تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,541,488 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,245,827 |
جداسازی و شناسایی سویه Lactiplantibacillus plantarum MOHA1 از ماست محلی و ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدباکتریایی و ایمنی آن | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 3، مهر 1403، صفحه 29-52 اصل مقاله (964.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2024.61987.1934 | ||
نویسندگان | ||
بهروز علیزاده بهبهانی1؛ محمد حجتی* 2؛ بهاره گودرزی شمس آبادی3 | ||
1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
33دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: در این پژوهش آزمایشگاهی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدباکتریایی و ایمنی سویه Lactiplantibacillus plantarum MOHA1 جداسازی شده از ماست محلی بررسی شد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی پتانسیل پروبیوتیکی و فعالیت ضدمیکروبی سویه plantarum MOHA1 Lpb.جداسازی شده از ماست محلی انجام شد، تا در صورت دارا بودن ویژگیهای عملکردی و ضدمیکروبی مطلوب، در تولید محصولات لبنی بهعنوان کشت مکمل و یا بهعنوان نگهدارنده طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. روش کار: ابتدا سویه، از نظر ویژگیهای پروبیوتیکی از قبیل مقاومت به اسید (pH 3،2 و۴)، خاصیت هیدروفوبیسیتی، مقاوت به صفرا (3/0، 5/0و 7/0) و جذب کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس تولید آمین بیوژنیک، عدم فعالیت همولیتیک و DNase نیز بررسی شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی سویه جداسازی شده (DPPH و ABTS) تعیین گردید و ویژگی ضدمیکروبی (روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار) سویه، در مقابل 6 باکتری بیماریزای غذازاد بررسی شد. پتاسیل چسبندگی به سلول 2-Caco، ضدچسبندگی، تجمیع خودکار و انباشتگی نیز تعیین گردید. نتایج: بیشترین میزان کاهش تعداد سویه مربوط به ماندگاری 3 ساعت در pH برابر با 2 بود. با کاهش pH از4 به2، کاهش قابل توجهی در تعداد سلولهای زنده مشاهده شد و از 7/7 به 20/6 Log CFU/mL کاهش یافت. Lpb. plantarum MOHA1 درتمامی غلظتهای مختلف نمکهای صفراوی مقاومت خوبی از خود نشان داد. خاصیت هیدروفوبی، 20/53 درصد بود. تولید آمین بیوژنیک، DNase، و فعالیت همولیتیک منفی بود. م نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج بهدست آمده، سویه دارای پتانسیل پروبیوتیکی و ضدمیکروبی قابل قبولی است و میتواند پس از پژوهشهای بیشتر برای مصارف انسانی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ Lactiplantibacillus plantarum؛ آنتیاکسیدانی؛ هیدروفوبیسیتی؛ ضدمیکروبی | ||
مراجع | ||
تکلو ز، گودرزوند م و خدایی ز. 1395. بررسی قابلیت چسبندگی باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی به لایه سلولی Hep2 cell. فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها. مقاله30، دوره 19، شماره 1.
دردمه ن، یاورمنش م، معظمی ع ع، مقدم متین م و نوربخش ح. ۱۴۰۱. ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی سویههای تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برونتنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۴۰۱; ۱۹ (۱۳۳) :۹۱-۱۰۲
عبداللهی ن وتدینی م. ۱۴۰۰. تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر تغییر خصوصیات شیمیایی و میکروبی زیتون طی عمر ماندگاری. نشریه پژوهش های صنایع غذایی. جلد ۳۱، شماره ۳، ۱۸۳-۱۶۵
علیزاده بهبهانی ب، حجتی م و گودرزی شمس آبادی ب. 1403. بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدمیکروبی Levilactobacillus brevis NKN55 جداسازی شده از ماست محلی. نشریه پژوهش های صنایع غذایی. جلد 34 شماره۲، ۱۲۰-۱۰۱.
علیزاده بهبهانی ب، نوشاد م و جوینده ح. 1399. بررسی ویژگیهای عملکردی باکتریهای لاکتوباسیلوس کازئیCE 28.26 و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس BCRC10695 جدا شده از ماست محلی شهرستان بهبهان و تعیین فعالیت ضدمیکروبی آنها علیه باکتریهای پاتوژن شاخص غذایی، فصلنامه میکروبیولوژِی کاربردی در صنایع غذایی. دوره 7، شماره1، 16-1.
