تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,465 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,004 |
تاثیر پلاسمای غیرحرارتی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر زنجبیل و سماق | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 2، تیر 1403، صفحه 1-13 اصل مقاله (654.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2024.51387.1834 | ||
نویسندگان | ||
مریم سرچمی* 1؛ نارملا آصفی2؛ هاله ثریای ظفر3 | ||
1دانشجو دکتری ، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه تبریز، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی،تبریز،ایران | ||
3دانش آموخته دکتری ، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
سترون سازی با استفاده از پلاسمای سرد، یکی از روش های نوین غیرحرارتی در حفظ حداکثری ترکیبات زیست فعال و حداقل تغییرات می باشد. هدف ، بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و میکروساختار پودر زنجبیل و سماق تحت تیمار پلاسمای سرد در فشار اتمسفریک بود. بدین منظور اثر پلاسمای سرد با استفاده از گاز آرگون به مدت 3 دقیقه بر مقدار ویژگی های شیمیایی، میکروبی ، ارزیابی حسی و میکروساختار پودر زنجبیل و سماق مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کارایی تاثیر پلاسما، نمونههای تهیه شده با نمونه شاهد مقایسه گردید. با اعمال 3 دقیقه پلاسمادهی در هر دو نمونه، پلاسما سرد تاثیر معناداری بر روی ظرفیت آنتی اکسیدانی نمونههای تیمار شده نسبت به شاهد نداشت (p>0/05). نمونه سماق و زنجبیل در زیر میکروسکوپ الکترونی روبشی قبل از قرار گیری در معرض پلاسما سطح زبر، برجسته و ناهمگن و پس از قرار گیری در معرض پلاسما با گاز آرگون دارای سطح صاف و یکنواخت داشتند. با اعمال 3 دقیقه پلاسمادهی مقدار رشد کپک در سماق از cfu/g 949 به cfu/g 109 و زنجبیل از cfu/g 6/2495 به cfu/g 2/1000، مقدار کلی فرم در نمونه های تیمار شده زنجبیل از cfu/g 6/96 به cfu/g 7 و سماق از cfu/g 97 به cfu/g 8 و همچنین، مقدار شمارش کلی در نمونه های تیمار شده زنجبیل از cfu/g 566666 به cfu/g 29000 و سماق از cfu/g 593333 به cfu/g 29666 کاهش یافتند (p<0/05). از لحاظ ارزیابی حسی تاثیر معناداری در نمونه ها مشاهده نشد (p>0/05).نتیجه گیری :استفاده ازفرایند پلاسمای سرد در کاهش میزان بار میکروبی ادویه جات با کمترین تغییرات امکان پذیر است. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: پلاسمای سرد فشار اتمسفری؛ زنجبیل؛ سماق | ||
مراجع | ||
استاندارد ملی ایران شماره 4696، 1380. نامگذاری ادویه و چاشنی.
استاندارد ملی ایران شماره 1-10899، 1387. میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام، روش جامع برای شمارش کپک ها و مخمرها، قسمت دوم، روش شمارش کلنی در فراوردههای با فعالیت آبی (aw) بیشتر از 95/0.
فریدونی محسن، و حاجی آقاعلیزاده حسین، 1401. بررسی اثر پلاسمای سرد بر جوانه زنی بذر نخود و تغییرات رنگ آن با استفاده از مدل فازی عصبی. علوم غذایی و تغذیه، 19(4 (76 پیاپی) )، 5-16.
Ak T and Gülçin Ý, 2008. Antioxidant and radical scavenging properties of curcumin. Chemico-biological interaction. 174(1): 27-37.
Amini, M and Ghoranneviss M, 2016. "Effects of cold plasma treatment on antioxidants activity, phenolic contents and shelf life of fresh and dried walnut (Juglans regia L.) cultivars during storage." LWT73: 178-184.
Aggelopoulos CA, 2022. Recent advances of cold plasma technology for water and soil remediation: A critical review. Chemical Engineering Journal, 428, 131657.
Charoen R, Savedboworn W, Phuditcharnchnakun S and Khuntaweetap T, 2015. Development of Antioxidant Gummy Jelly Candy Supplemented with Psidium guajava Leaf Extract. King Mongkut’s University of Technology North Bangkok International Journal of Applied Science & Technology. 8(2): 145-151.
Hertwig CK, Reineke J, Ehlbeck D and Schlüter O, 2015. "Decontamination of whole black pepper using different cold atmospheric pressure plasma applications." FoodControl55: 221-229.
Huntley A, Ernst E, 2008. Herbal medicines for asthma: a Systematic Review. Thorax. 55: 925.
Herceg Z, Kovačević DB, Kljusurić JG, Jambrak AR, Zorić Z, and DragovićUzelac V, 2016. Gas phase plasma impact on phenolic compounds in pomegranate juice. Food chemistry, 190, 665-672.
Istrati D, Constantin O, Vizireanu C and Dinca RM, 2014. The study of antioxidant and antimicrobial activity of extracts for meat marinade. Romanian Biotechnological Letters. 5: 9687-9698.
Kiyama R, 2020. Nutritional implications of ginger: chemistry, biological activities and signaling pathways. The Journal of nutritional biochemistry. 86: 108486-108501.
Kim JS, Lee EJ, Choi EH, and Kim YJ, 2014. Inactivation of Staphylococcus aureus on the beef jerky byradio-frequency atmospheric pressure plasma discharge treatment. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 22, 124–130.
