تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,545 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,071 |
بررسی خاصیت پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پاراکازئی جداسازی شده از یک نوع پنیر سنتی ایرانی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 4، آذر 1401، صفحه 57-73 اصل مقاله (521.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2022.48699.1809 | ||
نویسندگان | ||
نیلوفر گلباغی1؛ مهنوش پارسایی مهر* 2؛ اشکان جبلی جوان3؛ آزاده سلیمی4 | ||
1دانش آموخته دکتری عمومی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان | ||
2استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، ایران | ||
3دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان | ||
4استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان | ||
چکیده | ||
چکیده مقدمه: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم هایی با اثرات مفید بر سلامت انسان هستند. جداسازی باکتری های جدید با توانمندی پروبیوتیکی موجب گسترش کارایی این گروه از میکروارگانیسم ها در سلامت انسان و حیوانات می گردد. هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پارا کازئی جدا شده از پنیر سنتی سمنان می باشد. روش کار: در این مطالعه به بررسی پتانسیل پروبیوتیکی سویه لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از پنیر سنتی سمنان توسط گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان پرداخته شد. برای این منظور برخی از پارامترهای پروبیوتیکی نظیر مقاومت و زنده مانی در محیط اسیدی و صفراوی، زنده مانی در محیط شبیه سازی شده رودهای و معدهای، خاصیت هیدروفوبیستی ، ویژگی های خود تجمعی و تجمع توام و خاصیت ضد میکروبی جدایهها در برابر دو باکتری اشریشیا کلی به عنوان شاخص باکتری گرم منفی و استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان شاخص باکتریهای گرم مثبت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که در مجموع، جدایهی لاکتوباسیلوس پاراکازئی با 5/75 درصد زنده مانی در محیط اسیدی، کمتر از 30 دقیقه تاخیر رشد در حضور صفرا ، اثر ضد میکروبی مناسب بر علیه دو باکتری بیماریزا ، 82/57 درصد آبگریزی سطحی و 45/92 درصد قدرت خودتجمعی و دارا بودن قدرت تجمعی توام بالا علیه دو باکتری اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس توانمندی پروبیوتیکی مناسبی را نشان داد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج به دست آمده، جدایه لاکتوباسیوس پاراکازئی با دارا بودن ویژگیهای لازم میتواند به عنوان پروبیوتیک مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پتانسیل پروبیوتیکی؛ پنیر سنتی سمنان؛ لاکتوباسیلوس پارا کازئی | ||
مراجع | ||
سیده محبوبه سادات رسول، لیلا ناطقی، علیرضا شهاب لواسانی ، سید حسین استیری. تاثیر خمیر ترش حاوی لاکتوباسیوس پاراکازئی و فرمنتوم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری نان بربری نشریه نوآوری در علوم و فناوری غذایی ( 98. 11)2.
تاج آبادی ابراهیمی م، حجازی م ا، غفاری ر و جعفری پ، ۱۳۸8، توانایی آنتاگونیسم لاکتوباسیل های مقاوم به اسید و صفرا جدا شده از محصولات لبنی، مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۱۲(۲)، ۱۷-۲۷.
سرابی جماب م، رهنما وثوق پ، کته شمشیری م و کاراژیان ر، 1396، زندهمانی باکتریهای لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بعنوان باکتری های پروبیوتیک شاخص در مدل شبیهسازی شده معده ای و روده ای، علوم و صنایع غذایی ایران، ۱۴ (۶۸) ،۳۴۰-۳۳
طباطبایی یزدی ف، وسیعی ع، علیزاده بهبهانی ب و مرتضوی ع، ۱۳۹۴، بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک جداشده از کیمچی تولیدشده در ایران، مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، ۹ (۵) ،۱۱-۲۲
نوشاد م، ، علیزاده بهبهانی ب و حجتی م، 1400، بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتریهای اسیدلاکتیک جدا شده از دوغ محلی، نشریه پژوهش های صنایع غذایی، 31( 4) 169 -186
Abdullah A, 2014. Adhesion, Autoaggregation and Hydrophobicity of Six Lactobacillus Strains. British Microbiology Research Journal 4(4):381-391
Argyri A A, Zoumpopoulou G, Karatzas KA G, Tsakalidou E, Nychas G J E, Panagou E Z, and Tassou C C, 2013. Selection of potential probiotic lactic acid bacteria from fermented olives by in vitro tests. Food microbiology 33(2): 282-291.
Bao Y, Zhang Y, Zhang Y, Liu Y, Wang S, Dong X, and Zhang H, 2010. Screening of potential probiotic properties of Lactobacillus fermentum isolated from traditional dairy products. Food Control 21(5): 695-701.