علیزاده بهبهانی ب و نوشاد م. ۱۴۰۰. جداسازی و شناسایی سویه های لاکتوباسیل از پنیر محلی بهبهان و بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و ضد میکروبی آن ها علیه پاتوژن های شاخص غذایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۴۰۰; ۱۶ (۱) :۱۳۳-۱۴۲
عیسوندحیدری ا، جوینده ح، حجتی م، علیزاده بهبهانی ب و نوشاد م. ۱۴۰۰. بررسی خواص ضدمیکروبی و قابلیت زندهمانی LZ95 plantarum Lactobacillus در شرایط اسیدی و صفراوی. مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران ۱۷(۴)۵۳۳-۵۴۱
فرخنده ت و یاورمنش م. 1399. آمین های بیوژنیک در فرآورده های لبنی، دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار،تهران.
فلاح ف، مرتضوی س ع و طباطبایی یزدی ف. 1398. بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری لاکتوباسیلوس برویس سویه 1PMLبر پایه توانایی چسبندگی آن به سلولهای اپیتلیال روده، فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی دوره 5 شماره 1،صفحات 53-41
مدنی گ، میرلوحی م و یاحی م .۱۳۹۲. بررسی قابلیت کاهش کلسترول توسط سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم با قابلیت پروبیوتیکی در محیط آزمایشگاهی. تحقیقات نظام سلامت. ۱۳۹۲.
نوشاد م و علیزاده بهبهانی ب. ۱۴۰۰. اسانس زولنگ: فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی و برهمکنش آن با آنتیبیوتیک نالیدیکسیک اسید در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۸ (۱۱۸) :۲۶۳-۲۷۱.
نوشاد م، علیزاده بهبهانی ب و حجتی م. ۱۴۰۰. بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از دوغ بومی بهبهان، مجله پژوهشهای صنایع غذایی. دوره 31، شماره ۴. ۱۸۶-۱۶۹
واسچی ن، ایرانمنش م ، حاج قاسمی م، کریمی ترشیزی م ا و مژگانی ن. 1399. اندازه گیری میزان آبگریزی، چسبندگی و کلونیزاسیون لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی در شرایط آزمایشگاهی، نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی/ دوره شانزدهم، شماره اول31-21
Abushelaibi A, Al-Mahadin S, El-Tarabily K, Shah N.P and Ayyash M, 2017. Characterization of potential probiotic lactic acid bacteria isolated from camel milk. LWT—Food Sci. Technol. 2017, 79, 316–325.
Abushelaibi A, Al-Mahadin S, El-Tarabily K, Shah N. P and Ayyash M, 2017. Characterization of potential probiotic lactic acid bacteria isolated from camel milk. LWT-Food Science and Technology 79, 316–325.
Acevedo-Fani A and Singh H, 2022. Biophysical insights into modulating lipid digestion in food emulsions. Prog. Lipid Research. 2022, 85, 101129
Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H, Hojjati M and Ghodsi Sheikhjan M, 2023. Evaluation of probiotic, safety, and anti-pathogenic properties of Levilactobacillus brevis HL6, and its potential application as bio-preservatives in peach juice. Food Science and Technology 191 (2024) 11560.
Alizadeh Behbahani B, Noshad M and Falah F, 2019. Inhibition of Escherichia coli adhesion to human intestinal Caco2 cells by probiotic candidate Lactobacillus plantarum strain L15. Microbial Pathogenesis 136: 1-7.
Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H, Falah F aand Vasiee A, 2020. Gamma-aminobutyric acid production by Lactobacillus brevis A3: Optimization of production, antioxidant potential, cell toxicity, and anti-microbial activity. Food Science & Nutrition, 8(10), 5330-5339.
Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H, Vasiee A and Zeraatpisheh F, 2023. Evaluation of anti-yeast metabolites produced by Lactobacillus strains and their potential application as bio-preservatives in traditional yogurt drink. LWT-Food Science and Technology, 188, 115428.
Barzegar H, Alizadeh Behbahani B, Falah F, 2021. Safety, probiotic properties, antimicrobial activity, and technological performance of Lactobacillus strains isolated from Iranian raw milk cheeses. Food Science & Nutrition published 2021; 9:4094–4107.
