تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,589,997 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,269,312 |
تولید نانوالیاف الکتروریسی شده فعال بر پایه کفیران حاوی پستبیوتیک تخلیص شده حاصل از میکروفلور کفیر و نانوذرات نقره | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 34، شماره 2، تیر 1403، صفحه 135-153 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.57382.1886 | ||
نویسندگان | ||
زهرا شیخ پور1؛ هادی الماسی* 2؛ صابر امیری1؛ سعیده عزیزی1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه | ||
2دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: نانوالیاف حاوی نانوذرات نقره و پست بیوتیک میکروفلور کفیر دارای خصوصیات مناسب جهت استفاده در بستهبندی فعال میباشد. هدف: هدف از این مطالعه تولید نانوالیاف فعال الکتروریسی شده بر پایه کفیران با هدف استفاده در بستهبندی فعال مواد غذایی بود. روش کار: برای این منظور از کفیران حاصل از تخمیر دانههای کفیر به عنوان بیوپلیمر پایه الکتروریسی استفاده شد و از پست بیوتیک کفیر در غلظت ثابت و نانوذرات نقره در سه غلظت به عنوان عوامل فعال استفاده شد. خواص فیزیکی و ضدمیکروبی نانوالیاف تهیه شده علیه باکتریها مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی تغییرات حاصل از افزودن نانوذرات نقره به نانوالیاف کفیران، تصاویر میکروسکوپ الکترونی، آنالیز خواص کالریمتری، خاصیت آنتی اکسیدانی نانوالیاف، زاویه تماسی، آزمون پراش اشعه ایکس و طیف مادون قرمز با تبدیل فوریه از نانوالیاف کفیران تهیه گردید. نتایج: آزمون FTIR نشان داد که بین نانوذرات نقره و بیوپلیمر کفیران اتصالات شیمیایی برقرار نشده و تثبیت تنها به روش فیزیکی انجام میشود. نتایج آزمون SEM موفقیت تولید نانوالیاف با مورفولوژی مطلوب و بدون ایجاد گره را نشان داد. قطر نانوالیاف کفیران در همه نمونهها کمتر از 245 نانومتر بود. نتایج آزمون XRD ماهیت نیمه بلورین نانوالیاف کفیران را اثبات کرد و نشان داد که نانوذرات نقره بر روی خصوصیات بلورینگی نانوالیاف کفیران بیتأثیر هستند. آزمون DSC نشان داد که نانوذرات نقره باعث تضعیف خصوصیات حرارتی نانوالیاف کفیران میشود. هچنین نانوذرات نقره باعث کاهش زاویه تماس و افزایش آبدوستی نانوالیاف شدند. نانوالیاف کفیران حاوی پستبیوتیک کفیر دارای خاصیت ضدمیکروبی بودند اما افزودن نانوذرات نقره به تقویت این خصوصیت کمک کرد. نانوالیاف حاوی نقره در برابر باکتری S. aureus اثر ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با E. coli داشتند. همچنین نانوالیاف کفیران-نانونقره خاصیت آنتی اکسیدانی مطلوبی نیز نشان دادند. نتیجهگیری نهایی: نانوالیاف کفیران حاوی پستبیوتیک کفیر و نانوذرات نقره از پتانسیل خوبی برای استفاده در بستهبندی مواد غذایی برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
کفیران؛ نانوذرات نقره؛ الکتروریسی؛ اثر ضدمیکروبی؛ خاصیت آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
خلیفه زاده ف و شهابی قهفرخی الف، 1398. بررسی خصوصیات نانوالیاف پلیکاپرولاکتون-دیاکسید تیتانیوم به عنوان نانو جاذب اکسیژن در بستهبندی فعال مواد غذایی در حضور پرتوUV-C ، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 29 (2) 79-65.
زمانی الف، الماسی هـ و پیروزی فرد خ، 1401. تهیه و ارزیابی خصوصیات نانوالیاف فعال الکتروریسی شده برپایه پلی کاپرولاکتون حاوی کمپلکس اسانس دارچین/بتاسیکلودکسترین، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 32 (3)، 178-159.
