تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,669 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,900 |
بررسی رفتار ساقه درختچه زینتی ترون در برشهای شبهاستاتیکی و ضربهای | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 8، شماره 2، تیر 1402، صفحه 65-80 اصل مقاله (1.05 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2023.55182.1221 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا کماندار* ؛ مسلم نامجو؛ فرهاد خوشنام | ||
عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت | ||
چکیده | ||
طراحی و ساخت ابزاری جدید برای هرس پرچینهای ایجاد شده با درختچه زینتی ترون میتواند تاثیر بسزائی بر کیفیت هرس و زیبائی ظاهری آنها در پارکها و فضاهای سبز شهری داشته باشد. حرکت ساقه ترون در زمان برش، بعنوان یکی از عوامل غیریکنواختی هرس پرچین در زمان برش با ابزارهای متداول قلمداد میگردد. جهت رفع مشکل و به منظور ساخت ابزار هرس جدید، دانستن خواص مکانیکی برشی ساقه ترون از قبیل انرژی مصرفی برش و مقاومت برشی ساقه ضروری میباشد. برای تعیین خواص مکانیکی مذکور یک سری آزمایش برش ساقه با دو روش شبهاستاتیکی و ضربهای و در سه موقعیت برش میانگره پنجم، دهم و پانزدهم ساقه انجام شد. در برش شبهاستاتیکی، نمونههای ساقه با چهار سرعت برش 5، 10، 15 و 20 میلیمتر بر دقیقه و در برش ضربهای نیز نمونهها با چهار سرعت 1، 2، 3 و 4 متر بر ثانیه تحت فرایند برش قرار گرفت. در این تحقیق میانگین رطوبت نمونهها در زمان انجام آزمایش 75 درصد اندازهگیری شد. نتایج حاصل از برش شبهاستاتیکی ساقه نشان داد: سرعت برش اثر معنیداری بر پارامترهای مقاومت برشی (01/0>P) و انرژی مصرفی برش (05/0>P) داشته و موقعیت برش ساقه نیز بر مقاومت برشی (05/0>P) و انرژی مصرفی برش (01/0>P) تأثیر معنیداری داشت. اثر متقابل سرعت و موقعیت برش نیز تأثیر معنیداری (05/0>P) بر مقاومت برشی و انرژی مصرفی برش داشت. حداکثر مقادیر انرژی مصرفی برش و مقاومت برشی ساقه ترون به ترتیب 8/599 ژول و 65/14 مگاپاسکال در میانگره پانزدهم ساقه و سرعت برش 20 میلیمتر بر دقیقه بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
خواص مکانیکی؛ انرژی مصرفی؛ نیروی برشی؛ سرعت | ||
مراجع | ||
AACC. (2000). Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists, 10th Ed., Vol. 2. American Association of Cereal Chemists, St. Paul, MN.
Anonymous (2022). Quality guidelines for buying domestic wheat (characteristics, permissible limits and method of reduction). Iran State Trading Company, Cereal Research Center. Report on the level production and yield of crops in the crop year 2020-2021. Information and Communication Center, Ministry of Agriculture. Ministry of Agricultural Jihad. pp, 91. (In Persian)
Anonymous. (2020). Official Grain Grading Guide. Canadian Grain Commission, https://grainscanada.gc.ca/en/grain-quality/official-grain-grading-guide/04-wheat/04-wheat-e.pdf
Anonymous.(2019). Standard for wheat and durum wheat. CXS 199-1995. CODEX ALIMENTARIUS , International food standards. http://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius
Anonymous. (2012). National standard No. 3003. Cereals and its products, the method of determining wheat loss and its components. National Standard Organization of Iran. (In Persian)
Anonymous. (2012a). National standard No. 104. Cereals and its products, characteristics and test methods. National Standard Organization of Iran. (In Persian)
Anonymous. (2007). National standard No. 13535. Cereals and its products by sampling method. National Standard Organization of Iran. (In Persian)
Anonymous. (1998). Determination of Besatz of wheat, International Association for Cereal Chemistry (ICC), ICC Standard No. 102/1, 19. Revised 1972, ICC 2012.
Carter, B.P., Morris, C.F., and J.A. Anderson (1999). Optimizing the SDS Sedimentation Test for End-Use Quality Selection in a Soft White and Club Wheat Breeding Program. Cereal Chemistry. 76(6): 907–911.
Gazor, H.R. (2021). Evaluation of different types of sieves’ effect on the losses of wheat delivered consignment to wheat sale centers. Final research report. Agricultural Engineering Research Institute. Agricultural Research, Education and Extension Organization. Ministry of Jahad-e-Agriculture, pp 113. (In Persian)
FAO. (2023). FAO Cereal Supply and Demand Brief. http://www.fao.org/worldfood situation.
Gazor, H.R., Hamidi, A. and R.Adelzadeh (2017). Investigating physical losses in maize seed processing machines in Moghan. Iranian Journal of Seed Science and Technology, 6(1): 131–149.
Farajzadeh, Z. and A.Shahvali (2010). Hamedan province agriculture image. Ministry of Jihad Agriculture, Planning and Economic Deputy, Information Statistics office. (In Persian)
ICC Standard. (1995). Determination of protein by Near Infrared Reflectance (NIR) spectroscopy. No. 159.
Mirzazadeh, A., Abdollahpour, S. and M. Moghaddam (2014). Affecting variable order in upper sieve return loss. Journal of Agricultural Mechanization, 2(2): 45–54. (In Persian)
Moghadam, S. (2006). Investigation of wheat harvest loss in East Azarbaijan province. Master's thesis in Mechanization Engineering, Department of Agricultural Machinery Engineering, Shahid Chamran University of Ahvaz, Faculty of Agriculture, Ahvaz. Iran. (In Persian)
Sheikh Sajjadieh, M. (2010). Comparative study on the quality of Iranian wheat, flour and bread with three selected countries. Iran's state-owned commercial specialized parent company. Cereal Research Center. (In Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 418 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 63 |