تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,298 |
تعداد مقالات | 15,883 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,116,572 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,887,919 |
مقایسه اثربخشی عصاره نانوریزپوشانی شده با صمغ های کیتوزان، قدومه شیرازی و کیتوزان-قدومه شیرازی با عصاره آزاد برگ گیاه پونه (Mentha pulegium) بر پایداری اکسایشی روغن سویا در شرایط گرمخانه گذاری 18 روزه | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 3، مهر 1401، صفحه 29-60 اصل مقاله (1.95 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2022.42566.1770 | ||
نویسندگان | ||
حورا طریقتی1؛ زینب رفتنی امیری* 2؛ رضا اسماعیل زاده کناری3 | ||
1، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: افزودن عصاره گیاه پونه ریزپوشانی شده به روغن سویا می تواند منجر به افزایش پایداری اکسایشی روغن نسبت به عصاره آزاد در طی نگهداری شود. هدف: مقایسه نانوامولسیونهای ریزپوشانی شده با پوششهای کیتوزان، قدومه شیرازی و کیتوزان: قدومه شیرازی (1:1) با عصاره آزاد(500 و 1000 پی پی ام) در پایداری اکسایشی روغن سویا طی گرمخانه گذاری 18 روزه، هدف این مطالعه بود. روش کار: آزمون های مرتبط با محتوای فنولی، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و پایداری اکسایشی بر روی عصارهها انجام شد. امولسیون اولیه با پوششدهی عصاره با روغن سویا و به کمک توئئین 80 (5 :۳۳:۶۲) و امولسیون ثانویه با پوشش امولسیون اولیه با صمغ های مذکور(1: 3 ) تشکیل گردید. اثر آنتیاکسیدانی تیمارها در روغن سویا در دمای 65 درجه سانتیگراد و طی 1۸ روز گرمخانه گذاری و با سنجش های پایداری اکسایشی بررسی شد. نتایج: بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار 10-50 در غلظت 500 پی پی ام عصاره بود (05/0p<). در پایان دوره گرمخانهگذاری، روغن حاوی عصاره نانوریزپوشانی شده با پوشش ترکیبی قدومه شیرازی:کیتوزان نسبت به پوشش های کیتوزان و قدومه شیرازی در غلظت 500 پی پی ام ، پایداری اکسایشی بیشتری( با عدد پراکسید ۰۰/۴۸ میلی اکیوالان در کیلوگرم روغن ، اندیس تیوباربیوتیک اسید 61/0 میلی گرم مالون آلدهید در کیلوگرم روغن و دی ان مزدوج 64/43 میلی مول در لیتر) را از خود نشان داد که با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ اختلاف معنی داری نداشت (05/0<p). نانوریزپوشانی عصاره با پوشش ترکیبی، بیشترین رهایش ترکیبات فنولی را طی زمان داشت (از 15/34 به 89/64 میلی گرم بر کیلوگرم). نتیجه گیری نهایی: نانوریزپوشانی عصاره برگ گیاه پونه در پوشش ترکیبی صمغ قدومه شیرازی:کیتوزان به نسبت 1:1 و با غلظت 500 پی پی ام می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدانهای سنتزی مورد استفاده واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره پونه؛ کیتوزان؛ قدومه شیرازی؛ روغن سویا؛ نانوامولسیون | ||
مراجع | ||
اصغری س م، ابراهیمی سامانی س، سراج ز، خواجه خ و حسینخانی س، 1392. بهینه سازی سنتز نانوذرات کیتوزان، زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس، 4(2)، 65-73.
اکبری ا، قربانی م، ماهونک ع، اعلمی م و کاشانی نژاد م، ۱۳۹۵. تأثیر میزان صمغ دانه مرو و ایزوله پروتئین سویا در پایداری امولسیون روغن در آب با استفاده از روش سطح پاسخ، فصلنامه فناوریهای نوین غذایی. 10، ۳۲-۲۳.
