تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,678 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,904 |
مدلسازی و ارزیابی تقلب عسل بر مبنای پردازش تصویر نمونههای حل شده در آب | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 5، شماره 1، اسفند 1399، صفحه 33-41 اصل مقاله (1.55 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2020.12931 | ||
نویسندگان | ||
میثم پیرمرادی؛ مصطفی مصطفایی* ؛ لیلا ندرلو؛ حسین جوادی کیا | ||
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
چکیذه تقلب، به ویژه از نوع صنعتی از طریق اضافه کردن مستقیم شربتهای طبیعی و یا تخمیری به عسل ایجاد میشود. در این تحقیق عسل رازیانه از زنبورداران واقع در شهرستان کنگاور تهیه گردید. پس از کسب اطمینان از اصالت عسل، تعداد 39 نمونه عسل تقلبی با افزودن شربت ساکارز، فروکتوز و ترکیب 9/0 شربت فروکتوز - گلوکز در سطوح مختلف بین 0 تا 100 درصد وزنی بهوسیله همزنی در عسل طبیعی آماده شد. نمونههای مختلف در داخل آب حل شده و با کمک دوربین از آنها تصویربرداری شد. جهت پردازش تصاویر در هر تصویر از 33 کانال تک رنگ مورد بررسی، 15 پارامتر (مجموعاً 495 پارامتر( مورداندازه گیری قرار گرفت. طبقه بندی معدود پارامترهای انتخابی توسط تحلیل حساسیت به روش شبکه استنتاج فازی عصبی ANFIS، شبکه عصبی مصنوعی ANN و سطح پاسخ RSM صورت گرفت. ضریب تبیین مدل ارائه شده در روش عسل انحلالی در آب توسط سامانههای طبقه بندی به ترتیب 9512/0، 9882/0 و 9904/0 بود. با در نظر گرفتن تمامی مقادیر خطاهای آماری مدلRSM توسط تابع مطلوبیت کل به عنوان بهترین مدل برای تعیین میزان تقلب در این روش معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: تقلب عسل؛ پردازش تصویر؛ روش سطح پاسخ؛ مدلسازی | ||
مراجع | ||
Adelkhani, A., Beheshti, B., Minaei, S., and Javadikia, P. (2012). Optimization of lighting conditions and camera height for citrus image processing. World Applied Sciences Journal, 18(10), 1435-1442. Agila, A., and Barringer, S. (2013). Effect of adulteration versus storage on volatiles in unifloral honeys from different floral sources and locations. Journal of Food Science, 78(2), C184-C191. Anonymous. (2012). Honey- Specification and Test methods. Iranian National Standarddization Organization, 92, 34. (In Persian). Asadi, M. (2006). Beet-sugar handbook: John Wiley and Sons, Bidin, N., Zainuddin, N. H., Islam, S., Abdullah, M., Marsin, F. M., and Yasin, M. (2016). Sugar Detection in Adulterated Honey via Fiber Optic Displacement Sensor for Food Industrial Applications. IEEE Sensors Journal, 16(2), 299-305. Bogdanov, S. (2009). Authenticity of Honey and Other Bee Products: State of the Art. Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Animal Science and Biotechnologies, 64(1-2). Bogdanov, S., Ruoff, K., and Oddo, L. P. (2004). Physico-chemical methods for the characterisation of unifloral honeys: a review. Apidologie, 35 (Suppl. 1), S4-S17. Cotte, J.F., Casabianca, H., Chardon, S., Lheritier, J., and Grenier-Loustalot, M.F. (2003). Application of carbohydrate analysis to verify honey authenticity. Journal of Chromatography A, 1021(1), 145-155. Du, C.J., and Sun, D.W. (2004). Recent developments in the applications of image processing techniques for food quality evaluation. Trends in Food Science & Technology, 15(5), 230-249.
Ebrahimi, M. (2012). Comparison of Artificial Neural Network and Time Series Approach for Forecasting Electricity Cansumption in Agricultural Sector. Journal of Agricultural Economics Research, 4(1 (13)), (In Persian). Fairchild, G. F., Capps, O., and Nichols, J. P. (2000). Impacts of economic adulteration on the US honey Industry: Food and Resource Economics Department, Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida, Guelpa, A., Marini, F., du Plessis, A., Slabbert, R., and Manley, M. (2017). Verification of authenticity and fraud detection in South African honey using NIR spectroscopy. Food Control, 73, 1388-1396. Hashemi, M. (2002). Comprehensive book of honey therapy: nutritional, medicinal and therapeutic properties of bee products (honey, pollen ...) (First ed.). Tehran: Jamea Culture, (In Persian). Kvaal, K., Wold, J. P., Indahl, U. G., Baardseth, P., and Næs, T. (1998). Multivariate feature extraction from textural images of bread. Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems, 42(1), 141-158. Myers, R. H., Montgomery, D. C., and Anderson-Cook, C. M. (2016). Response surface methodology: process and product optimization using designed experiments: John Wiley & Sons, Ou, W.-J., Meng, Y.-Y., ZHANG, X.-Y., and KONG, M. (2011). Application of UV visible absorption spectroscopy and principal components back propagation artifical neural network to identification of authentic and adulterated honeys. Chinese Journal of Analytical Chemistry, 7. Özbalci, B., Boyaci, İ. H., Topcu, A., Kadılar, C., and Tamer, U. (2013). Rapid analysis of sugars in honey by processing Raman spectrum using chemometric methods and artificial neural networks. Food Chemistry, 136(3), 1444-1452. Ramzi, M., Kashaninejad, M., Sadeghi Mahoonak, A. R., and Razavi, S. M. A. (2015). Comparison of physico-chemical and rheological characteristics of natural honeys with adulterated and sugar honeys. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 11(4), 407-392. (In Persian). Razzaghy Kamrody, M., Shariat Panahi, M., Nazarian, H., and Ghlichnia, H. (2010) Identification the honey exist pollen in Mazandaran province (Noor–rood watershed). Pajouhsh & Sazandegi, 72, 74-83. (In Persian). Shafiee, S., Minaei, S., Moghaddam-Charkari, N., Ghasemi-Varnamkhasti, M., and Barzegar, M. (2013). Potential application of machine vision to honey characterization. Trends in Food Science & Technology, 30(2), 174-177. Shafiee, S., Polder, G., Minaei, S., Moghadam-Charkari, N., Van Ruth, S., and Kuś, P. M. (2016). Detection of Honey Adulteration using Hyperspectral Imaging. IFAC-Papers OnLine, 49(16), 311-314. Tajik, H., Shokouhi Sabet Jalali, F., and Valehi, S. (2007). Assesment of Antimicrobial Efficacy of Commercial Urmia's Honeys. IRANIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 4(2), 39-45 (In Persian). Zumla, A., and Lulat, A. (1989). Honey--a remedy rediscovered. Journal of the Royal Society of Medicine, 82(7), 384. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 448 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 294 |