تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,482 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,617 |
تهیه فیلم هوشمند بر پایه ژلاتین / نانو الیاف کیتوزان حاوی آنتوسیانینهای گلبرگ شقایق برای نظارت بر فساد میگو | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 2، تیر 1403، صفحه 15-30 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.54122.1854 | ||
نویسندگان | ||
میلاد بخشی زاده1؛ علی ایاسه* 1؛ تینا نیک نظر مقدم1؛ میلاد توسلی2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: فیلمهای رنگسنجی حاوی آنتوسیانینهای عصارههای گیاهی که میتوانند میزان پیشرفت فساد را در مواد غذایی شناسایی کنند، یکی از روشهای جدید و دوستدار محیط زیست در زمینه بستهبندی است. هدف: هدف از این مطالعه تولید فیلم هوشمند ژلاتینی حاوی نانو الیاف کیتوزان و عصاره آنتوسیانینهای شقایق و بررسی پتانسیل فیلم تهیه شده برای نظارت بر فساد میگو بود. روش کار: دراین مطالعه، ابتدا آنتوسیانینهای عصاره گل شقایق استخراج شد. سپس، با استفاده از روش قالب ریزی فیلمهای هوشمند بر پایه ژلاتین تهیه شد. خصوصیات مورفولوژی سطحی، ساختار شیمیایی، جذب و عبور نور، شفافیت، خواص کریستالی، حساسیت به بخارات اسیدی و آمونیاک، خاصیت آنتی اکسیدانی و آزمون غذایی فیلمها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که فیلم ژلاتین خالص دارای پیک در محدوده 72/192 بود که افزودن نانو الیاف کیتوزان باعث ایجاد یک پیک جدید در °16/12 2 شد. با این حال، افزودن عصاره شقایق تاثیر خاصی بر روی پیک نداشت. بررسی ساختار شیمیایی فیلمها نشان داد که برهمکنشهای جدیدی (پیوندهای هیدروژنی) بین نانو الیاف کیتوزان و عصاره شقایق شکل گرفت. علاوه بر این، با افزودن عصاره شقایق و نانو الیاف کیتوزان شفافیت فیلم به 47/16 کاهش یافت. همچنین، نتایج تاثیر بخارات اسیدی و آمونیاک بر روی فیلم هوشمند نشان داد که فیلم هوشمند پس از 30 دقیقه قرارگیری در معرض این بخارات به ترتیب به رنگ قرمز وسبز تغییر رنگ داد. نتایج نظارت بر فساد میگو فیلمهای هوشمند نشان داد که پس از 7 روز نگهداری، رنگ فیلم هوشمند از حنایی روشن به خردلی تغییر یافت که دلیل آن تغییر pH از 3/8 به 5/10 و تشکیل بخارات آمونیاک در اثر تجزیه پروتئینها بود. نتیجهگیری نهایی: این مطالعه نشان داد فیلم هوشمند حاوی عصاره شقایق پتانسیل استفاده برای نظارت بر فساد محصولات غذایی دریایی را دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ بستهبندی هوشمند؛ شقایق؛ میگو | ||
مراجع | ||
(Ferulago angulate)، ارزیابی تاثیر آن بر ویژگیهای نوری، حسی و ماندگاری گوشت بوقلمون در دمای یخچال. پژوهشهای صنایع غذایی . جلد 4. شماره صفحات 169-179.
Abedi-Firoozjah R, Yousefi S, Heydari M, Seyedfatehi F, Jafarzadeh S, Mohammadi R, Rouhi M and Garavand F, 2022. Application of Red Cabbage Anthocyanins as pH-Sensitive Pigments in Smart Food Packaging and Sensors. Polymers, 14(8).
Aghaali Z, Hoshino Y, Monfared SR and Moieni A, 2019. Regulation of dedifferentiation and differentiation in different explants of Papaver rhoeas L. by one-step culture. Scientia Horticulturae, 246, 366–370.
Alizadeh-Sani M, Tavassoli M, McClements DJ and Hamishehkar H, 2021. Multifunctional halochromic packaging materials: Saffron petal anthocyanin loaded-chitosan nanofiber/methyl cellulose matrices. Food Hydrocolloids, 111, 106237.
Alizadeh Sani M, Tavassoli M, Mohammadian E, Ehsani A, Khaniki GJ, Priyadarshi R and Rhim JW, 2021. pH-responsive color indicator films based on methylcellulose/chitosan nanofiber and barberry anthocyanins for real-time monitoring of meat freshness. International Journal of Biological Macromolecules, 166, 741–750.
Alizadeh M, Tavassoli M, Hamishehkar H and Julian D, (2021). Carbohydrate-based films containing pH-sensitive red barberry anthocyanins : Application as biodegradable smart food packaging materials. Carbohydrate Polymers, 255, 117488.