باقری ه، گرایلی ز و کاشانی نژاد م، 1394. بررسی تغییرات رئولوژیکی صمغ قدومه شهری به عنوان تابعی از غلظت و فرایند انجماد و مقایسه آن با صمغ تجاری زانتان، فصلنامه فناوریهای نوین غذایی، 3 (9)، 33-42.
پناهی پ و اسماعیل زاده کناری ر، 1397. بررسی تاثیر عصاره نانوریزپوشانی شده برگ گزنه در کنترل پایداری اکسایشی روغن سویا، علوم و صنایع غذایی، 75(15)، 23-33.
جمشیدی م، اسماعیل زاده کناری ر، معتمدزادگان ع و بی پروا پ، 1398. اثر ترکیبات غیر قابل صابونی شونده نانوریزپوشانی شده روغن سبوس برنج طارم در پایداری اکسایشی روغن سویا، علوم و صنایع غذایی، 91(16)، 93-105.
حقیقت خرازی س، اسماعیل زاده کناری ر و رفتنی امیری ز، ۱۳۹۲. اثر تیمار حرارتی بر تغییرات شیمیایی و پایداری اکسایشی روغن زیتون بکر ارقام رایج ایرانی منطقه رودبار: مطالعهای بر زرد، ماری و فیشمی، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، (۴)،۳۳۰- ۳۳۹.
حسین زاده س، بستان ا، حداد خداپرست م ح و محبی م، ۱۳۹۵. ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) با استفاد از نشاسته اصلاح شده، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 5، ۶۵۱-۶۳۹.
خوش منظر م، قنبرزاده ب، همیشه کار ح، صوتی خیابانی م و رضایی مکرم ر، 1391. بررسی عوامل موثر بر اندازه ذرات، پتانسیل زتا و ویژگیهای رئولوژیک پایا در سامانه کلوئیدی حاوی نانو ذرات کاپاکاراگینان – کازئینات سدیم، نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 1(4)، 255-272.
دهقان ب، اسماعیل زاده کناری ر، رفتنی امیری ز، 1397. اثر صمغ دانه شاهی و قدومه شهری بر خصوصیات نانوکپسول حاوی اسانس پوست پرتقال، علوم و صنایع غذایی، 79(15)، 157-169.
روحانی ر، عین افشار س، احمدزاد ر، 1394. استخراج ترکیبات آنتوسیانینی و آنتیاکسیدانی پرچم گل زعفران به کمک فناوری امواج فراصوت، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(2)، 161-170.
رضوی زاده ب م، خان محمدی ف و عزیزی ن، 1393. مقایسه ویژگیهای ریزکپسولهای روغن سبوس برنج تهیه شده با خشک کن پاششی و خشک کن انجمادی، نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 3(2)، 97-114.
روستایی م، برزگر م و سحری م ع، ۱۳۹۵. ﻋﺼﺎره ی رﻳﺰﭘﻮﺷﺎﻧﻲ ﺷﺪه ی ﭘﻮﺳﺖ ﺳﺒﺰ ﭘﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺿﺪاﻛﺴﺎﻳﻨﺪه ﻃﺒﻴﻌﻲ در روﻏﻦ ﺧﺎم ﺳﻮﻳﺎ، اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران.
علیخانی دنبه م، اسماعیل زاده کناری ر و قادری قهفرخی م، 1397 بررسی تأثیر ضداکسایشی عصاره پوست کیوی(Actinidia deliciosa L.) بر پایداری اکسایشی روغن سویا در مقایسه با ضداکساینده مصنوعی TBHQ، علوم و صنایع غذایی ، 82(15)، 307-318.
فرهمندفر ر، 1391. شیمی و تکنولوژی جامع روغن های خوراکی، مشهد، صحرا.
قیصربیگی ش، رامین ع ا، امینی ف، 1394. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین، نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(18)، 153-163.
