تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,978 |
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانی نانوامولسیون حاوی اسانسهای روغنی زیرهسبز- لیموترش تولیدشده به روش تشکیل خودبهخودی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
دوره 31، شماره 3، مهر 1400، صفحه 151-164 اصل مقاله (1.43 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2021.40687.1750 | ||
نویسندگان | ||
هما علیزاده1؛ اکرم پزشکی* 2؛ بابک قنبرزاده3؛ شیوا قیاسی فر4 | ||
1دانشگاه تبریز-دانشکده کشاورزی- گروه صنایع غذایی | ||
2هیات علمی دانشگاه تبریز | ||
3دانشگاه تبریز گروه لوم و صنایع غذایی | ||
4دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
درونپوشانی ترکیبات غذا-داروی آبگریز مانند انواع اسانسهای روغنی در سیستمهای نانوحامل موجب بهبود حلالیت و جذب آنها در بدن انسان میگردد و میتواند روشی موثر در غنیسازی مواد غذایی باشد. در این مطالعه نانوامولسیون حاوی نسبت 1:1 اسانسهای روغنی زیرهسبز- لیموترش به روش تشکیل خودبهخودی با استفاده از سورفاکتانت غیریونی (تویین80) و انواع فاز روغنی حامل؛ میگلیول812، روغن کنجد و روغن ذرت ونسبت سورفاکتانت به امولسیون SER) 15%) تولید شد تا با توجه به نتایج اندازه، توزیع اندازه، پتانسل زتا و پایداری به بهترین فاز روغنی حامل در تولید فرمولاسیون نانوامولسیون اسانسهای روغنی زیره سبز و لیموترش بتوان دست یافت. طبق نتایج بهدست آمده نمونه نانوامولسیون حاوی نسبت 1:1 اسانسهای روغنی زیرهسبز و لیموترش (SER=15%) با روغن حامل میگلیول 812 با کوچکترین اندازه قطرات (98/84 نانومتر)، شاخص پراکنش (232/0) و توزیع اندازه قطرات باریک و تک مد برای بررسی و اندازهگیری سایر آزمایشات انتخاب شد. اندازه قطرات نانوامولسیون در طی مدت زمان نگهداری شصت روزه و در دمای 25 درجه سانتیگراد پایدار بود. همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری، اندازه ذرات بهدست آمده از دستگاه اندازه-گیری ذرات را تایید کرد. مقدار پتانسیل زتای فرمولاسیون بهینه در طی مدت نگهداری، خیلی جزئی و نزدیک صفر بهدست آمد و افزایش زمان تأثیر معنیداری در تغییر پتانسیل زتای نمونه نشان نداد. نتایج بررسی مهارکنندگی رادیکال آزاد نشان داد نانوامولسیون انتخابی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی در مقایسه با اسانسهای روغنی به حالت آزاد ونمونه امولسیونی بدون اسانس روغنی بود. برطبق نتایج حاصل نانوامولسیون تولیدی با روغن حامل میگلیول 812 و نسبت 1:1 اسانسهای روغنی زیره سبز-لیموترش و SER=15% دارای شفافیت و پایداری فیزیکی بالایی بود و از آن میتوان به عنوان منبع آنتیاکسیدان از پلیفنولهای طبیعی در غنیسازی انواع نوشیدنیها و مواد غذایی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس روغنی؛ زیره؛ لیمو ترش؛ میگلیول؛ تویین 80؛ نانوامولسیون | ||
مراجع | ||
پزشکى الف، قنبرزاده هوجقان ب، همیشهکار ح، مقدم واحد م، فتح الهى ع، 1394. تهیه نانوامولسیونهاى حامل ویتامین آپالمیتات به روش خودبه خودى: بررسی تاثیر سورفاکتانت و فاز روغنی بر اندازه قطرات و پایداری، پژوهش و نوآورى در علوم و صنایع غذایى، (4) 4، 299-314. حسن فامیان ف و پزشکی نجفآبادی الف، 1396. تولید نانوامولسیون حاوی لینولئیک اسید کونژوگه (CLA) به روش تشکیل خود به خودی وغنیسازی شیر کمچرب پاستوریزه با آن، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی ،(4)،145-135 مرندی الف، محمدی م، فتح الهی ع و پزشکی نجفآبادی الف، 1397. تولید نانولیپوزوم حاوی لینولئیک اسید کونژوگه (CLA) وغنیسازی شیر کمچرب پاستوریزه با آن، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، (4) 167-157 Akbas E, Soyler B and Oztop MH, 2018. Formation of capsaicin loaded nanoemulsions with high pressure homogenization and ultrasonication. LWT, 96: 266-273.
