تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,960 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,307,408 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,068,090 |
بررسی جایگزینی پودر ضایعات کشتارگاهی طیور با کنجاله سویا بر رشد، جمعیت میکروبی، فراسنجههای شکمبهای، خونی و سنتز پروتئین میکروبی برههای پرواری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 1، خرداد 1402، صفحه 63-76 اصل مقاله (480.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.43416.1601 | ||
نویسندگان | ||
رضا کمالی* 1؛ یداله چاشنی دل2؛ اسداله تیموری یانسری2؛ مختار مهاجر3؛ عبدالحکیم توغدری4 | ||
1بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان،ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان | ||
4گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: منابع پروتئینی با منشأ حیوانی، پس از جداسازی و بستهبندی گوشت برای مصارف انسانی، از بافت-های غیرقابلمصرف بهدست میآیند. این مواد بهطور گستردهای در جیرههای غذایی دام و طیور مورداستفاده قرار میگیرد. پودر ضایعات کشتارگاهی طیور یکی از محصولات فرعی است که در کشتارگاههای صنعتی طیور ضمن تولید گوشت طیور برای مصرف انسان حاصل میشود. جهت بررسی امکان جایگزین نمودن پودر ضایعات کشتارگاهی طیور با کنجاله سویا در جیره غذایی برههای پرواری انجام گرفت. مواد و روش کار: آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 16 بره پرواری با وزن متوسط 5/0±29 کیلوگرم در 4 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل بدون جایگزینی (شاهد)، 33، 67 و 100 درصد جایگزینی بوده است. جیرهها به لحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودهاند و برهها در جایگاه انفرادی نگهداری و تغذیه شدند. نتایج: اختلاف معنیداری در پایان دوره پروار در شاخصهای رشد از جمله ماده خشک مصرفی، افزایش وزن دوره، میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک مشاهده نشد. تفاوت معنیدار در سنجش نیتروژن اورهای خون مشاهده شد (05/0P<) و برای سایر فراسنجههای خونی (گلوکز و پروتئین خام) تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. جیره بدون ضایعات کشتارگاهی طیور، جمعیت باکتریایی بیشتری دارد (01/0P<) .مقایسه میانگین اثر سطوح جایگزینی منبع پروتئینی جیره بر جمعیت پروتوزوآیی مایع شکمبه اختلاف معنیداری مشاهده نشد. تیمار 33 درصد جایگزینی بیشترین سطح نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه را نشان داده است (05/0P<). غلظت استات بین تیمارها تفاوت معنیدار نداشته است و غلظت پروپیونات برای تیمار 33 و 67 درصد بیشتر از سایر سطوح است (01/0P<) همچنین نسبت استات به پروپیونات تفاوت معنیدار داشته است (05/0P<). pH مایع شکمبه برای سطوح جایگزینی 33 و 67 درصد کمتر از تیمار شاهد بوده است (05/0P<). اثر سطوح جایگزینی بر میانگین تولید پروتئین میکروبی اختلاف معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری نهایی: این پژوهش نشان داد که جایگزینی پودر ضایعات کشتارگاهی طیور با کنجاله سویا در جیره بره پرواری پاسخ منفی بر عملکرد پروار و فراسنجههای خونی و شکمبهای نداشت. همچنین میتواند سبب کاهش تقاضای استفاده از کنجاله سویا در جیره شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید پروتئین میکروبی؛ ضایعات کشتارگاهی طیور؛ عملکرد پروار؛ فراسنجه خونی و شکمبهای | ||
مراجع | ||
Agricultural Jihad Organization of Golestan Province. 2014. Statistics letter of the Deputy of Livestock Production.
Aldrich JM, Muller LD, Varga GA and Griel LC, 1993. Nonstructural carbohydrate and protein effects on rumen fermentation, nutrient flow, and performance of dairy cows. Journal of Dairy Science 76(4):1091-1105.
A O A C. Association of Official Analytical Chemists, 2005. Official Method of Analysis. 18th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC.
