تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,268 |
تعداد مقالات | 15,628 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,678,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,564,720 |
اثر پوشش های فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس های مرزه و زنجبیل در عمر انبارمانی و برخی ویژگی های پس از برداشت خیار تازه | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 2، تیر 1401، صفحه 123-138 اصل مقاله (1.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2022.49563.1817 | ||
نویسندگان | ||
نوشین نوشیروانی* 1؛ هادی فصیحی2 | ||
1دانشگاه بوعلی همدان | ||
2مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی همدان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تهیه پوششهای خوراکی یکی از راهکارهای موثر در افزایش عمر ماندگاری میوه ها تلقی میشود. هدف: هدف از این پژوهش تهیه پوششهای فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانسهای زنجبیل و مرزه در دو غلظت 250 و 1000 پی پی ام به منظور نگهداری خیار تازه بود. روش کار: پوششهای فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی دو سطح 250 و 1000 پی پی ام از اسانسهای مرزه و زنجبیل تهیه شده و اثر پوشش دهی بر برخی ویژگیهای خیار تازه مانند افت وزن، pH، اسیدیته، مواد جامد محلول، رنگ، شمارش میکروبی و خواص حسی خیارهای پوشش دهی شده در طول دوره نگهداری 16 روزه در دمای °C 10 مورد بررسی قرار گرفت. خیارهای تازه بدون پوشش به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده، استفاده از پوششهای فعال حاوی اسانس به طور معنی داری افت وزن و رشد میکروبی را در خیار کاهش داد. نتایج نشان داد که در تیمارهایی که از اسانس مرزه استفاده شد میزان فساد میکروبی میوه بیشتر کاهش یافت و موجب حفظ سفتی بافت میوه گردید. تیمارهای پوشش دهی شده بر اثر حفظ رطوبت میوه، افت وزن را بهتر کنترل نمود و موجب افزایش سفتی خیار نسبت به نمونه شاهد در هر مرحله از انبارداری گردید. میزان مواد جامد محلول، pH و اسیدیته کل در نمونه شاهد نسبت به نمونههای حاوی پوشش به دلیل بالا بودن سرعت فعالیتهای متابولیک دستخوش تغییرات بیشتری شد. نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج بدست آمده استفاده از پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس مرزه در هر دو سطح 250 و 1000 پی پی ام به دلیل خواص ضد میکروبی بالا، باعث حفظ رنگ خیار و بهبود کیفیت میکروبی آن شده و ضمن کاهش میزان افت وزن، سفتی و خواص حسی مطلوب نمونه را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خیار؛ پوشش ضد میکروبی؛ کربوکسی متیل سلولز؛ اسانس مرزه؛ اسانس زنجبیل | ||
مراجع | ||
نوشیروانی ن، قنبرزاده ب، انتظامی ع ا، 1390. مورفولوژی، زاویه تماس و ویژگی های رنگی فیلم های بیونانوکامپوزیت نشاسته- پلی وینیل الکل- نانوکریستال سلولز. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 21(2)، 141-154.
Burt S, 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential application in foods – a review. International Journal of Food Microbiology 94: 223-253.
Cagri A, Ustunol Z and Ryser ET, 2004. Antimicrobial edible films and coatings. Journal of Food Protection 67(4): 833-848.
Combrinck S, Regnier T and Kamatou GPP, 2011. In vitro activity of eighteen essential oils and some major components against common postharvest fungal pathogens of fruit. Industrial Crops and Products 33: 344–349.
Ebrahimi N, Ketabchi S and Rowshan V, 2017. Antibacterial effect and chemical composition of Satureja bachtiarica. Plant Protection Journal 8(2): 117-127.
Eshghi S, Hashemi M, Mohammadi A, Badii F, Mohammadhoseini Z and Ahmadi K, 2014. Effect of nanochitosan-based coating with and without copper loaded on physicochemical and bioactive components of fresh strawberry fruit (Fragaria × ananassa Duchesne) during storage. Food and Bioprocess Technology: 1-13.