قربانی م، ابونجمی م، قربانی جاوید م و عرب حسینی ا، 1396. تأثیر امواج فراصوت بر میزان استخراج آسکوربیک اسید از دانه رازیانه و توانایی عصاره آن در بهبود ویژگیهای آنتیاکسیدانی، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 27 (1)، 59- 71.
کبیری س و سیدالنگی س ز، 1394. مقایسه ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف برگ گیاه بادرنجبویه (Melissaofficinalis) حاصل از دو روش استخراج غرقابی و استخراج به کمک امواج مایکرویو و تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا، فصلنامه فناوریهای نوین غذایی، 2(8)، 23-38.
میرعلائی مطلق م، آریان فر ا و شهیدی نوقابی م، 1394. ریزپوشانی روغن زنجبیل در عصاره چای سبز با نشاسته اصلاح شده و مالتودکسترین، ویژه نامه علوم و صنایع غذایی،13(1)، 63-72.
نجف نجفی م و فاضلی ا، ۱۳۹۶. بررسی اثر صمغ دانه شاهی بر پایداری فیزیکی و خصوصیات رفتار جریان امولسیون روغن در آب تهیه شده توسط همگن ساز سرعت بالا، علوم و صنایع غذایی، 64، 126-116.
یوسفی ف، عباسی س و عزت پناه ح، ۱۳۹۱. تأثیر میزان صمغ فارسی، روغن، پروتئین و پ هاش بر پایداری امولسیون تهیه شده با فراصوت، نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 3، ۲۱۸-۱۹۹.
AOCS, 2007. Official methods and recommended practices of the American Oil Chemist’s Society ,7th Edition. Champaign: American Oil Chemists-Society.
AOAC, 2005. Official methods of Analysis, 15th Edition. Association of official analytical chemist.
Abootalebian M, Keramat J, Kadivar M, Ahmadi F, Abdinian M, 2016. Comparison of total phenolic and antioxidant activity of different Mentha spicata and M. longifolia accessions. Annals of Agricultural Science 61: 175–179.
Ayala-Zavala JF, Wang SY, Wang CY and González-Aguilar GA, 2004. Effect of storage temperatures on antioxidant capacity and aroma compounds in strawberry fruit. LWT-Food Science and Technology 37:687–695.
Azwanida NN, 2015. A Review on the Extraction Methods use in Medicinal Plants, Principles, Strength and Limitation. Medicinal Aromatic Plants 4(3).
Ahmed GHG, Fernandez-Gonzalez A and Garcia MED, 2020. Nano-encapsulation of grape and apple pomace phenolic extract in chitosan and soy protein via nanoemulsification, Food Hydrocolloids 108: 105806.
Brahmi F, Khodir M, Mohamed Ch and Pierre D, 2017. Chemical Composition and Biological Activities of Mentha Species, Chapter 3.
Ballesteros LF, Ramirez MJ, Orrego CE, Teixeira JA and Mussatto SI, 2017. Encapsulation of antioxidant phenolic compounds extracted from spent coffee grounds by freeze-drying and spray-drying using different coating materials, Food Chemistry 237: 623-631.
Bail S, Stuebiger G, Krist S, Unterweger H and Buchbauer G, 2008. Characterisation of various grape seed oils by volatile compounds, triacylglycerol composition, total phenols and antioxidant capacity. Food Chemistry 108: 1122–1132.
Chen Z, Bertin R and Froldi G, 2013. EC50 estimation of antioxidant activity in DPPH_ assay using several statistical programs. Food Chemistry 138: 414–420.
Chandrasekara A and Shahidi F, 2010. Content of insoluble bound phenolics in millets and their contribution to antioxidant capacity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(11): 6706–6714.
Celli GB, Ghanem A and Brooks MSL, 2015. Optimization of ultrasound-assisted extraction of anthocyanins from haskap berries (Lonicera caerulea L.) using Response Surface Methodology. Ultrasonics Sonochemistry 27: 449–455.
