تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,224 |
تعداد مقالات | 15,038 |
تعداد مشاهده مقاله | 50,580,438 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,670,644 |
تولید نانوالیاف الکتروریسی شده فعال بر پایه کفیران حاوی پستبیوتیک تخلیص شده حاصل از میکروفلور کفیر و نانوذرات نقره | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 آذر 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.57382.1886 | ||
نویسندگان | ||
زهرا شیخ پور1؛ هادی الماسی* 2؛ صابر امیری1؛ سعیده عزیزی1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه | ||
2دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: نانوالیاف حاوی نانوذرات نقره و پست بیوتیک میکروفلور کفیر دارای خصوصیات مناسب جهت استفاده در بستهبندی فعال میباشد. هدف: هدف از این مطالعه تولید نانوالیاف فعال الکتروریسی شده بر پایه کفیران با هدف استفاده در بستهبندی فعال مواد غذایی بود. روش کار: برای این منظور از کفیران حاصل از تخمیر دانههای کفیر به عنوان بیوپلیمر پایه الکتروریسی استفاده شد و از پست بیوتیک کفیر در غلظت ثابت و نانوذرات نقره در سه غلظت به عنوان عوامل فعال استفاده شد. خواص فیزیکی و ضدمیکروبی نانوالیاف تهیه شده علیه باکتریها مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی تغییرات حاصل از افزودن نانوذرات نقره به نانوالیاف کفیران، تصاویر میکروسکوپ الکترونی، آنالیز خواص کالریمتری، خاصیت آنتی اکسیدانی نانوالیاف، زاویه تماسی، آزمون پراش اشعه ایکس و طیف مادون قرمز با تبدیل فوریه از نانوالیاف کفیران تهیه گردید. نتایج: آزمون FTIR نشان داد که بین نانوذرات نقره و بیوپلیمر کفیران اتصالات شیمیایی برقرار نشده و تثبیت تنها به روش فیزیکی انجام میشود. نتایج آزمون SEM موفقیت تولید نانوالیاف با مورفولوژی مطلوب و بدون ایجاد گره را نشان داد. قطر نانوالیاف کفیران در همه نمونهها کمتر از 245 نانومتر بود. نتایج آزمون XRD ماهیت نیمه بلورین نانوالیاف کفیران را اثبات کرد و نشان داد که نانوذرات نقره بر روی خصوصیات بلورینگی نانوالیاف کفیران بیتأثیر هستند. آزمون DSC نشان داد که نانوذرات نقره باعث تضعیف خصوصیات حرارتی نانوالیاف کفیران میشود. هچنین نانوذرات نقره باعث کاهش زاویه تماس و افزایش آبدوستی نانوالیاف شدند. نانوالیاف کفیران حاوی پستبیوتیک کفیر دارای خاصیت ضدمیکروبی بودند اما افزودن نانوذرات نقره به تقویت این خصوصیت کمک کرد. نانوالیاف حاوی نقره در برابر باکتری S. aureus اثر ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با E. coli داشتند. همچنین نانوالیاف کفیران-نانونقره خاصیت آنتی اکسیدانی مطلوبی نیز نشان دادند. نتیجهگیری نهایی: نانوالیاف کفیران حاوی پستبیوتیک کفیر و نانوذرات نقره از پتانسیل خوبی برای استفاده در بستهبندی مواد غذایی برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
کفیران؛ نانوذرات نقره؛ الکتروریسی؛ اثر ضدمیکروبی؛ خاصیت آنتی اکسیدانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 156 |