Fasihi H, Fazilati M, Hashemi M and Noshirvani N, 2017. Novel carboxymethyl cellulose-polyvinyl alcohol blend films stabilized by Pickering emulsion incorporation method. Carbohydrate polymers 167: 79-89.
Fasihi H, Noshirvani N, Hashemi M, Fazilati M, Salavati, H and Coma, V, 2019. Antioxidant and antimicrobial properties of carbohydrate-based films enriched with cinnamon essential oil by Pickering emulsion method. Food Packaging and Shelf Life 19: 147-154.
Hashemi SMB, Khaneghah AM, Ghahfarrokhi MG and Eş I, 2017. Basil-seed gum containing Origanum vulgare subsp. viride essential oil as edible coating for fresh cut apricots. Postharvest Biology and Technology 125: 26-34.
Maleki G, Sedaghat N, Woltering EJ, Farhoodi M and Mohebbi M, 2018. Chitosan-limonene coating in combination with modified atmosphere packaging preserve postharvest quality of cucumber during storage. Journal of Food Measurement and Characterization 12(3): 1610-1621
Mesomo MC, Corazza ML, Ndiaye PM, Dalla Santa OR, Cardozo L and Scheer AdP, 2013. Supercritical CO2 extracts and essential oil of ginger (Zingiber officinale R): Chemical composition and antibacterial activity. The Journal of Supercrtitical Fluids 80: 44-49.
Mohammadi A, Hashemi M and Hosseini SM, 2015. Chitosan nanoparticles loaded with Cinnamomum zeylanicum essential oil enhance the shelf life of cucumber during cold storage. Postharvest Biology and Technology 110: 203–213.
Noshirvani N, Ghanbarzadeh B, Mokarram RR and Hashemi, 2017a. Novel active packaging based on carboxymethyl cellulose-chitosan-ZnO NPs nanocomposite for increasing the shelf life of bread. Food Packaging and Shelf Life 11: 106-114.
Noshirvani N, Ghanbarzadeh B, Gardrat C, Rezaei MR, Hashemi M, Le Coz C and Coma, V, 2017b. Cinnamon and ginger essential oils to improve antifungal, physical and mechanical properties of chitosan-carboxymethyl cellulose films. Food Hydrocolloids 70: 36-45.
Noshirvani N, and Fasihi H, 2018. Control of Aspergilus niger in vitro and in vivo by three Iranian essential oils. International Food Research Journal 25(4): 1745-1752.
Olawuyi IF, Park JJ, Lee JJ and Lee, WY, 2019. Combined effect of chitosan coating and modified atmosphere packaging on fresh‐cut cucumber. Food science & nutrition 7(3): 1043-1052.
Ozturk M, 2012. Anticholinesterase and antioxidant activities of Savoury (Satureja thymbra L.) with identified major terpenes of the essential oil. Food Chemistry 134: 48-54
Patel C, and Panigrahi J, 2019. Starch glucose coating-induced postharvest shelf-life extension of cucumber. Food chemistry 288: 208-214.
Sanchez-Gonzalez L, Pastor C, Vargas M, Chiralt A, Gonzalez-Martinez C, and Chafer M, 2011. Effect of hydroxypropylmethylcellulose and chitosan coatings with and without bergamot essential oil on quality and safety of cold-stored grapes. Postharvest Biology and Technology 60: 57–63.
Sarker A, Deltsidis A, and Grift TE, 2021. Effect of aloe vera gel-carboxymethyl cellulose composite coating on the degradation kinetics of cucumber. Journal of Biosystems Engineering: 1-17.
Sivasothy Y, Chnog WK, Hamid A, Eldeem IM, Sulainam SF, and Awang K, 2011. Essential oils of Zingiber officinale var. rubrum Theilade and their antibacterial activities. Food Chemistry 124: 514–517.
Van Long NN, Joly C, and Dantigny P, 2016. Active packaging with antifungal activities. International Journal of Food Microbiology 220: 73–90.
Wen P, Zhu DH, Wu H, Zong MH, Jing YR, and Han SY, 2016. Encapsulation of cinnamon essential oil in electrospun nanofibrous film for active food packaging. Food Control 59: 366-376. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 967 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 391 |