تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,844 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,889 |
اثر مکملهای آنیونی و توازن آنیون - کاتیون در جیره گاوهای خشک بر ویژگی های تخمیر شکمبه در شرایط برون تنی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 1، خرداد 1402، صفحه 23-41 اصل مقاله (776.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.43104.1595 | ||
نویسندگان | ||
یاسر فیض دار برآبادی1؛ سید احسان غیاثی* 2؛ محمدباقر منتظر تربتی3 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند، ایران | ||
2عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند- ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده: زمینه مطالعاتی: توازن آنیون – کاتیون جیره گاوخشک نقش مهمی در پیشگیری از بیماری تب شیر و کاهش التهابات در اوایل زایمان دارد. بررسی اثر نوع و توازن آنیونها در مقابل کاتیون های جیره بر ویژگیهای تخمیری شکمبه کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. هدف: این آزمایش برای بررسی اثر منبع و توازن آنیون – کاتیون جیره گاوخشک بر فراسنجههای تولید گاز، غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH شکمبه و قابلیت هضم ماده خشک در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش کار: ابتدا جیره پایه بر اساس احتیاجات گاو خشک تهیه و سپس توازن آنیون – کاتیون جیره پایه محاسبه شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار و 15 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار(1): اسید فسفریک + اسید سولفوریک + 66/5- تیمار(2): اسید فسفریک + اسید سولفوریک + 33/11- تیمار(3): اسید فسفریک + اسید سولفوریک + 17- تیمار(4): اسید فسفریک + سولفات کلسیم نیم آبه +66/5- تیمار(5): اسید فسفریک + سولفات کلسیم نیم آبه + 33/11- تیمار (6) : اسید فسفریک + سولفات کلسیم نیم آبه + 17- تیمار(7): فسفات آمونیوم + اسید سولفوریک + 66/5- تیمار(8): فسفات آمونیوم + اسید سولفوریک + 33/11- تیمار(9): فسفات آمونیوم + اسید سولفوریک + 17- تیمار(10): فسفات آمونیوم + سولفات کلسیم نیم آبه + 66/5- تیمار(11): فسفات آمونیوم + سولفات کلسیم نیم آبه + 33/11- تیمار(12): فسفات آمونیوم + سولفات کلسیم نیم آبه + 17- . هر تیمارشامل یک سطح توازن آنیون– کاتیون (میلیاکیوالان در 100 گرم ماده خشک)، یک منبع مکمل گوگرد و یک منبع مکمل فسفر بود که بر اساس نسبت احتیاجات هر عنصر در جدول احتیاجات متعادل گردید. نتایج: پژوهش حاضر نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجههای تولیدگاز، اسیدیته شکمبه و غلظت نیتروژن آمونیاکی در زمانهای مختلف انکوباسیون اختلاف معنیدار آماری داشتند (۰۵/۰P<). به طوریکه بیشترین و کمترین پتانسیل تولید گاز، مقدار تولید گاز در زمان 5/0t و کل گاز تولیدی در 120 به ترتیب مربوط به تیمار 1 و 5 میباشد. همچنین به ترتیب بیشترین و کمترین سطح زیر منحنی pH مایع شکمبه مربوط به تیمار2 و 5 است. کمترین و بیشترین تولید نیتروژن آمونیاکی در زمان 48 ساعت به ترتیب مربوط به تیمار4 و9 میباشد. نتیجهگیری نهایی: بنابراین از لحاظ اثر توازن آنیون و کاتیون و منابع آنیونی کاهش DCAD بیش تر از 66/5- میلی اکی والان بر کیلوگرم از لحاظ اقتصادی و خوشخوراکی توجیه کاربردی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید گاز؛ تخمیرشکمبه؛ قابلیت هضم؛ مکمل آنیونی؛ نیتروژن آمونیاکی | ||
مراجع | ||
AOAC, 2005. Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th ed. Association of Official Analytical Chemists,Arlington, VA.
Beede DK, 2005. Formulating diets with optimum cation-anion difference for lactating dairy cows. In Florida Ruminant Nutrition Symposium.