Bove P, Gallone A, Russo P, Capozzi V, Albenzio M, Spano G, and Fiocco D, 2012. Probiotic features of Lactobacillus plantarum mutant strains. Applied microbiology and biotechnology 96(2): 431–441.
Bromberg R, Moreno I, Zaganini CL, Delboni RR, and Oliveira JD, 2004. Isolation of bacteriocin-producing lactic acid bacteria from meat and meat products and its spectrum of inhibitory activity. Brazilian Journal of Microbiology 35(1-2): 137-144.
Collado MC, Meriluoto J, and Salminen S, 2007. Role of commercial probiotic strains against human pathogen adhesion to intestinal mucus. Letters in applied microbiology 45(4): 454–460.
Cunha AF, Acurcio LB, Assis BS, Oliveira DL, Leite MO, Cerqueira MM and Souza MR., 2013. In vitro probiotic potential of Lactobacillus spp. isolated from fermented milks. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia 65(6):1876-1882.
Frece J, Kos B, Svetec IK, Zgaga Z, Mrsa V, Suskovic J, 2005. Importance of S- layer proteins in probiotic activity of Lactobacillus acidophilus M92. Journal of applied Microbiology 98(2): 285-292.
Gao D, Gao Z, and Zhu G, 2013. Antioxidant effects of Lactobacillus plantarum via activation of transcription factor Nrf2. Food & function 4(6): 982–989.
Grigoryan S, Bazukyan I, and Trchounian A, 2017. Aggregation and Adhesion Activity of Lactobacilli Isolated from Fermented Products in Vitro and In Vivo: a Potential Probiotic Strain. Probiotics and Antimicrobial Protection DOI 10.1007/s12602-017-9283-9.
Gutiérrez-Cortés C, Suárez H, Buitrago G, and Díaz-Moreno C, 2017. Isolation and evaluation of the antagonist activity of lactic acid bacteria in raw cow milk. Agronomía Colombiana 35(3), 357-364
Hashemi SMB, Shahidi F, Mortazavi SA, Milani E, and Eshaghi Z, 2014. Potentially probiotic Lactobacillus strains from traditional Kurdish cheese. Probiotics and antimicrobial proteins 6(1): 22-31.
Khazaei M, M Parsaeimehr M, Jebellijavan A, Staji H, 2019. The isolation and identification of dominant lactic acid bacteria by the sequencing of the 16S rRNA in traditional cheese (Khiki) in semnan, Iran. Journal of Human, Environment and Health Promotion 5 (1): 15-20.
Liong MT, and Shah NP, 2005. Optimization of cholesterol removal by probiotics in the presence of prebiotics by using a response surface method. Applied and environmental microbiology 71(4): 1745-1753.
Matejčeková Z, Liptáková D, Spodniaková S, and Valík, Ľ, 2016. Characterization of the growth of Lactobacillus plantarum in milk in dependence on temperature. Acta Chimica Slovaca, 9(2): 104-108.
Maragkoudakis PA, Zoumpopoulou G, Miaris C, Kalantzopoulos G, Pot B, and Tsakalidou E, 2006. Probiotic potential of Lactobacillus strains isolated from dairy products. International Dairy Journal, 16(3): 189-199.
Misaghi A, Parsaeimehr M, Akhondzadeh A, Zahraee Salehi T, 2016. The inhibitory effects of Lactobacillus fermentum, Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei isolated from yoghurt on the growth and enterotoxin A gene expression. Iranian Journal of Veterinary Medicine 11 (2): 191-201.
Mishra, V, and Prasad, D. N, 2005. Application of in vitro methods for selection of Lactobacillus casei strains as potential probiotics. International Journal of Food Microbiology 103(1): 109-115.
Monteagudo-Mera A, Rodríguez-Aparicio L, Rúa J, Martínez-Blanco H, Navasa N, García-Armesto M R., and Ferrero MÁ, 2012. In vitro evaluation of physiological probiotic properties of different lactic acid bacteria strains of dairy and human origin. Journal of Functional Foods 4(2): 531-541.
Orlando A., Refolo MG, Messa C, Amati L, Lavermicocca P, Guerra V, and Russo F, 2012. Antiproliferative and proapoptotic effects of viable or heat-killed Lactobacillus paracasei IMPC2. 1 and Lactobacillus rhamnosus GG in HGC-27 gastric and DLD-1 colon cell lines. Nutrition and cancer 64(7): 1103-1111.
Pan X, Wu T, Zhang L, Cai L, Song Z, 2009. Influence of oligosaccharides on the growth and tolerance capacity of lactobacilli to simulated stress environment. Letter in applied Microbiology 48(3): 362-367.Parsaeimehr M, Azizkhani M, Jebelli Javan A, 2017. The inhibitory effects of 2 commercial probiotic strains on the growth of Staphylococcus aureus and gene expression of enterotoxin A. International Journal of Enteric Pathogens 5 (3): 70-75.
