تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,316 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,902 |
استفاده از دانه کلزا به عنوان منبع چربی در جیرههای بر پایه ذرت و جو بر پاسخهای عملکردی و متابولیکی بز نژاد مهابادی در اوایل شیردهی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 31، شماره 4، اسفند 1400، صفحه 15-28 اصل مقاله (1014.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.33521.1504 | ||
نویسندگان | ||
نورالدین آرین1؛ یونس علی علی جو* 2؛ بهزاد اسدنژاد1 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بهبود عمکرد و بررسی متابولیتهای شکمبهای و خونی بزهای نژاد مهابادی. هدف: بررسی اثر استفاده از دانه کلزا به عنوان منبع چربی در جیرههای بر پایه ذرت و جو (به عنوان منابع مختلف نشاسته) بر پاسخ های عملکردی و متابولیکی بز نژاد مهابادی در اوایل شیردهی. روش کار: این آزمایش بر روی 16 راس بز ماده نژاد مهابادی در مرحلهی اوایل شیردهی به صورت فاکتوریل 2×2 در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با دو فاکتور منبع غلات و دانه کلزا، صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیره بر پایهی جو، جیره بر پایهی ذرت، جیرهی بر پایهی جو به همراه 5 درصد دانه کلزا و جیرهی بر پایهی ذرت به همراه 5 درصد دانه کلزا بود. میانگین تیمارها به روش آزمون توکی در سطح 5 درصد مقایسه شدند. نتایج: افزودن دانه کلزا بر ماده خشک مصرفی معنیدار نبود. قابلیت هضم ماده خشک، مادهی آلی، پروتئین خام و چربی خام معنیدار نبود ولی مقدار الیاف نامحلول در شویندهی خنثی و اسیدی کاهش یافت(05/0>P). اثر افزودن دانه کلزا بر غلظت کلسترول و کل پروتئین خون معنیدار بود و باعث افزایش این فرآسنجهها شد (05/0>P)؛ اما در غلظت آلبومین، اوره، تری گلیسیرید و گلوکزخون تغییر معنیداری مشاهده نشد. ترکیب شیر تحت تاثیر تیمارها معنی دار نبود ولی تولید شیر در تیمار ذرت به همراه کلزا و جو به همراه کلزا افزایش معنیداری نشان داد (05/0>P). سطح pH مایع شکمبه تغییر نکرد؛ اما جمعیت پروتزآی شکمبهای کاهش معنیداری نشان داد (05/0>P). هرچند از میان اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه، مقدار ایزووالریک و والریک افزایش یافت (05/0>P)، اما در مقدار اسید پروپیونیک و اسیدبوتیریک تغییر معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که افزودن سطح 5 درصد دانه کلزا به عنوان منبع چربی در جیره میتواند سبب بهبود عملکرد بزهای مهابادی در اوایل دورهی شیردهی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
شیردهی؛ بز مهابادی؛ دانه کلزا؛ متابولیتهای خونی | ||
مراجع | ||
Abu-Ghazaleh AA, Potu RB and Ibrahim S, 2009. Short communication: The effect of substituting fish oil in dairy cow diets with docosahexaenoic acid-micro algae on milk composition and fatty acids profile. Journal of Dairy Science 92: 6156-6159.
AbuGhazaleh AA, Schingoethe DJ, Hippen AR, Kalscheur KF and Whiltlock LA, 2002. Fatty acid profiles of milk and rumen digesta from cows fed fish oil, extruded soybeans or their blend. Journal of Dairy Science 85:2266-2276.
Ackers MR, 2002. Lactation and the Mammary Gland. Iowa State Press, Ames, Iowa: 95.
AOAC, 2002. Official Methods of Analysis. 52th Ed. AOAC International, Gaithersburg, Maryland, USA.
Aranda-Avila I, Herrera-Camacho J, Ake-Lopez J R, Delgado-Leon R A, Ku-Vera J C, 2010. Effect of supplementation with corn oil on postpartum ovarian activity, pregnancy rate, and serum concentration of progesterone and lipid metabolites in F1 (Bos-taurus × Bos-indicus) cows. Tropical Animal Health and Production 42: 1435–1440.
Bauman DE and Griinari J M, 2003. Nutritional regulation of milk fat synthesis. Annual Review of nutrition 23:203–227.
Bhatt R, Soren N, Tripathi M and Karim S, 2011. Effects of different levels of coconut oil supplementation on performance, digestibility, and rumen fermentation and carcass traits of Malpura lambs. Journal of Animal Feed Science and Technology 164: 29–37.
Blanco C, Giráldez F J, Prieto N, Morán L, Andrés S, Benavides J, Tejido ML and Bodas R, 2014. Effects of dietary inclusion of sunflower soap stocks on nutrient digestibility, growth performance, and ruminal and blood metabolites of light fattening lambs. Journal of Animal Science 92: 4086-4094.
Cheng KJ, Forsberg CW, Minato HJ, Costerton W, 1991. In: Tsuda T, Sasaki Y, Kawashima R (Eds.), Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Academic Press, New York pp. 596–624.
Chichlowski MW, Schroeder JW, Park CS, Keller WL and Schimek DE, 2005. Altering the fatty acids in milk fat by including canola seed in dairy cattle diets. Journal of Dairy Science 88: 3084-3094.
Delbechi L, Ahnadi CE, Kennelly JJ and Lacasse P, 2001. Milk fatty acid composition and mammary lipid metabolism in Holstein cows fed protected or unprotected canola seed. Journal of Dairy Science 84:1375-1381.
