تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,624 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,146 |
فعالیت ضدباکتریایی شیر سویا تخمیرشده بوسیله دانههای کفیر علیه تعدادی از باکتریهای بیماریزا | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 2، تیر 1403، صفحه 61-80 اصل مقاله (588.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.57991.1894 | ||
نویسندگان | ||
سیده ثریا سجادی1؛ هادی کوهساری* 2؛ مریم صادق شش پلی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد مینودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مینودشت، ایران | ||
2استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
3دانش آموخته دکتری تخصصی پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: کفیر یک پروبیوتیک کمپلکس، از یک مجموعه همزیستی میکروبی است که بطور رایج از تخمیر شیر گاو بهوسیله دانههای کفیر حاصل میشود. برخی ممکن است گیاهخوار باشند یا عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی به کازئین داشته باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتریایی نمونههای کفیر تهیه شده با شیر سویا میباشد. روش کار: دانههای کفیر فعال شده به شیر سویا (با و بدون ساکاروز) افزوده و عمل تخمیر در دماهای 25 و 37 درجه سانتیگراد انجام شد. سپس، دانههای کفیر از عصاره کفیر جدا شدند و فعالیت ضدباکتریایی عصاره علیه 10 باکتری بیماریزا با روش چاهک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: حضور ساکاروز و دمای تخمیر بر فعالیت ضدباکتریایی علیه باکتریهای مورد آزمون به استثناء انتروکوکوس فکالیس و استافیلوکوکوس اورئوس تاثیر معناداری داشت. نمونههای کفیر تهیه شده با شیر سویا دارای ساکاروز فعالیت ضدباکتریایی بیشتری را نشان دادند. بیشترین فعالیت ضدباکتریایی علیه ایزوله بومی و سویه استاندارد کلبسیلا نومونیه مربوط به نمونههای کفیر تهیه شده با شیر سویا حاوی ساکاروز در دمای تخمیر 37 درجه سانتیگراد به ترتیب با میانگین قطر هاله عدم رشد 21 و 18 میلیمتر بود. بیشترین فعالیت ضدباکتریایی علیه سودوموناس آئروژینوزا، شیگلا دیسانتری و سالمونلا تیفیموریوم مربوط به نمونههای کفیر تهیهشده با شیر سویا حاوی ساکاروز در دمای 25 و 37 درجه بود. بیشترین فعالیت ضدباکتریایی علیه انتروکوکوس فکالیس و استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به نمونههای تهیهشده با شیر سویا بدون ساکاروز به ترتیب در دمای 25 و 37 درجه سانتیگراد مشاهده شد. اشریشیا کلی به خصوص سویه استاندارد و باسیلوس سرئوس مقاومت بیشتری را نسبت به عصاره کفیر نشان دادند. نتیجهگیری نهایی: نتایج حاکی از فعالیت ضدباکتریایی نمونههای کفیر تهیه شده با شیر سویا علیه باکتریهای مورد آزمون به استثنای باسیلوس سرئوس و سویه استاندارد اشریشیا کلی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتریهای بیماریزا؛ شیر سویا؛ فعالیت ضد باکتریایی؛ کفیر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 168 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 187 |