Boricha A, Shekh S. L, Pithva S. P, Ambalam P. S and Vyas B. R. M, 2019. In vitro evaluation of probiotic properties of Lactobacillus species of food and human origin. LWT-Food Science and Technology 106, 201–208.
Collado M.C, Surono I, Meriluoto J and Salminen S, 2007 Indigenous Dadih Lactic Acid Bacteria: Cell-Surface Properties and Interactions with Pathogens. J. Food Sci. 2007, 72, 89–93. Differences among Lactiplantibacillus plantarum strains isolated from different fermented foods in their potential cholesterol-lowering properties, Food Bioscience, Volume 59, 2024, 103847, ISSN 2212-4292,
Ding W and Shah N, 2007. Acid, bile, and heat tolerance of free and microencapsulated probiotic bacteria. journal. Food Science. 2007;72:M446–M450.
Essid I, Medini M and Hassouna M, 2009. Technological and safety properties of Lactobacillus plantarum strains isolated from a Tunisian traditional salted meat. Meat Sci. 2009; 81(1):203-8. 14.
Li S, Zhao Y, Zhang L, Zhang X, Huang L, Li D, Niu C, Yang Z and Wang Q, 2012. Antioxidant activity of Lactobacillus plantarum strains isolated from traditional Chinese fermented foods. Food chemist. 2012; 1;135(3):1914-9.
Falah F, Vasiee A, Alizadeh Behbahani B, Tabatabaee Yazdi F and Mortazavi SA, 2021. Optimization of gamma‐aminobutyric acid production by Lactobacillus brevis PML1 in dairy sludge‐based culture medium through response surface methodology. Food science & nutrition. 2021a Jun;9(6):3317-26.
Falah F, Vasiee A, Alizadeh Behbahani B, Yazdi F. T, Moradi S, Mortazavi S. A and Roshanak S, 2019. Evaluation of adherence and anti-infective properties of Optimization of the new formulation of ice cream with native Iranian seed gums (Lepidium perfoliatum and Lepidiumsativum) using response surface methodology (RSM). Journal of Food Science and Technology 54(1), 196-208.
Falah F, Vasiee A, Yazdi FT and Behbahani BA, 2021. Preparation and functional properties of synbiotic yogurt fermented with Lactobacillus brevis pml1 derived from a fermented cereal-dairy product. BioMed research international. 2021b Aug 12;2021.
Feyhl-Buska J, Chen Y, Jia C, Wang J.-X Zhang C.L and Boyd E.S, 2016. Influence of growth phase, pH, and temperature on the abundance and composition of tetraether lipids in the thermoacidophile Picrophilus torridus. Front. Microbiol. 2016; 7:1323. Doi: 10.3389/fmicb.2016.01323
Fu B, Huang X, Ma J, Chen Q, Zhang Q and Yu, P, 2022. Characterization of an inositol-producing Lactobacillus plantarum strain and the assessment of its probiotic potential and antibacterial activity. LWT-Food Science and Technology, 153, 1–7.
Fuentes MC, Lajo T, Carrión JM and Cuñé J, 2012. Cholesterol-lowering efficacy of Lactobacillus plantarum CECT 7527, 7528 and 7529 in hypercholesterolaemic adults. British Journal of Nutrition. 28;109(10):1866-72.
Han Q, Kong B, Chen Q, Sun F and Zhang H, 2017. In vitro comparison of probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from Harbin dry sausages and selected probiotics. Journal of Functional Foods. 2017, 32, 391–400.
Handa S and Sharma N, 2016. In vitro study of probiotic properties of Lactobacillus plantarum F22 isolated from chhang–A traditional fermented beverage of Himachal Pradesh, India. Journal of Genetic Engineering and Biotechnology. 2016 Jun 1;14(1):91-7.
Kardooni Z, Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H and Noshad M, 2023. Assessing Protection Mechanisms against Escherichia coli by Analyzing Auto-and Co-Aggregation, Adhesion Ability, Antagonistic Activity and Safety Characteristics of Potentially Probiotic Lactobacillus acidophilus B103. Nutrition and Food Sciences Research 2023; 10 (1) :11-21
Kenfack Ch, Francois Z, Marie K, Wang Y, Zhu T and Yin Li, 2018. Safety and Antioxidant Properties of Five Probiotic Lactobacillus plantarum Strains Isolated from the Digestive Tract of Honey Bees. American Journal of Microbiological Research. 6. 1-8. 10.12691/ajmr-6-1-1.
