تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,960 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,317,425 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,075,424 |
بهینهسازی میزان استخراج ترکیبات فنلی و خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم (Ganoderma Lucidum) با روش غرقابی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 3، مهر 1401، صفحه 1-16 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2022.41555.1760 | ||
نویسندگان | ||
رقیه السادات موسوی1؛ لیلا ناطقی2؛ مصطفی سلطانی* 3؛ ژینوس عسگرپناه4 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایى، دانشکده داروسازی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامى، تهران، ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی،واحد ورامین پیشوا،گروه علوم وصنایع غذایی،ورامین، ایران | ||
3استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
4فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: گیاهان منبع فوقالعادهای از ترکیبات فنلی هستند که جزو مهمترین ترکیبات آنتیاکسیدانی به شمار میروند. با توجه به خاصیت آنتیاکسیدانی گانودرما لوسیدوم، بهینهسازی استخراج ترکبات فنلی و خاصیت آنتیاکسیدانی آن ضروری به نظر میرسد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی بهینهسازی شرایط استخراج عصاره از قارچ گانودرما لوسیدوم(Ganoderma Lucidum) بر میزان ترکیبات فنولیک و آنتیاکسیدانی آن به روش غرقابی انجام شد. روش کار: بدین منظور بررسی تاثیر سه متغیر نوع حلال (آب، متانول و ترکیب ۵۰/۵۰ درصد دوحلال)، زمان (۱۲، ۳۰ و۴۸ ساعت) و دما (۲۰، ۳۰ و ۴۰ درجه سانتیگراد) بر میزان استخراج ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی (ارزیابی فعالیت مهار رادیکال آزاد (ِDPPH) از قارچ گانودرما لوسیدوم به روش غرقابی انجام شد. از روش سطح پاسخ به منظور طراحی تیمارها و بهینهسازی شرایط استخراج استفاده گردید. نتایج: بالاترین میزان فنل کلmg/100g ۰۸/۲۱ و حداکثر ترکیبات آنتیاکسیدانی (پایینترین میزان IC 50) ۴۰۹/۲ درصد در عصاره استخراج شده از گانودرما لوسیدوم به روش غرقابی در شرایط زمانی ۴۸ ساعت، دمای ۴۰ درجه سانتیگراد و استفاده از حلال متانول مشاهده گردید. نتایج بهینهسازی تکی و همزمان با هدف دستیابی به حداکثر میزان فنل کل (mg/100g ۹۹۴۴/۲۰) و پایینترین میزان IC 50 (۱۱۲۸/۲ درصد ) از عصاره استخراج شده از گانودرما لوسیدوم متعلق به زمان استخراج ۴۸ ساعت، دمای۴۰ درجه سانتیگراد و استفاده از حلال متانول بود. نتیجهگیری نهایی: شرایط بهینه برای دستیابی به حداکثر میزان ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی استخراج شده از عصاره گانودرما لوسیدوم در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد و زمان ۴۸ ساعت و استفاده از حلال متانول می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
استخراج؛ روش غرقابی؛ گانودرما لوسیدوم؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ ترکیبات فنلی | ||
مراجع | ||
Ahmadi F, Kadivar M and Shahedi M, 2007. Antioxidant activity of Kelussia odoratissima Mozaff, in model and food systems. Food Chemistry 105: 57-64.
Baba SA and Malik SA, 2015. Determination of total phenolic and flavonoid content antimicrobial and antioxidant activity of a root extract of Arisaema jacquemontii Blume. Journal of Taibah University for Science 9: 449-54.
Bahramiyan F, Ghiassi Tarzi B, Yaghmaei S and Bahonar A, 2012. Extraction of plum phenolic Compounds Using Different solvents, The Antimicrobial Effect of the Extracts on the growth of E. coli and S. aureus. Food Technology & Nutrition 1(9): 73-80.
Chen RY, Kang J and Du GH, 2016. Construction of the quality control system of Ganoderma Products. Edible and medicinal mushrooms 24(6):339–344.
Chen B, Ke B, Ye L, Jin S, Jie F, Zhao L and Wu X, 2017. Isolation and varietal characterization of Ganoderma resinaceum from areas of Ganoderma lucidum production in China. Scientia Horticulturae 224:109-114.
Cheung LM, Cheung P.C.K and Ooi V.E.C, 2003. Antioxidant activity and total phenolices of edible mushroom extracts. Food Chemistry 81(2): 249-255.
Davari A, Solouki M and Fazelinasab B, 2018. Effects of jasmonic acid and titanium dioxide nanoparticles on process of changes of phytochemical and antioxidant in genotypes of Satureja hortensis L. Eco Phytochem Journal of Medical Plants 5: 1-20.
Duthie GG, Duthie SJ and Kyle A, 2000. Plant polyphenols in cancer and heart disease: implications as nutritional antioxidants. Nutrition Research Reviews 13(1):79-106.
Farang RS, Badei AZMA, Hewedi, F.M and El-Baroty G.S.A, 1989. Antioxidant activity of some spice essential oils on linolenic acid oxidation in aqueous media. Journal of the American Oil Chemists Society 66(6):792-799.
