تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,744 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,862,799 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,688,262 |
تأثیر تغذیه ثابت و متناوب پروتئین خام جیره بر فراسنجههای شکمبهای و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 1، خرداد 1403، صفحه 17-30 اصل مقاله (455.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2023.53618.1677 | ||
نویسنده | ||
طاهر یلچی* | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده زمینه مطالعاتی: پروتئین خام یک عنصر کلیدی در تنظیم جیره غذایی نشخوارکنندگان بوده و یکی از گرانترین مواد مغذی مورد نیاز دام محسوب میشود. یکی از راهکارهای استفاده بهینه از پروتئین خام تغذیه متناوب آن و ایجاد نوسان در سطح پروتئین خام جیره در فواصل زمانی یک تا سه روز است. هدف: این پژوهش به منظور بررسی تأثیر تغذیه ثابت و متناوب پروتئین خام جیره بر فراسنجههای شکمبهای و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند انجام شد. روش کار: سه جیره غذایی با پروتئین خام 12، 14 و 16 درصد اما با انرژی یکسان تنظیم شدند. از 8 رأس گوسفند نر در قفسهای متابولیک به صورت طرح مربع لاتین 4×4 (چهار تیمار با 2 مربع و در مجموع 8 تکرار) استفاده شد. تیمار اول جیرهای با سطح پروتئین خام 14 درصد را به صورت ثابت دریافت میکرد. تیمار دوم دو جیره با پروتئین خام 12 و 16 درصد را با فاصله زمانی 24 ساعت به طور متناوب دریافت میکرد. تیمارهای سوم و چهارم نیز جیرههای با پروتئین خام 12 و 16 درصد را به ترتیب در فواصل زمانی 48 و 72 ساعت به طور متناوب دریافت میکردند. تعادل و ابقای نیتروژن، فراسنجههای شکمبهای و خونی و سنتز پروتئین میکروبی اندازه گیری شد. نتایج: کمترین نیتروژن دفع شده کل (از طریق ادرار و مدفوع) در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته مشاهده شد (031/0=P). نیتروژن ابقاء شده نیز در این تیمار در مقایسه با تیمار تغذیه ثابت پروتئین خام افزایش معنیداری را نشان داد (045/0=P). بیشترین نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته مشاهده شد اما pH و غلظت اسیدهای چرب فرار تفاوت معنیداری را در بین تیمارهای آزمایشی نشان ندادند. تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظر آلانتوئین، کل بازهای پورینی دفع شده و همچنین تولید نیتروژن و سنتز پروتئین میکروبی مشاهده شد که تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام در فاصله زمانی 48 ساعته دارای بیشترین مقدار بود. آلبومین و پروتئین کل خون اندازهگیری شده در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری را نشان نداد اما نیتروژن اورهای خون در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته، بیشترین مقدار بود (005/0 =P). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که استفاده از راهبرد تغدیه پروتئین خام به صورت متناوب در جیره گوسفند سبب بهبود ابقای نیتروژن، فعالیتهای تخمیری شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی محیط زیست؛ ابقای نیتروژن؛ بره نر؛ تعادل نیتروژن؛ تخمیر شکمبهای | ||
مراجع | ||
AOAC International, 2012. Official Methods of Analysis. 19th ed. AOAC International, Gaithersburg, MD.
Belanche A, De la Fuente G, Moorby JM and Newbold CJ, 2012. Bacterial protein degradation by different rumen protozoal groups. Journal of Animal Science 90(12): 4495-4504.
Burgos SA, Embertson NM, Zhao Y, Mitloehner FM, DePeters EJ and Fadel JG, 2010. Prediction of ammonia emission from dairy cattle manure based on milk urea nitrogen: Relation of milk urea nitrogen to ammonia emissions. Journal of Dairy Science 93(6): 2377-2386.
Chen XB and Gomes MJ, 1992. Estimation of microbial protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives - An overview of the technical details. Rowett Research Institue, University of Aberdeen (UK). 21p.
Chibisa GE and Mutsvangwa T, 2013. Effects of feeding wheat or corn-wheat dried distillers grains with solubles in low-or high-crude protein diets on ruminal function, omasal nutrient flows, urea-N recycling, and performance in cows. Journal of Dairy Science 96(10): 6550-6563.
Chumpawadee S, Sommart K, Vongpralub T, Pattarajinda V, 2006. Effects of synchronizing the rate of dietary energy and nitrogen release on ruminal fermentation, microbial protein synthesis, blood urea nitrogen and nutrient digestibility in beef cattle. Asian- Australasian Journal of Animal Science 19(2): 181-188.
Cole NA, 1999. Nitrogen retention by lambs fed oscillating dietary protein concentrations. Journal of Animal Science 77(1): 215-222.
Cole NA, Greene LW, McCollum FT, Montgomery T, McBride K, 2003. Influence of oscillating dietary crude protein concentration on performance, acid-base balance, and nitrogen excretion of steers. Journal of Animal Science 81(11): 2660-2668.
Collins RM, Pritchard RH, 1992. Alternate day supplementation of corn stalk diets with soybean meal or corn gluten meal fed to ruminants. Journal of Animal Science 70(12): 3899-3908.
Cue RI, 2006. Statistical methods AEMA-610. Department of Animal Science. McGill University. 281p.
Dijkstra J, Oenema O, Bannink A, 2011. Dietary strategies to reducing N excretion from cattle: implications for methane emissions. Current Opinion in Environmental Sustainability 3(5): 414-22.