Kim JE, Oh YJ, Won MY, Lee KS and Min SC, 2016. Microbial decontamination of onion powder using microwave-powered cold plasma treatments. Food Microbiology. 62: 112-123.
Kim JE, Lee DU and Min SC, 2014. Microbial decontamination of red pepper powder by cold plasma. Food Microbiologhy.38: 128-136.
Laroussi M, 2009. Low-temperature plasmas for medicine IEEE Transactions on plasma. journal of science 37(6): 714-725.
Li H, Liu Y, Luo D, Ma Y, Zhang J, Li M, Yao L, Shi X, Liu X and Yang K, 2019. Ginger for health care: An overview of systematic reviews. Complementary therapies in medicine, 45: 114-123.
Liao X, Liu D, Xiang Q, Ahn J, Chen S, Ye X and Ding T, 2017. Inactivation mechanisms of nonthermal plasma on microbes: A review. Food Control 75: 83-91.
Lei Z, Xin C, Yang J, Zhang L, Hao S, Min L and Xin W, 2020. The denitration mechanism of fly ash catalysts prepared by low-temperature plasma technology. Vacuum, 181, 109695.
Misra N, Tiwari B, Raghavarao K and Cullen P, 2011. Nonthermal plasma inactivation of food-borne pathogens. Food Engineering Reviews 3: 159–170.
Misra NN, Keener K, Bourke P, Mosnier JP, Cullen P, 2014. In- package atmospheric pressure cold plasma treatment of cherry tomatoes. Journal of Bioscience and bioengineering. 118, 2: Pages 177-182.
Min SC, Roh SH, Niemira BA, Boyd G, Sites JE, Uknalis J and Fan X, 2017. In package inhibition of E. coli O157: H7 on bulk Romaine lettuce using cold plasma. Food Microbiology 65: 1-6.
Macwan SR, Dabhi BK, Aparnathi KD and Prajapati JB, 2016. Essential oils of herbs and spices: their antimicrobial activity and application in preservation of food. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 5(5), 885-901.
Mousumi B, prabir k, 2003. Microbiological quality of some retail spices in India. Food research International.36:469- 474.
Nishime T, Borges A, Koga-Ito C, Machida, M, Hein L and Kostov K, 2017. "Non-thermal atmospheric pressure plasma jet applied to inactivation of different microorganisms." Surface and Coatings Technology. 312: 19-24.
Nikkhah Bodagh M, Maleki I, and Hekmatdoost A, 2019. Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials. Food science & nutrition. 7(1), 96-108.
Pankaj SK, Bueno-Ferrer C, Misra NN, Milosavljević V, O'donnell CP, Bourke P and Cullen PJ, 2014. Applications of cold plasma technology in food packaging. Trends in Food Science & Technology, 35(1), 5-17.
Pankaj S, Bueno-Ferrer C, O'neill L, Tiwari B, Bourke P and Cullen P, 2017.Characterization of dielectric barrier discharge atmospheric air plasma treated chitosan films. Journal of food processing and preservation 41(1): 1-7.
Pankaj SK, Bueno-Ferrer C, Misra N, O'Neill L, Tiwari B and Bourke P, 2015. Dielectric barrier discharges atmospheric air plasma treatment of high amylose corn starch films. LWT-Food Science and Technology 63(2): 1076-28.
Puniabangar S, Suri S, Nayi Pand Phimolsiripol Y, 2022. Cold plasma for microbial safety: Principle, mechanism, and factors responsible. Journal of Food Processing and Preservation, e16850.
Sanaee F, Mortazavi SA, tabatabaei yazdi F, Shahidi F, 2020. Effect of cold plasma treatment on microbial load reduction and physicochemical properties of turmeric. Journal of food science and technology (Iran), 17(99), 153-161
Sakhr K and El-Khatib S, 2020. Physiochemical properties and medicinal, nutritional and industrial applications of Lebanese Sumac (Syrian Sumac-Rhus coriaria): A review. Heliyon, 6(1), 03207.
Sohbatzadeh F, Hosseinzadeh Colagar A, Mirzanejhad S, Motallebi S, Farhadi M, Bagheri M and Mortazavi M, 2014. Design and construction of triplet atmospheric cold plasma jet for sterilization. Iranian Journal of Physics Research, 13(4).
Shojaee-Aliabadi S, Hosseini H, Mohammadifar MA, Mohammadi A, Ghasemlou M, Ojagh SM, Hosseini SM and Khaksar R, 2013. Characterization of antioxidant-antimicrobial κ-carrageenan films containing Satureja hortensis essential oil. International journal of biological macromolecules 52:116-124.
Solis-Pacheco JR, Villanuevaa-Tiburcio JE, Pena-Eguiluz R, Gonzakez-Reyzoso O, Cabrera-Diaz E, Gonzalez-Alvarez V and Aguilar-Uscanga BR, 2013. Effect of plasma energy on the antioxidant activity, total polyphenols and fungal viability in chamomile (Matricaria chamomilla) and cinnamon (Cinnamomum zeylanicum). The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Scienese. 2,5: 2318-2322.
Vaideanu M, Banciu A, Radulescu D, Ionica D and Nita-Lazar M, 2020. Microbiological efficiency tests of the cosmetic tools disinfection procedures.
Wolf J, 2008. Flavoring healthful diets-spices continue to show steady gain in popularity.
Zargari A, 1992. Medicinal plants. TehranUniversity Press. 561. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 229 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 254 |