Demirel G, Wachira AM, Sinclair LA, Wilkinson RG, Wood JD and Enser M, 2004. Effects of dietary n-3 polyunsaturated fatty acids, breed and dietary vitamin E on the fatty acids of lamb muscle, liver and adipose tissue. British Journal of Nutrition 91: 551–565.
DePeters E, German J, Taylor S, Essex S and Perez-Monti H, 2001. Fatty acid and triglyceride composition of milk fat from lactating Holstein cows in response to supplemental canola oil. Journal of Dairy Science 84: 929-936.
Doepel L, Lapierre H and Kennelly JJ, 2002. Peripartum performance and metabolism of dairy cows in response to prepartum energy and protein intake. Journal of Dairy Science 85:2315–2334.
Doreau M and Chilliard Y, 1997. Effect of ruminal or post ruminal fish oil supplementation on intake and digestion dairy cows. Repord Nutrition 37: 113-124.
FASS ,2010. Guide for the Care and Use of Agricultural Animals in Agricultural Research and Teaching. 3rd rev. ed. Federation of Animal Sciences Societies Savoy, IL.
Funston RN, 2004. Fat supplementation and reproduction in beef females. Journal of Animal Science 82:154-161
Glasser F, Ferlay A and Chiliard Y, 2008. Oil seed lipid supplements and fatty acid composition for cow milk: A Meta-ANALYSIS. Journal of Dairy Science 91:4687-4703.
González-Paramás A M, Esteban-Ruano S, Santos-Buelga C, de Pascual-Teresa S and Rivas-Gonzalo J C, 2004. Flavanol content and antioxidant activity in winery by products. Journal of Agricultural Food Chemestry 52:234–238.
Gozho GN, Hobin MR and Mutsvangwa T, 2008. Interactions between barley grain processing and source of supplemental dietary fat on nitrogen metabolism and urea-nitrogen recycling in dairy cows. Journal of Dairy Science 91:247–259.
Harfoot CG and Hhazlewood GP, 1997. Lipid metabolism in the rumen. Pages 382-426 in the rumen microbial Ecosistem, Hobson PN and Stewart CS, ed. Chapman and Hall, London UK.
Harvatine KJ and Allen MS, 2006. Effects of fatty acid supplements on milk yield and energy balance of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 89 1081-1091.
Hess BW, Moss GE and Rule DC, 2008. A Desade of developments in the area of fat supplementation research with beef cattle and sheep. Journal of Animal Science 86: 188-204.
Jenkins TC, 1993. Lipid metabolism in the rumen. Journal of Dairy Science 76:3851-3863.
Luginbuhl JM, Poore MH and Conrad AP, 2000. Effect of level of whole cottonseed on intake, digestibility and performance of growing male goats fed hay-based diets. Journal of Animal Science 78:1677-1683.
Manso T, Castro T, Mantecón AR and Jimeno V, 2006. Effects of palm oil and calcium soaps of palm oil fatty acids in fattening diets on digestibility, performance and chemical body composition of lambs. Journal of Animal Feed Science and Technology 127: 175–186.
McAllister TA, Cheng KJ, Rode LM and Forsberg CW, 1990. Digestion of barley, maize, and wheat by selected species of ruminal bacteria. Applied and Environmental Microbiology 56:3146.
National Research Council (NRC), 2001. Nutrient Requirement of Dairy Cattle, 7th revised ed. National Academy of Science, Washington DC.
Onetti SG, Shaver RD, McGuire MA and Grummer RR, 2001. Effect of type and level of dietary fat of rumen fermentation and performance of dairy cows fed corn silage-based diets. Journal of Dairy Science. 84:2751-2759.
Ottenstein DM and Batler DA, 1971. Improved gas chromatography separation of free. Acids C–C in dilute solution. Anal Chemestry 43: 952-955.
Overton TR and Waldron MR, 2004. Nutritional Management of Transition Dairy Cows: Strategies to Optimize Metabolic Health. Journal of Dairy Science 87:105–E119.
Petit H, Germiquet V and Lebel D, 2004. Effect of feeding whole, unprocessed sunflower seeds and flaxseed on milk production, milk composition, and prostaglandin secretion in dairy cows. Journal of Dairy Science 87:3889-3898.
Robinson RS, Pushpakumara PG, Cheng Z, Peters AR, Abayasekara DR and Wathes DC, 2002. Effects of dietary polyunsaturated fatty acids on ovarian and uterine function in lactating dairy cows. Reproduction 124:119-131.
SAS Guide, SAS. 2002. Version 9.1. SAS Institute Inc, Cary NC.
Shingfield KJ, Bonnet M and Scollan ND, 2010. Recent developments in altering the fatty acid composition of ruminant derived foods. Animal 7: 132–162.
Van Keulen J and Young BA, 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science 44: 282–287.
Whitlock LA, Schingothe DJ, Abughazaleh AA, Hippen AR and Kalscheur KF, 2006. Milk production and compositin from cows fed small amounts of fish oil and soybeans. Journal of Dairy Science 89:3972-3980.
Zened A, Enjalbert F, Nicot MC and Troegeler-Meynadier A, 2013. Starch plus sunflower oil addition to the diet of dry dairy cows results in a trans-11 to trans-10 shift of biohydrogenation. Journal of Dairy Science 96:451-459.
Zhang XD, Chen WJ and Liu JX, 2009. Effects of protein-free energy supplementation on blood metabolites, insulin and hepatic PEPCK gene expression in growing lambs offered rice straw-based diet. Czech Journal of Animal Science 54: 481-489. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 714 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 380 |