تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,954,071 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,730 |
تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر تغییر خصوصیات شیمیایی و میکروبی زیتون طی عمر ماندگاری | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 31، شماره 3، مهر 1400، صفحه 165-183 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.41830.1762 | ||
نویسندگان | ||
ندا عبداللهی1؛ مهرنوش تدینی* 2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگه آزاد اسلامی، واحد اهواز | ||
2'گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: در طی سالهای اخیر، استفاده از محصولات حاوی باکتریهای پروبیوتیک به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد آنها گسترش چشمگیری یافت. هدف: در این مطالعه به تأثیر استارتر لاکتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، غلظت نمک و درصد اسید استیک بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی زیتون طی 90 روز و در دمای°C 28 مپرداخته شد. روش کار: بهمنظور اجرای این تحقیق ظروف 1 کیلوگرم زیتون با دو تیمار (8 درصد آبنمک+1/0 درصد استیک اسید) و (6 درصد آبنمک و 3/0 درصد استیک اسید) پر شد. سپس در روز پنجم آزمون، تلقیح باکتری اسیدلاکتیکی صورت گرفت. از ظروف بدون باکتری بهعنوان نمونه شاهد استفاده شد. آزمایشهای شیمیایی شامل اندازهگیری اسیدیته،pH ، شوری و پراکسید و آزمایشهای میکروبی شامل اندازهگیری باکتریهای اسیدلاکتیکی، گرمادوست، مزوفیل و مخمر و قارچ مطابق با استاندارد ملی ایران در طی دوره نگهداری انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد بار باکتریهای اسیدلاکتیکی در تیمارهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم و شاهد با افزایش زمان نگهداری افزایش معنیداری داشت (05/0p <). کمترین رشد باکتریهای گرمادوست و بالاترین رشد مزوفیل و مخمر و قارچ در تیمار شاهد اندازهگیری شد (05/0p <). ویژگیهای حسی و pH زیتون در هر دو تیمار شاهد و لاکتوباسیلوس پلانتاروم تحت تأثیر نوع اسیدیته و نمک قرار نگرفت (05/0p <). تیمار زیتون دارای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بالاترین سطح اسیدیته را داشت. نتیجهگیری نهایی: باتوجهبه نتایج کاهش سطح نمک (6 درصد) و افزایش سطح اسید استیک (3/0 درصد) در کنار تلقیح باکتریهای لاکتیکی بهخصوص لاکتوباسیلوس پلانتاروم بهعنوان روشی کارآمد در طی تخمیر زیتون به کار برده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: باکتری اسید لاکتیک؛ زیتون؛ لاکتوباسیلوس پلانتاروم؛ عمر ماندگاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 542 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 382 |