Block E, 1984. Manipulating Dietary Anions and Cations for Prepartum Dairy Cows to Reduce Incidence of Milk Fever1. Journal of Dairy Science 67(12): 2939-2948.
Blümmel M, Mgomezulu R, Chen XB, Makkar HPS, Becker K and Ørskov ER, 1999. The modification of an in vitro gas production test to detect roughage related differences in in vivo microbial protein synthesis as estimated by the excretion of purine derivatives. The Journal of Agricultural Science 133(3): 335-340.
Broderick GA and Kang JH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media1. Journal of Dairy Science 63(1): 64-75.
Dishington IW, 1974. Prevention of milk fever (hypocalcemic paresis puerperalis) by dietary salt supplements. Acta Veterinaria Scandinavica 16(4): 503-512.
Ebrahimi Khoramabadi E, Tahmasbi AM, Danesh Mesgaran M, Naserian AA and Vakili SA, 2015. Effect of Different Dietary Rumen Degradable to Rumen Undegradable Protein Ratio on Nitrogen Efficiency and Urea Transporter-B Expression in Growing Baluchi Male Lambs. Journal of Ruminant Research 2(4):1-22. (In Persian).
Eugène M, Archimède H and Sauvant D, 2004. Quantitative meta-analysis on the effects of defaunation of the rumen on growth, intake and digestion in ruminants. Livestock Production Science 85(1): 81-97.
Feizdar Barabady Y, Ghiasi SE and Montazer Torbati MB, 2020. Effect of dairy cow dietary cation source and DCAD on invitro rumen fermentation parameters. Iranian Journal of Animal Science Research 12(2):195-181. (In Persian).
Fredeen AH, DePeters EJ and Baldwin RL, 1988. Effects of acid-base disturbances caused by differences in dietary fixed ion balance on kinetics of calcium metabolism in ruminants with high calcium demand. Journal of Animal Science 66(1): 174-184.
Gelfert CC, Alpers I, Decker M, Hüting A, Baumgartner W and Staufenbiel R, 2006. Untersuchungen zum Auftreten der Gebärparese in verschiedenen Regionen Deutschlands und zum Einsatz unterschiedlicher Therapien im Vergleich zur Kalziuminfusion-Teil 2: Differenzialdiagnosen und Heilungserfolg. Tierärztliche Praxis Großtiere 34(6):357-367.
Gelfert CC, Loeffler LM, Frömer S, Engel M, Männer K and Staufenbiel R, 2010. Comparison of the impact of different anionic salts on the acid–base status and calcium metabolism in non-lactating, non-pregnant dairy cows. The Veterinary Journal 185(3): 305-309.
Ghiasi SE, Valizadeh R and Naserian AA, 2015. Effect of Oxidized Soybean Oil against Pomegranate Seed as Antioxidant on the in vitro Rumen Fermentation Parameters. Iranian Journal of Animal Science Research 7(3):244-256. (In Persian).
Goff JP and Horst RL, 1997. Effects of the Addition of Potassium or Sodium, but Not Calcium, to Prepartum Rations on Milk Fever in Dairy Cows1. Journal of Dairy Science 80(1): 176-186.
Goff JP, Ruiz R and Horst RL, 2004. Relative acidifying activity of anionic salts commonly used to prevent milk fever. Journal of Dairy Science 87(5): 1245-1255.
Griswold KE, Apgar GA, Bouton J and Firkins JL, 2003. Effects of urea infusion and ruminal degradable protein concentration on microbial growth, digestibility, and fermentation in continuous culture. Journal of Animal Science 81(1): 329-336.
Grünberg W, Donkin SS and Constable PD, 2011. Periparturient effects of feeding a low dietary cation-anion difference diet on acid-base, calcium, and phosphorus homeostasis and on intravenous glucose tolerance test in high-producing dairy cows. Journal of Dairy Science 94(2):727-45.
Hu W, Kung L and Murphy MR, 2007. Relationships between dry matter intake and acid–base status of lactating dairy cows as manipulated by dietary cation–anion difference. Animal Feed Science and Technology 136(3): 216-225.