Chranioti Ch., Nikoloudaki A., Tzia C. (2015). Saffron and beetroot extracts encapsulated in maltodextrin, gum Arabic, modified starch and chitosan: Incorporation in a chewing gum system. Carbohydrate Polymers 127:252-263.
Cai YZ, Sun M, Xing J, Luo Q and Corke H, 2006. Structure-radical scavenging activity relationships of phenolic compounds from traditional Chinese medicinal plants. Life Science 78: 2872-88.
Carneiro HCF, Tonon RV, Grosso CRF and Hubinger MD, 2013. Encapsulation efficiency and oxidative stability of flaxseed oil microencapsulated by spray drying using different combinations of wall materials. Food Engineering 115:443–451.
Desobry S A, Netto FM and Labuza TP, 1997. Comparison of Spray-drying, drumdrying and freeze-drying for b-carotene encapsulation and preservation. Food Science 62:1158-1162.
Delfanian M, Esmaeilzadeh Kenari R and Sahari MA, 2016. Utilization of Jujube Fruit (Ziziphus mauritiana Lam.) Extracts as a Natural Antioxidants in Stability of Frying Oil. International Journal of Food 19(4): 789-801.
Dickinson E, 2003. Hydrocolloids at interfaces and the influence on the properties of dispersed systems. Food Hydrocolloids 17:25–39.
Ezhilarasi P, Karhik P, Chhanwal N and Anandharamakrishnan C, 2013. Nanoencapsulation techniques for food bioactive components: a review. Food and Biprocess Technology 6: 628-647.
Farhoosh R and Moosavi SMR, 2007. Rancimat test for the assessment of used frying oils quality. Journal of Food Lipids 14(3): 263–271.
Faridi Esfanjani A, Jafari SM, Assadpour E 2017. Preparation of a multiple emulsion based on pectin-whey protein complex for encapsulation of saffron extract nanodroplets. Food Chemistry 221:1962–1969.
Fanga Z and Bhandari B, 2010. Encapsulation of polyphenols e a review. Trends in Food Science and Technology, 21:510-523.
Gibis M, Rahn N, Weiss J, 2013. Physical and Oxidative Stability of Uncoated and Chitosan-Coated Liposomes Containing Grape Seed Extract. Pharmaceutics 5(3): 421-433.
Ghafoor K, Chol YH, Jeon JY and Jo JH, 2009. Optimization of Ultrasound-Assisted Extraction of Phenolic Compounds, Antioxidants, and Anthocyanins from Grape (Vitis vinifera) Seeds. Journal of Agricultural and Food Chemistry 57: 4988-4994.
Guimaraesr Sousa MJ, Carvalho AM and Ferreira ICFR, 2010. Targeting excessive free radicals with peels and juices of citrus fruits: Grapefruit, Lemon, Lime and Orange. Journal of Food and Chemical Toxicology 48: 99-106.
Guerra-Rosas MI, Morales-Castro J, Ochoa-Martínez LA, Salvia-Trujillo L, & Martín-Belloso O, 2016. Long-term stability of food-grade nanoemulsions from high methoxyl pectin containing essential oils. Food Hydrocolloids 52: 438-446.
Gehan IKhM, Entsar IR, Mohamed EIB, 2018. Preparation and Characterizations of Chitosan/Citral Nanoemulsions and their Antimicrobial Activity. Applied Food Biotechnology 5 (2):69-78.
Hesarinejad MA, Razavi SM and Koocheki A, 2015. Alyssum homolocarpum seed gum: Dilute solution and some physicochemical properties. International Journal of Biological Macromolecules 81:418–426.
Huang X, Kakuda Y & Cui W, 2001. Hydrocolloids in emulsions: particle size distribution and interfacial activity. Food hydrocolloids 15(4-6): 533-542.
Hossain MB, Brunton NP, Patras A, Tiwari B, O’Donnell CP, Martin-Diana AB and Barry-Ryan C, 2012. Optimization of ultrasound assisted extraction of antioxidant compounds from marjoram (Origanum majorana L.) using response surface methodology. Ultrasonics Sonochemistry 19(3): 582–590.
