تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,293 |
تعداد مقالات | 15,841 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,073,468 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,859,466 |
بررسی اثر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی در جیره بلدرچین ژاپنی مادر بر عملکرد، فراسنجه-های کیفی جوجه یکروزه و میزان مالون دی آلدئید گوشت نتاج | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 83-94 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.32979.1493 | ||
نویسندگان | ||
حسین مالک1؛ محسن دانشیار* 1؛ پرویز فرهومند2؛ کاوه رحمانی فرح3 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2استاد تمام گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3گروه پاتولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تغذیه تفاله گوجه فرنگی می تواند بر عملکرد بلدرچین های ژاپنی موثر باشد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثرات استفاده از تفاله خشک گوجهفرنگی در بلدرچینهای ژاپنی مادر بر عملکرد و وزن اندامهای مختلف، کیفیت جوجه های تازه تفریخ شده و میزان مالون دی آلدئید گوشت نتاج انجام شد. روش کار: برای این منظور تعداد 160 قطعه بلدرچین ژاپنی بالغ در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار گروه آزمایشی با چهار تکرار (2 پرنده نر و 8 ماده در هر تکرار) شامل سطوح مختلف صفر (شاهد بدون تفاله گوجهفرنگی)، 4، 8 و 12 درصد تفاله گوجهفرنگی خشک اختصاص یافتند که به مدت 5 هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: بر اساس سیستم امتیازدهی تونا، ظاهر و کرک جوجه بلدرچینهای تازه تفریخ شده حاصل از بلدرچینهای تغذیه شده با سطح 8 درصد تفاله، بالاترین کیفیت را در میان گروههای آزمایشی داشتند.کیفیت مربوط به زرده جذب نشده، ناف، باقیمانده غشا و باقیمانده زرده در جوجههای حاصل از بلدرچینهای تغذیهشده با سطوح 4 و 6 درصد بالاترین مقدار بود و بهطور معنیداری بیشتر از مقادیر مربوط به گروه آزمایشی شاهد و تغذیهشده با بالاترین سطح تفاله گوجهفرنگی (12 درصد) بود. کیفیت پاها در جوجههای حاصل از پرندگان دریافتکننده بالاترین سطح تفاله پایینترین مقدار بود.کیفیت چشمها هم در جوجههای حاصل از بلدرچینهای دریافتکننده 4 درصد تفاله بالاترین کیفیت را داشت و پایینترین کیفیت مربوط به جوجههای حاصل از پرندگان دریافتکننده سطوح صفر و 12 درصد تفاله بود. مصرف سطوح مختلف تفاله گوجهفرنگی به مدت 5 هفته در بلدرچینهای مادر تأثیر معنیداری بر میانگین مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نتاج در هفتههای مختلف و کل دوره آزمایش نداشت. بلدرچینهای ژاپنی تغذیهشده با 8 درصد تفاله گوجهفرنگی، بیشترین کاهش معنیدار میزان مالون دی آلدئید گوشت را در مقایسه با پرندگان گروه شاهد داشتند. نتیجهگیری نهایی: بهطورکلی، استفاده از 8 درصد تفاله گوجهفرنگی در تغذیه بلدرچینهای مادر ژاپنی بدون تأثیر بر صفات عملکردی موجب بهبود کیفیت جوجههای تازه تفریخ شده میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ تفاله گوجهفرنگی؛ عملکرد؛ کیفیت جوجه؛ مالون دی آلدئید | ||
مراجع | ||
Al-Betawi NA, 2005. Preliminary study on tomato pomace as unusual feed stuff in broile diets. Pakistan Journal of Nutrition 4: 57-63.
AOAC, 2000. Official Methods of Analysis. 17th Edition, The Association of Official Analytical Chemists, Gaithersburg, MD, USA.
Avci M, Kaplan O and Yerturk M, 2012. Comparison of Sanliurfa Pepper and Dry Tomato Paste in Enhancing egg yolk color of japanese quails. Journal of Animal and Veterinary Advances 11: 2159-2162.