Archibeque SL, Burns JC, and Huntington GB, 2001. Urea flux in beef steers: Effects of forage species and nitrogen fertilization. Journal of Animal Science 79(7):1937-1943.
A O A C. Association of Official Analytical Chemists, 1999. Official Method of Analysis. 15th ed. Assoc. Office Anal. Chem., Washington, DC.
Bohnert DW, Larson BT, Bauer ML, Branco AF, McLeod KR, Harmon DL and Mitchell GE, 1998. Nutritional evaluation of Poultry by-Product meal as a Protein source for ruminants: effects on performance and nutrient flow and disappearance in steers. Journal of Animal Science 76(4):2474-2484.
Broderick GA,and Kang JH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science 63(1):64–75.
Casper DP, Maiga HA, Brouk MJ and Schingoethe DJ, 1999. Synchronization of carbohydrate and protein sources on fermentation and passage rates in dairy cows. Journal of Dairy Science 82(8):1779–1790.
Chen XB and Gomes JM, 1995. Estimation of microbial Protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives an overview of the technical details. International feed resources unit, Rowett Research Institute, Bucksburn Aberdeen AB29SB. UK.
Danesh Mesgaran M, Tahmasebi A and Vakili SAR, 2008. Digestion and metabolism in ruminants. Mashhad Ferdowsi University (In Persian).
Davies HL, Robinson TF, Roeder BL, Shar PME, Johnston NP, Christensen AC and Schaalje GB, 2007. Digestibility, nitrogen balance, and blood metabolites in L. lama (Lama glama) and alpaca (lama Pacos) fed barley or barley alfalfa diets. Small Ruminant Research 73(1-3): 1-7.
Dehority BA, 1984. Evaluation of sub sampling and fixation procedures used for counting rumen Protozoa. Appled Environtal Microbioly 48(1): 182-185.
Freeman SR, 2008. Utilization of poultry by products as protein sources in ruminant diets. PhD. Thesis. North Carolina State University.
Gheshlagh Aliaei M, 2010. Effect of poultry by product meal on egg yield and quality in laying hens. Master Thesis in Animal Science, Food and Animal Nutrition. University of Tabriz. Faculty of Agriculture, Department of Animal Science
Gleghorn JF, Elam NA, Galyean ML, Duff GC, Cole NA and Rivera JD, 2004. Effects of crude protein concentration and degradability on performance, carcass characteristics, and serum urea nitrogen concentrations in finishing beef steers. Journal of Animal Science 82(9): 2705-2717.
Hall MB, 2013. Dietary starch source and protein degradability in diets containing sucrose: Effects on ruminal measures and proposed mechanism for degradable protein effects. Journal of Dairy Science 96(11): 7093–7109.
Hall MB and Huntington GB, 2008. Nutrient synchrony: Sound in theory, elusive in practice. Journal of Animal Science 82(suppl_14): 3237-3244.
Ibrahimi Khorram Abadi A, Tahmasebi AM, Danesh Mesgaran M, Abbas Ali Naserian, AA And Vakili SAR, 2014. The effect of different ratios of degradable protein to non-degradable protein in the rumen on nitrogen yield and urea transporter gene expression (type B) in growing Baluchi lambs. Journal of Ruminant Research 2(4): 1-22.
Ibrahimi Khoram Abadi E, Tahmasbi AM, Danesh Mesgaran M and Valizadeh R, 2011. Influence of protein sources with different degradability on performance, ruminal fermentation, blood metabolites and protozoal population in lactating dairy cows. Journal of Animal Veterinary Advances 10(1): 43-49.
Ikuta K, Sasakura K, Nishimori K, Hankanga C, Okada K and Yasuda J, 2005. Effects of supplement feeding order on lactation, diurnal variation of ruminal ammonia and urea in the blood and milk of dairy cows. Journal of Animal Science 76(1): 29-36.
Janmohammadi H, Taghizadeh, A and Maleki Moghadam MR,2009. Effects of replacing fish meal with poultry by- product meal on growth performance and carcass quality in rainbow trout (oncorhynchus mykiss feeding. Journal of Animal Science Research. 1 (2):125-136.