Iqbal S, Haleem S, Akhtar M, Zia-ul-Haq M and Akbar J, 2008. Efficiency of pomegranate peel extracts in stabilization of sunflower oil under accelerated conditions. Food Research International 41(2): 194–200.
Inglett GE, Chen D, Berhow M and Lee S, 2011. Antioxidant activity of commercial buckwheat flours and their free and bound phenolic compositions. Food Chemistry 125(3): 923–929.
Jamshidi M, Esmaeilzadeh Kenari R, Motamedzadegan A and Biparava P, 2020. Encapsulation of Unsaponifiable Matter of Rice Bran Oil Bychitosan and Lepidium perfoliatum Seed Gum: Characterization and Antioxidant Activity, Journal of the American Oil Chemists' Society 7(21):1-9.
Jafari SM, Assadpoor E, He Y and Bhandari B, 2008. Encapsulation efficiency of food flavours and oils during spray drying. Drying Technology 26:816–835.
Joye IJ, Davidov-Pardo G and McClements DJ, 2015. Encapsulation of resveratrol in biopolymer particles produced using liquid antisolvent precipitation. Part 2: Stability and functionality. Food Hydrocolloids 49: 127-134.
Jivan MJ, Yarmand M and Madadlou A, 2014. Encapsulation of date palm pit extract via particulation of starch nanocrystals in a microemulsion. Food Science and Technology 49:920-923.
Kamkar A, Jebelli Javan A, Asadi F and Kamalinejad M, 2010. The antioxidative effect of Iranian Mentha pulegium extracts and essential oil in sunflower oil. Food and Chemical Toxicology 48: 1796- 1800.
Koocheki A, Taherian AR, Razavi SMA, Bostan A, 2009. Response surface methodology for optimization of extraction yield, viscosity, hue and emulsion stability of mucilage extracted from Lepidium perfoliatum seeds. Food Hydrocolloids 23: 2369-2379.
Khoshakhlagh Kh, Koocheki A, Mohebbi M and Allafchian A 2017. Development and characterization of electrosprayed Alyssum homolocarpum seed gum nanoparticles for encapsulation of D-limonene. Colloid and Interface Science 490:562–575.
Logani MK Davies RE, 1980. Lipidoxidation: biologicaleffects and antioxidants (Review). Journal of Lipids 15: 485- 495.
Lesmes U, and McClements DJ, 2012. Controlling lipid digestibility: Response of lipid droplets coated by β–lactoglobulin– dextran Maillard conjugates to simulated gastrointestinal conditions. Food Hydrocolloids 26: 221-230.
Hoorasfand Z, Ghanbarzadeh S and Hamishehkar H, 2015. Preparation and Characterization of Rutin-loaded Nanophytosomes. Pharmaceutical Sciences 21:145-151.
Liu XD, Atarashi T, Furuta T, Yoshii H, Aishima S, Ohkawara M and Linko P, 2001. Microencapsulation of emulsified hydrophobic flavors by spray drying. Drying Technology 19:1361–1374.
Mohammadi A, Jafari M, Assadpoor E and Esfanjani A, 2015. Nano-encapsulation of olive leaf phenolic Compounds through WPC-pectin complexes and evaluating their release rate. International Journal of Biological Macromolcules 82: 816-822.
Maghsoudlou E, Esmaeilzadeh Kenari R and Raftani Amiri Z, 2016. Evaluation of Antioxidant Activity of Fig (Ficus carica) Pulp and Skin Extract and Its Application in Enhancing Oxidative Stability of Canola Oil. Journal of Food Processing and Preservation 41(4).
Manconi M, Mura S, Sinco C, Fadda AM, Vila AO and Molina F, 2009. Development and characterization of liposomes containing glycols as carriers for diclofenac. Colloids and Surfaces A 342:53-58.
Monjazeb Marvdashti M, Koocheki A and Yavarmanesh M, 2017. Alyssum homolocarpum seed gum-polyvinyl alcohol biodegradable composite film: Physicochemical, mechanical, thermal and barrier properties. Carbohydrate Polymers 155: 280–293.