سلیمانی فرد م، اعلمی م، خداییان چگنی ف، نجفیان گ، صادقی ماهونک ع و خمیری م، 1392. تاثیر کفیران بر ویژگیهای فیزیکی - شیمیایی گندم و آرد و خواص رئولوژیکی خمیر، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 23 (2) 177-165.
Ajitha B, Ahn C W, Yadav PK, and Reddy, Y A K, 2021. Silver nanoparticle embedded polymethacrylic acid/polyvinylpyrrolidone nanofibers for catalytic application. Journal of Environmental Chemical Engineering, 9(5), p.106291.
Almasi H, Azizi S, and Amjadi S, 2020. Development and characterization of pectin films activated by nanoemulsion and Pickering emulsion stabilized marjoram (Origanum majorana L.) essential oil. Food Hydrocolloids, 99, p.105338.
Alven S, Buyana B, Feketshane Z and Aderibigbe B A, 2021. Electrospun nanofibers/nanofibrous scaffolds loaded with silver nanoparticles as effective antibacterial wound dressing materials. Pharmaceutics, 13(7), p.964.
Biadała A and Adzahan, N M, 2021. Storage Stability of Antioxidant in Milk Products Fermented with Selected Kefir Grain Microflora. Molecules, 26(11), p.3307.
Blosi M, Costa A L, Ortelli S, Belosi F, Ravegnani F, Varesano A, ... & Vineis C, (2021). Polyvinyl alcohol/silver electrospun nanofibers: Biocidal filter media capturing virus‐size particles. Journal of Applied Polymer Science, 138(46), 51380.
Dadashi S, Boddohi S, and Soleimani N, 2019. Preparation, characterization, and antibacterial effect of doxycycline loaded kefiran nanofibers. Journal of Drug Delivery Science and Technology, 52, pp.979-985.
de Carvalho A P A and Conte-Junior C A, 2021. Food-derived biopolymer kefiran composites, nanocomposites and nanofibers: Emerging alternatives to food packaging and potentials in nanomedicine. Trends in Food Science & Technology, 116, pp.370-386.
Esnaashari S S, Rezaei S, Mirzaei E, Afshari H, Rezayat S M. and Faridi-Majidi R, 2014. Preparation and characterization of kefiran electrospun nanofibers. International journal of biological macromolecules, 70, pp.50-56.
Gaware V, Kotade K, Dolas R, Dhamak K, Somwanshi S, Nikam V, Khadse A and Kashid V, 2011. The magic of kefir: a review. Pharmacology, 1, pp.376-386.
Hasan M T, Gonzalez R, Chipara M, Materon L, Parsons J and Alcoutlabi, M 2021. Antibacterial activities of centrifugally spun polyethylene oxide/silver composite nanofibers. Polymers for Advanced Technologies, 32(6), pp.2327-2338.
Jenab A, Roghanian R and Emtiazi, G 2015. Encapsulation of platelet in kefiran polymer and detection of bioavailability of immobilized platelet in probiotic kefiran as a new drug for surface bleeding. Journal of Medical Bacteriology, 4(3-4), pp.45-55.
Jenab A, Roghanian R, Ghorbani N, Ghaedi K and Emtiazi, G, 2020. The efficacy of electrospun PAN/Kefiran nanofiber and kefir in mammalian cell culture: promotion of PC12 cell growth, anti-MCF7 breast cancer cells activities, and cytokine production of PBMC. International journal of nanomedicine, pp.717-728.
Jenab A, Roghanian R, Emtiazi G and Ghaedi, K 2017. Manufacturing and structural analysis of antimicrobial kefiran/polyethylene oxide nanofibers for food packaging. Iranian Polymer Journal, 26, pp.31-39.
La Riviere J W M, Kooiman P and Schmidt K, 1967. Kefiran, a novel polysaccharide produced in the kefir grain by Lactobacillus brevis. Archiv für Mikrobiologie, 59, pp.269-278.