Fazelinasab B, Rahnama M and Mazarei A, 2017.Correlation between Antioxidant Activity and Antibacterial Activity of Nine Medicinal Plant Extracts. Journal Mazandaran Uni Med Sci 27(149): 63-78.
- Galanakis CM, Goulas V, Tsakona S, Manganarisl GA and Gekas V, 2013. A knowledge base for the recovery of natural phenols with different solvents. International Journal of Food Properties 16(2):382-396.
Gao Y, Lan J, Dai X, YE J and Zhou S, 2004. A phase1/2 study of Ling Zhi mushroom Ganoderma Lucidum (W. curt:Fr) Lioyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with type 2 diabetes mellitus. International Journal of Medicinal Mushrooms 6(1):33-39.
Gillani F, Z Raftani Amiri and Esmailzadeh kenari R, 2017. The effect of different solvents and ultrasound on antioxidant properties of extract of Cornus mas L. fruit. Iranian Food Science and Technology Research Journal 13(4): 517-527.
Ghobadi R, Mohammadi R, Chabavizade J and Sami M, 2018. Effect of Ganoderma lucidum Powder on Oxidative Stability, Microbial and Sensory Properties of Emulsion Type Sausage. Advanced Biomedical Research 7:24.
Khalili M and Ebrahimzadeh M.A, 2015. A review on antioxidants and some of their common evaluation methods. Journal of Mazandaran University of Medical Sciences 24(120):188-208.
Kim MY, Seguin P, Ahn JK, Kim JJ, Chun SC, Kim EH, Seo SH, Kang EY, Kim SL, Park YJ, Ro HM and Chung I.M, 2008. Phenolic compound concentration and antioxidant activities of edible and medicinal mushrooms from Korea. Journal of Agricultural and Food Chemistry 56(16):7265-7270.
Li J, Chen W, Li XY and Cheng F,2011. Ganoderma yogurt and changes in colonies, physical and chemical properties during storage. China Dairy Industry 5:18.
Naghibi F, Mossddegh M, MohammadiMotamed S and Ghorbani A, 2005. Labiatae family in folk medicine in Iran from Ethnobotany to pharmacology. Iranian Journal of Pharmacetical Research 2:63-79.
Paterson RRM, 2006. Ganoderma - A therapeutic fungal biofactory. Phytochemistry 67(18):1985–2001.
Roberts L, 2004. Australian ganoderma: Identification, Growth and Antibacterial Properties. Environment and Biotechnology Center School of Engineering and Science Swinburne University of Technology.
Saltarelli R, Ceccaroli P, Buffalini M, Vallorani L, Casadei L, Zambonelli A, Iotti M, Badalyan S and Stocchi V, 2015. Biochemical characterization and antioxidant and antiproliferative activities of different Ganoderma collections. Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology 25(1):16-25.
Shon MY, Lee J, Choi JH, Choi SY, Nam SH, Seo KI, Lee S.W, Sung NJ and Park SK, 2007, Antioxidant and free radical scavenging activity of methanol extract of chungkukjang. Journal of Food Composition and Analysis 20(2): 113-118.
Sotillo RD, Hadley M and Holm ET,1994. Phenolics in aqueous potato peel extract: Extraction, identification and degradation. Journal of Food Science 59(3): 649-651.
Stamets P,2000. Growing Gourmet and Medicinal Mushrooms.Third Edition. Ten Speed Press. Berkeley, Toronto.
Taşkın H, Kafkasl E, Özgün Çakıroğlu and Büyükalaca S, 2013. Afr J Tradit Complement Altern Med 10,353.
Veljovic S, Veljovic M, Nikicevic N, Despotovic S, Radulovic S, Niksic M and Filipovic L, 2017. Chemical composition, antiproliferative and antioxidant activity of differently processed Ganoderma lucidum ethanol extracts. Journal Food Science Technol 54(5):1312-1320.
Vilkha K, Mawson R, Simons L and Bates D, 2008. Applications and opportunities for ultrasound assisted extraction in the food industry - A review. Innovative Food Science and Emerging Technologies 9(2):161-169.
Wang YY, Khoo KH, Chen ST, Lin CC, Wong CH and Lin CH, 2002. Studies on the immune-modulating and antitumor activities of Ganoderma Lucidum (Reishi) polysaccharides: functional and proteomic analyses of a fucose-containing glycoprotein fraction responsible for the activities. Bioorganic & Medicinal Chemistry 10(4):1057-62.
Wannasupchue W, Siriamornpun S, Huaisan K, Huaisan J and Meeso N, 2011. Effect of adding Ling‑zhi (Ganoderma lucidum) on oxidative stability, textural and sensory properties of smoked fish sausage. Thai Journal Agricultural science 44(5):505‑12.
Yao X, Zhang D, Zu Y, Fu Y, Luo M, Gu C, Li CMF and Efferth T, 2013. Free radical scavenging capability, antioxidant activity and chemical constituents of Pyrola incarnata Fisch. Leaves. Industrial Crops and Products (49):247– 255. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 950 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 567 |