Alizadeh Sani M, Tavassoli M, Salim SA, Azizi-lalabadi M and McClements DJ, 2022. Development of green halochromic smart and active packaging materials: TiO2 nanoparticle- and anthocyanin-loaded gelatin/κ-carrageenan films. Food Hydrocolloids, 124, 107324.
Amjadi S, Almasi H, Pourfathi B and Ranjbaryan S, 2021. Gelatin Films Activated by Cinnamon Essential Oil and Reinforced with 1D, 2D and 3D Nanomaterials: Physical and Release Controlling Properties. Journal of Polymers and the Environment, 29(9), 3068-3078.
Amjadi S, Emaminia S, Heyat Davudian S, Pourmohammad S, Hamishehkar H and Roufegarinejad L, 2019. Preparation and characterization of gelatin-based nanocomposite containing chitosan nanofiber and ZnO nanoparticles. Carbohydrate Polymers, 216, 376–384.
Amjadi S, Nazari M, Alizadeh SA and Hamishehkar H, 2020. Multifunctional betanin nanoliposomes-incorporated gelatin/chitosan nanofiber/ZnO nanoparticles nanocomposite film for fresh beef preservation. Meat Science, 167, 108161.
Chen G and Liu B, 2016. Cellulose sulfate based film with slow-release antimicrobial properties prepared by incorporation of mustard essential oil and β-cyclodextrin. Food Hydrocolloids, 55, 100–107.
Dong H, Ling Z, Zhang X, Zhang X, Ramaswamy S and Xu F, 2020. Smart colorimetric sensing films with high mechanical strength and hydrophobic properties for visual monitoring of shrimp and pork freshness. Sensors and Actuators B: Chemical, 309, 127752.
Ebrahimi Tirtashi F, Moradi M, Tajik H, Forough M, Ezati P and Kuswandi B, 2019. Cellulose/chitosan pH-responsive indicator incorporated with carrot anthocyanins for intelligent food packaging. International Journal of Biological Macromolecules, 136, 920–926.
Ezati P, Bang YJ and Rhim JW, 2021. Preparation of a shikonin-based pH-sensitive color indicator for monitoring the freshness of fish and pork. Food Chemistry, 337, 127995.
Ezati P, Tajik H, Moradi M and Molaei R, 2019. Intelligent pH-sensitive indicator based on starch-cellulose and alizarin dye to track freshness of rainbow trout fillet. International Journal of Biological Macromolecules, 132, 157–165.
Gasti T, Dixit S, D’souza OJ, Hiremani VD, Vootla SK, Masti SP, Chougale RB and Malabadi RB, 2021. Smart biodegradable films based on chitosan/methylcellulose containing Phyllanthus reticulatus anthocyanin for monitoring the freshness of fish fillet. International Journal of Biological Macromolecules, 187, 451–461.
Grauso L, De Falco B, Motti R and Lanzotti V, 2021. Corn poppy, Papaver rhoeas L.: a critical review of its botany, phytochemistry and pharmacology. Phytochemistry Reviews, 20(1), 227–248.
Guo Z, Zuo H, Ling H, Yu Q, Gou Q & Yang L. (2022). A novel colorimetric indicator film based on watermelon peel pectin and anthocyanins from purple cabbage for monitoring mutton freshness. Food Chemistry, 383, 131915. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131915
Hashim SBH, Elrasheid Tahir HE, Liu L, Zhang J, Zhai X, Ali Mahdi A, Nureldin Awad F, Hassan MM, Xiaobo, Z and Jiyong S, 2022. Intelligent colorimetric pH sensoring packaging films based on sugarcane wax/agar integrated with butterfly pea flower extract for optical tracking of shrimp freshness. Food Chemistry, 373, 131514.
Hashim SBH, Tahir HE, Lui L, Zhang J, Zhai X, Mahdi AA, Ibrahim NA, Mahunu GK, Hassan MM, Xiaobo Z and Jiyong S, 2023. Smart films of carbohydrate-based/sunflower wax/purple Chinese cabbage anthocyanins: A biomarker of chicken freshness. Food Chemistry, 399, 133824.
Kang S, Wang H, Xia L, Chen M, Li L, Cheng J, Li X and Jiang S, 2020. Colorimetric film based on polyvinyl alcohol/okra mucilage polysaccharide incorporated with rose anthocyanins for shrimp freshness monitoring. Carbohydrate Polymers, 229, 115402.
Katarzyna J, Karolina J, Patrycja K, Mateusz B and Izabela G, 2021. Mineral Composition and Antioxidant Potential in the Common Poppy (Papaver rhoeas L.) Petal Infusions. Biological Trace Element Research, 199(1), 371–381.
Kim HJ, Roy S and Rhim JW, 2022. Gelatin/agar-based color-indicator film integrated with Clitoria ternatea flower anthocyanin and zinc oxide nanoparticles for monitoring freshness of shrimp. Food Hydrocolloids, 124, 107294.
Marsoul A, Ijjaali M, Oumous I, Bennani B and Boukir A, 2020. Determination of polyphenol contents in Papaver rhoeas L. flowers extracts (soxhlet, maceration), antioxidant and antibacterial evaluation. Materials Today: Proceedings, 31, S183–S189.