Kamalak A, Canbolat O, Gurbuz Y and Ozay O, 2005b .Protected protein and amino acids in ruminants nutrition. KSU. Journal of Engineering Science 8(2): 84-87.
Khalid MF, Sarwar M, Rehman AU, Shahzad MA and Mukhtar N, 2012. Effect of dietary protein sources on lamb’s performance: A Review. Animal Science Applied of Iranian Journal 2(2): 111-120.
Klemesrud JJ, Klopfenstein TJ, Lewis AJ, 1998. Complementary responses between feather meal and poultry by-product meal with or without ruminally protected methionine and lysine in growing calves. Journal of Animal Science. 76(1):1970-1975.
Lallo CHO and Garci GW, 1994. Poultry by-product meal as a substitute for soybean meal in the diets of growing hair sheep lambs fed whole chopped sugarcane. Small Ruminant Research 14(2):107-114.
Lira-Casas R, Hernández-Calva LM, García-Juárez G, Salinas-Chavira J, Ortiz-Morales O and Suárez-González G, 2014. Effects of broiler-meat meal on performance and carcass characteristics of crossbred hair lambs. Journal of Animal and Plant Sciences 24(6):1668-1672.
Marghazani IB, 2012. Effect of protein supplements of varying ruminal degrability on milk production, composition and nutrients utilization in earlylacting sahiwal cows and nili-ravibuffaloes. A thesis for thegree of doctor of philosophy . university of veterinary and animal science, Lahore.
Najafabadi HJ, Moghaddam HN, Pourreza J, Shahroudi FE, Golian A, 2007. Determination of chemical composition, mineral contents and protein quality of poultry by–product meal. Journal of Poultry Science 6(2): 875-882.
National Research Council (NRC), 2007. Nutrient requirements of small ruminants. National Academy Press. Washington, DC, USA.
PonnamPalam EN, Egan AR, Sinclair AJ and Leury BJ, 2005. Feed intake, growth, Plasma glucose and urea nitrogen concentration, and carcass traits of lambs fed isoenergetic amounts of canola meal, soybean meal, and fish meal with forage based diet. Small Ruminant Research 58(3): 245-252.
Rotger A, Ferret A, Calsamiglia S and Manteca X, 2006. Effects of nonstructural carbohydrates and protein sources on intake, apparent total tract digestibility, and ruminal metabolism studied in vivo and in vitro with high-concentrate beef cattle diets. Journal of Animal Science 84(5): 1188–1196.
Sano H, Sawada H, Takenami A, Oda S and Al-Mamun M, 2007. Effect of dietary energy intake and cold exposure on kinetics of plasma glucose metabolism in sheep. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 91(1-2): 1-5.
Seo KJ, Yang J, Kim HJ, Upadhaya SD, Cho WM and Ha JK, 2010. Effects of synchronization of carbohydrate and protein supply on ruminal fermentation, nitrogen metabolism and microbial protein synthesis in Holstein steers. Asian-Australian Journal of Animal Science, 23(11): 1455–1461.
Statistical Analysis System, 2001. SAS/STAT User's Guide: Version 9.1. SAS Institute Inc., Cary, North Carolina.
Sungwaporn Y, 2004. Feeding value of secondary protein nutrients for broilers. PhD. Thesis. North Carolina State University
Viswanathan TV and Fontenot JP, 2009 .Effects of Feeding different protein Supplements on digestibility, nitrogen balance and calcium and phosphorus utilization in sheep. Asian-Australian Journal of Animal Science 22(5): 643-650.
Watson H, 2006. Poultry meal vs poultry by-product meal.published in Dogs in Canada Magazine Junuary 2006. From http://www.hilarywatson.com/chicken.pdf.
Yalchi T, Teymouri Yansari A, Rezaei M, Chashni Del Y, 2016. Simultaneous effect of rumen fermentation rate on nitrogen balance, microbial construction and growth performance of larry breeding male lambs. Journal of Ruminant Research 4(4): 67-97. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 246 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 230 |