تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,465 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,004 |
بررسی تاثیر پریبیوتیکی سبوس جو دوسر، برنج و جو بر رشد و فعالیت باکتریهای پروبیوتیک | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 1، اردیبهشت 1403، صفحه 35-53 اصل مقاله (704.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.55725.1867 | ||
نویسندگان | ||
بیتا کوهستانی1؛ مریم عزیزخانی* 2 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل | ||
2هیات علمی-دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: پریبیوتیکها ترکیبات غذایی غیر قابل هضمی هستند که با تحریک رشد و فعالیت متابولیکی باکتریهای پروبیوتیک، به ویژه در داخل بدن، تأثیرات مثبتی بر سلامت مصرفکننده برجای میگذارند. هدف: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سبوس جو دوسر، برنج و جو بر میزان تکثیر و فعالیت باکتریهای پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر بود. روش کار: درصدهای مختلف از پودر سبوسهای جو دوسر، برنج و جو (0، 5/2، 5 و 7 درصد وزنی/وزنی) به شیر پرچرب فرادمای حاوی cfu/ml 1012 از باکتریهای پروبیوتیک اضافه و در دمای 37 درجه سانتیگراد تا رسیدن pH به 6/4 تخمیر شد. پس از تخمیر اولیه، تمامی نمونهها در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شده و میزان بقای سلولها، pH، اسیدیته، میزان ویتامینهای B1، B2، B5، B6، B12 و اینولین پس از1، 7، 14، 21 و 28 روز نگهداری تعیین گردید. نتایج: نرخ بقای لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در کل دوره نگهداری در یخچال در نمونههای حاوی 5/7 درصد سبوس جو دوسر، برنج و جو در بالاترین میزان قرار داشته و لاکتوباسیلوس کازئی نسبت به بیفیدوباکتریوم بیفیدوم پتانسیل بالاتری جهت بقاء داشته است. سبوس جو فعالیت پریبیوتیکی بیشتری در بقای باکتریهای پروبیوتیک مورد مطالعه نشان داده و به دنبال آن سبوس جو دوسر و برنج قرار داشتند. بالاترین اسیدیته قابل تیتر در نمونههای تیمارشده با 5 و 5/7 درصد سبوسها به دست آمد که حاوی جمعیت باکتریایی بالاتر بودهاند. محتوای ویتامینهای گروه B در نمونههای حاوی سبوس برنج در بالاترین مقدار بود. طبق نتایج این مطالعه، محیط شیر سینبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و سبوس جو دوسر، برنج و جو موجب افزایش سرعت تکثیر باکتریها شده است. محتوای ویتامینهای B1 و B2 بیش از 2 برابر و میزان ویتامین B5 حدود 5/1 برابر افزایش یافت. نتیجه گیری نهایی: طبق نتایج این مطالعه، سبوس برنج، جو و جو دوسر دارای فعالیت پریبیوتیکی و محرک رشد باکتریهای پروبیوتیک میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ سبوس؛ سینبیوتیک | ||
مراجع | ||
AOAC methods: In Official Method of Analysis of AOAC Intl. 17th ed. Association of Official Analytical Communities Gaithersburg Maryland USA.
Al-Sheraji SH, Ismail A, Manap MY, Mustafa S, Yusof RM and Hassan FA, 2013. Prebiotics as functional foods: A review. Journal of Functional Foods 5(4): 1542-1553.
Asadzadeh A, Jalali H, Azizi MH and Mohammadi Nafchi A, 2021. Production of oat bran functional probiotic beverage using Bifidobacterium lactis. Journal of Food Measurement and Characterization 15: 1301-1309.
Arooji A, Ghanbazadrh B, Danesh A. 2017. Investigating the texture and sensory properties of prebiotic cream containing inulin and polydextrose using the response surface method. Food Research Journal 27(4):193-207.
Atraki R and Azizkhani M, 2021. Survival of probiotic bacteria nanoencapsulated within biopolymers in a simulated gastrointestinal model. Innovative Food Science and Emerging Technologies 72: 102750.
