تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,184 |
تعداد مقالات | 14,553 |
تعداد مشاهده مقاله | 49,929,880 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,135,723 |
تهیه فیلم خوراکی فعال ضدمیکروبی بر پایه ژلاتین حاوی اسانس مریمگلی(Salvia officinalis): خواص فیزیکی، مکانیکی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 شهریور 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2023.56857.1877 | ||
نویسندگان | ||
روناک مومنی1؛ محمدیار حسینی* 2؛ حامد حسن زاده اوچتپه3؛ طیب سیفی4 | ||
1گروه بهداشت و صنایع غذایی- دانشکده پیرادامپزشکی | ||
2علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه ایلام | ||
3دانشگاه ایلام | ||
4گروه آموزشی باکتری شناسی دانشگاه ایلام | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: در این پژوهش، به بررسی ویژگیهای فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین آمیخته شده با غلظتهای اسانس مریم گلی(0، 25/1%، 5/2% و 75/3%) پرداخته شد . هدف: هدف از این مطالعه تولید فیلمهای مناسب جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی است. روش کار: آزمون های انجام یافته در این پژوهش، آزمایشات فیزیکی شیمیایی، آزمایشات مکانیکی (ازدیاد طول تا نقطه شکست، مقاومت به کشش و مدول یانگ)، اندازهگیری خاصیت آنتی اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی فیلم های خوراکی بود. تمامی آزمایشات در سه تکرار (3n=) با نمونهگیری کاملاً تصادفی انجام شد. آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و مقایسه میانگین دادهها براساس آزمون چند دامنه دانکن با استفاده از نرم افزار Minitab18 در سطح اطمینان 95% انجام گرفت. نتایج: در این تحقیق نتایج نمونههای فیلم ژلاتینی در آزمونهای مکانیکی معنی دار بود (05/0>p) و بالاترین میزان استحکام کششی، ازدیاد طول تا نقطه شکست و مدول یانگ در تیمار 5/2% بود. کمترین میزان حلالیت و نفوذپذیری به بخارآب به ترتیب در فیلمهای حاوی 75/3% و 5/2% اسانس مشاهده شد. تفاوت کدورت بین تیمارهای 5/2% و 75/3% معنی دار نبود(05/0<p) و در غلظت 25/1% اسانس مریمگلی، کدورت و ضخامت بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. در تمامی نمونههای فیلم های خوراکی خاصیت آنتی اکسیدانی نسبت به نمونه شاهد معنیدار بود(05/0>p). ارزیابی فعالیت ضد میکروبی فیلم با کمک روش دیسک انتشاری انجام گرفت. در این آزمون بیشترین قطر هاله بازدارندگی در غلظت اسانس 75/3% مربوط به استافیلوکوکوس آورئوس با متوسط قطر هاله mm 11/11 بود. در همین غلظت متوسط قطر هاله برای سودوموناس ائروژنز و اشریشیاکلی به ترتیب mm 27/8 و mm45/4 گزارش شد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد افزودن اسانس مریم گلی در غلظت 75/3 درصد در فیلم ژلاتینی علاوه بر مهار رشد و تکثیر باکتریها، دارای استحکام کافی بوده و موجب بهبود خصوصیات آنتیاکسیدانی فیلم ژلاتینی شد و همچنین قابلیت استفاده در مواد غذایی فسادپذیر را دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس مریم گلی؛ ژلاتین؛ فیلم خوراکی؛ بسته بندی؛ خواص آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 71 |