تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,540,943 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,245,229 |
اثر تغذیه ی منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع بر پارامترهای تولیدی و خونی در بزهای شیری مهابادی در دوره انتقال | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 31، شماره 2، شهریور 1400، صفحه 129-139 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.36925.1533 | ||
نویسندگان | ||
الناز بابایی1؛ رسول پیرمحمدی2؛ حامد خلیل وندی بهروزیار* 3 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2استاد/دانشگاه ارومیه | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: مصرف بیش از حد کربوهیدراتهای نشاسته ای سبب ایجاد اسیدوز شده و جایگزینی نشاسته با سایر منابع انرژی زا مانند الیاف یا چربی ضمن تامین انرژی مورد نیاز، مشکلات استفاده از منابع نشاسته ای برای دام را ندارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تغذیه منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر تولید و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیری مهابادی انجام شد. مواد و روش ها: از 20 رأس بز شیری مهابادی براساس سن ، وزن بدن و زمان زایش یکی از جیره های آزمایشی شامل 1) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 2) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 ، 3) جیره ی حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 4) جیره حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 را دریافت نمودند. یافته ها: نتایج نشان داد که جیره های غذایی حاوی اسید های چرب امگا 3 (جیره های غذایی 2 و 4) می توانند منجر به افزایش تولید شیر ، چربی شیر ، پروتئین شیر و مواد جامد در مقایسه با جیره های حاوی اسید پالمیتیک (جیره های 1 و 3)، کاهش تولید اسیدهای چرب C12: 0 ، C16: 0 و C18: 0 و همچنین افزایش تولید اسیدهای چرب C18: 2 ، C18: 3 ، C20: 0 ، C20: 2 و C22: 0 شود. بعلاوه غلظت سرمی کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز(ALT) در بزهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و 4 کاهش یافت. نتیجه گیری کلی: با توجه به داده های حاصل از این آزمایش نتیجه گرفت که با تغییرات در جیره غذایی و افزایش مصرف جیره های حاوی قند محلول بالا و اسید های چرب حاوی امگا 3 می توانند تاثیرات مثبت بر پارامترهای تولیدی و خونی داشته باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب غیراشباع؛ کربوهیدرات غیرالیافی؛ نشاسته؛ پکتین؛ دوره انتقال | ||
مراجع | ||
Abramson SM, Bruckental I, Lipshitz L, Moalem U, Zamwel S and Arieli A, 2005. Starch digestion site: influence of ruminal and abomasal starch infusion on starch digestion and utilization in dairy cows. Animal Science 80: 201-207.
Abu-Ghazaleh AA. and Holmes LD, 2007. Diet supplementation with fish oil and sunflower oil to increase conjugated linoleic acid levels in milk fat of partially grazing dairy cows. Journal of Dairy Science 90: 2897-2904.
Bharathan M, Schingoethe DJ, Hippen AR, Kalscheur KF, Gibson ML and Karges K, 2008. Conjugated linoleic acid increases in milk from cows fed condensed corn distillers solubles and fish oil. Journal of Dairy Science 91: 2796-2807.
Bodas R, Giraldez F G, Lopez S A, Rodriguez A and Mantecon AR, 2007. Inclusion of sugar beet pulp in cereal asked diets for fattening lams. Small Ruminant Research 71: 250-254.
Chilliard Y and Ferlay A, 2004. Dietary Lipids and Forages Interactions on Cow and Goat Milk Fatty Acid Composition and Sensory Properties. Reproduction Nutrition Development 44:467-492.
DeFrain JM, Hippen AR, Kalscheur KF and Patton RS, 2005. Effects of feeding propionate and calcium salts of long-chain fatty acids on transition dairy cow performance. Journal of Dairy Science 88:983-993.
Ghavi Hossein-Zadeh, N. 2012. Estimation of genetic parameters and trends for energy corrected 305- d milk yield in Iranian Holsteins. Archiv Tierzucht55: 420-426.
Heravi Mousavi AR, Gilbert RO, Overton TR, Bauman DE and Butler WR, 2007. Effects of feeding fish meal and n-3 fatty acids on milk yield and metabolic responses in early lactating dairy cows. Journal of Dairy Science. 90: 136-144.
Kitessa SM, Gulati SK, Simos GC, Ashes JR, Scott TW, Fleck E and Wynn PC, 2003. Fish oil metabolism in ruminants: III. Transfer of n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) from tuna oil into sheep's milk. Animal Feed Science and Technology. 108: 1-14.
Kompan D and Komprej A. The effect of fatty acids in goat milk on health. http://dx.doi.org/10.5772/50769.
Larsen M, Lund P, Weisbjerg MR and Hvelplund T, 2009. Digestion site of starch from cereals and legumes in lactating dairy cows. Animal Feed Science and Technology 153:236-248.
Logan A C, 2004. Omega-3 fatty acids and major depression: A primer for the mental health professional. Lipids in Health and Diseases 3:1-8.
Martel CA, Titgemeyer EC, Mamedova LK and Bradford BJ, 2011. Dietary molasses increases ruminal pH and enhances ruminal biohydrogenation during milk fat depression. Journal of Dairy Science 94: 3995-4004.
Nocek JE and Tamminga S, 1991. Site of digestion of starch in the gastrointestinal tract of dairy cows and its effect on milk yield and composition. Journal of Dairy Science74: 3598-3629.
Okukpe KM, Adeloye AA, Yousef MB, Alli OI, Belewu MA and Adeyina OA, 2011. Physiological response of West African Dwarf goats to oral supplementation with Omega-3-fatty acid. Asian Journal of Animal Science 5:365-372.
Petit HV, Palin M F and Doepel L, 2007. Hepatic lipid metabolism in transition dairy cows fed fl axseed. Journal of Dairy Science. 90:4780–4792.
Pires JAA, Souza AH and Grummer RR, 2007. Induction of hyperlipidemia by intravenous infusion of tallow emulsion causes insulin resistance in Holstein cows. Journal of Dairy Science 90:2735-2744.
Sampelayo MRS, Perez L, Martin Alenso J J, Amigo L and Boza J, 2002. Effects of concentrates with different contents of protected fat rich in PUFAs on the performance of lactating granadina goats. Small Ruminant Research. 43:141-148.
Shahmoradi A, Alikhani M, Riasi A and Ghorbani GhR , 2016. Effect of feeding lipogenic compared with glucogenic diets on feed intake, performance and ruminal pH in transitional dairy cows. Journal ofAnimal Science Researches. 28: 181-193.
Thatcher W, Santos JEP and Staples CR, 2011. Dietary manipulations to improve embryonic survival in cattle. Theriogenology 76:1619-1631.
Van Knegsel ATM, van den Brand H, Dijkstra J, van Straalen WM, Heetkamp MJ, Tamminga S and Kemp B, 2007. Dietary energy source in dairy cows in early lactation: energy partitioning and milk composition. Journal of Dairy Science 90:1467-1476.
Tymchak LL, Bishop ML, Fody EP and Schoeff LE, 2010. Amino acids and proteins. Techniques Principles, Correlations. 6th ed. Lippincott Williams and Wilkins, Philadelphia 223–265.
Whitlock LA, Schingoethe DJ, Abu-Ghazaleh AA, Hippen AR and Kalscheur KF 2006. Milk production and composition from cows fed small amounts of fish oil with extruded soybean. Journal of Dairy Science. 89: 3972-3980.
Parvar R, Goorchi T and Shams M, 2016. Effect of incorporation of canola, soybean and fish oils to the diet on fatty acid composition and quality of meat in fattening lambs. Journal of Animal Science Researches 27(2): 43-159. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 831 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 347 |