The effect of genotype and cultivation method on the total salicylate yield of darkleaved willows (Salix myrsinifolia). Planta Medica, 71: 1134-1139. Hornok L, 1980. Effect of nutrition supply on yield of dill (Anethum graveolens L.) and the essential oil content. Acta HortScience, 96: 337-342. Prochazkova D, Sairam RK, Srivastava GC and Singh DV, 2001. Oxidative stress and antioxidant activity as the basis of senescence in maize leaves. Plant Science, 161: 765-771. Vildova A, Stolcova M, Kloucek S and Orsak PM, 2006. Quality Characterization of Chamomile (Matricariarecutita L.) in Organic and Traditional Agricultures. International Symposium on Chamomile Research.Development and Production. Presov, Pp. 81-82. Wanger GJ, 1979. Contact and vacuole extra vacuole distribution of nutral suger free amino acids and anthocyanin in protoplast. Plant physiology, 64: 88-93. Wesołowska A, Jadczak D and Grzeszczuk M, 2011.Chemical composition of the pepper fruit extracts of hot cultivars Capsicum annuum L. Hortorum Cultus, 10: 171-184. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,456 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,396 |