تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,306 |
تعداد مقالات | 15,997 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,425,718 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,172,052 |
مقایسه سمیت سلولی پپتیدهای زیست فعال استخراج شده از عضله ماهی مرکب ببری به سه روش خشک کن انجمادی، پاششی و تحت خلاء بر پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا ماژور | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 63-77 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.42967.1777 | ||
نویسندگان | ||
فرهاد فرهنگ پژوه* 1؛ محمد حسین راضی جلالی1؛ علیرضا البرزی1؛ سمیه بهرامی1؛ مهدی نیکو2 | ||
1گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: در سالهای اخیر، درمان بیماری لیشمانیوزیس بدلیل بروز مقاومت دارویی و مشکلات مربوط به اثرات جانبی داروهای متداول با مخاطراتی مواجهه شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر سمیت سلولی پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز عضله ماهی مرکب ببری بر پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا ماژور انجام شد. مواد و روش: متغیرهای نوع آنزیم، نسبت غلظت آنزیم به سوبسترا، زمان هیدرولیز و روش خشک کردن بر ویژگیهای درصد تولید، پروتئین پودر پپتید، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، فعالیت مهار رادیکالهای DPPH، نیتریک اکساید و گروههای تیول مورد مطالعه قرار گرفت. پس از تعیین درصد پروتئین عضله سفید ماهیان مرکب، از آنزیمهای آلکالاز و پاپائین 5 درصد و زمان 180 دقیقه جهت هیدرولیز استفاده گردید. خاصیت سمیت سلولی بر پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور با استفاده از روش MTT ارزیابی گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که درجه هیدرولیز پروتئین در عضله با آنزیم آلکالاز 5 درصد، بیشتر از سایر آنزیمهای مورد مطالعه بود. با کمک آنزیم آلکالاز 5 درصد در زمان 180 دقیقه و با استفاده از روش خشک کردن پاششی بهترین فعالیت آنتی اکسیدانی در روشهای سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، سنجش قدرت آنتی اکسیدانتی، فعالیت جاروکنندگی نیتریک اکساید، گروههای سولفیدریل کل و بیشترین خاصیت سمیت سلولی حاصل گردید. استنتاج: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت پودر پپتید بدست آمده، میزان مرگ و میر پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در تمام گروههای مورد مطالعه افزایش یافته است. بهترین میزان IC50 در بین گروههای مورد مطالعه در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر از هیدرولیزات حاصل از آنزیم آلکالاز 5% با روش خشک کن پاششی نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
هیدرولیز؛ آلکالاز؛ پپتید؛ پروماستیگوت؛ انگل لیشمانیا ماژور؛ ماهی مرکب ببری | ||
مراجع | ||
ابکا خواجوئی ر، کرامت ج و همدمی ن، 1398. بهینهسازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوهای ایرانی به روش سطح پاسخ. پژوهشهای صنایع غذایی، شماره 29، صفحه 28-13.
اکبربگلو ز، پیغمبردوست س ه، اولادغفاری ع و سرابندی خ، 1397. اثر دمای هوای ورودی، نوع و غلظت ماده حامل بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و ضداکسایشی عصاره مرزنجوش ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی. پژوهشهای صنایع غذایی، شماره 28، صفحه 30-15.
جعفری ف و جوادی ا، 1399. اثر پوششدهی با کیتوزان و عصاره برگ گردو در ماندگاری پسته. پژوهشهای صنایع غذایی، شماره 30، صفحه 232-221.
زندی ک، فرسنگی م، نبی پور ح و سلیمانی س م، 2004. شناسائی، استخراج و تخلیص پروتئین 60 کیلو دالتونی ماده بنفش رنگ ترشحه از خرگوش دریایی خلیج فارس Aplysia dactylomela با اثرات ضدسرطانی. دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب، شماره 6، صفحه 97-103.
نیکو م ع، ماهونک ع، قربانی ص، طاهری م، اعلمی ع و کمالی م، 1392. بررسی اثر شرایط هیدرولیز برفعالیت ضداکسایشی پروتئین هیدرولیز شده از ماهی کاراس (Carassius carassius). نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، شماره 4، صفحه 364-351.
Alder-Nissen J, 1986.Enzymic hydrolysis of food proteins. NY. Elsevier applied science publisher. pp. 110-169.
