تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,210 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,891 |
استفاده از پردازش تصاویر برای بررسی اثر چهار نوع پوشش بر تغییرات رنگ آب انار در طی انبارمانی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقاله 13، دوره 26، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 309-319 اصل مقاله (828.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
منیژه خانیان نجف آبادی* 1؛ داود قنبریان2؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی3 | ||
11 دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
2دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
3استادیارگروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
رنگ یکی از فاکتورهای مهم در ارزیابی کیفی فرآوردههای غذائی محسوب میشود. هدف از این پژوهش مقایسه اثر چهار نوع لایه پوششی اعمال شده روی انار، بر تغییر رنگ آب انار و انتخاب بهترین نوع پوشش برای حفظ این فاکتور کیفی میباشد. برای انجام آزمایش نمونههای انار با چهار پوشش ژل آلوئهورا، محلول کیتوزان 1%، عصاره پوست انار و پارافین مایع پوشش داده شدند و به مدت 105 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد انبارگذاری شدند. سپس هر 35 روز یکبار آب انارها گرفته شده و پس از اخذ تصاویر دیجیتال مناسب، پارامترهای مربوط به رنگ تصاویر شامل روشنایی، زاویه هیو ، مقادیر قرمزی، زردی و آبی، اشباعیت رنگ و شاخص قهوهای شدن نمونهها تعیین شد. نتایج حاصل نشان داد، تیمارهای پوششی اعمال شده بر روی انارها و مدت زمان نگهداری بر روی تمام پارامترهای رنگی مورد بررسی به جز شاخص قهوهای شدن، در سطح 5% تأثیر معنیداری داشتهاند. نتایج همچنین نشان داد پس از طی 105 روز انبارداری نمونههایی با استفاده از پوشش ژل آلوئهورا با کاهش مقدار روشنایی آب انار تا 40.78، زردی تا 150.26 و زاویه هیو تا 42.52 درجه در مقایسه با سایر تیمارهای پوششی از نظر حفظ ویژگیهای رنگی آب انار دارای عملکرد بهتری بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
آب انار؛ انبارمانی؛ پردازش تصویر؛ تغییرات رنگ؛ Lab | ||
مراجع | ||
افشاری جویباری ح. و فرحناکی ع. 1388. امکان استفاده از نرم افزار فتوشاپ برای اندازهگیری رنگ مواد غذایی: بررسی تغییرات رنگ خرمای مضافتی بم در طی رساندن مصنوعی. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی ایران. جلد 5. شماره 1. صفحه 46-37. رنجبر ح. حسن پور م. عسگری سرچشمه م. ع. سمیع زاده لاهیجانی ح.ا. بنی اسدی ع. 1386. بررسی تأثیر تیمارهای کلرید کلسیم، آب گرم و پوشش پلیاتیلن بر روی عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم ملس ساوه). فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران. دوره 4. شماره 2. صفحه 9-1. رشیدیان م. بصیری ع. ر. میزانی م. و ابراهیمی ابیانه م. 1390. بررسی تأثیر روشهای خشک کردن انگور بی دانه عسگری بر روی تغییرات رنگ کشمش حاصل از آن. فصلنامه علوم صنایع غذایی. دوره 8. شماره 28. صفحه 66-57. منتظر ز. نیاکوثری م. 1391. ارزیابی تغییرات رنگ آب نارنج حاصل از مراحل مختلف تولید در طی نگهداری. فصلنامه علوم صنایع غذایی. دوره 9. شماره 37. صفحه 121-109. سلاحورزی ی. تهرانی فر ع. 1392. تأثیر اسانس برخی گیاهان دارویی و پوشش پلیاتیلنی بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم شیشه کپ). نشریه علوم باغبانی. جلد 27. شماره 3. صفحه 325-318. طلایی ع. عسگری سرچشمه م. ع. بهادران ف. و شرافتیان د. 1383. مطالعه آثار تیمارهای آب گرم و پوشش پلیاتیلنی بر روی عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار ( رقم ملس ساوه). مجله علوم کشاورزی ایران. 2: 369-377. علیمحمدی ف. یقبانی م. غیبی ف. 1390. بررسی فعالیت ضد میکروبی پوست انار بر علیه عوامل بیماریزای غذایی. همایش ملی انار. دانشگاه فردوسی مشهد. صفحه 123-117. صبحی س. عزیزی م.ح. برزگر م. تسلیمی ا. 1389. مقایسه اثر اسید فرولیک و اسید تانیک بر پایداری رنگ ویژگیهای ارگانولیپتیکی آب انار در زمانهای مختلف نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد. فصلنامه علوم صنایع غذایی. دوره 7. شماره4. صفحه 83-73. Briones V, and Aguilera JM, 2005.Image analysis of changes in surface color of chocolate. Food Research International 38:87–94. Elyatem SM and Kader AA, 1984. Postharvest physiology and storage behaviorof pomegranate fruits. Scientia Horticulturae 24: 287-298. FAO, 2009. Kulkarni AP, Aradhya SM and Divakar S, 2004. Lsolation and identification of a radical scavenging antioxidant punicalagin from pith and capillary membrane of pomegranate fruit. Food Chemistry 87: 551-557. Leo´n K, Mery D, Pedreschi F and Leo´n J, 2006. Color measurement in L*a*b* units from RGB digital images. Journal of Food Research International 39:1084–1091. Marti N, Perez-Vicente A, Garcia-Viguera C, 2002. Influence of stronge temperature andascorbic acid addition on pomegranate juice. JSci Food Agric 82: 217-221. Pedreschi F, Leo´n J, Mery D and Moyano P, 2006. Development of a computer vision system to measure the color of potato chips. Food Research International 39:1092–1098. Saari NB, Fujita S, Miyazoe Rand Okugawa M, 1995. Distribution of ascorbate oxidase activities in the fruitsof family cucurbitaceae and some of their properties. Journal of Food Bio- chemistry 19:321-327. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 966 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 891 |