Parsaeimehr M, Staji H, Jebellijavan, A, Salimi A, Arab F, Faraki A, 2019. Study of chemical and microbial characteristics of camel raw milk and identification of dominant flora of lactic acid bacteria by PCR method in Semnan. Journal of Food Hygiene 9 (35) DOI: 10.30495/JFH.2019.669363.
Pelletier C, Bouley C, Cayuela C, Bouttier S, Bourlioux P, and Bellon-Fontaine MN 1997. Cell surface characteristics of Lactobacillus casei subsp. casei, Lactobacillus paracasei subsp. paracasei, and Lactobacillus rhamnosus strains. Applied and Environmental Microbiology 63(5): 1725-1731.
Piard JC, Delome F, Giraffa G, Commissaire J, Desmazeaud MJ, 1990. Evidence for a bacteriocin produced by Lactococcus lactis CNRZ 481. Netherlands Milk Dairy Journal 44: 143-158.
Prabhurajeshwar C, Chandrakanth K, 2019. Evaluation of antimicrobial properties and their substances against pathogenic bacteria in-vitro by probiotic Lactobacilli strains isolated from commercial yoghurt. Clinical Nutrition Experimental 23: 97e115
Prabhurajeshwar C, and Chandrakanth.RK, 2017. Probiotic potential of Lactobacilli with antagonistic activity against pathogenic strains: An in vitro validation for the production of inhibitory substances. Biomedical journal 40(5): 270-283
Priscilia Y, Heredia-Castro, Mendez-Romero J, Hernandez-Mendoza A, Acedo-Felix E, Aaron F, Gonzalez-Cordova AF, Vallejo-Cordoba B, 2015. Antimicrobial activity and partial characterization of bacteriocin- like inhibitory substances produced by Lactobacillus spp. isolated from artisanal Mexican cheese. Journal of dairy science 98(12): 8285-93.
Ramos MA, Weber B, Gonçalves JF, Santos GA, Rema P, and Ozório RO, 2013. Dietary probiotic supplementation modulated gut microbiota and improved growth of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), Comparative biochemistry and physiology. Part A, Molecular&integrative physiology 166(2): 302–307.
Ravaei A, Heshmati poor Z, Zahraei Salehi T, Ashrafi Tamai I, Masood Ghane2 and Derakhshan pour J. 2013. Evaluation of Antimicrobial Activity of Three Lactobacillus spp. against Antibiotic Resistance Salmonella typhimurium r2. Advanced Studies in Biology 5 (2) :61 - 70
Schillinger U, and Lücke FK, 1989. Antibacterial activity of Lactobacillus sake isolated from meat. Applied and environmental microbiology 55(8): 1901-1906.
Smokvina T, Wels M, Polka J, Chervaux C, Brisse S, Boekhorst, J, and Siezen RJ. 2013. Lactobacillus paracasei comparative genomics: towards species pan-genome definition and exploitation of diversity. PloS one 8(7).
Suskovic S, Simpraga M, Frece J, Matosic S, 2003. Adhesion and aggregation ability of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92. Journal of applied Microbiology 94(6): 981-7.
Tokatlı M, Gülgör G, Bağder Elmacı S, Arslankoz İşleyen N and Özçelik F, 2015. In vitro properties of potential probiotic indigenous lactic acid bacteria originating from traditional pickles. BioMed Research International.e ID 315819, 8 pages.
Tallapragada P, Rayavarapu B, Purushothama Rao P, Naige Ranganath N, Pogakul Veerabhadrappa P, 2018. Screening of potential probiotic lactic acid bacteria and production of amylase and its partial purification. Journal of Genetic Engineering and Biotechnology 16: 357–362.
Vasiee A, Mortazavi SA, Sankian M, Yazdi FT, Mahmoudi M and Shahidi F, 2019. Antagonistic activity of recombinant Lactococcus lactis NZ1330 on the adhesion properties of Escherichia coli causing urinary tract infection. Microbial Pathogenesis 133:103547.
Verdenelli MC, Ghelf, F, Silvi S, Orpianesi C, Cecchini C, and Cresci A, 2009. Probiotic properties of Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus paracasei isolated from human faeces. European journal of nutrition 48(6), 355–363.
Ward LJ, Timmins MJ, 1999. Differentiation of Lactobacillus casei, Lactobacllus paracasei and Lactobacillus rhamnousus by polymerase chain reaction. Letter in applied Microbiology 29(2): 90-92. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 631 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 399 |