Beitane I and Ciprovica I, 2011. The study of added prebiotics on b group vitamins concentration during milk fermentation. AC Romanian Biotechnological Letters 16(6): 92-96.
Carlson JL, Erickson JM, Hess JM Gould TJ and Slavin JL, 2017. Prebiotic dietary fiber and gut health: comparing the in vitro fermentations of beta-glucan, inulin and xylooligosaccharide. Nutrients 9(12): 1361.
Chen L, Wu D, Schlundt J and Conway PL, 2020. Development of a Dairy-Free Fermented Oat-Based Beverage with Enhanced Probiotic and Bioactive Properties. Frontiers in Microbiology 44: 3140-3145.
Das S, Mondal K. and Haque S 2017. A review on application of probiotic, prebiotic and synbiotic for sustainable development of aquaculture. Growth14: 15-22.
Demirci T, Aktaş K, Sözeri D, Öztürk Hİ and Akın N, 2017. Rice bran improve probiotic viability in yoghurt and provide added antioxidative benefits. Journal of Functional Foods 36: 396-403.
Franck A and Bosscher D, 2009. Inulin. In Fiber Ingredients (pp. 55-74): CRC Press.
Green R, Allen LH, Bjørke-Monsen AL, Brito A, Guéant JL, Miller J.W, Toh BH, 2017. Vitamin B12 deficiency. Nature Reviews Disease Primers 3(1): 1-20.
Guarino MPL, Altomare A, Emerenziani S, Di Rosa C, Ribolsi M, Balestrieri P,Cicala M, 2020. Mechanisms of action of prebiotics and their effects on gastro-intestinal disorders in adults. Nutrients 12(4): 1037-1042.
Hasani S, Sari AA, Heshmati A and Karami M, 2017. Physicochemical and sensory attributes assessment of functional low‐fat yogurt produced by incorporation of barley bran and Lactobacillus acidophilus. Food Science and Nutrition 5(4): 875-880.
Hatami S, Tajabadi N, Massoud R and Sharifan A, 2021. Chemical and sensorial properties of probiotic beverage based on rice bran extract and honey. Biomass Conversion and Biorefinery 1: 1-6.
Issara U and Rawdkuen S, 2014. Organic rice bran milk: production and its natural quality attributes. Paper presented at the Proceeding of 1st Joint ACS AGFD-ACS ICSCT symposium on agricultural and Food Chemistry 1:-12.
Kaprasob R, Kerdchoechuen O, Laohakunjit N and Somboonpanyakul P, 2018. B vitamins and prebiotic fructooligosaccharides of cashew apple fermented with probiotic strains Lactobacillus spp., Leuconostoc mesenteroides and Bifidobacterium longum. Process Biochemistry 70: 9-19.
Kelly G, 2008. Inulin-type prebiotics--a review: part 1. Alternative Medicine Review 13(4): 1-6.
Khromova NY, Epishkina JM, Karetkin BA, Khabibulina NV, Beloded AV, Shakir IV and Panfilov VI, 2022. The Combination of In Vitro Assessment of Stress Tolerance Ability, Autoaggregation, and Vitamin B-Producing Ability for New Probiotic Strain Introduction. Microorganisms 10(2): 470.
Klajn VM, Ames CW, da Cunha KF, Lorini A, Hackbart HCdS, Cruxen CEdS and Fiorentini ÂM, 2021. Probiotic fermented oat dairy beverage: viability of Lactobacillus casei, fatty acid profile, phenolic compound content and acceptability. Journal of Food Science and Technology 58(9): 3444-3452.
Kurdi P and Hansawasdi C, 2015. Assessment of the prebiotic potential of oligosaccharide mixtures from rice bran and cassava pulp. LWT-Food Science and Technology 63(2): 1288-1293.
López-Rubio A, Sanchez E, Wilkanowicz S, Sanz Y and Lagaron JM, 2012. Electrospinning as a useful technique for the encapsulation of living bifidobacteria in food hydrocolloids. Food Hydrocolloids 28(1): 159-167.