Li J, Xu J, Pan Y, Zhu Y, Wang Y, Chen S and Wei X, 2023. Au@ Ag-labeled SERS lateral flow assay for highly sensitive detection of allergens in milk. Food Science and Human Wellness, 12(3), pp.912-919.
Lopresti F, Campora S, Tirri G, Capuana E, Pavia F C, Brucato V, Ghersi G and La Carrubba V, 2021. Core-shell PLA/Kef hybrid scaffolds for skin tissue engineering applications prepared by direct kefiran coating on PLA electrospun fibers optimized via air-plasma treatment. Materials Science and Engineering: C, 127, p.112248.
Moradi Z, and Kalanpour N. 2019. Kefiran, a branched polysaccharide: Preparation, properties and applications: A review. Carbohydrate polymers, 223, 115100
Sabatino M A, Pavia F C, Rigogliuso S, Giacomazza D, Ghersi G, La Carrubba V, & Dispenza C, 2020. Development of injectable and durable kefiran hydro-alcoholic gels. International journal of biological macromolecules, 149, 309-319.
Phan D N, Khan M Q, Nguyen V C, Vu-Manh H, Dao A T, Thanh Thao P, Nguyen N M, Le V T, Ullah A, Khatri M and Kim I S, 2021. Investigation of mechanical, chemical, and antibacterial properties of electrospun cellulose-based scaffolds containing orange essential oil and silver nanoparticles. Polymers, 14(1), p.85.
Piermaria J A, Pinotti A, Garcia M A and Abraham, A G, 2009. Films based on kefiran, an exopolysaccharide obtained from kefir grain: Development and characterization. Food hydrocolloids, 23(3), pp.684-690.
McClennen J C, 2005. Domestic violence between same-gender partners: Recent findings and future research. Journal of interpersonal violence, 20(2), pp.149-154.
Radhouani H, Gonçalves C, Maia F R, Oliveira J M and Reis R L, 2018. Kefiran biopolymer: Evaluation of its physicochemical and biological properties. Journal of Bioactive and Compatible Polymers, 33(5), pp.461-478.
Rhim J W, Park H M and Ha C S, 2013. Bio-nanocomposites for food packaging applications. Progress in polymer science, 38(10-11), pp.1629-1652.
Ruiz-Navajas Y, Viuda-Martos M, Sendra E, Perez-Alvarez J A and Fernández-López J, 2013. In vitro antibacterial and antioxidant properties of chitosan edible films incorporated with Thymus moroderi or Thymus piperella essential oils. Food Control, 30(2), pp.386-392.
Shahabi-Ghahfarrokhi I and Babaei-Ghazvini A, 2019. Using photo-modification to compatibilize nano-ZnO in development of starch-kefiran-ZnO green nanocomposite as food packaging material. International journal of biological macromolecules, 124, pp.922-930.
Shokraei S, Mirzaei E, Shokraei N, Derakhshan M A, Ghanbari H and Faridi‐Majidi R, 2021. Fabrication and characterization of chitosan/kefiran electrospun nanofibers for tissue engineering applications. Journal of Applied Polymer Science, 138(24), p.50547.
Turista D D R, Hermawati A H, Puspitasari E, Lathifah Q, Pratiwi C D, Cahyariza N I and Irfanah L, 2023. Antibacterial Activity of Dairy Kefir for Escherichia coli, Staphylococcus aureus, and Bacillus subtilis. Malaysian Journal of Medicine & Health Sciences, 19.
Ziyadi H, Baghali M, Bagherianfar M, Mehrali F and Faridi-Majidi R, 2021. An investigation of factors affecting the electrospinning of poly (vinyl alcohol)/kefiran composite nanofibers. Advanced Composites and Hybrid Materials, 4, pp.768-779.
Zolfi M, Khodaiyan F, Mousavi M and Hashemi M, 2015. Characterization of the new biodegradable WPI/clay nanocomposite films based on kefiran exopolysaccharide. Journal of Food Science and Technology, 52, pp.3485-3493.
Żółkiewicz J, Marzec A, Ruszczyński M and Feleszko W, 2020. Postbiotics—a step beyond pre-and probiotics. Nutrients, 12(8), p.2189. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 156 |