Moradi M, Tajik H, Almasi H, Forough M and Ezati P, 2019. A novel pH-sensing indicator based on bacterial cellulose nanofibers and black carrot anthocyanins for monitoring fish freshness. Carbohydrate Polymers, 222, 115030.
Peng S, Wei H, Zhan S, Yang W, Lou Q, Deng S, and Huang T. 2022. Spoilage mechanism and preservation technologies on the quality of shrimp: An overview. Trends in Food Science & Technology.
Pires J, Paula CD, Souza VGL, Fernando AL and Isabel C, (2021). Understanding the Barrier and Mechanical Behavior of Different Nanofillers in Chitosan Films for Food Packaging. Polymers, 13, 1–25721.
Rangaraj VM, Devaraju S, Rambabu K, Banat F and Mittal V, 2022. Silver-sepiolite (Ag-Sep) hybrid reinforced active gelatin/date waste extract (DSWE) blend composite films for food packaging application. Food Chemistry, 369, 130983.
Roy S and Rhim JW, 2021. Gelatin/agar-based functional film integrated with Pickering emulsion of clove essential oil stabilized with nanocellulose for active packaging applications. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 627, 127220.
Sani MA, Tavassoli M, Hamishehkar H and McClements DJ, 2021. Carbohydrate-based films containing pH-sensitive red barberry anthocyanins: Application as biodegradable smart food packaging materials. Carbohydrate Polymers, 255, 117488.
Shahsavna Tabrizi A, Ataye Salehi E and Sheikholeslami Z, 2020. The effect of activated soy flour on the physicochemical, textural and sensory proreties of pan bread, Food Research Journal,30 (3), 89-105
Tavassoli M, Sani MA, Khezerlou A, Ehsani A and McClements DJ, 2021. Multifunctional nanocomposite active packaging materials: Immobilization of quercetin, lactoferrin, and chitosan nanofiber particles in gelatin films. Food Hydrocolloids, 118, 106747.
Wang F, Wang R, Pan Y, Du M, Zhao Y and Liu H, 2022. Gelatin/Chitosan Films Incorporated with Curcumin Based on Photodynamic Inactivation Technology for Antibacterial Food Packaging. Polymers, 14(8), 1600.
Wang H, Ding F, Ma L and Zhang Y, 2021. Edible films from chitosan-gelatin: Physical properties and food packaging application. Food Bioscience, 40, 100871.
Wang P, Wang Y, Hong P and Zhou C, 2021. Di-aldehyde starch crystal: A novel bio-crosslinker for strengthening the structure and physio-chemical properties of gelatin-based films. Food Bioscience, 43, 101308.
Wang R, Li Z, Shi J, Holmes M, Wang X, Zhang J, Zhai X, Huang X and Zou X, 2021. Color 3D printing of pulped yam utilizing a natural pH sensitive pigment. Additive Manufacturing, 46, 102062.
Wells N, Yusufu D and Mills A, 2019. Colourimetric plastic film indicator for the detection of the volatile basic nitrogen compounds associated with fish spoilage. Talanta, 194, 830–836.
Wu Y, Tang P, Quan S, Zhang H, Wang K and Liu J, 2021. Preparation, characterization and application of smart packaging films based on locust bean gum/polyvinyl alcohol blend and betacyanins from cockscomb (Celosia cristata L.) flower. International Journal of Biological Macromolecules, 191, 679–688.
Xu J, Yang L, Nie Y, Yang M, Wu W, Wang Z, Wang X and Zhong J, 2022. Effect of transglutaminase crosslinking on the structural, physicochemical, functional, and emulsion stabilization properties of three types of gelatins. LWT, 163, 113543.
Yun D, He Y, Zhu H, Hui Y, Li C, Chen D and Liu J, 2022. Smart packaging films based on locust bean gum, polyvinyl alcohol, the crude extract of Loropetalum chinense var. rubrum petals and its purified fractions. International Journal of Biological Macromolecules, 205, 141–153.
Zhang A, Han Y and Zhou Z, 2023. Characterization of citric acid crosslinked chitosan/gelatin composite film with enterocin CHQS and red cabbage pigment. Food Hydrocolloids, 135, 108144.
Zhao L, Liu Y, Zhao L and Wang Y, 2022. Anthocyanin-based pH-sensitive smart packaging films for monitoring food freshness. Journal of Agriculture and Food Research, 9, 100340.
Zheng L, Liu L, Yu J and Shao P, 2022. Novel trends and applications of natural pH-responsive indicator film in food packaging for improved quality monitoring. Food Control, 134, 108769.
Zheng Y, Li X, Huang Y, Li H, Chen L and Liu X, 2022. Two colorimetric films based on chitin whiskers and sodium alginate/gelatin incorporated with anthocyanins for monitoring food freshness. Food Hydrocolloids, 127, 107517. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 350 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 214 |