تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,530 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,644 |
اثر شستشو با فراصوت قدرتی بر انبارمانی قارچ خوراکی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 2، تیر 1401، صفحه 139-152 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.41265.1761 | ||
نویسندگان | ||
محمد ابونجمی* 1؛ مریم گنجدوست2؛ حسین میرسعیدقاضی3؛ کیوان آصف پور وکیلیان4 | ||
1گروه فنی کشاورزی،پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران | ||
2گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
3گروه فناوری صنایع غذایی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
4گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم،دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان،گرگان،ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: عمر انبارمانی قارچ دکمهای (Agaricus bisporus)در دمای متوسط محیط، درصورتیکه حداقل فرآوری را متحمل شده باشد به سبب قهوهای شدن آنزیمی بین دو تا چهار روز است. در نتیجه، این محصول یکی از حساسترین محصولات کشاورزی از نقطه نظر فیزیولوژی پس از برداشت میباشد. هدف: این پژوهش به منظور بررسی استفاده از فراصوت قدرتی بهتنهایی و به همراه تیمارهای دیگر مانند پراکسید هیدروژن و ازن جهت افزایش انبارمانی قارچ خوراکی میباشد. روش کار: در پژوهش حاضر اثر تیمارهای مختلف بر بهبود ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شامل وزن، pH، سفتی بافت، ماده جامد محلول، و بار میکروبی قارچ خوراکی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج: مقایسه نمونهها در طول دورهی انبارمانی بیانگر روند افزایشی در کاهش وزن نمونهها بوده که مقدار کاهش وزن در نمونهی کنترل بهطور قابل توجهی بیشتر از نمونههای شستشو دادهشده با فراصوت بود. همچنین نتایج نشان داد اگرچه تیمار ازن اثر معناداری بر نمونهها نداشت، اما تیمارهای شستشو دادهشده با فراصوت و پراکسید هیدروژن از نظر کنترل بار میکروبی دارای عملکرد بالایی نسبت به حالت کنترل و سایر تیمارهادر سطح 1% بود. با استفاده از این تیمار به مدت 6 دقیقه، بار میکروبی نمونهها در طول 12 روز انبارمانی از 61 به cfu/g 5/87 افزایش یافت، در حالیکه بار میکروبی نمونههای شاهد و دیگر تیمارها به طور معناداری بیشتر از این میزان بود. نتیجهگیری کلی: بکارگیری همزمان تیمار فراصوت قدرتی و پراکسید هیدروژن در زمان اعمال 6 دقیقه میتواند یک روش مناسب برای افزایش انبارمانی قارچ دکمهای تا 12 روز باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارمانی؛ فراصوت قدرتی؛ قارچ خوراکی؛ پراکسید هیدروژن | ||
مراجع | ||
الوندی س و سیاری م، 1395. اثر آسکوربات کلسیم و تیمار دمایی بر افزایش عمر قفسه ای قارچ تکمه ای، به زراعی کشاورزی، 18(4)، 921-933.
خادمی الف، سرلک ف و عرفانی مقدم ج، 1394. افزایش عمر پس از برداشت قارچ خوراکی توسط تیمار فراصوت از طریق کاهش بار میکروبی و ممانعت از قهوهای شدن آنزیمی، نهمین کنگره علوم باغبانی، 5 تا 8 بهمن 1394، اهواز.
خوشکام س، 2018. عوامل ایجاد فساد و راهکارهای کاهش ضایعات پس از برداشت در محصولات گلخانهای، سبزیجات گلخانهای، 1(1)، 41-52.
سرلک ف، خادمی الف و عرفانی مقدم ج، 1396. ارزیابی اثر برخی تیمارهای پس از برداشت بر افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمهای، علوم و صنایع غذایی ایران، 14(64)، 43-50.
صادقی ص، کرمی م و سیاری م، 1398. اثر ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمهای، علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 177-185.
مستوفی ی، گرانسایه م، عبدوسی و و نجاتیان م، 1392. تاثیر ازن بر کیفیت پس از برداشت و عمر انبارمانی انگور ایرانی رقم فخری، علوم باغبانی ایران، 44(1)، 1-9.
Akbudak B, 2008. Effect of polypropylene and polyvinyl chloride plastic film packaging materials on the quality of 'Yalova Charleston' pepper (Capsicum annuum L.) during storage. Food Science and Technology Research 14(1): 5-11.
Asefpour Vakilian K and Massah J, 2017. A farmer-assistant robot for nitrogen fertilizing management of greenhouse crops. Computers and Electronics in Agriculture 139: 153-163.