Khalesi S, Bellissimo N, Vandelanotte C, Williams S, Stanley D and Irwin C, 2018. A review of probiotic supplementation inhealthy adults: helpful or hype? European Journal of Clinical Nutrition, 2018. 73(1): p. 24-37.
Kim K. T, YangS. J, and Paik, H. D, 2021. Probiotic properties of novel probiotic Levilactobacillus brevis KU15147 isolated from radish kimchi and its antioxidant and immune-enhancing activities. Food Science and Biotechnology, 30, 257–265.
Li S, Zhao Y, Zhang L, Zhang X, Huang L, Li D, Niu C, Yang Z and Wang Q, 2012. Antioxidant activity of Lactobacillus plantarum strains isolated from traditional Chinese fermented foods. Food chemist. 2012; 1;135(3):1914-9.
Luz C, Calpe J, Quiles J.M, Torrijos, R, Vento and M, Gormaz, M, 2021. Probiotic characterization of Lactobacillus strains isolated from breast milk and employment for the elaboration of a fermented milk product. Journal of Functional Foods, 84, 1–9.
Meurman J and Stamatova I, 2007. Probiotics: contributions to oral health. Oral Diseases. 13: 443-451
Milheiro J, Ferreiraa L C, Filipe-Ribeiroa L, Cosmeb F, Nunes F.N, 2019. A simple dispersive solid phase extraction clean-up/concentration method for selective and sensitive quantification of biogenic amines in wines using benzoyl chloride derivatisation. Food Chemistry 274 (2019) 110–117.
Mulaw G, Sisay Tessema T, Muleta D and Tesfaye A, 2019. In vitro evaluation of probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from some traditionally fermented Ethiopian food products. International Journal of Microbiology 7179514. https://doi.org/10.1155/2019/7179514
Olatunde O. O, Obadina A. O, Omemu A. M, Oyewole O. B, Olugbile A and Olukomaiya O. O, 2018. Screening and molecular identification of potential probiotic lactic acid bacteria in effluents generated during ogi production. Annals of Microbiology, 68(7), 433–443. https://doi.org/10.1007/s1321 3-018-1348-9.
Ou D, Ling N, Wang X, Zou Y, Dong J, Zhang D, Shen Y and Ye Y, 2022. Safety Assessment of One Lactiplantibacillus plantarum Isolated from the Traditional Chinese Fermented Vegetables—Jiangshui. Foods 2022, 11, 2177.
Palaniyandi S.A, Damodharan K and Suh JW, 2017. In Vitro Characterization of Lactobacillus plantarum Strains with Inhibitory Activity on Enteropathogens for Use as Potential Animal Probiotics. Indian journal Microbiol 57, 201–210 (2017). https://doi.org/10.1007/s12088-017-0646-4.
Parente E, Ciocia F, Ricciardi A, Zotta T, Felis G.E and Torriani S, 2010. Diversity of stress tolerance in Lactobacillus plantarum, Lactobacillus pentosus and Lactobacillus paraplantarum: A multivariate screening study. International Journal of Food Microbiology. 2010; 144:270–279.
Pereira DI, McCartney AL and Gibson GR, 2003. An in vitro study of the probiotic potential of a bile-salthydrolyzing lactobacillus fermentum strain, and determination of its cholesterol-lowering properties. Appl Environ Microbiol 2003 Aug;69(8):4743-52.
Ryu EH and Chang HC, 2013. In vitro study of potentially probiotic lactic acid bacteria strains isolated from kimchi. Annals of Microbiology. 2013;63:1387-95.
Rodríguez-Pazo N, Vázquez-Araújo L, Pérez-Rodríguez N, Cortés-Diéguez S and Domínguez JM, 2013. Cell-free supernatants obtained from fermentation of cheese whey hydrolyzates and phenyl pyruvic acid by Lactobacillus plantarum as a source of antimicrobial compounds, bacteriocins, and natural aromas. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2013;171(4):1042-60.
