تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,538,170 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,242,009 |
بهینهسازی فرآیند تولید قرص فشرده سویا با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 31، شماره 4، دی 1400، صفحه 1-17 اصل مقاله (1.49 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.28585.1587 | ||
نویسندگان | ||
علی قربانی1؛ رضا امیری چایجان* 2؛ علی قاسمی3 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2دانشگاه بو علی سینا | ||
3گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
قرصسازی سبب افزایش چگالی توده در مواد غذایی میشود. همچنین تسهیل در حملونقل و کاهش هزینههای انتقال و ذخیرهسازی را در پی دارد. در این پژوهش به منظور انجام آزمایشهای قرصسازی از پودر سویا استفاده شد. اثر شرایط مختلف فرآیند قرصسازی روی چگالی ذرهای، استحکام فشاری و چروکیدگی قرص مورد مطالعه قرار گرفت. بهمنظور قرصسازی، از پودر سویا در محتوای رطوبتی 30، 40 و (w.b.) 50%، دمای مواد خام ورودی به قالب 25، 45 و C° 65، قطر قالب 6، 8 و mm 10 و زمان آسایش تنش 5، 10 و s 15 استفاده شد و فرآیند با استفاده از روش سطح پاسخ بهینهسازی شد. بیشترین مقدار چگالی ذرهای (kg/m322/3714) طی فرآیند قرصسازی از پودر سویا تحت شرایط دمای مواد خام ورودی به قالب C° 25، زمان آسایش تنشs 5، محتوای رطوبتی w.b. 50% و قطر قالب mm 10 به دست آمد. بیشترین مقدار استحکام فشاری (N 58/518) در قرصسازی از پودر سویا در دمای مواد خام ورودیC ° 65، زمان آسایش تنشs 5، محتوای رطوبتی w.b. 50% و قطر قالب mm 10 حاصل شد. بیشترین مقدار چروکیدگی قرص فشرده سویا (57%) طی فرآیند قرص-سازی در دمای مواد خام ورودی اولیه C° 65، زمان آسایش تنش s 15، محتوای رطوبتی 50% و قطر قالب mm 10 به دست آمد. شرایط بهینه فرآیند تولید قرص از پودر سویا، دمای مواد خام ورودیC ° 03/42، زمان آسایش تنشs 5، محتوای رطوبتی w.b. 50% و قطر قالب mm 10 بود. تحت این شرایط بهینه، مقادیر متغیرهای پاسخ چگالی ذرهای kg/m3 49/4895، استحکام فشاری N 31/432 و چروکیدگی 03/9% با شاخص مطلوبیت 853/0حاصل شد. | ||
کلیدواژهها | ||
قرصسازی؛ زمان آسایش تنش؛ استحکام فشاری و چروکیدگی | ||
مراجع | ||
ظفری ع، 1392. بهینهسازی مصرف انرژی ویژه در فرآیند اکستروژن کود کمپوست به روش سطح پاسخ" پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی ابوریحان، دانشگاه تهران.
ASAE Standards, 2003. ASAE S358.2: Moisture measurement- Forages (50th ed.). St. Joseph, MI: American Society of Agricultural Engineers.
Asefi N, 2015. Stabilization of sunflower oil by pennyroyal (Mentha piperita) extracts during accelerated storage. International Journal of Food Properties, 20(1): 30-40.
Da Silva FRGB, De Souza M, Da Costa AMDS, De Matos LMJ and Paraíso PR, 2012. Experimental and numerical analysis of soybean meal drying in fluidized bed. Powder Technology, 229: 61-70.
Davidsson KO and Pettersson JBC, 2002. Birch wood particle shrinkage during rapid pyrolysis. Fuel, 81(3): 263-270.
Ghasemi A and Amiri Chayjan R, 2018. Optimization of pelleting and infrared-convection drying processes of food and agricultural waste using response surface methodology (RSM). Waste and Biomass Valorization, 1-19.
Ghasemi A, Sadeghi M and Mireei SA, 2017. Multi-stage intermittent drying of rough rice in terms of tempering and stress cracking indices and moisture gradients interpretation. Drying Technology, 36(1): 109-117.
Ghasemi A and Amiri Chayjan R, Jahanian Najafabadi H. 2018, Optimization of granular waste production based on mechanical properties. Waste Management. 75: 82-93.
Kaliyan N and Morey RV, 2010. Natural binders and solid bridge type binding mechanisms in briquettes and pellets made from corn stover and switchgrass. Bioresource Technology, 101(3): 1082-1090.
Li JW, Ding SD and Ding XL, 2007. Optimization of the ultrasonically assisted extraction of polysaccharides from Zizyphus jujuba cv. jinsixiaozao. Journal of Food Engineering, 80(1): 176-183.
Muralidharan J, Thiruvenkadan AK and Saravanakumar VR, 2016. Effect of concentrate and urea molasses mineral block (UMMB) supplementation on the growth and feed consumption of Mecheri lambs under intensive rearing. Indian Journal of Animal Res
Rhén C, Gref R, Sjöström M and Wästerlund I, 2005. Effects of raw material moisture content, densification pressure and temperature on some properties of Norway spruce pellets. Fuel Processing Technology, 87(1): 11-16.
Rezaei H, Sokhansanj S, Lim CJ, Lau A and Bi X, 2018. Effects of the mass and volume shrinkage on pellet particles in drying rates. Particuology. 38: 1-9.
Salema AA and Afzal MT, 2015. Numerical simulation of heating behaviour in biomass bed and pellets under multimode microwave system. International Journal of Thermal Sciences, 91: 12-24.
Terrill TH, Mosjidis JA, Moore DA, Shaik SA, Miller JE, Burke JM, Muir JP and Wolfe R, 2007. Effect of pelleting on efficacy of sericea lespedeza hay as a natural dewormer in goats. Veterinary Parasitology, 146(1-2): 117-122.
Theerarattananoon K, Xu F, Wilson J, Ballard R, Mckinney L, Staggenborg S, Vadlani P, Pei ZJ and Wang D, 2011. Physical properties of pellets made from sorghum stalk, corn stover, wheat straw. Industrial Crops and Products, 33(2): 325-332.
Tumuluru JS, 2014. Effect of process variables on the density and durability of the pellets made from high moisture corn stover. Biosystems Engineering, 119: 44-57.
Wani SM, Jan N, Wani TA, Ahmad M, Masoodi FA and Gani A, 2017. Optimization of antioxidant activity and total polyphenols of dried apricot fruit extracts (Prunus armeniaca L.) using response surface methodology. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 16(2): 119-126.
Zafari A and Kianmehr MH, 2014. Factors affecting mechanical properties of biomass pellet fromcompost. Environmental Technology. 35(4): 478-486.
Zainuddin MF, Rosnah S, Noriznan MM and Dahlan I, 2014. Effect of moisture content on physical properties of animal feed pellets from pineapple plant waste. Agriculture and Agricultural Science Procedia, 2: 224-230. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 433 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 405 |