تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,013 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,512 |
مقایسه اثر نگهدارندگی کاه و برخی جاذبهای اتیلنی در بستهبندی میوه زردآلو | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 32، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 93-108 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.43965.1784 | ||
نویسندگان | ||
جابر سلیمانی* 1؛ محمد زرین بال2 | ||
1عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان شرقی | ||
2عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آذربایجان شرقی | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: شدت تنفسی بالا و تولید اتیلن زیاد، میوه زردآلو را در دسته میوههای فرازگرا قرار داده است. این ویژگی باعث کاهش ماندگاری میوه زردآلو میشود. هدف: استفاده از ظرفیت برخی مواد در حذف اتیلن از اتمسفر داخلی بستهبندی در جهت افزایش ماندگاری میوه زردآلو بود. روش کار: ارقام مختلف میوه زردآلو شامل مراغهای90، عسگرآباد، قرمز شاهرود و آیباتان90، پس از برداشت و سورتینگ از نقطه نظر عدم وجود صدمات مکانیکی و فیزیکی و بیماری، در بستههای حاوی ریزههای کاه و جاذب های اتیلنی بنتونیت، کربن فعال، پتاسیمپرمنگنات و بستههای فاقد این مواد، بستهبندی شدند. همه بستهها در دمای حدود °C1 و رطوبت نسبی حدود %90 به مدت 16 روز نگهداری شدند. آزمونهای مورد نظر، اندازهگیری ماده جامد کل، pH و سفتی بود که هر 4 روز یکبار تا شانزدهمین روز انجام گرفت. طرح آماری، طرح فاکتوریل بر پایهی طرح کامل تصادفی با سه تکرار بود. نتایج: ماده جامد کل و pH با افزایش مدت زمان نگهداری افزایش یافت ولی صفت سفتی کاهش نشان داد. تیمار بستهبندی بدون جاذب اتیلنی کمترین تاثیر را بر صفت سفتی نشان داد و تاثیری بر کند شدن روند نرمشدگی زردآلو نداشت. جاذبهای اتیلنی پتاسیم پرمنگنات و کربن فعال بیشترین تاثیر را بر صفت سفتی نشان دادند و منجر به کندتر شدن نرمشدگی میوه زردآلو شدند. تاثیر بنتونیت به عنوان جاذب اتیلنی بر خلاف انتظار بود و تاثیر زیادی بر صفات مورد نظر نشان نداد. تیمار بستهبندی حاوی کاه تاثیری مشابه با تیمار بستهبندی حاوی بنتونیت داشت. نتیجهگیری نهایی: پتاسیمپرمنگنات و کربن فعال به عنوان جاذبهای اتیلنی فارغ از نوع رقم زردآلو منجر به افزایش ماندگاری میوه شدند. استفاده از جاذبهای اتیلنی برای افزایش ماندگاری ارقام صنعتی قابل توجیه نیست. در مورد ارقام تازهخوری استفاده از جاذب های اتیلنی به خصوص ترکیبی ازآنها توصیه میشود. ظرفیت نگهدارندگی کاه در مورد میوه زردآلو پایین بود و تاثیر جزیی در نگهداری میوه زردآلو نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی؛ زردآلو؛ ماندگاری؛ کاه؛ جاذبهای اتیلنی | ||
مراجع | ||
احمدی ک، قلیزاده ح، عباد زاده ح، حاتمی ف، حسینپور ر، عبد شاه ه، رضایی م و فضلی استبرق م، 1396. آمارنامه کشاورزی سال 1395 جلد سوم. وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، مرکز فنآوری اطلاعات و ارتباطات.
راحمی م، 1373. فیزیولوژی پس از برداشت مقدمهای بر فیزیولوژی و جابجایی میوه و سبزیها (ترجمه). انتشارات دانشگاه شیراز.
حکیمی ج، 1375. پرورش درختان زردآلو، آلو و گوجه. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه.
سلیمانی ج و مظفری م، 1399. افزایش انبارمانی زردآلو رقم قرمز شاهرود با استفاده از اتمسفر تغییر یافته. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 30(3)، 76-65.
دژمپور ج و رهنمون ح، 1388. خصوصیات میوه واریتههای زردآلوی موجود در ایران. انتشارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت ترویج و آموزش، نشر آموزش کشاورزی.
محمدی م، صیدی م، رجایی م و لک و، 1396. تاثیر عصاره بید و پوشش سلوفان بر کنترل عوامل بیماریزا و ویژگیهای کیفی میوه زردآلو طی انبارمانی. نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، 27(4)، 60-49.
Ali S, Masud T, Ali A, Abbasi KS and Hussain S, 2015. Influence of packaging material and ethylene scavenger on biochemical composition and enzyme activity of apricot cv. Habi at ambient storage. Food Science and Quality Management 35:73-82.
Álvarez-Hernández MH, Artés-Hernández F, Ávalos-Belmontes F, Castillo-Campohermoso MA, Contreras-Esquivel JC, Ventura-Sobrevilla JM and Martínez-Hernández GB, 2018. Current scenario of adsorbent materials used in ethylene scavenging systems to extend fruit and vegetable postharvest life. Food and bioprocess technology 11(3):511-525.
Álvarez-Hernández MH, Martínez-Hernández GB, Avalos-Belmontes F, Castillo-Campohermoso MA, Contreras-Esquivel JC and Artés-Hernández F, 2019. Potassium permanganate-based ethylene scavengers for fresh horticultural produce as an active packaging. Food Engineering Reviews 11(3):159-183.
Álvarez-Hernández MH, Martínez-Hernández GB, Avalos-Belmontes F, Miranda-Molina FD and Artés-Hernández F, 2020. Postharvest quality retention of apricots by using a novel sepiolite–loaded potassium permanganate ethylene scavenger. Postharvest Biology and Technology 160:111061.