Luana N, Rossana C, Curiel JA, Kaisa P, Marco G and Rizzello CG, 2014. Manufacture and characterization of a yogurt-like beverage made with oat flakes fermented by selected lactic acid bacteria. International Journal of Food Microbiology 185: 17-26.
Mooney S, Leuendorf JE, Hendrickson C and Hellmann H, 2009. Vitamin B6: a long known compound of surprising complexity. Molecules 14(1): 329-351.
Nasirvand F, Fathi Achachluie B, Bablani Moghadam N. 2022. Investigating the viability of probiotic bacteria Lactobacillus casei and Bifidobacterium lactis encapsulated with calcium alginate-inulin in cold green tea drink. Journal of Food Research 22(1):137-149.
Pinto JT and Zempleni J, 2016. Riboflavin. Advances in Nutrition 7(5): 973-975.
Raungrusmee S, Kumar SR and Anal AK, 2022. Probiotic Cereal‐based Food and Beverages, their Production and Health Benefits. Probiotics, prebiotics and synbiotics: Technological advancements towards safety and industrial applications (pp.186-212): Wiley.
Roller M, Rechkemmer G and Watzl B, 2004. Prebiotic inulin enriched with oligofructose in combination with the probiotics Lactobacillus rhamnosus and Bifidobacterium lactis modulates intestinal immune functions in rats. The Journal of Nutrition 134(1): 153-156.
Salmerón I, 2017. Fermented cereal beverages: From probiotic, prebiotic and synbiotic towards Nanoscience designed healthy drinks. Letters in Applied Microbiology 65(2): 114-124.
Seyoum Y, Humblot C, Baxter BA, Nealon N.J, Weber AM and Ryan EP, 2022. Metabolomics of rice bran differentially impacted by fermentation with six probiotics demonstrates key nutrient changes for enhancing gut health. Frontiers in Nutrition 8: 1330-1337.
Shoaib M, Shehzad A, Omar M, Rakha A, Raza H., Sharif HR, Niazi S, 2016. Inulin: Properties, health benefits and food applications. Carbohydrate Polymers 147: 444-454.
Simonovska B, 2000. Determination of inulin in foods. Journal of AOAC International 83(3): 675-678.
Son SH, Jeon H, Yang SJ, Sim H., Kim YJ, Lee NK. and Paik HD, 2018. Probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional Korean fermented foods based on β-glucosidase activity. Food Science and Biotechnology 27: 123-129.
Suman D and Sreeja V, 2019. Barley: A cereal with potential for development of functional fermented foods. International Journal of Fermented Foods 8(1): 1-13.
Terpou A, Bekatorou A, Bosnea L, Kanellaki M, Ganatsios V and Koutinas AA, 2018. Wheat bran as prebiotic cell immobilisation carrier for industrial functional Feta-type cheese making: Chemical, microbial and sensory evaluation. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology 13: 75-83.
Valchev R and Dieleman LA, 2016. Prebiotics: Definition and protective mechanisms. Best Practice and Research Clinical Gastroenterology 30(1): 27-37.
Vasile A, Corcionivoschi N and Bahrim G. 2016. The prebiotic and protective effects of buckwheat flour and oat bran on Lactobacillus acidophilus. The Annals of the University of Dunarea de Jos of Galati. Fascicle VI. Food Technology 40(2): 40-45.
Wilson B and Whelan K, 2017. Prebiotic inulin‐type fructans and galacto‐oligosaccharides: definition, specificity, function, and application in gastrointestinal disorders. Journal of Gastroenterology and Hepatology 32: 64-68.
Zempleni J and Kuroishi T, 2012. Biotin. Advances in Nutrition 3(2): 213-214.
Zubaidah E, Nurcholis M, Wulan SN and Kusuma A, 2012. Comparative study on synbiotic effect of fermented rice bran by probiotic lactic acid bacteria Lactobacillus casei and newly isolated Lactobacillus plantarum B2 in wistar rats. APCBEE Procedia 2: 170-177. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 178 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 237 |