Jahani AH, Danesh Mesgaran M, Vakili A, Rezayazdi K and Hashemi M, 2011. Effect of various medicinal plant essential oils obtained from semi-arid climate on rumen fermentation characteristics of a high forage diet using in vitro batch culture. African Journal Microbial Research 5: 4812-4819. (In Persian).
Koul V, Kumar U, Sareen VK and Singh S, 1998. Effect of sodium bicarbonate supplementation on ruminal microbial populations and metabolism in buffalo calves. Indian Journal of Animal Sciences 68(7): 629-631.
Mojtahedi, M, 2013, Identification of nanostructure and nanoporous bentonite adsorbents and their efficiency on aflatoxin b1 detoxification in vitro and in vivo (Doctoral dissertation, Ph. D. Dissertation. Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad. (In Persian).
Moore SJ, VandeHaar MJ, Sharma BK, Pilbeam TE, Beede DK, Bucholtz HF and Goff JP, 2000. Effects of Altering Dietary Cation-Anion Difference on Calcium and Energy Metabolism in Peripartum Cows1. Journal of Dairy Science 83(9): 2095-2104.
Murphy MR, Baldwin RL and Koong LJ, 1982. Estimation of stoichiometric parameters for rumen fermentation of roughage and concentrate diets. Journal of Animal Science 55(2): 411-421.
NRC, 2001. National Research Council. Nutrient requirements of dairy cattle.
Oetzel GR and Barmore JA, 1993. Intake of a concentrate mixture containing various anionic salts fed to pregnant, nonlactating dairy cows. Journal of Dairy Science 76(6): 1617-1623.
Razzaghi A, Aliarabi H, Tabatabayee SMM, Saki AA and Zamani P, 2010. Effect of Dietary Cation-Anion Difference on Acid- Base Balance, Calcium Homeostasis and Performance of Holstein Dairy Cows. Iranian Journal of Animal Science 41(2):109-117. (In Persian).
Sanchez WK, 2003. The latest in dietary cation-anion difference (DCAD) Nutrition. Proceeding of 43nd Annual Dairy Cattle Day. 26th March, Main Theater, University of California. Davis Campus.
SAS, 2009. SAS User’s Guide. Version 9.2. SAS Inst. Inc.,Cary , NC.
Schofield P, Pitt RE and Pell AN, 1994. Kinetics of fiber digestion from in vitro gas production. Journal of Animal Science 72(11): 2980-2991.
Tucker WB, Harrison GA and Hemken RW, 1988. Influence of Dietary Cation-Anion Balance on Milk, Blood, Urine, and Rumen Fluid in Lactating Dairy Cattle1. Journal of Dairy Science 71(2): 346-354.
Váradyová Z, Baran M, Zawadzki W and Siroka P, 2003. Effect of dolomite, magnesium oxide (MgO) and chalk (CaCO3) on in vitro fermentation of amorphous and crystalline cellulose and meadow hay using inoculum from sheep. Berliner und Munchener Tierarztliche Wochenschrift 116(1-2): 50-54.
Wanapat M, Khejornsart P, Pakdee P and Wanapat S, 2008. Effect of supplementation of garlic powder on rumen ecology and digestibility of nutrients in ruminants. Journal of the Science of Food and Agriculture 88(13): 2231-2237.
Wang M, Tang SX and Tan ZL, 2011. Modeling in vitro gas production kinetics: derivation of logistic–exponential (LE) equations and comparison of models. Animal Feed Science and Technology 165(3-4): 137-150.
Wilson GF, 1980. Effects of magnesium supplements on the digestion of forages and milk production of cows with hypomagnesaemia. Animal Science 31(2): 153-157.
Zimpel R, Poindexter MB, Vieira-Neto A, Block E, Nelson CD, Staples CR and Santos JEP, 2018. Effect of dietary cation-anion difference on acid-base status and dry matter intake in dry pregnant cows. Journal of Dairy Science 101(9): 8461-8475. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 187 |