Bregoli AM, Ziosi V, Biondi S, Rasori A, Ciccioni M, Costa G and Torrigiani P, 2005. Postharvest 1-methylcyclopropene application in ripening control of ‘Stark Red Gold’nectarines: Temperature-dependent effects on ethylene production and biosynthetic gene expression, fruit quality, and polyamine levels. Postharvest Biology and Technology 37(2):111-121.
Corrêa P, Resende O and Ribeiro DM, 2010. Ethylene absorption analysis in the modified atmosphere composition during the 'Hass' avocado conservation under different temperatures. Pp 317-322. Acta horticulturae 864, Ⅲ International symposium on tropical and subtropical fruits. Fortalez, Ceara, Brazil.
Emadpour M, Ghareyazie B, Kalaj YR, Entesari M and Bouzari N, 2015. Effect of the potassium permanganate coated zeolite nanoparticles on the quality characteristic and shelf life of peach and nectarine. International Journal of Agricultural Technology 11(5):1263-1273.
Femenia A, Sánchez ES, Simal S and Rosselló C, 1998. Developmental and ripening‐related effects on the cell wall of apricot (Prunus armeniaca) fruit. Journal of the Science of Food and Agriculture 77(4):487-493.
Gaikwad KK, Singh S and Negi YS, 2020. Ethylene scavengers for active packaging of fresh food produce. Environmental Chemistry Letters: 1-16.
Ishaq S, Rathore HA, Masud T and Ali S, 2009. Influence of postharvest calcium chloride application, ethylene absorbent and modified atmosphere on quality characteristics and shelf life of apricot (Prunus armeniaca L.) fruit during storage. Pak J Nutr 8(6):861-865.
Kim C, 1997. Influence of heat, ultraviolet and ethylene absorber treatments on storage life in 'Fuji' apples. Journal of the Korean Society for Horticultural Science 38(2):153-156.
Mansourbahmani S, Ghareyazie B, Zarinnia V, Kalatejari S and Mohammadi RS, 2018. Study on the efficiency of ethylene scavengers on the maintenance of postharvest quality of tomato fruit. Journal of Food Measurement and Characterization 12(2):691-701.
Martinez-Romero D, Bailen G, Serrano M, Guillén F, Valverde JM, Zapata P, Castillo S and Valero D, 2007. Tools to maintain postharvest fruit and vegetable quality through the inhibition of ethylene action: a review. Critical reviews in food science and nutrition 47(6):543-560.
Meltem Ö, Mevlüt G, 2020. Marketing structure of apricot production and analysis of its problems: A case of Mut district in Mersin province. International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences 4(1):79-86.
Mortazavi SMH, Karami Z and Mostaan A, 2015. Use of ethylene scavenger sachet in modified atmosphere packaging to maintain storage stability of khalal date fruit. International Journal of Postharvest Technology and Innovation 5(1):52-63.
Ozdemir M and Floros JD, 2004. Active food packaging technologies. Critical reviews in food science and nutrition 44(3):185-193.
Palou L and Crisosto C, 2003. Postharvest treatments to reduce the harmful effects of ethylene on apricots. Pp 31-38. Acta Horticultural 599, International conference: postharvest unlimited. Leuven, Belgium.
Prasad P and Kochhar A, 2014. Active packaging in food industry: a review. Journal of Environmental Science, Toxicology and Food Technology 8(5):1-7.
Pretel M, Souty M and Romojaro F, 2000. Use of passive and active modified atmosphere packaging to prolong the postharvest life of three varieties of apricot (Prunus armeniaca, L.). European Food Research and Technology 211(3):191-198.
Ramin AA, Rezaei A and Shams M, 2010. Potassium permanganates and short term hypobaric enhances shelf-life of kiwifruits.Pp 849-852. Acta Horticulturae 877, Ⅳ International postharvest symposium. Antalya, Turkey.
Sardabi F, Mohtadinia J, Shavakhi F and Jafari AA, 2014. The Effects of 1‐Methylcyclopropen (1‐MCP) and Potassium Permanganate Coated Zeolite Nanoparticles on Shelf life Extension and Quality Loss of G olden D elicious Apples. Journal of Food Processing and Preservation 38(6):2176-2182.
Tirgar A, Han D and Steckl AJ, 2018. Absorption of ethylene on membranes containing potassium permanganate loaded into alumina-nanoparticle-incorporated alumina/carbon nanofibers. Journal of agricultural and food chemistry 66(22):5635-5643.
Tourky M, Tarabih M and El-Eryan E, 2014. Physiological studies on the marketability of Williams banana fruits. American Journal of Plant Physiology 9(1):1-15.
Valdes HH, Pizarro MM, Campos-Vargas RR, Infante RR and Defilippi B, 2009. Effect of ethylene inhibitors on quality attributes of apricot cv. Modesto and Patterson during storage. Chilean journal of agricultural research 69(2):134-144.
Wang S, Zhou Q, Zhou X, Wei B and Ji S, 2018. The effect of ethylene absorbent treatment on the softening of blueberry fruit. Food chemistry 246:286-294.
Wyrwa J and Barska A, 2017. Innovations in the food packaging market: active packaging. European Food Research and Technology 243(10):1681-1692.
Yildirim S, Röcker B, Pettersen MK, Nilsen‐Nygaard J, Ayhan Z, Rutkaite R, Radusin T, Suminska P, Marcos B and Coma V, 2018. Active packaging applications for food. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 17(1):165-199.
Zhu S, Liu M and Zhou J, 2006. Inhibition by nitric oxide of ethylene biosynthesis and lipoxygenase activity in peach fruit during storage. Postharvest Biology and Technology 42(1):41-48. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 821 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 498 |