Erickson GE, Klopfenstein TJ, 2001. Nutritional methods to decrease N losses from open-dirt feedlots in Nebraska. The Scientific World Journal 1: 836-843.
Hall MB, 2013. Dietary starch source and protein degradability in diets containing sucrose: Effects on ruminal measures and proposed mechanism for degradable protein effects. Journal of Dairy Science 96: 7093-7109.
Kargar S, Ghorbani GR, Alikhani M, Khorvash M, Rashidi L, and Schingoethe DJ, 2012. Lactational performance and milk fatty acid profile of Holstein cows in response to dietary fat supplements and forage: concentrate ratio. Livestock Science, 150: 274–283.
Karsli MA and Russell JR, 2002. Effects of source and concentrations of nitrogen and carbohydrate on ruminal microbial protein synthesis. Turkish Journal of Veterinary Science 26: 201-207.
Khattab IM and Abdel-Wahed AM, 2018. Effect of oscillating crude protein content on nitrogen utilization, milk production and performance of sheep. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds 21(2): 373-380.
Khezri A, Rezayazdi K, Danesh Mesgaran M and Moradi-Sharbabak M, 2009. Effect of different rumen-degradable carbohydrates on rumen fermentation, nitrogen metabolism and actation performance of Holstein dairy cows. Asian-Australian Journal of Animal Sciences 22: 651-658.
Kiran D and Mutsvangwa T, 2009. Nitrogen utilization in growing lambs fed oscillating dietary protein concentrations. Animal Feed Science and Technology 152(1-2): 33-41.
Lapierre H and Lobley GE, 2001. Nitrogen recycling in the ruminant: A review. Journal of Dairy Science 84: E223-E236.
Ludden PA, Wechter TL, Hess BW, 2002. Effects of oscillating dietary protein on nutrient digestibility, nitrogen metabolism, and gastrointestinal organ mass in sheep. Journal of Animal Science 80(11): 3021-3026.
Ludden PA, Wechter TL, Scholljegerdes EJ, Hess BW, 2003. Effects of oscillating dietary protein on growth, efficiency, and serum metabolites in growing beef steers. The Professional Animal Scientist 19(1): 30-34.
Narimani Garajeh S, Seifdavati J, Abdi Benemar H, Salem AZM and Seyed Sharifi R, 2022. In-vitro bioconversion of potato byproduct by rumen microorganisms. Journal of Animal Science Research (Agricultural Science) 32(1): 45-56. (In persian)
NRC, 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. National Academy Press, Washington DC.
Ouatahar L, Bannink A, Lanigan G, Amon B, 2021. Modelling the effect of feeding management on greenhouse gas and nitrogen emissions in cattle farming systems. Science of the Total Environment 776: 145932.
Pfeffer, E and Hristov AN, 2005. Nitrogen and phosphorous nutrition of cattle. First edition. CABI Publishing. USA. 304p.
Rauch R, Martín-Tereso J, Daniel JB and Dijkstr, J, 2021. Dietary protein oscillation: Effects on feed intake, lactation performance, and milk nitrogen efficiency in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 104(10): 10714-10726.
Reynolds CK and Kristensen NB, 2008. Nitrogen recycling through the gut and the nitrogen economy of ruminants: an asynchronous symbiosis. Journal of Animal Science 86(suppl_14): E293-E305.
Richardson JM, Wilkinson RG and Sinclair LA, 2003. Synchrony of nutrient supply to the rumen and dietary energy source and their effects on the growth and metabolism of lambs. Journal of Animal Science 81: 1332-1347.
Russell JB, O'connor JD, Fox DG, Van Soest PJ and Sniffen CJ, 1992. A net carbohydrate and protein system for evaluating cattle diets: I. Ruminal fermentation. Journal of Animal Science 70(11): 3551-3561.
SAS Institute, 2004. SAS 9.1 for Windows. SAS Institute, Cary, NC.
Shabkhan S, Bashtani M and Farhangfar SH, 2020. Effect of different levels of sesame meal on performance, some blood factors and antioxidant parameters in fattening lambs. Journal of Animal Science Research (Agricultural Science) 30(3): 1-12. (In persian)
Souza NKP, Detmann E, Valadares Filho SC, Costa VAC, Pina DS, Gomes DI, Queiroz AC and Mantovani HC, 2013. Accuracy of the estimates of ammonia concentration in rumen fluid using different analytical methods. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia 65: 1752-1758.
Steinfeld H, Gerber P, Wassenaar T, Castel V, Rosales M, de Haan C, 2006. Food and Agriculture Organization of the United Nations; Rome. Livestock's long shadow: environmental issues and options.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583-3597.
VandeHaar MJ and St-Pierre N, 2006. Major advances in nutrition: Relevance to the sustainability of the dairy industry. Journal of Dairy Science 89(4): 1280-1291.
Vergé XPC, Dyer JA, Desjardins RL and Worth D, 2008. Greenhouse gas emissions from the Canadian beef industry. Agricultural Systems 98(2): 126-134.
Yalchi T, Seif Davati J and Seyyed Sharifi R, 2020. Effect of Nutrient Synchrony on Ruminal Fermentation, Microbial Protein Synthesis and Nitrogen Balance in Sheep. Iranian Journal of Animal Science Research 12(1): 19-33. (In persian)
Yalchi T, Teimouri Yanesari A, Rezaee M and Chashnidel Y, 2016. Effect of Synchronizing Rate of Ruminal Fermentation on Nitrogen Balance, Microbial Protein Synthesis and Growth Performance in Feedlot Male Lori Lambs. Journal of Ruminant Research 4(4):67-90. (In Persian | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 78 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 81 |