AOAC, 2005. Official Method of Analysis (17th Ed). Washington, DC: Association of Official Analytical Chemists.
Chalamaiah M, Kumar B D, Hemalatha T and Jyothirmay T, 2012. Fish protein hydrolysates: proximate composition, amino acid composition, antioxidant activities and applications: a review. Food Chemistry 135 (4): 3020-3038.
Chen HM, Muramoto K, Yamauchi F and Nokihara K, 1996. Antioxidant activity of designed peptides based on the antioxidative peptide isolated from digests of a soybean protein. Journal of agricultural and food chemistry 44 (9): 2619-2623.
Esmaeili Kharyeki M, Rezaei M, Khodabandeh S and Motamedzadegan A, 2018. Antioxidant Activity of Protein Hydrolysate in Skipjack tuna Head. Fisheries Science and Technology 7 (1): 57-64.
FAO/WHO, 1991. Protein quality evaluation. (Report of Joint FAO/ WHO Expert Consultation. FAO Food and Nutrition Paper 51). FAO/WHO, Rome, Italy.
Hermann B, Kehrer T, Bauer L and Wenz F, 2005. Intraoperative radiotherapy (IORT) for breast cancer using the intrabeam™ system. Tumori Journal 91 (4): 339-345.
Je JY, Qian ZJ, Byun HG and Kim SK, 2007. Purification and characterization of an antioxidant peptide obtained from tuna backbone protein by enzymatic hydrolysis. Process Biochemistry 42 (5): 840-846
Karami Z and Akbari-adergani B, 2019. Bioactive food derived peptides: a review on correlation between structure of bioactive peptides and their functional properties. Journal of Food Science and Technology 56 (2): 535-547.
Kasankala L M, Xiong Y L and Chen J, 2012. Enzymatic activity and flavor compound production in fermented silver carp fish paste inoculated with douchi starter culture. Journal of Agricultural and Food Chemistry 60 (1): 226-233.
Kurutas EB, 2015. The importance of antioxidants which play the role in cellular response against oxidative/nitrosative stress: current state. Nutrition journal 15(1): 1-22.
Lobo V, Patil A, Phatak A and Chandra N, 2010. Free radicals, antioxidants and functional foods: Impact on human health. Pharmacognosy reviews 4 (8): 118.
Lowry OH, Rosebrough Farr NJ and Randall RJ, 1951. Protein measurement with the Folin phenol reagent. The Journal of Biological Chemistry 193: 265-275.
Ngo DH, Qian ZJ, Ryu B M, Part J W and Kim S K, 2010. In vitro antioxidant activity of a peptide isolated from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) scale gelatin in free radical-mediated oxidative systems. Journal of Functional Foods 2:107-117.
Nikoo M, Benjakul S, Ehsani A, Li J, Wu F, Yang N and Xu X, 2014. Antioxidant and cryoprotective effects of a tetrapeptide isolated from Amur sturgeon skin gelatin. Journal of Functional Foods 7: 609-620.
Nikoo M, Benjakul S, Yasemi M, Ahmadi Gavlighi H and Xu X, 2019. Hydrolysates from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) processing by-product with different pretreatments: Antioxidant activity and their effect on lipid and protein oxidation of raw fish emulsion. LWT-Food Science and Technology 108: 120-128.
Senphan T and Benjakul S, 2014. Antioxidative activities of hydrolysates from seabass skin prepared using protease from hepatopancreas of Pacific white shrimp. Journal of Functional Foods 6: 147-156.
Shahidi F, Zhong H J and Ambigaipalan P, 2005. Antioxidants: regulatory status. Bailey's industrial oil and fat products 1-21.
Shaughnessy L M, Hoppe AD, Christensen K A and Swanson JA, 2006. Membrane perforations inhibit lysosome fusion by altering pH and calcium in Listeria monocytogenes vacuoles. Cellular microbiology 8(5): 781-792.
Zheng L, Yu H, Wei H, Xing Q, Zou Y, Zhou Y and Peng J, 2018. Antioxidative peptides of hydrolysate prepared from fish skin gelatin using ginger protease activate antioxidant response element-mediated gene transcription in IPEC-J2 cells. Journal of Functional Foods 51: 104-112. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 467 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 338 |