Braaksma A, Schaap DJ, Donkers JW and Schipper CMA, 2001. Effect of cytokinin on cap opening in Agaricus bisporus during storage. Postharvest Biology and Technology 23(2): 171-173.
Bhargava N, Mor RS, Kumar K and Sharanagat VS, 2021. Advances in application of ultrasound in food processing: A review. Ultrasonics Sonochemistry 70: 105293.
Cong F, Zhang Y and Dong W, 2007. Use of surface coatings with natamycin to improve the storability of Hami melon at ambient temperature. Postharvest Biology and Technology 46(1): 71-75.
Fernandes FA and Rodrigues S, 2008. Application of ultrasound and ultrasound-assisted osmotic dehydration in drying of fruits. Drying Technology 26(12): 1509-1516.
Gallo M, Ferrara L and Naviglio D, 2018. Application of ultrasound in food science and technology: A perspective. Foods 7(10): 164.
Jiang T, 2013. Effect of alginate coating on physicochemical and sensory qualities of button mushrooms (Agaricus bisporus) under a high oxygen modified atmosphere, Postharvest Biology and Technology 76: 91-97.
Jowkar M, 2004. The importance of horticultural extension in reducing postharvest losses in Iran. In IV International Symposium on Horticultural Education, Extension and Training 672 (pp. 171-175).
Kiani H, Zhang Z, Delgado A and Sun DW, 2011. Ultrasound assisted nucleation of some liquid and solid model foods during freezing. Food Research International 44(9): 2915-2921.
Lagnika C, Zhang M and Mothibe KJ, 2013. Effects of ultrasound and high pressure argon on physico-chemical properties of white mushrooms (Agaricus bisporus) during postharvest storage. Postharvest Biology and Technology 82: 87-94.
Lin X and Sun DW, 2019. Research advances in browning of button mushroom (Agaricus bisporus): Affecting factors and controlling methods. Trends in Food Science & Technology 90: 63-75.
Muthukumaran S, Kentish SE, Stevens GW, Ashokkumar M and Mawson R, 2007. The application of ultrasound to dairy ultrafiltration: the influence of operating conditions. Journal of Food Engineering 81(2): 364-373.
Nerya O, Ben-Arie R, Luzzatto T, Musa R, Khativ S, Vaya J, (2006). Prevention of Agaricus bisporus postharvest browning with tyrosinase inhibitors. Postharvest Biology and Technology, 39(3), 272-277.
Nirmal NP, Benjakul S, Ahmad M, Arfat YA and Panichayupakaranant P, 2015. Undesirable enzymatic browning in crustaceans: Causative effects and its inhibition by phenolic compounds. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 55(14): 1992-2003.
Olivas GI, Mattinson DS and Barbosa-Cánovas GV, 2007. Alginate coatings for preservation of minimally processed ‘Gala’ apples. Postharvest biology and Technology 45(1): 89-96.
Park YS, Jung ST and Gorinstein S, 2006. Ethylene treatment of Hayward kiwifruits (Actinidia deliciosa) during ripening and its influence on ethylene biosynthesis and antioxidant activity, Scientia Horticulturae 108(1): 22-28.
Rastogi NK, 2011. Opportunities and challenges in application of ultrasound in food processing. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 51(8): 705-722.
Rojas-Graü MA, Raybaudi-Massilia RM, Soliva-Fortuny RC, Avena-Bustillos RJ, McHugh TH and Martín-Belloso O, 2007. Apple puree-alginate edible coating as carrier of antimicrobial agents to prolong shelf-life of fresh-cut apples. Postharvest Biology and Technology 45(2): 254-264.
Singh P, Horst‐Christian L, Ali Abas W and Sven S, 2010. Recent advances in extending the shelf life of fresh Agaricus mushrooms: A review. Journal of the Science of Food and Agriculture 90(9): 1393-1402.
Taherzadeh A and Hojjat S, 2013. Study of postharvest losses of wheat in North Eastern Iran. International Research Journal of Applied and Basic Sciences 4(6): 1502-1505.
Zivanovic S, Busher RW and Kim KS, 2000. Textural changes in mushrooms (Agaricus bisporus) associated with tissue ultrastructure and composition. Journal of Food Science 65(8): 1404-1408.
Zhang K, Pu YY and Sun DW, 2018. Recent advances in quality preservation of postharvest mushrooms (Agaricus bisporus): A review. Trends in Food Science & Technology 78: 72-82.
Žnidarčič D, Ban D, Oplanić M, Karić L and Požrl T, 2010. Influence of postharvest temperatures on physicochemical quality of tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill.). Journal of Food, Agriculture & Environment 8(1): 21-25. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 635 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 354 |