Bok SH, Lee SH, Park YB, Bae, KH, Son KH, Jeong TS and Choi MS, 1999. Plasma and hepatic cholesterol and hepatic activities of 3-hydroxy-3-methyl-glutaryl-CoA reductase and acyl CoA: cholesterol transferase are lower in rats fed citrus peel extract or a mixture of citrus bioflavonoids. The Journal of nutrition, 129 (6): 1182-1185.
Chanda H, Das P, Chakraborty R and Ghosh A, 2011. Development and evaluation of liposomes of fluconazole. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Sciences, 5 (27): p.1-9.
Davidov-Pardo G and McClements DJ, 2014. Resveratrol encapsulation: designing delivery systems to overcome solubility, stability and bioavailability issues. Trends in food science & technology 38(2): 88-103. Dong X, Hu Y, Li Y and Zhou Z, 2019. The maturity degree, phenolic compounds and antioxidant activity of Eureka lemon [Citrus limon (L.) Burm. f.]: A negative correlation between total phenolic content, antioxidant capacity and soluble solid content. Scientia horticulturae, 243: 281-289.
Fathi M, Mozafari MR, Mohebbi M, 2012. Nanoencapsulation of food ingredients using lipid based delivery systems. Trends in food science & technology, 23(1): 13-27.
Fatouros DG and Antimisiaris SG, 2002. Effect of amphiphilic drugs on the stability and zeta-potential of their liposome formulations: a study with prednisolone, diazepam, and griseofulvin." Journal of colloid and interface science 251(2): 271-277.
Gonnet M, Lethuaut L and Boury F, 2010. New trends in encapsulation of liposoluble vitamins. Journal of Controlled Release, 146 (3): 276-290.
Gulotta A, Saberi AH, Nicoli MC and McClements DJ, 2014. Nanoemulsion-based delivery systems for polyunsaturated (ω-3) oils: Formation using a spontaneous emulsification method. Journal of agricultural and food chemistry, 62 (7), 1720-1725.
Hasani, F and Pezeshki A, Hamishehkar H, 2015. Effect of surfactant and oil type on size droplets of betacarotene-bearing nanoemulsions. International Journal of Current Microbiology and Applied Science, 4 (9): 146-155.
Jafari SM, Assadpoor E, He Y, Bhandari B, 2008. Re-coalescence of emulsion droplets during high-energy emulsification. Food hydrocolloids 22(7): 1191-1202.
Jiang Y, Fan Y, Zhang Y and Zhao L, 2016.Characterization of catechin-α-lactalbumin conjugates and the improvement in β-carotene retention in an oil-in-water nanoemulsion. Food Chemistry, 205: 73-80.
Keller, BC,2001. Liposomes in nutrition. Trends in food science & technology 12(1): 25-31.
Klang V, Matsko NB, Valenta C, Hofer F, 2012. Electron microscopy of nanoemulsions: An essential tool for characterisation and stability assessment. Micron 43(2): 85-103.
Lee S and McClements DJ, 2010. Fabrication of protein-stabilized nanoemulsions using a combined homogenization and amphiphilic solvent dissolution /evaporation Approach. Food Hydrocolloids, 24: 560-569.
Polychniatou V and Tzia C, 2018. Evaluation of surface-active and antioxidant effect of olive oil endogenous compounds on the stabilization of water-in-olive-oil nanoemulsions. Food Chemistry, 240: 1146-1153.
Radbeh Z, Asefi N, Hamishehkar H, Roufegarinejad L, Pezeshki A, 2020. Novel carriers ensuring enhanced anti-cancer activity of Cornus mas (cornelian cherry) bioactive compounds. Biomedicine & Pharmacotherrapy,125, 109906.
Rao J and McClements DJ, 2011. Food-grade microemulsions, nanoemulsions and emulsions: Fabrication from sucrose monopalmitate & lemon oil. Food hydrocolloids, 25 (6): 1413-1423.
Rostami H, Nikoo AM, RajabzadehG, Niknia, N. and SalehiS, 2018. Development of cumin essential oil nanoemulsions and its emulsion filled hydrogels. Food bioscience, 26: 126-132.
Saberi AH, 2013. Fabrication of vitamin E-enriched nanoemulsions: Factors affecting particle size using spontaneous emulsification. Journal of colloid and interface science, 391: 95-102.
Saberi AH, Fang Y and McClements, DJ, 2013. Effect of glycerol on formation, stability, and properties of vitamin-E enriched nanoemulsions produced using spontaneous emulsification. Journal of colloid and interface science, 411: 105-113.
Silva HD, Cerqueira, MÂ and Vicente AA, 2012. Nanoemulsions for food applications: Development and characterization. Food and Bioprocess Technology, 5 (3): 854-867.
Talebi, Ghanbarzadeh B, Hamishehkar H, Pezeshki A, Ostadrahimi A, 2021. Effects of different stabilizers on colloidal properties and encapsulation efficiency of vitamin D3 loaded nano-niosomes. Journal of Drug Delivery Science and Technology, 61. 101284. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 747 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 425 |