Bezabih Yitbarek, M., 2013. Effect of feeding different levels of dried tomato pomace on the performance of Rhode Island Red grower chicks in Wolaita zone, Southern Ethiopia. Asian Journal of Poultry Science, 7: 27-33.
Buege JA and Aust SDو 1978. Microsomal lipid peroxidation. Methods in Enzymology 52: 302-304.
Dotas D, Zamanidis Sشدی Baios Jو 1999. British Poultry Science 40: 695-697.
FAOو 2012. Production Yearbook. Food and Agricultural Organization of the United Nations, Rome.
Ghazi S and Drakhshan A, 2006. The effects of different levels of tomato pomace in broilers chick performance. In 12th European Poultry Conference, Verona, Italy.
Jacyno E, Kolodziej A, Kamyczek M, Kawecka M, Dziadek K and Pietruszka A. 2007. Effect of L-carnitine -supplementation on boar semen quality. Acta Veterineria Brno 76: 595-600.
Jaefari M, Pirmohamadi R and Asri Rezaee S, 2008. Protein quality of tomato pomace and its effect on glucose, triglyceride and total protein of blood serum of broiler chicks. Pajouhesh and Sazandegi, 78: 110-116. (In Persian).
Jouzi H, Vali N and Pourreza J, 2006. The effects of tomato pulp powder supplementation on performance and some blood parameters in Japanese quail (coturnix japonica). Journal of Agricultural and Biological Science, 10: 103-107.
Kavitha P, Ramana JV, Ramaprasad J, Reddy PS and Reddy PVVS, 2004. Nutrient utilization in broilers fed dried tomato pomace with or without enzyme supplementation. Indian Journal of Animal Nutrition 21: 17-21.
Kidd MT, Anthony NB and Lee SR, 1992. Progeny Performance When Dams and Chicks Are Fed Supplemental Zinc. Poultry Science 71: 1201-1206.
Mansoori B, Modirsanei M and Kiaei MM, 2008. Influence of dried tomato pomace as an alternative to wheat bran in maize or wheat based diets, on the performance of laying hens and traits of produced eggs. Iranian Journal of Veterinary Research, 9:341-346.
Peebles ED, Doyle SM, Pansky T, Gerard PD, Latour MA, Boyle CR and Smith TW, 1999. Effects of breeder age and dietary fat on subsequent broiler performance. 2. Slaughter yield. Poultry Science 78: 512-515.
Persia MF, Parsons CM, Schang M and Azcona J. 2003. Nutritional evaluation of dried tomato seeds. Journal of Poultry Science 82(1): 141-146.
Sahin N, Orhan C, Tuzcu M, Sahin K and Kucuk O, 2008. The Effects of tomato powder supplementation on performance and lipid peroxidation in quail. Poultry Science 87: 276-283.
Selcuk M, Selcuk Z, Kahraman Z, Ciftci G and Akal E, 2013. Effects of dried tomato pulp used as a feed ingredient in breeder roosters’ diets on blood and semen antioxidant status and on some sperm parameters. Revue de Medecine Veterinaire, 164:435-442.
Sogi DS, Bahita R, Garg SK, Bawa AS, 2005. Biological evaluation of tomato waste seed meals and protein concentrate. Food Chemistry 89: 53-56.
Sogi DS, Garg SKand Bawa AS, 2002. Functional properties of seed meals and protein concentrates from tomato processing waste. Journal of Food Science 67: 2997-3001.
Sonmez M and Demirci E, 2004. The effect of ascorbic acid on the freezability of ram semen diluted with extenders. containing different proportions of glycerol. Turk J Anim Sci 28: 893-899.
Squires MW, Naber ECand Toelle VD, 1992. The effects of heat, water, acid and alkali treatment of tomato cannery wastes on growth, metabolisable energy value and nitrogen utilization of broiler chicks. Poultry Science 71: 522-529. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 712 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |