تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,146 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,603 |
بهینه سازی کاهش میزان کلسترول شیر با استفاده از بتاسیکلودکسترین و کاتچین هیدرات | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 31، شماره 4، دی 1400، صفحه 65-78 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.37969.1713 | ||
نویسندگان | ||
مریم معینی نیا1؛ زهرا علی بابایی2؛ نفیسه زمین دار* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران | ||
2مربی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران | ||
3دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی- دانشکده کشاورزی-دنشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)-اصفهان- ایران ۸۱۵۵۱۳۹۹۹۸ | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بتاسیکلودکسترین یک الیگومر حلقوی متشکل از هفت مولکول گلوکوپیرانوز میباشد که جهت جداسازی کلسترول مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر استفاده از کاتچینهیدرات جهت کاهش سطح مورد نیاز بتاسیکودکسترین برای دستیابی به حداکثر کاهش کلسترول شیر هموژنیزه و استریلیزه میباشد. روش کار: در این مطالعه از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی جهت ارزیابی تغییرات میزان کلسترول شیر به عنوان متغیر وابسته استفاده شد. متغیرهای مستقل شامل بتاسیکلودکسترین از غلظت 12/0 تا 48/2 % ، کاتچینهیدرات از غلظت 01/0 تا 12/0% و زمان مخلوط کردن نمونههای شیر تیمار شده با کاتچینهیدرات و بتاسیکلودکسترین از 48/6 تا 52/48 دقیقه بودند. میزان پروتئین و چربی شیر، اثر ممانعت-کنندگی از فعالیت رادیکال آزاد و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی کل در نقاط مرکزی اندازهگیری شدند. ارزیابی حسی برای نمونه های شیر کنترل و تیمار شده انجام گرفت. نتایج: نتایج نشان دادند حداکثر کاهش میزان کلسترول (96/96%) در غلظت کاتچینهیدرات 01/0 % ، بتاسیکلودکسترین 12/0 % و زمان مخلوط کردن 38 دقیقه حاصل شد. میزان چربی و پروتئین در نمونه های تیمار شده نسبت به کنترل کاهش معنی داری یافت. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت رادیکال آزاد افزایش معنی داری یافت. ارزیابی حسی بین نمونههای شاهد و بهینه تفاوت معنی داری نشان نداد و نمونهی بهینه مورد پذیرش ارزیابها قرار گرفت. نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان دادند کاتچین هیدرات می تواند میزان بتاسیکلودکسترین مورد نیاز جهت جداسازی کلسترول شیر را کاهش دهد و کمترین تاثیر را بر سایر ریزمغذی های شیر بگذارد | ||
کلیدواژهها | ||
بتاسیکلودکسترین؛ کاتچین هیدرات؛ کلسترول؛ شیر هموژنیزه؛ روش سطح پاسخ | ||
مراجع | ||
اکثیری م، شهیدی الف و ناطقی ل، 1399، پایدارسازی آنتوسیانین های عصاره چای ترش با استفاده از پلی فنول ها. نشریه پژوهش های صنایع غذایی، 30 (4)، 149 – 137.
رفتنی امیری ز و مداح پ، 1394، بررسی میزان پلی فنل های کل و کافئین موجود در چای سبز و سیاه و پودر فوری آن ها. نشریه پژوهش های صنایع غذایی، 25 (3)، 426 -419.
Ahn J, Jeong I, Kwak B, Leem D, Yoon T, Yoon C, Jeong J, Park J and Kim J, 2012. Rapid determination of cholesterol in milk containing emulsified foods. Food Chemistry 135: 2411–2417.
Alonso L and Fontecha J, 2015. Effect of β-cyclodextrin on phospholipids and cholesterol of the milk fat globule membrane. Advances in Dairy Research 3:10–12.
Alonso L, Lozada A, Fontecha J and Juarez M, 1995. Determination of cholesterol in milk fat by gas chromatography with direct injection and sample saponification. International Journal of Separation Science 41: 23–28.
Astray G, Gonzalez-Barreiro C, Mejuto J, Rial-Otero R and Simal-Gándara J, 2009. A review on the use of cyclodextrins in foods. Food Hydrocolloids 23: 1631–1640.
Balakrishnan G and Agrawal R, 2014. Antioxidant activity and fatty acid profile of fermented milk prepared by pediococcus pentosaceus. Journal of Food Science and Technology 51: 4138–4142.
Chafic Awad A and Gray J, 1999. Methods to reduce free fatty acids and cholesterol in anhydrous animal fat. USA Patent 6129945A. Date issued: 9 December.
Das S, Rajabalaya R, David S, Gani N, Khanam J and Nanda A, 2013. Cyclodextrins-the molecular container. Research Journal of Pharmaceutical, Biological Chemical Scieine 4:1694–1720.
Henstra S and Schmidt D, 1970. On the structure of the fat- protein in homogenized cow’s milk. Netherlands Milk Dairy Journal 24: 45-51.
Hordyjewska A, Ostapiuk A and Horecka A, 2018. Betulin and betulinic acid in cancer research. Journal of Pre-clinical and Clinical Research 2: 72-75.
Huppertz T and Kelly A, 2006. Physical chemistry of milk fat globules. Advanced Dairy Chemistry 2: 173-212.
Kamihira M, Nakazawa H, Kira A, Mizutani Y, Nakamura M and Nakayama T, 2008. Interaction of tea catechins with lipid bilayers investigated by a quartz- crystal microbalance analysis. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry 72: 1372-1375.
Keenan T, James Morre D, Olson D, Yunghans W and Patton S, 1970. Biochemical and morphological comparison of plasma membrane and milk fat globule membrane from bovine mammary gland. Journal of Cell Biology 44(1): 80-93.
Keshtkaran M, Mohammadifar M, Asadi G, Azizinejad R and Balaghi S, 2012. Effect of gum tragacanth on rheological and physical properties of a flavored milk drink made with date syrup. Journal of Dairy Scieine 96: 4794-4803.
Kim SH, Ahn J and Kwak HS, 2004. Crosslinking of beta-cyclodextrin on cholesterol removal from milk. Pharmacal Research 27: 1183–1187.
Lopez C and Menard O, 2011. Human milk fat globules: Polar lipid composition and in situ structural investigations revealindg the heterogeneous distribution of proteins and the lateral segregation of sphingomyelin in the biological membrane. Colloids, Surfaces B: Biointerfaces 83: 29-41.
Ma H and Shieh K, 2006. Cholesterol and human health. The Journal of American Scieine 2: 46–50.
Marquardt D, Geier B and Pabst G, 2015. Assymetric lipid membranes: Toward more realistic model systems. Membranes 5(2): 180-196.
Maskooki A, Beheshti S, Valibeigi S and Feizi J, 2013. Effect of cholesterol removal processing using β-cyclodextrin on main components of milk. International Journal of Food Science 2013: 1-6.
El- loly M, 2011. Composition, properties and nutritional aspects of milk fat globule membrane- A review. Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 61: 7-32.
Nataf B, Mickelsen O, Keys A and Petersen W, 1948. The cholestrol content of cow 's milk. Journal of Nutrition 36: 495-506.
Ogawa K, Sayumi H, Satoshi N and Yanase E, 2016. Interaction between tea polyphenols and bile acid inhibits micellar cholesterol solubility. Journal of Agricultural Food Chemistry 64 (1): 204–209.
Rashidinejad A, Birch EJ and Everett DW, 2016. Interactions between milk fat globules and green tea catechins. Food Chemistry 199: 347–355.
Taj khan I, Nadeem M, Imran M, Ayaz M, Ajmal M, Ellahi M and Khalique A, 2017. Antioxidant capacity and fatty acids characterization of heat treated cow and buffalo milk. Lipids in Health and Disease 16:163.
Uekusa Y, Kamihira Ishijima M, Sugimoto O, Ishii T, Kumazawa S, Nakamura K, Tanji K, Naito A and Nakayama T, 2011. Interaction of epicatechin gallate with phospholipid membranes as revealed by solid- state NMR spectroscopy. Biochimica et Biophysica Acta 1808(6): 1654-1660.
Yan C, Xiu Z, Li X and Hao C, 2007. Molecular modeling study of beta-cyclodextrin complexes with ( + ) -catechin and ( - ) -epicatechin. Journal of Molecular Graphics Modelling 26: 420–428.
Ye J, Fan F, Xu X and Liang Y, 2013. Interactions of black and green tea polyphenols with whole milk. Food Research International 53: 449- 455. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 523 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 341 |