Rouhi R, Falah F, Azghandi M, Alizadeh Behbahani B, Mortazavi S A, Tabatabaei-Yazdi F and Vasiee A, 2024. Investigating the effect of Lactiplantibacillus plantarum TW57-4 in preventing biofilm formation and expression of virulence genes in Listeria monocytogenes ATCC 19115, LWT, Volume 191,2024,115669
Saboktakin‑Rizi M, Alizadeh Behbahani B, Hojjati, M and Noshad M, 2021. Identification of Lactobacillus plantarum TW29‑1 isolated from Iranian fermented cereal‑dairy product (Yellow Zabol Kashk): probiotic characteristics, antimicrobial activity and safety evaluation. Journal of Food Measurement and Characterization (2021) 15:2615–2624
Saboori B, Shahidi F, Hedayati S and Javadmanesh A, 2022. Investigating the Probiotic Properties and Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from an Iranian Fermented Dairy Product, Kashk. Foods 2022, 11, 3904.
Sharma K, Sharma N, Sharma R, 2017. An evaluation of in-vitro potential of novel Lactobacillus paraplantarum KM0 (KX671558) strain isolated from milk. Proc. Indian National Science Academy .2017, 83, 689–699
Shehata M, El Sohaimy S, El-Sahn, M. A and Youssef M, 2016. Screening of isolated potential probiotic lactic acid bacteria for cholesterol lowering property and bile salt hydrolase activity. Annals of Agricultural Sciences, 61(1), 65–75. https://doi.org/10.1016/j.aoas.2016.03.001
Shekh S.L, Dave J.M and Vyas B.R.M, 2016. Characterization of Lactobacillus plantarum strains for functionality, safety and γ-amino butyric acid production. Lwt, 2016. 74: p. 234-241.
Shu-Jun Guo, Chang-Cheng Li, Yu-Ting Feng, Yan-Ru Zhou, Bin Liu, Zhen-Peng Gao, Chun-Feng Guo,
Vanderpool C, Yan F and Polk DB, 2008. Mechanisms of probiotic action implications for therapeutic applications in inflammatory bowel diseases. Inflammatory Bowel Diseases. 14:1585-1596.
Vasiee A, Alizadeh Behbahani B, Yazdi F, Mortazavi SA and Noorbakhsh H, 2018. Diversity and probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from horreh, a traditional Iranian fermented food. Probiotics and antimicrobial proteins. 2018 Jun 1;10(2):258-68.
Vasiee A, Falah F, Alizadeh Behbahani B and Tabatabaee-yazdi F, 2020. Probiotic characterization of Pediococcus strains isolated from Iranian cereal-dairy fermented product: Interaction with pathogenic bacteria and the enteric cell line Caco-2. Journal of Bioscience and Bioengineering. Volume 130, Issue 5, Pages 471-479.
Vasiee A, Falah F, and Mortazavi S.A, 2022. Evaluation of probiotic potential of autochthonous lactobacilli strains isolated from Zabuli yellow kashk, an Iranian dairy product. Journal of Applied Microbiology, 2022;133:3201–3214.
Yoon H, Hewes D, Salaheen S, Federman C and Biswas D, 2004. Effects of blackberry juice on growth inhibition of food borne pathogens and growth promotion of Lactobacillus. Food Control, 37: 15-20
Zareie Z, Moayedi A, Garavand F, Tabar-Heydar, K, Khomeiri M and Maghsoudlou Y, 2023. Probiotic Properties, Safety Assessment, and Aroma-Generating Attributes of Some Lactic Acid Bacteria Isolated from Iranian Traditional Cheese. Fermentation 2023, 9, 338. https://doi.org/10.3390/ fermentation9040338.
Zibaei-Rad A, Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh Behbahani B and Taki M, 2023. Assessing the protection mechanisms on Enterobacter aerogenes ATCC 13048 by potentially probiotic strain Lacticaseibacillus casei XN18: An experimental and modeling study. Microbial Pathogenesis, 181, Article 106177
Zibaei-Rad A, Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh Behbahani B and Taki M, 2024. Probiotic-loaded seed mucilage-based edible coatings for fresh pistachio fruit preservation: an experimental and modeling study. Scientific Reports, 14(1), 509. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 164 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 147 |