تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,586 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,076 |
تاثیر کاربرد پس از برداشت ملاتونین بر کیفیت تغذیهای و عمر انبارمانی فرم تازه بریده قارچ تکمهای (Agaricus bisporus) | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 3، مهر 1401، صفحه 111-128 اصل مقاله (889.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2022.46533.1794 | ||
نویسندگان | ||
آیدین شکاری1؛ رحیم نقشی بند حسنی* 2؛ مرتضی سلیمانی اقدم3؛ مهدی رضایی4؛ عباسعلی جنتی زاده3 | ||
1گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز،تبریز، ایران | ||
3گروه علوم باغبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین | ||
4موسسه نهال و بذر کرج | ||
چکیده | ||
هدف: لذا آزمایشی به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت ملاتونین بر عمر انبارمانی و کیفیت تغذیهای قارچ تکمهای تازه بریده، اجرا شد. روش کار: این آزمایش به صورت طرح فاکتوریل در قالب کاملاً تصادفی در سه تکرار با چهار غلظت (1، 10، 100 و 1000 میکرومولار) ملاتونین به همراه تیمار شاهد صورت گرفت. پس از انجام تیمارها قارچها در ظروف بستهبندی قرار گرفته و در سردخانه در دمای 4 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شدند. نمونهبرداری از قارچها در روزهای صفر، 5، 10 و 15 روز پس از تیمار انجام شد. نمونههای گرفته شده برای اندازهگیری برخی از صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت 10 میکرومولار ملاتونین تاثیر بیشتری در کاهش قهوهای شدن قارچ تکمهای تازه بریده نسبت به سایر غلظتهای ملاتونین داشت. کاهش نشت یونی و تجمع مالون دیآلدهید در قارچهای تکمهای تازه بریده تیمار شده با غلطت 10 میکرومولار ملاتونین مشاهده شد که سبب افزایش پایداری غشا و کاهش از دستدهی وزن در این قارچها شد. فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در قارچهای تیمار شده با ملاتونین 10 میکرومولار سبب افزایش تجمع ترکیبات فنولی شد که با کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و کاهش قهوهای شدن قارچ همراه بود. افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی و مهار رادیکال DPPH در قارچهای تکمهای تازه بریده تیمار شده با ملاتونین 10 میکرومولار مشاهده گردید که همراه با افزایش معنیدار تجمع اسید آسکوربیک در این قارچها بود. نتیجهگیری نهایی: به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که ملاتونین به عنوان یک روش ایمن و موثر می-تواند در افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت تغذیهای قارچ تکمهای تازه بریده به صورت پس از برداشت مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تازه بریده؛ قارچ تکمهای؛ انبارمانی سرد؛ قهوهای شدن؛ ملاتونین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 717 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 431 |