Mirmajidi Hashtjin A and Abbasi S, 2015. Nano-emulsification of orange peel essential oil using sonication and native gums. Food Hydrocolloids 44:40-48.
Osawa WO, Sahoo P K, Onyari JM and Mulaa FJ, 2016. Effects of antioxidants on oxidation and storage stability of Croton megalocarpus biodiesel. International Journal of Energy and Environmental Engineering 7(1): 85–91.
Razavi SMA, Farhoosh R and Bostan A, 2007. Functional properties of hydrocolloid extract of some Iranian seeds. Journal of Food Research 21 (3), 379-389.
Rumbaoa C and Gernomio D, 2009. Phenolic content and antioxidant capacity of Philippine potato (Solanum tuberosum) tubers. Food Composition and Analysis 22: 546-550.
Rosenberg M and neu TY, 1996. Microencapsulation of volatiles by spray-drying in whey protein-based wall systems. International Dairy Journal 6:273–284.
Soottitantawata A, Bigeardb F, Yoshiia H, Furutaa T, Ohkawarac M and Linkod P, 2005. Microencapsulation of l-menthol by spray drying and its release characteristics. Innovative Food Science and Emerging Technologies 6:107–114.
Solans C, Izquierdo P, Nolla J, Azemar N and Garcia-Celma MJ, 2005. Nano-emulsions. Current Opinions in Colloid and Interface Science 10:102–110.
Sciarini LS, Maldonado F, Ribotta PD, Perez GT, Leon AE, 2009. Chemical composition and functional properties of Gleditsia triacanthos gum. Food Hydrocolloids 23: 306-313.
Saviz A, Esmaeilzadeh Kenari R and Khalilzadeh Kelagar MA, 2015. Investigation of cultivate cone and ultrasound on antioxidant activity of Fenugreek leaf extract. Journal of Applied Environmental and Biological Sciences 4: 174-18
Saguy IS, Shani A, Weinberg P and Garti N, 1996. Utilization of Jojoba Oil for Deep-fat Frying of Foods. LWT - Food Science and Technology 29: 573-577.
Sun T and Ho CT, 2005. Antioxidant activities of buckwheat extracts. Food Chemistry 90(4): 743–749.
Shahidi F, 2005. Bailey’s industrial oil and fat products. New Jersey: John Wiley and Sons.
Taghvaei M, Jafari SM, Mahoonak AS, Nikoo AM, Rahmanian N, Hajitabar J and Meshginfar N, 2014. The effect of natural antioxidants extracted from plant and animal resources on the oxidative stability of soybean oil. LWT-Food Science and Technology 56: 124-130.
Tomšik A, Pavlić B, Vladić J, Ramić M, Brindza J and Vidović S, 2016. Optimization of ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from wild garlic (Allium ursinum L.). Ultrasonics Sonochemistry 29: 502–511.
Triantaphyllou K, Blekas G, Boskou D, 2001. Antioxidative properties of water extracts obtained from herbs of the species Lamiaceae. International Journal of Food Sciences and Nutrition 52: 313–317.
Vajic UJ, Grujic-Milanovic J, Zivkovic J, Savikin K, Godevac D, Miloradovic Z, Bugarski B and Mihailovic-Stanojevic N, 2015. Optimization of extraction of stinging nettle leaf phenolic compounds using response surface methodology. Industrial Crops and Products 74:912-917.
Yanishlieva NV, Marinova E and Pokorný J, 2006. Natural antioxidants from herbs and spices. European Journal of Lipid Science and Technology 108(9): 776-793.
Yousefi M, Khorshidian N, Mortazavian AM and Khosravi-Darani K, 2019. Preparation optimization and characterization of chitosan-tripolyphosphate microcapsules for the encapsulation of herbal galactagogue extract, International Journal of Biological Macromolecules 140:920-928. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 750 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 551 |